icon

Čo by ste robili? Moje 14 ročné dieťa sa učí bozkávať s kamarátom?

nataliaviktoria
1. jan 2019

Čo by ste robili keby ste zistili ako rodič že vaše 14 ročné dieťa sa vášnivo bozkáva so svojim iba kamarátom lebo sa to chce naučiť?

beky1813
1. jan 2019

Ved si psychologička, porad si 👍 ale sikovne dieta, este nedávno si jej zistovala, ci chalani v jej veku maju uz zaujem o baby aaha, dievca to zvladlo aj bez matky

lucka12399
1. jan 2019

@beky1813 😂😂. Ked si si myslela ze potrebuje najst frajera tak bozkavanie nevadi ci?

nikiki29
1. jan 2019

@nataliaviktoria ja som tiež ako dieťa na to išla dosť zhurta... nemala som ani 14 keď som mala prvého frajera... boli sme spolu skoro 5 rokov 😁 ako rodič? Neviem... 😑 ale asi by som to nebrala nejako tragicky 🤷🏻‍♀️

klaricka8
1. jan 2019

Moja najstaršia dcéra sa tiež vášnivo bozkávala a už aj chcela rozťahovať nohy ale náš ocko sa s ňou dobre porozprával

janinah
1. jan 2019

Len by som sa spýtala,či aj sexovať sa ide už učiť ....dostala by hubovej polievky čo by len do nej vošlo,od bozku k sexu je blízko a ak je hlúpa,tak len nech pokračuje v "učení sa"...neviem,kde sa tie deti ponáhľajú,ja som s dcérami taký problém nemala a o sebe ani nevravím.

nataliaviktoria
autor
1. jan 2019

@beky1813 ano to som ale oddelujem prácu a súkromie. A hlavne chcem vedieť čo by robili ostatní. Nerozumiem aký máš so mnou stále problém. Ved možno si v pohode žena.

nataliaviktoria
autor
1. jan 2019

@janinah dakujem. Do sexu sa nehrnie to viem...

nataliaviktoria
autor
1. jan 2019

@beky1813 ja som sa práve preto pýtala lebo som tušila že sa chce asi niečo naučiť a že to bude pravdepodobne bozkavanie

beky1813
Odpoveď bola odstránená
tyelde
1. jan 2019

Nič, nech sa bozkáva, a čo. Akurát by som sa porozprávala o antikoncepcii, zdravotných rizikách, následkoch a takýchto témach, nech tu o mesiac nezakladáš diskusiu že budeš babka... Inak nič, koľké sme sa v 14tich bozkávali a sme bez ujmy....

zuzanockamt
1. jan 2019

@klaricka8
@nataliaviktoria podľa mňa fake profily ... podľa tém a dátumu založenia nickov ... viac ako jasne

klaricka8
1. jan 2019

@zuzanockamt ja niesom fake profil no hlavne aby si ty nebola

0martina0
1. jan 2019

tak a ty ako jej matka si sa to potrebovala učiť,to ak si jej uverila tak nemam slov

drimonna
1. jan 2019

@nataliaviktoria 😂😂😂 Joj... Tak asi by som jej dohovorila ,že sa to časom naučí a má nato čas...Ale zase je v pubertálnom veku, takže vás asi neposlúchne... Nechajte to na nej,už musí vedieť, že čo robí 🙂 14 rokov je už lenpredsa nejaký vek keby už mal mať človek rozum........ A ops ...14 (budem mať 15 zachvíľu) rokov mám aj ja 😂😂😂 My v tomto veku skúšame veľa vecí,ja sama takéto nie, ale ostatok 😂

janina1127
2. jan 2019

Ale skúsiť to treba @drimonna, dohovoriť, ale nesiliť to, normálne v kľude to povedať 🙂

