icon

Čo by ste urobili po výhre v lotérii?

7. okt 2025

Ahojte, čo by ste urobili ako prvé, ak by ste vyhrali v lotérii milión? Povedali by ste o tom ľuďom vo svojom okolí?

anonym_f4e4d4
7. okt 2025

povedala by som len mužovi. vyplatila hypo. kúpila niečo investičné, išla na dovolenku, zabezpečila niečo pre syna... ale nedala by som nič súrodencom... ani náhodou. svoje pomíňali, porozhadzovali, keď sa hrali na majstrov sveta, tak nech si pekne teraz znášajú následky.

maribell
7. okt 2025

V tom momente by som odletela na brutálnu dovolenku do exotiky a tam by som v kľude porozmýšľala, že čo ďalej 😁.

anonym_65b4ab
7. okt 2025

V okamžiku by som sa rozviedla. Dala by som mu polovicu výhry, aj by som mu vyplatila čiastku za dom. Vyplatila hypotéku.

anonym_f050b1
7. okt 2025
@katulienkax

milion je v dnesnej dobe malo na rozdavanie. Z toho by sa mi usiel tak "az" jeden slusny dom blizko BA a jeden investicny byt. Neviem kto tu poratal, ze by z toho vyslo na dom aj starym rodicom, rodicom, detom a neviem komu. Mozno v Hornej Marikovej panu bohu za chrbtom

@katulienkax Dokonca ani v Hornej Marikovej... 😀 ...tam len drevenica stojí 300 000 €, aha: https://www.nehnutelnosti.sk/detail/Juj0_RvNOSp...

kalifka
7. okt 2025

Ja hneď viem, kam by smerovali moje peniaze :
1. kúpila byty, ako investíciu
2. tu je asi - chlapec by išiel študovať do zahraničia
3. poriadna dovolenka
4. pomohla ex- svokrovcom

majkamajusqa
7. okt 2025

Nepovedala by som. My s manzelom hovorime stale ze keby vyhrame vela penazi tak si kupime nejaky opusteny ostrov 😅

anonym_fa3a9a
7. okt 2025
@katulienkax

milion je v dnesnej dobe malo na rozdavanie. Z toho by sa mi usiel tak "az" jeden slusny dom blizko BA a jeden investicny byt. Neviem kto tu poratal, ze by z toho vyslo na dom aj starym rodicom, rodicom, detom a neviem komu. Mozno v Hornej Marikovej panu bohu za chrbtom

@katulienkax tak z miliona par domov by vyslo (jasne ze nie v tych nasich metropolach svetovych :DDD a 200m2), vela ludi nezije v okoli ba a ja mam skusenost z rodiny, ze predali dom v krajskom meste, dva byty-z tych sa cast dala dalsim dedicom par.. a nastahovali sa stare damy spolu do domu v blizkosit NZ =zo zvysku penazi si ziju v pohodicke na dochodku.
aj znamych mam co takto odisli z okoli BS, na juh, jednak lacnejsie, z predaja si uorbili dole aj podnikanie, aj uspory maju a ako hovoria pre nich je win aj to, ze nemusia tolko kurit :DD clovek co chce klud neépotrebuje byvat v satelite pri BA

anonym_570ba5
7. okt 2025

@anonym_autor nechcem kazit radost, ale na "dozitie bez prace" je milion nic moc... Takto to vyzera super, ale vyzit s tym nejakych 30-40 rokov na relativnej urovni ziadna slava... (teda ak to ma vydrzat aj pre deti... inac samozrejme so 4% pravidlom vyberu to ide)... Ani "nakup bytov a prenajom" to uplne nevyriesi (nie je toho zas tak vela)... otazka mala zniet aspon 10 milionov 🙂 🙂

tiezjedna
7. okt 2025

@anonym_autor to nie je zas tak moc. Ja by som 90 % tej sumy investovala a utrácala až výnosy. Zvyšných 10 % by som previedla na cudzie meny a tiež nechala niekde pracovať. A okrem manžela by o tom určite nikto nevedel.

tiezjedna
7. okt 2025
@anonym_65b4ab

V okamžiku by som sa rozviedla. Dala by som mu polovicu výhry, aj by som mu vyplatila čiastku za dom. Vyplatila hypotéku.

@anonym_65b4ab fúha... to až také zlé to je? To ma mrzí...

anonym_65b4ab
7. okt 2025
@tiezjedna

@anonym_65b4ab fúha... to až také zlé to je? To ma mrzí...

