Čo by ste urobili, ak by vášmu priateľovi vadilo, že si píšete s kamarátmi?
Dobrý večer s priateľom sme spolu 3 mesiace a včera mi naznačil že mu vadí že si píšem s kamarátmi ...
Predtým mu vadilo že sa snimi stretávam tak som to obmedzila 😏
Teraz mu vadí že si píšem s kamarátmi ja neviem ako mu vysvetliť že to sú iba kamaráti (vyrastala som medzi chalanmi takže mám viac kamošov ako kamošky) .. Celkovo mu vadí Facebook
@panelacikova chcela som to urobiť lenže mi začal hrať na city a mňa to zlomilo😏
@taskataska nie je to manipulácia ale láska 😉
@milena866 ako jedno ti poviem môj ex bol tiež psychopat žiarlivý bol hneď pár týždňov po začiatku vzťahu, skoro päť rokov som sa nesmwla baviť ani s jedným chalanom okrem jeho kamarátov aby to nebolo divné a nesmela som ani za mojou rodinou ak si ešte s ním, pekne si premysli čo práve robíš ja som stratila päť rokov s manipulatorom, psychopatom ktorý ma tyranizoval, nadával mi a žiaril na každú blbosť. A keď som prečítala že kvôli bývalej si žily podrezal - akoby som o ňom čítala. Kontroloval mi mobil, dobre že ma sledovať nedal kde som bola. Ak nechceš skončiť zneužitá a bez štipky sebavedomia a sebareflexie odíď od neho. Nedokážem pochopiť že takýto kkti furt existujú
@milena866 si relatívne mladá...ale život máš vo svojich rukách..
Podľa mňa základné veci si treba nastaviť v začiatkoch vzťahu a nenechať si skákať po hlave. Ak sú to tvoji kamarati a je to tvoj svet...A máš čisté svedomie pred frajerom...ja by som mu pekne narovinu povedala "zlatý môj...toto sú ľudia, ktorí budú pri mne stáť bez ohľadu či tu ty budeš alebo nie...takže buď sa stanú aj tvojimi kamarátmi alebo si hľadaj inú frajerku"
Ja som to tak aj urobila a trvala.som na zoznámenie sa s partiou - jeho aj mojou. Dnes po x rokoch sú naši priatelia v zásade spoloční...
Druhá vec je...ľudia sú veľa na mobiloch. Keď sa s niekym rozprávam...neriešim telefón. Ten človek je v danom čase dôležitejší ako ten telefón. Hlavne keď je to frajer v začiatkoch vzťahu. Dosť veľmi pomôže obmedziť notifikácie alebo používať tichý režim.
Ale úplne najviac - treba si vyjasniť čo komu vadí...aké máte očakávania a predstavy o partnerovi a nakoľko ste ochotní ho pustiť do svojho súkromia.
My napríklad s mužom mame spoločný ucet, ale hesla do mobilov mailov ani fb si nevieme... A sme názoru, že kto chce klamať, bude klamať. A cestu si nájde. Radšej znesieme nepríjemnú pravdu ako "milosrdnu" lož. Ale to sme sa dohodli uz dávno.
@bennn to chápem ale určite by som radšej už aspoň na základe mojej skúsenosti dala prednosť kamarátovi ktorý mi mnoho pomohol keď bolo najhoršie ako pred chlapcom z ktorého sa kluje psychopat a zákazy nie sú o dôvere a láske ale iba o vychcanosti a manipulatorstve... Ja mám priateľa, on má kamarátky kamarátov a ja detto, a popritom na seba vôbec neziarlime lebo si dôverujeme a rešpektujeme sociálne vzťahy aj s inými ľuďmi... A druhá vec je iné hľadať si kamarátov čo plne rozumejú že sme vo vzťahu a nerýpu do nás alebo nie sú žeby nám to chceli pohnojit, akonáhle by bol niekto taký - skončil by u mňa ako človek nie to ešte ako kamarát... Podľa toho čo autor písal, sem tam pofajčit s kamarátom vonku... Čo si predstavím je blond baba s rovnými vlasmi, v kožúšku, teplákoch a drahých teniskách a s nalakovanými nechtami, také tie typy čo sa stále chovajú mlado a neokresane... V tom prípade a ak by som vedela o nejakej minulosti by som aj ja pochybovala a nedôverovala... Ale potom prečo by som sa dal dokopy s niekým takým?
A ten emoji čo používa 😏😏😏 what the hell to píše ironicky alebo si len z nás robí prdel...,,lenže mi potom hral na city a mňa to potom zlomilo 😏" ❓zmätená som akoby to ani vážne nemyslela..
O pár týždňov tu budeš písať Ty že čo by Ti poradili keby si priateľ písal s kamoškami...
Možno nam @milena866 aj prezradí, ako sa to nakoniec vyfarbilo a či ma story pokračovanie...
Uz asi neodpíše, ma to zakázané...

@milena866 to už v rámci toho rozhovoru mu daj rovno kopačky. ak je taký, ako píšeš, nemyslím si, že rozhovor bude úspešný