nataliaviktoria
autor
2. jan 2019

@0martina0 nerozumiem tvojej odpovedi

diusk
2. jan 2019

Ahoj Natália. Je normálne že deti už okolo tých 14/15 rokov skúmajú svoju sexualitu a nadväzujú prvé známosti, vzťahy... Myslím si že tvoje dieťa ako vravíš tiež len "skúša" aké to je bozkať sa. Povedzme si na rovinu, niektoré deti v 15tich už mali aj pohlavný styk... 🙄 Napr. u mňa v tých rokoch už malo po prvom sexe polovina dievčat. Ja sama som mala v 15tich prvého priateľa. Musíš si uvedomiť že už nemáš doma dieťa ale že už vstupuje do puberty a na takéto veci musíš byť pripravená lebo tvoje dieťa bude čoraz viac sociálne žiť, nadväzovať prvé vzťahy a skúmať svoju sexualitu... A ver mi, nijakým spôsobom mu v tom nezabrániš. Je to normálna súčasť vývoja a prešli sme si tým všetci. A rady ako dať jej za uši nech ti idú jedným uchom tam a druhým von. Tým že svoje dieťa budeš trestať za to že sa vlastne len vyvíja nedocieliš ničoho iného len toho že sa odcudzíte a bude ti robiť naschváli... Normálne sa s tvojim dieťaťom porozprávaj o tom. Povedz mu že už nieje dieťa a je normálne nadväzovať známosti, skúšať prvé bozky atď. Musíš mu ukázať že si tu preň. Vysvetli mu ale aké majú niektoré veci dôsledky (sex, tehotenstvo) pouč ho o ochrane ešte pred prvým stykom a ako hovorím, hlavne žiadne drámy ani scény. Ak ju sex nezaujímaja tak je Všetko v poriadku a naozaj to iba skúša. A ver mi, radšej bude mať pri sebe matku ktorej sa bude môcť zdôveriť ako ženskú ktorá by ju fackala a revala na ňu pre nič za nič. Tvoje dieťa dospieva a mala by si pri nej stáť

nataliaviktoria
autor
2. jan 2019

@diusk Ďakujem Ti za odpoveď. Ja ju za to určite nechcem trestať.. rozumiem aj tomu že dospieva 🙂 .čo už.. O sexe tehotenstve ochrane atď. . Všetko vie povedala že sa nikam neponáhľa má svoju hrdosť a neroztiahne nohy len tak pred hocikym. Veľmi ďakujem za krásnu odpoveď

diusk
2. jan 2019

@nataliaviktoria to je najmenej 🙂

vroni
2. jan 2019

Mne to pripadá úplne normálne, spústa mojich kamarátok sa učila bozkávať navzájom a dnes majú rodiny a deti. Dala by som s nou decentne reč, ale nič vo veľkom neriešila. A teda medzi bozkávaní a sexom je podľa mňa veľmi dlhá cesta a nie krok (u mňa to bolo 6 rokov)

0martina0
2. jan 2019

@nataliaviktoria a čo na tom nerozumieš,odľa mna to pride samo a ty napišeš že sa vašnivo bozkavala preto lebo sa to chcela naučiť,mne to pripada dpsť blbe ak si jej na to skočila

bsp39
Autor odpoveď zmazal
nataliaviktoria
autor
2. jan 2019

@0martina0 ja som jej nič nevyčítala ona ani nevie že O tom viem

gabika0825
2. jan 2019

@nataliaviktoria Tak bozkávanie by som vôbec neriešila. Skôr keď už vieš že by skúšala aj niečo iné, ako len bozkávanie, vtedy treba s ňou hodiť reč o ochrane a o ďalších veciach, ktoré sa môžu pri styku prihodiť. Ale vysvetliť jej hlavne, nech počká aspoň do 15 rokov, lebo pod 15 je ešte pod zákonom. Ak je zodpovedná, tak po debate s tebou to bude v poriadku. Hlavne aby si uvedomila, aké riziká so sebou nesie sexuálny život. Veľa šťastia 😊

0martina0
3. jan 2019

@nataliaviktoria tak od koho vieš,že sa to učila

drimonna
4. jan 2019
nataliaviktoria
autor
4. jan 2019

@0martina0 videla som ju.