@tiezjedna nebije ma 😂, ani inak netýra. Jednoducho už mám toho dosť. Nebavi ma počúvať to jeho achkanie, sťažovanie, lutovanie sa. Po rokoch som si uvedomila,že je ako taký vysávač. Vysáva zo mňa všetok elán, radosť. Žijeme ako dvaja známy. Aspoň snívam,že raz😉

anonym_00fc68
7. okt 2025

Ja už teraz mám všetko, čo potrebujem. Bývanie bez hypotéky a aj prácu, ktorá ma slušne živí. Som vďačná za to všetko. Ak by som ale vyhrala, povedala by som o tom iba deťom. Presťahovali by sme sa do domu, a kúpila by som priateľovi lietadlo, ktoré chce (staršiu cesnu). Zvyšok by som niekde uložila.

patriciah1
7. okt 2025

@anonym_autor časť by som dala rodičom na prežitie dôstojnej staroby, zbytok darovala charite...

patriciah1
7. okt 2025
@anonym_c9f0c7

@anonym_autor pred dvoma rokmi sme vyhrali samozrejme nie prvú cenu ale rozdelili sme po eosine nieco sme si nechali a ušli sme na dovolenku.AKo sme kedysi hovorili vyhráme a nebudeme pracovať nestalo sa tak nestačilo by to 🤣

@anonym_c9f0c7 koľko ste vyhrali? 😁

tiezjedna
7. okt 2025
@anonym_65b4ab

@tiezjedna nebije ma 😂, ani inak netýra. Jednoducho už mám toho dosť. Nebavi ma počúvať to jeho achkanie, sťažovanie, lutovanie sa. Po rokoch som si uvedomila,že je ako taký vysávač. Vysáva zo mňa všetok elán, radosť. Žijeme ako dvaja známy. Aspoň snívam,že raz😉

@anonym_65b4ab ono niekedy sú tieto tiché trápenia rovnako úmorné a zlé ako fyzické násilie. Držím palce nech to klapne👍

saxana000
7. okt 2025

Vyplatila by som hypoteku uplne prve potom kupila dve nove auta miesto tych starych ktore su kazdeho pol roka v servise.pre deti urcite dva mensie byty nech to maju bez starosti na zaciatok..muzovi karavan s garazou na rybacku.mozno este nejaku chatku alebo zahradku. nieco by som doma vymenila a prerobila ostatne peniazky odlozila investovala nieco supla rodine na prilepsenie a zila by som si spokojne normalne dalej. A urcite este dovolenka nejaky total odpal s deckami ze Disneyland v Orlande.

anonym_c9f0c7
7. okt 2025
@patriciah1

@anonym_c9f0c7 koľko ste vyhrali? 😁

@patriciah1 to je tajomstvo ale bola to 5 miesta čiastka 😅

slavomira236
7. okt 2025

@anonym_autor sla by som hned na dovolenku do tepla. A potom hladala nejake byvanie nove v inom kute sk alebo aj inde

anonym_d62eac
7. okt 2025

Uplne ako prvu vec by som sa podakovala Panu Bohu ze doprial take peniaze prave mne. Potom by som si nechala poslat peniaze na ucet a zaplatila dan z vyhry 😂 A povedala by som to len dvom blizkym osobam. S peniazmi by som sa podelila s rodinou a vela dala na charitu, na opustene deti, na chorych a bezdomovcov. Kupila by som nehnutelnost, isla na dovolenku, nove auto, nieco by som si dopriala 😃

binarypete
7. okt 2025

Milion nieje az tak vela, ale na dozitie uplne v pohode staci, aj pri velmi konzervativnom investovani ztoho vies mat kazdy rok 50 000 euro pasivne.

Celkom ma bavi ze ako tu vsetci chcu kupovat investicne byty, nieje to az take terno ako sa zda, hlavne ak ste niekde ako je Bratislava. Novostavby pri cenach 300k+ maju uplne mizive vynosove percento, to uz sa vam to oplati dat niekam kde zarobite viac a este aj bez akejkolvek prace.

Inak aby som odpovedal aj na otazku, tak fakt neviem co by som s milionom robil. Asi investoval a nieco na charitu ale kedze nehram lotto tak ho aj tak nevyhram 🙂

cimage
7. okt 2025

Kupila by som 3byty do buducna pre deti, dala ich do podnajmu, prenajala moj dom a odisli by sme cestovat. Rodicom by som urcite kupila aspon pobyt v kupeloch a dovolenku pri mori na ktorej este neboli.

amdornik
Odpoveď bola odstránená
binarypete
7. okt 2025
@amdornik
Odpoveď bola zmazaná

@amdornik kazdy tu nakupuje byty hore dole, je to absolutne nevyhodne teraz v krajskych mestach. A uz duplom nie pre deti, ak by som tie iste peniaze pouzil inak tak si zato kupi v dospelosti vilu. Investicny byt je dnes popularne avsak uz ani zdaleka nie tak lukrativne, vacsinou ak tak na nehnutelnostiach ktore musis ale velmi specificky selektovat.

Priklad kupis byt v novostavbe v BA dvojzibak v centre kde mas najvacsiu sancu ho prenajat, vyjde ta 400k ale na podnajme zarobis tak niekde okolo 1250 euro mesacne, ked ocistis energie tak si povedzme pre jednoduchost niekde na 1000 mesacne co ti rocne da 12k co su 3% a to si to este ani nezdanil a nezaplatil odvody. Mas natom naklady na prevadzku (cas opravy) + amortizacia zariadenia.

