icon

Čo by ste robili, keby zajtra zrušili internet?

20. máj 2025

Čo by ste robili, keby zajtra zrušili internet? No u nás v rodine si to ani neviem predstaviť. Všetci maju oči nalepené od rána na mobile.....asi by sme sa začali rozprávať.

Strana
z2
sisaka
20. máj 2025

Vôbec by mi to nevadilo, keďže som žila aj v dobe bez internetu, viem si to v pohode predstaviť. Čo sa týka práce tak by sa skomplikovala, ale dala by sa robiť aj bez internetu. A keby sa nedala, našla by som si inú, nie ako tu niekto v príspevku, kde už zomiera od hladu a na choroby, lebo je tak nefexibilná, že si nevie predstaviť robiť niečo iné 🤦‍♀️

danica2711
20. máj 2025

súkromne by som sa nezbláznila, my sme taká rodina/partia priateľov - internetových nezávislákov, radšej žijeme reálny život než virtuálny. Pracovne by to bol problém jak sviňa, ale tak to by muselo riešiť globálne pracovné prostredie, ktoré fungovalo (možno menej pohodlne, ale fungovalo) aj pred zavedením internetu

mnamko
20. máj 2025
@nyusika

@yelena159 co bolo v pohode ?
napriklad sa v pohode zhanali informacie ?

alebo to beries tak, ze aj vtedy boli ludia sprosti, aj teraz mozu byt ?

@nyusika to ako myslíš? Mi co sme zili vtej dobe sme boli sprostý?

nyusika
20. máj 2025
@mnamko

@nyusika to ako myslíš? Mi co sme zili vtej dobe sme boli sprostý?

@mnamko nie, mali smernej možností, ako dnes...čiže v porovnaní s dneškom môžeme byť múdrejší. Ak chceš, samozrejme

dudos
20. máj 2025
@nyusika

@dudos hej... ako by sa bez internetu tie noviny tlacili ? resp. ziskavali informacie ?

@nyusika noviny boli aj bez internetu.

bloger
20. máj 2025
@nyusika

@mnamko nie, mali smernej možností, ako dnes...čiže v porovnaní s dneškom môžeme byť múdrejší. Ak chceš, samozrejme

@nyusika A prečo na mňa vlastne prskáš? Napísal som snád niečo čo nie je pravda? Jednoducho som napísal fakt, že dnes by sme mali bez neho problém. Vo všetkých oblastiach.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
galganka
20. máj 2025

... kúpila si ďalšiu knihu 🤷‍♀️

brrunetkaa
20. máj 2025

V práci pruser. V osobnom živote by mi chýbali mapy na plánovanie trasy na bicykel/beh a navigácia. 😀

renesance80
20. máj 2025

tak pruser , musela by som sadnut na bus a ist fyzicky zaplatit ucty , a ked ze uz nakupujem všetko len cez net vratane potravin , zas ist fyzicky do obchodu a uz ani tv nemam cca 2 rokov ,no co poviem pre mna z praktických dôvodov pruser

alickapusinka
20. máj 2025

Predtým nebol a ako sme to mohli prežiť .No tak sme žili chodili sme na festivaly do kina na výlety čundre. Ked sme boli decka behali sme po vonku.Chodili sa v zime sankovať korčuľovať.V lete opekať na kúpalisko.A bolo dobre aj bez internetu.Stretavali sme sa na prašiakoch rozpravali medzi sebou skakali gumu hrali cečka.To bolo detstvo nie ako teraz.

renesance80
20. máj 2025
@alickapusinka

Predtým nebol a ako sme to mohli prežiť .No tak sme žili chodili sme na festivaly do kina na výlety čundre. Ked sme boli decka behali sme po vonku.Chodili sa v zime sankovať korčuľovať.V lete opekať na kúpalisko.A bolo dobre aj bez internetu.Stretavali sme sa na prašiakoch rozpravali medzi sebou skakali gumu hrali cečka.To bolo detstvo nie ako teraz.

@alickapusinka to sa da robiť aj teraz ide o praktické dôvody , teda aspoň u mňa lebo ja net používam na to aby som mala uľahčený život- platby ,nákupy, uradné veci , nie na hry a čety a pod., ked že moje koníčky sa práve odohrávajú pohybom vonku

mandarinka555
20. máj 2025

Koho a kde by sa potom novopečené, mladé matky pýtali také stupidity, ako či môžu dať decku Lipánka, alebo či mu majú obliesť bodyčko s dlhým, alebo krátkym rukávom, alebo či neumrie, keďže zjedol vonku dážďovku🙈

tiezjedna
20. máj 2025

Mne by vadil iba kolaps pripojenia ako taký

tiezjedna
20. máj 2025
@alickapusinka

@alickapusinka o tvoje detsvo nejde. Dnes keby vypadla sieť komplet, tak x rodičov nebude môcť deťom kúpiť ani gumu na skákanie, ak chápeš kontext😉

alickapusinka
21. máj 2025
@renesance80

@alickapusinka to sa da robiť aj teraz ide o praktické dôvody , teda aspoň u mňa lebo ja net používam na to aby som mala uľahčený život- platby ,nákupy, uradné veci , nie na hry a čety a pod., ked že moje koníčky sa práve odohrávajú pohybom vonku

@renesance80 aks ato berie takto tak áno máš pravdu ale čo sme robili predtým nebola žili sme.Jasne teraz je všetko uľahčene ale dalo sa žiť aj bez toho.

alickapusinka
21. máj 2025
@tiezjedna

@alickapusinka o tvoje detsvo nejde. Dnes keby vypadla sieť komplet, tak x rodičov nebude môcť deťom kúpiť ani gumu na skákanie, ak chápeš kontext😉

@tiezjedna nie nechapem dakujem veľmi pekne za vysvetlenie.Predtým nebol a všetci žijeme.

alickapusinka
21. máj 2025
@tiezjedna

@tiezjedna nie nekupia ani gumu na skakanei kameninove prevadzky sú čo alebo načo slúži a papiernictvo, galnteria, chodi tam dobytok.TY nechapeš ale necham tak.

heln
21. máj 2025

par dni by som pocitovala abstak a potom by som konecne precitala vsetky knihy, ktore mam doma.

brendaa
21. máj 2025

Stačí toto? Ja potrebujem internet pre prácu, IB, promptnú komunikáciu, nákup cez eshop,...
Bol by to obrovský krok späť......

ankare
21. máj 2025

Mala by som konečne viac času na iné veci... 😳

tiezjedna
21. máj 2025
@alickapusinka

@tiezjedna nie nekupia ani gumu na skakanei kameninove prevadzky sú čo alebo načo slúži a papiernictvo, galnteria, chodi tam dobytok.TY nechapeš ale necham tak.

@alickapusinka dobre no. Tak inak. Kedysi pračlovek namiesto kabelky nosil kyjak. Inokedy bol osol alebo kôň jediný dopravný prostriedok. Čo táto predstava, je pre teba ok? 😉 Pretože vtedy si tiež nikto z nich nevedel predstaviť, že by to mohlo byť niekedy inak... A ak to chceš viac po lopate z pohľadu súčasníka, tak keby neexistovalo internetové pripojenie, padali by lietadlá z neba ako hrušky, lode by sa potápali a prístroje v nemocniciach zlyhávali... Preto som písala, že mne osobne by nechýbal internet (= socky, MK a pod.), ale pripojenie ako také určite. Vraciať sa do doby, keď všetko fungovalo ručne, je pomerne nepochopiteľný spiatočnícky optimizmus. Ale môžeš sa v ňom rochniť😉

Strana
z2