Čo by ste robili, keby ste nemuseli pracovať kvôli peniazom?
Ahpjte. Som zasnívaný typ človeka.......Keby som nemusela pracovať kvôli peniazom, neponáhľala by som sa ráno s kávou v ruke a hlavou plnou povinností. Ráno by som si šla zabehať len tak, pre radosť, bez pozerania na hodinky. Možno by som si otvorila malé kníhkupectvo s kaviarňou, kde by voňala čerstvá káva. Cez leto by som sa túlala po horách, v zime zaliezla s knihou pod deku. A hlavne – robila by som veci, ktoré ma bavia bez tlaku.
Ja by som chcela robiť dobrovoľnícke veci, pomáhať ľuďom čo majú problémy. Narkomanom, bezdomovcom, deťom z problémových rodín a pod. Škoda že tie práce sú tak slabo platené, ako starnem stále viac túžim robiť niečo takéto zmysluplné.
@balerina2025, verim. Len nerozumiem. 🤷🏼♀️
@vroni ani ja. mozno na cas OK, ale poznam take co uz skoro 10 rokov nerobia a maju jedno ci dve deti..
Pracovala vy som v utulku … pripadne zalozila vlastny.
iste by som nieco robil na pol uväzok, ci dobrovolna cinnost. Iste nie zvieratka a hydinu, to je problem , ked chces cestovat, niekto by sa musel postarat. Nieco, kde bude nejaky kolektiv, aby som sa socializoval. To je dôlezite proti zhlupnutiu a aj proti rozvodu 😄, byt s manzelkou/lom 24 hod. denne by nebolo dobre. Kazdy potrebuhe aj svoj osobny cas iba pre seba, ale aj cas s kolektivom, ci kamaratmi.
Pokojne by sme vyzili z muzovho platu. Ale pracujem lebo chcem mat vlastne peniaze, lebo je fer, ked pracuju obaja partneri a lebo mi praca dava zmysel.
Normálne som sa hlboko zamyslela nad touto tvojou témou a napadlo ma kopec vecí 🙂
Ale teda zvíťazila jedna, a tá v prípade, že by som nemusela pracovať, lebo by som prišla ku kope peňazí - kúpila by som chátrajúci kaštieľ alebo iný objekt s veľkým pozemkom a vybudovala by som tam park s velkými stromami plus plochu v štýle Dixters garden.
A mali by tam zakázaný vstup všetci ľudia, ktorých som v živote stretla, ktorých najväčším problémom bolo, aby v ich záhrade nič neopadávalo, nerobilo bordel, nič sa nepopínalo po fasáde a aby sa žiaden hmyz nepriblížil k ich bazénu. Proste tí všetci, čo ma roky v práci vytáčali 🙂
to je pekna myslienka to knihkupectvo s kaviarnou, keby som nemusela pracovat kvoli peniazom, otvorila by som si ale antikvariat s kaviarnou, ale boli by to dve oddelene prevadzky pri sebe, v kaviarni by bola moznost vystavovat obrazy umelcov alebo zusiek a tiez by tam mohli hravat ziaci z konzervatoria. do kaviarne by som zamestnala ludi a antikvariat by som si viedla sama.
Cestovala by som veľa a pomáhala zvieratám-teda by som si založila nejaký útulok a tam by som sa realizovala.
Cestovala by som veľa a pomáhala zvieratám-teda by som si založila nejaký útulok a tam by som sa realizovala.
@marsmykkok Mne by sa útulok pre zvieratá tiež páčil, len sa obávam väčších plemien psov.
Keby som nemusela pracovať a starať sa o financie, otvorila by som si kníhkupectvo. Vždy som to chcela robiť. Mimo to by som robila tie veci, na ktoré nemám čas - malovala, čítala knihy, vyrábala všeličo, chodila po rodine čo najviac.
Pracovala normálne ďalej. Za peniaze. Milujem svoju prácu a peniaze mi dávajú pocit jej zmysluplnosti. Takže bezo zmeny by som šla ďalej.
@vroni aj mne presne toto napadlo, ze by som nejako extra nic nemenila a fungovala dalej. Peniaze z prace by boli taky prijemny bonus k tomu celemu.
Neviem ci by som aj tolko cestovala, ved decka chodia tak ci tak do skoly...
@vroni aj mne presne toto napadlo, ze by som nejako extra nic nemenila a fungovala dalej. Peniaze z prace by boli taky prijemny bonus k tomu celemu.
Neviem ci by som aj tolko cestovala, ved decka chodia tak ci tak do skoly...