V ostatnych krajskych mestach si natom podobne. Neviem ako niekto toto moze povazovat za rozumnu investiciu. A to este nezapocitavas ani moznosti ako pripadny narast dane z nehnutelnosti. Pri nasej vlade a ich konsolidaciach by som sa nedivil keby kludne isli cestou USA a dali dan z nehnutelnosti niekde na uroven 1% hodnoty nehnutelnosti. A ked budes pri 400k platit rocne 4k len dan hned si na vynosovom percene 2% zrazu.

Investovat do nehnutelnosti za ucelom pasivneho prijmu ci zisku je dnes, hlavne na slovensku podla mna jedno z najhorsich rozhodnuti.

patriciah1
7. okt 2025
@anonym_c9f0c7

@patriciah1 to je tajomstvo ale bola to 5 miesta čiastka 😅

@anonym_c9f0c7 Wau, gratulujem, neviem si predstaviť, aký šok to musel byť. 😁 Ja som vyhrala iba raz v živote sprcháč z dmky, akurát že vyhrával každý, v tomto šťastie nemám. 😁

anonym_fa3a9a
7. okt 2025
@patriciah1

@anonym_c9f0c7 Wau, gratulujem, neviem si predstaviť, aký šok to musel byť. 😁 Ja som vyhrala iba raz v živote sprcháč z dmky, akurát že vyhrával každý, v tomto šťastie nemám. 😁

@patriciah1 ja som raz zo srandy zaregistrovala brata do sutaze o dovolenku a on vyhral :DDD skoro ma slak trafil :DDD moja najvacsia vyhra bola na 1EUR zrebe.. 2EURa :DDDD

patriciah1
7. okt 2025
@anonym_fa3a9a

@patriciah1 ja som raz zo srandy zaregistrovala brata do sutaze o dovolenku a on vyhral :DDD skoro ma slak trafil :DDD moja najvacsia vyhra bola na 1EUR zrebe.. 2EURa :DDDD

@anonym_fa3a9a aspoň ťa zobral so sebou na tú dovču? 😁

simca06022011
Autor odpoveď zmazal
patriciah1
7. okt 2025
@binarypete

@amdornik kazdy tu nakupuje byty hore dole, je to absolutne nevyhodne teraz v krajskych mestach. A uz duplom nie pre deti, ak by som tie iste peniaze pouzil inak tak si zato kupi v dospelosti vilu. Investicny byt je dnes popularne avsak uz ani zdaleka nie tak lukrativne, vacsinou ak tak na nehnutelnostiach ktore musis ale velmi specificky selektovat.

Priklad kupis byt v novostavbe v BA dvojzibak v centre kde mas najvacsiu sancu ho prenajat, vyjde ta 400k ale na podnajme zarobis tak niekde okolo 1250 euro mesacne, ked ocistis energie tak si povedzme pre jednoduchost niekde na 1000 mesacne co ti rocne da 12k co su 3% a to si to este ani nezdanil a nezaplatil odvody. Mas natom naklady na prevadzku (cas opravy) + amortizacia zariadenia.

V ostatnych krajskych mestach si natom podobne. Neviem ako niekto toto moze povazovat za rozumnu investiciu. A to este nezapocitavas ani moznosti ako pripadny narast dane z nehnutelnosti. Pri nasej vlade a ich konsolidaciach by som sa nedivil keby kludne isli cestou USA a dali dan z nehnutelnosti niekde na uroven 1% hodnoty nehnutelnosti. A ked budes pri 400k platit rocne 4k len dan hned si na vynosovom percene 2% zrazu.

Investovat do nehnutelnosti za ucelom pasivneho prijmu ci zisku je dnes, hlavne na slovensku podla mna jedno z najhorsich rozhodnuti.

@binarypete ja sa skôr čudujem, koľko ľudí by splatilo hypotéku... Ja nikdy, jedine, keby bol úrok okolo 5% by som nad tým uvažovala...

simca06022011
7. okt 2025
@patriciah1

@anonym_fa3a9a aspoň ťa zobral so sebou na tú dovču? 😁

@patriciah1 ale kdeze, ani to nepriznali, brat nebol plnolety a tym padom mama sa potesila a isla na dovcu. Az potom, ze ved to vyhral atd.. a ze dakuju :DDD

simca06022011
7. okt 2025
@patriciah1

@binarypete ja sa skôr čudujem, koľko ľudí by splatilo hypotéku... Ja nikdy, jedine, keby bol úrok okolo 5% by som nad tým uvažovala...

@patriciah1 tak ked ti chyba trocha anechce sa ti s tym tutkat, tak to vyplatis... pri milione je to uplne jedno :DD ja by som napr ten splateny dom aj hned predala :DDD