icon

Čo by ste zmenili na dnešnom svete - dobe?

damiana1992
17. jún 2021

Čo sa vám nepáči na dnešnej dobe? Co by ste vy zmenili a ako? Nech sa to týka čokoľvek

cecilia29
18. jún 2021

@annamalaga áno to by bolo super. Aj systém "skladania sa" aby sa teda prehodnotil. Ja ako veriaca by som sa na niektoré veci tiež nerada skladala.

nafka0483
18. jún 2021

@annamalaga Urcite ano, stat a cirkev maju byt odlucene, plne suhlasim.

@cecilia29 Mne nijako nevadi tvoja viera, hodnoty, presvedcenie. Mas na to plne pravo, mas plne pravo zit takto, vyzadovat to aj od ostatnych ludi z rovnakej komunity a pod. Ale nie nutit celu spolocnost fungovat podla tychto principov.
Mozno sa dozijeme cohokolvek - to teraz ani nemozeme vediet. Podstatne je, aby si ty mala plne pravo zit svoj zivot podla svojho presvedcenia a ostatni zas podla svojho. A spajat nas maju zakony, ktore urci stat, pretoze jeho "clenmi" sme vsetci. Nie cirkevne pravidla, pretoze cirkiv je mnoho a kazdy patri do inej alebo do ziadnej.

Predpokladam, ze tiez by sa ti nepacilo, keby ta niekto nutil zit napr. podla pravidiel islamu, alebo hudhizmu a pod. principy tej viery su tie pravdepodobne cuzdie, nestotozujes sa s nimi, nesuhlasis s nimi, lebo tvoje presvedcenie a viera su ine. Takze ti nikto nema pravo nutit take pravidla. A presne rovnako nemas ty pravo nutit pravidla svojej viery inym.

Ak niekto chce zit slusne, zdravo a pod. tak na to nepotrebuje nariadenia napr. viery. Ak zena chce ist na potrat, najde si sposob ci uz zakonny ci nezakonny. Tym, ze ich zakazeme, ich nezastavime. Ale - mozeme sa snazit zabranit vzniku nechcenym tehotenstvam - v tom pripade, ked ziadne tehotnstvo nebude nechcene, tak potraty mozu ostat plne legalne - nebude ich mat kto vyuzivat. A myslim, ze prave o to ide. Akurat, ze treba riesit pricinu a nie dosledok.

Rovnako ked niekto chce brat drogy - nie su legalne a cestu si najde. A napr. ja by som drigy nebrala ani keby boli legalne, pretoze nechcem, je to moje presvedcenie. A mozu ich predavat na kazdom kroku, v kazdych potravinach - mozem ich mat plne dostupne, nedam si.

nafka0483
18. jún 2021

@cecilia29 Ale musim napisat, ze som milo prekvapena, ze si za odluku cirkvi od statu, ten postoj sa mi paci.

cubo2
18. jún 2021

@cecilia29 v prvom rade homosexuali nikoho neohrozuju. Homosexualita nie je nakazliva choroba, je to vrodena predispozicia a neda sa liecit (uz to skusalo vela ludi, ver mi, kadejake hormonalne terapie a ine drasticke metody). To len cirkev si urcila homosexualov ako svojho nepriatela, asi preto, lebo prirodzene neplodia deti (a teda dalsich krestanov). Su to ludia ako kazdy iny a zasluzia si lasku a respekt. Tu si mozes precitat, ako krestanska nenavist (ano, dobre som to napisal) nici zivot homosexualom:

Príbeh veriacej, ktorá sa liečila z homosexuality: 30 rokov som žila podľa katolíckeho učenia o homosexuáloch, prinieslo mi to len depresie a samotu
https://dennikn.sk/1960058/tridsat-rokov-som-zi...

Odomykat clanok neviem, lebo nie som v klube N, ale PDFko som dal na uloz.to mozes si precitat. https://uloz.to/tam/73e647e8-86e0-40e1-9dd0-cb8...

annamalaga
18. jún 2021

Ani tradičná rodina nieje zárukou toho, že sa deťom bude dobre žiť. Častokrát aj mnohé veriace rodiny, kde je odmietaná antikoncepcia aj kondóm narobia 6 deti a nemajú nato, aby ich živili. Tie deti prežívajú len tak tak. Nechodia po výletoch nemajú zážitky nemajú načo spomínať. Jediné , čo musia robiť je sa pravidelne modliť a chodiť do kostola, lebo podľa ich rodičov je to správne. Takéto deti by som storazi radšej videla vo fungujúcej lgbt rodine, kde by dieťaťu dali lásku priestor na sebarozvoj na voľne myšlienky , na možnosť rozhodnúť sa akú vieru budú chcieť a či vôbec a zabezpečili by ich aj finančne. Homosexualita nieje zlá. To len na Slovensku je to tak interpretované.

annamalaga
18. jún 2021

A zástancovia toho sú napr. a teraz uvediem príklad Marián Kotleba. Ten človek síce je zástancom tradičnej rodiny, ale aj tak je rozvedený. Žena mu utiekla aj so synom do Egypta , kde sa zamilovala do araba. Takze takýto človek mne o tradičnej rodine nemusí ani kázať , lebo ani on ju už nemá.

jana_eyre_2
18. jún 2021

@cubo2 perfektny článok 👍
Odvážna žena..