@guiseppinka, veď to. Deti chodia do školy, mám tu zvyšky rodiny (myslím teraz mamu a sestru), kamarátov, nijako zvlášť ma neláka predstava poletovat po svete ako mucha. Ale to môže zľahka súvisieť aj s tým, že som robila v cestovnom ruchu a 15 rokov života ako mucha po svete poletovala. Nejako som svoju potrebu uspokojila. K zvieratám žiadny zvláštny vzťah nemám, záhrada, maľovanie a ani brušné tance ma nebavia, chodiť do fitka a po obchodoch považujem za zabíjanie času, ja som vlastne šťastná, že nemám peniaze a "musím" chodiť do práce 🤣🤣🤣
@guiseppinka, veď to. Deti chodia do školy, mám tu zvyšky rodiny (myslím teraz mamu a sestru), kamarátov, nijako zvlášť ma neláka predstava poletovat po svete ako mucha. Ale to môže zľahka súvisieť aj s tým, že som robila v cestovnom ruchu a 15 rokov života ako mucha po svete poletovala. Nejako som svoju potrebu uspokojila. K zvieratám žiadny zvláštny vzťah nemám, záhrada, maľovanie a ani brušné tance ma nebavia, chodiť do fitka a po obchodoch považujem za zabíjanie času, ja som vlastne šťastná, že nemám peniaze a "musím" chodiť do práce 🤣🤣🤣
@vroni obcas by som si niekam zasla, nevravim, ze nie. A a tym dalsim som na tom podobne ako ty. Obchody nocna mora, radsej prelustrujem amazon, ako domace zvierata mi bohate stacia moje deti, uz s nimi je dost roboty🤭
@vroni obcas by som si niekam zasla, nevravim, ze nie. A a tym dalsim som na tom podobne ako ty. Obchody nocna mora, radsej prelustrujem amazon, ako domace zvierata mi bohate stacia moje deti, uz s nimi je dost roboty🤭
@guiseppinka, no, keby nestacili domáce zvieratá a deti, ešte máme manželov, ti sa zhostila tejto úlohy veľmi zodpovedne 🤣 Dovolenka je fajn, ale úplne mi stačí tých 6 tyzdnov, ktoré mám....
@guiseppinka, no, keby nestacili domáce zvieratá a deti, ešte máme manželov, ti sa zhostila tejto úlohy veľmi zodpovedne 🤣 Dovolenka je fajn, ale úplne mi stačí tých 6 tyzdnov, ktoré mám....
@vroni nechcela som byt az taka, ze deti a manzel🤣🤣🤣 ale ano, hlavne chlapi sa vedia tejto ulohy chopit na 10000000%🤣🤣🤣
Pracovala by som 4 dní 4-5 hodín tam, kde pracujem. Ďalšie tri by som sa venovala každý deň v týždni sebe. A zvyšok deťom, keď prídu zo školy. Neupratovala by som, mala by som na to človeka. Minule som toto riešila s kamošom. Ze aj keby sme vyhrali/ zdedili kopec peňazí, žijeme v takej komunite a v takom období života, že by vlastne nebolo veľmi s kým tie peniaze míňať v tom zmysle, že cestovanie po svete, vysedavanie v restikach počas dňa, každý druhy víkend na horách, predĺžené víkendy na pobreží...
Alebo by som robila niečo užitočné pre druhých. V nejaké nadácií zadarmo...
@vroni nechcela som byt az taka, ze deti a manzel🤣🤣🤣 ale ano, hlavne chlapi sa vedia tejto ulohy chopit na 10000000%🤣🤣🤣
@guiseppinka, no... Oni sú naše poklady za všetky peniaze. V prenesenom i doslovnom význame. 🤣
@marsmykkok Mne by sa útulok pre zvieratá tiež páčil, len sa obávam väčších plemien psov.
@petronelag tak ja sa zase psov nebojím ani väčších, moja jediná obava je tá, že nemám o ľudoch nejakú veľkú mienku ani teraz-mám radšej zvieratá ako ľudí a keby vidím tam tie prípady čo ľudia dokážu nevinným zvieratám urobiť asi by som začala ľudí nenávidieť.
maľovala by som... písala knihy... a pomáhala opusteným deťom
Išla by som študovať na lekársku fakultu 😀
@miskajerry Ale teraz chodiť po horách nie je celkom bezpečné, ja sa pomaly obávam ísť prejsť na Zobor, kde som zvykla na jar chodiť, lebo je to tam vtedy najkrajšie. Mne by sa páčilo pomáhať ľudom, ktorí to potrebujú, keby som mala ja všetko zariadené.
@petronelag preco, co hlasia na Zobore? Chodim sama po praci az hore
tiež by som chodila po horách, Tatrách
@miskajerry beriem ruksacik a idem s vami 😉
Kúpila by som si súkromný triskáč a navštívila by som veľa krajín. Ináč mi netreba nič, dom, psa bazén, žiadnych susedov = svätý kľud, a som spokojná 😊
Tiez ma bavi o tomto snivat - hlavne by som cestovala a poznavala svet, ucila sa cudzie jazyky, vzdelavala sa, aby som si zamestnala hlavu niecim uzitocnym.ale hlavne by som robila nejake neziskove aktivity - praca v utulku, zalozila by som ai azyl pre macicky, psikov atd., pomahala pri zachrane pamiatok a nejako by som sa snazila ostat cinna v obore, ktory som vystudovala... Ale isto by mi casom chybala nejaka pravidelna cinnost, takze by som aj tak nieco podobne zamestnaniu robila - otvorila si vinaren, kaviaren, male bistro a tam aj pracovala 😏
Mna to po dvoch rokoch prestalo bavit a isla som do prace. Celkovo, ostat doma a nic nerobit ta coskoro prejde. Uz nebudes mat sny a tuzby. Nic nebude vzacne. To je druha strana mince
Hocičo

Cestovala by som, chodila viac cvicit, viac sa venovala rodicom a k comu ma posledne roky taha, no z hladiska financii si to nemozem dovolit, chcela by som robit nieco pre starych opustenych ludi. Pre deti sa vymysla kopa veci, na starych ludi sa zabuda, lebo su pre mnohych uz len na pritaz.