Čo by ste urobili po výhre v lotérii?
Ahojte, čo by ste urobili ako prvé, ak by ste vyhrali v lotérii milión? Povedali by ste o tom ľuďom vo svojom okolí?
@patriciah1 ale kdeze, ani to nepriznali, brat nebol plnolety a tym padom mama sa potesila a isla na dovcu. Az potom, ze ved to vyhral atd.. a ze dakuju :DDD
@simca06022011 že ďakujú 😁 ale tak mama si isto zaslúžila oddych, ber to tak 😁
Mame by som sa s tým ako prvé asi zverila lebo by som nevedela, čo mám s tým robiť 😁
@anonym_c9f0c7 Wau, gratulujem, neviem si predstaviť, aký šok to musel byť. 😁 Ja som vyhrala iba raz v živote sprcháč z dmky, akurát že vyhrával každý, v tomto šťastie nemám. 😁
@patriciah1 ja som sa tešila aj z 5eur na lose takže ozaj to bol sok ale ozaj nic neostalo 🤣
Dokoncila dom, kupila auto, zasla do Tatier. A splatila pozicku. Potom by som zila ako doteraz 😂 a uz som si zavrela oci a predstavila som si to 🤩🤩🤩🤩
@patriciah1 ja som sa tešila aj z 5eur na lose takže ozaj to bol sok ale ozaj nic neostalo 🤣
@anonym_c9f0c7 a kde ste šli na dovolenku?
@anonym_autor ja obcas zafantazirujem, co by bolo keby. A rozdelujem tie vyhry do troch kategorii.
1 kategoria - vyhra 50tis, 100tis, 200tis. Tieto vyhry neznenia zivot cliveka nejakym zasadnym sposobom, ale daju sa velmi dobre vyuzit. Splatit hypoteky, kupit si nejaky vysnivany dom, vylet, atd. Samozrejme, zavisi to od vysky.
2 kategoria - par milionov. Taka vyhra uz moze zmenit zivot zasadnejsim sposobom, z toho sa da urobit pasivny prijem v tisickach. Ani pracovat netreba
3 kategoria - 50 milionov napr. To uz je uplne iny zivot. Pasivny prijem denne aj 30tisic. Rano sa zobudis, ze mozes minut 30 litrov. Na druhy den to iste. A tu sa uz da fantazirovat 😀
@anonym_autor neviem popravde co asi by sme si konečne kúpili domček. A zaplatila by som znalcovi v oblasti gynekológie našu pravdu ktorú splácame. A pomohla ako vždy každému a my vždy dopadneme najhoršie aj keď už sme povedali ze už pomáhať nebudeme aj tak by nám to nedalo
Nepovedala by som nikomu nic. Kupila by som tri byty. Dve mojim detom a jeden sebe. A uz by bolo po peniazoch.
milion nieje vela. uvedom si ze milion je iba 400 vyplat. ja tolko penazi mam. A nieje to ziaden sok ani extra radost, .. Trcia v banke a nic nerobia.
Tak ja by som sa potichu strasne tesila 🤣🤣🤣 a potom by sme kupili dom, detom 2byty do buducna a sli na dovolenku. Z prqce by som neodisla, mam ju rada.
@anonym_autor ale aby som odpovedala aj na otazku. Z milion sa da urobit pasivny prijem mesacne aj 3-4tisic. S tym sa uz da nieco robit.
vždy každy hovorí ako by po výhre rozdával rodine. ale to by sa nestalo. to hovoríte teraz kým je to debata v rámci snívania. keby došlo na lámanie chleba, nikto skutočne nevie ako by sa zachoval. peniaze menia charakter.
@anonym_autor nemusíš to povedať nikomu,roznesú to ľudia z banky do ktorej to príde na účet .
vždy každy hovorí ako by po výhre rozdával rodine. ale to by sa nestalo. to hovoríte teraz kým je to debata v rámci snívania. keby došlo na lámanie chleba, nikto skutočne nevie ako by sa zachoval. peniaze menia charakter.
@zero1 nie, ja by som to nerozdala v rodine. O výhre by vedel len manžel a syn.
@simca06022011 že ďakujú 😁 ale tak mama si isto zaslúžila oddych, ber to tak 😁
@patriciah1 ale vsak ja som sa pobavila :DDd isto, konecne niekam isli :D
@anonym_autor nad týmto som už veľakrát premýšľala 😄 Nepovedala by som určite nikomu nič, iba mužovi. Určite by som vyplatila hypo, nech máme pokoj. Navonok by som nedala nič najavo, ale tak dopriala by som si veci, čo si bežne nedoprajeme, deťom by som kupovala viac ako môžem teraz, ale zasa nič prehnané. Poriadne dovolenky v lete. A kúpila by som byt ako investíciu.
@zero1 tomu rozdávaniu rodine ani ja neverím. Ja poviem na rovinu, nerozdávala by som. Prečo by som aj mala...Ale zasa ak by bol niekto z rodiny v hraničnej situácii, pomohla by som.
milion nieje vela. uvedom si ze milion je iba 400 vyplat. ja tolko penazi mam. A nieje to ziaden sok ani extra radost, .. Trcia v banke a nic nerobia.
@anonym_d8d765 keby si tolko penazi mal vedel by si ze uz nemusis robit. Ak mas vyplatu 2500 euro co je 30000 rocne tak z milionu vies aj pri ultra konzervativnom investovani vytrieskat kludne 60000 rocne. Takze by som povedal ze milion aj ked uz nieje tak vela je urcite nieco co zmeni cloveku zivot.
Časť by som rozdala celej širšej rodine, nech užijú podľa vlastného uváženia, predala by som dom, kúpila byt v Brne a kúpila si karavan, deti by šli na domáce vzdelávanie a precestovali by sme celú západnú Európu, kde by sme sa učili zážitkami..
@anonym_autor Ako prve by som dala vypoved v praci a potom uzivala peniaze a rozdelila sa s rodinou.
@anonym_d8d765 keby si tolko penazi mal vedel by si ze uz nemusis robit. Ak mas vyplatu 2500 euro co je 30000 rocne tak z milionu vies aj pri ultra konzervativnom investovani vytrieskat kludne 60000 rocne. Takze by som povedal ze milion aj ked uz nieje tak vela je urcite nieco co zmeni cloveku zivot.
@binarypete ak nemas potomkov a nemas to komu zanechat, su to iba cisla.
Prudky prilev penazi bez predoslej snahy a prace nici charaktery, lebo vytahuje na povrch to najhorsie.
Nedala by som najblizsej rodine ani cent.
Zaplatila by som liecenie, ak by bolo treba.
Mozno vzala niekoho na krasnu dovolenku.
Teoreticky kupila dom a poskytla ho rodicom na lepsie byvanie (nedala im ho do vlastnictva, maximalne ich zapisala ako vecne bremeno do LV - presne kvoli moznym problemom pri dedicstve).
Ale nic ine by som nikomu z rodiny nedala. Ani peniaze na splatenie hypo, ani kupu auta, ani nic ine.
Ani vlastnym detom.
Zaplatila by som im skolne na lepsej skole, AK by mali zaujem studovat (nenutila by som ich - ich volba). Ale byvanie, stravu, vsetko by si museli popritom zabezpecit same.
Chodili by so mnou na lepsie dovolenky. Ale ziadne lepsie/drahsie veci by inak nedostali. Vsetko by ostalo po starom.
Ziaden byt do zaciatku. Ziadne nove auto. Mozno nejake do 3000€.
Pretoze ak neprejdu zivotnou skusenostou, co to su peniaze a ze ich treba zarobit, a ze si treba vsetko svojpomocne vybudovat, tak akurat vsetko rozflakaju a znici ich to. Kludne padnu este naopak do dlhoveho kolotoca (naucene dopriat si, nebudu uz vediet ustupit zo standardu, ktory si viac nemozu dovolit.)..
Ani sama by som si nedopriavala nad mieru. Ani auta, drahe veci,… A dalej by som chodila bezne do prace. Pripadne ju zmenila na taku, kde by som vedela mat viac volnosti cestovat.
Akurat by som si nasla poradcov, ktori nevedia, kto som (kolko mam k dispozicii), aby som nejake oeniaze aj investovala.
Ludia to nechapu, ale je to pre ich vlastne dobro.
Je jedno, co urobis/neurobis, aj tak ta nebudu mat ludia radsej, a v oboch pripadoch sa vyskytne dokonca odstrihnutie (bud preto, ze si “lakoma”, alebo preto, ze sa ti necitia rovni).
Z dlhodobeho hladiska ludia neznasaju pocit vdaky a zaviazanosti za pomoc (ak to nevedia oplatit v rovnakej miere), lebo im berie pocit rovnocennosti. Takze na konci, po nejakom case, sa chovaju v podstate rovnako, ako ked im nepomozes - neznasaju ta (ohovaraju, vyhybaju sa ti,…).
Peniaze naozaj pretriedia charaktery, ktore inak nemaju moznost vykuknut von, lebo su zakryte pod prikryvkou nauceneho spolocenskeho chovania.
Takto usetris seba sklamania a ich toho, ze ich tvoje peniaze zmenia.
Ak milion tak by to bolo asi: vyplatenie hypoteky, kupa investicnych nehnutelnosti v zahranici mozno jednu na slovensku, z toho maleho zvysku co by ostalo by som dokoncila veci na dome, vyplatila detom vsetky potreby spojene so skolou alebo vzdelanim, chodila na dovolenku v raz v zime a raz v lete na poriadnu (taku kde nemusim varit 😅) no a ked by sa rozbehol prijem z tych nehnutelnosti ostala by som doma a porobila vseeeetko co nestiham teraz pri detoch a full time praci. O vyhre by vedeli len manzel a deti, nikto iny ani rodicia ani surodenci by sa to odo mna nedozvedeli a nevedeli by ani o investiciach, to ze som doma by som odvovodnila tym ze manzel dobre zaraba. Ak by som sa nudila resp uz by som spravila vsetko co mam nedorobene kludne by som sa vratila do prace.
Ak milion tak by to bolo asi: vyplatenie hypoteky, kupa investicnych nehnutelnosti v zahranici mozno jednu na slovensku, z toho maleho zvysku co by ostalo by som dokoncila veci na dome, vyplatila detom vsetky potreby spojene so skolou alebo vzdelanim, chodila na dovolenku v raz v zime a raz v lete na poriadnu (taku kde nemusim varit 😅) no a ked by sa rozbehol prijem z tych nehnutelnosti ostala by som doma a porobila vseeeetko co nestiham teraz pri detoch a full time praci. O vyhre by vedeli len manzel a deti, nikto iny ani rodicia ani surodenci by sa to odo mna nedozvedeli a nevedeli by ani o investiciach, to ze som doma by som odvovodnila tym ze manzel dobre zaraba. Ak by som sa nudila resp uz by som spravila vsetko co mam nedorobene kludne by som sa vratila do prace.
@lusilla reč je o jednom milióne, nie desiatich...😉
Zbalila by som celu rodinu a odisla z tejto krajiny 🥳🥳