ceresna2
Odpoveď bola odstránená
damiana1992
autor
Odpoveď bola odstránená
ceresna2
Odpoveď bola odstránená
mimi2120
18. jún 2021

@ceresna2 Áno, s týmto s tebou súhlasím. Internet je dobrý sluha, ale velmi zly pán keď nevieš ako ho používať.

sickynickyobsadene
18. jún 2021

@damiana1992 ľudí!

damiana1992
autor
18. jún 2021
jani727
18. jún 2021

zrušila by som očkovanie proti corone aleže uplne- prišlo najväčšie zlo, ludia si pchaju do seba vakcíny o ktorých nevedia vôbec nič. Astra obsahuje geneticky modifikovane ludske embryonalne bunky a niektora z ostatnych vakcin zase upraveny virus AIDS. Pod textom je link kde je zloženie. Tipujem že tuzase spravia cenzuru a niekto to vymaže ako aj pri článkoch vedcov ktorí mali k očkovaniu skeptický názor. /pstuplne nam budu umierať ludia a tí čo prežiju budu mať take nasledky že až.

nafka0483
18. jún 2021

@damiana1992 Teb atrapi, ze trpia zvieratka a na osady ides hadzat bomby a upalit ich? Vsetkych ludi jednotne, lebo tebe nevyhovuju? Take praktiky sme tu uz pocas druhej svetovej vojny zazili...

@jani727 Ty si biologicka, chemicka, alebo odbornik z nejakeho podobneho smeru? mas doma labak, ze si si robila analyzu vakcin? Ci si si len nieco precitala a slepo tomu veris, lebo logika ti nedovoli pochopit ze je to cisty blud?

ceresna2
Odpoveď bola odstránená
jani727
18. jún 2021

@nafka0483 nie ale poznam ludi ktorí sa do chemie a zložení vakcin rozumeju a vraveli mi, že je tam teda riadny humus. Ale ty si naivne ver že vakcíny su bezpečne a ludom pomôžu. Čas ukaže kolkí po nich umru a kolkym spôsobia vazne ochorenia a zdravotne komplikacie. Co si myslíš že tí čo doteraz umreli ..a nie su to len ti o ktorých sa písalo že umreli na nejaku genticku vadu alebo čo? Mlada žena? maldí muži? čo mali všetci infarkt? to si fakt taka hlupa?

nafka0483
18. jún 2021

@jani727 Ja niekde tvrdim, ze vakciny su bezpecne a ze pomozu? Tvrdim niekde dovody preco mladi ludia umreli? Ani slovkom som sa nevyjadrila o tom co si myslim ja.

Pytala som sa teba ci mas patricne vzdelanie a si odbornik a tie vakciny si skumala. Filtrujem informacie, ktore su relevantne a ktorym mozem verit a ktorym nie.
Zaujima ma teda viac o tych ludoch, ktorych poznas a rozumeju vakcinam a vedia co v nich je - mohla by som sa od nich aj ja dozvediet viac?

jani727
18. jún 2021

@nafka0483 a ešte k tým ciganom bola som na vychode videla som ako to tam chodí . Spočiatku som si myslela že chuda dievča malo vytočene členky dozadu mala as 17 rokov hovorím si že jejda su chudobní taketo maju dievča postuhnute. Ked som sa na to pytala miestnu ženu povedala že nie že by ju chceli operovať ale využivaju to že je postihnuta aby na nu mali prachy. Ale ty si v pohode takých ludi zastavaj. A čo ja mam skusenosti s ciganmi tak klamu az sa mi z huby práší ( česť vynimkam je ich fakt malo( ale zastavaj si ich ved su to ludia .. ludia ktorí využívaju všetkych ostatných.

jani727
18. jún 2021

@ceresna2 jasne že vedeli všetko to maju planovane

nafka0483
18. jún 2021

@jani727 Nezastavm sa vsetkych, ani podvodnikov... hovorim, ze vyvrazdit celu osadu nie je ok.

jani727
18. jún 2021

@nafka0483 nie nemohla, lebo takych ludi škrataju pod zem, bohužial je to tak. Ak chceš najdi si ešte videa, ktoré zatial nezmazali na nete kde sa vyjadruju odbornici ako to vlastne s vakcinami je. Stale tie videa mažu. Robi sa velka cenzura či už na internete alebo v televizii, takisto v rozhlase, nikto sa ani len nesmie vyjadriť negativne lebo by dostali pokutu. (bolo to RTVS) Rozpravala som sa s človekom ktorý pracoval aj pre vyznameho politika v zahraničí takže on info ma.

nafka0483
18. jún 2021

@jani727 Ale ty ich poznas, ci?? Neda sa s nimi stretnut? Co ich zabiju, ci ako ich "vymazu" z realneho sveta?
Ja by som sa normalne aj stretla, nech sa dozviem co najviac info.

jani727
18. jún 2021

@nafka0483 nepytam sa dopodrobna lebo niekedy to nie je ani treba.Clovek sa ptoom zbytočne dostane do komplikacie len mi vravel že ista vakcina mala v sebe aj latku ktora sa pridava do chladiacich zmesí. Lenže to laik nevie. A neviem vôbec ako je to teraz s vakcinami, či zloženie nejako upravuju. Len pride mi divne aby sa ludia ( určiti) nevravím že všetci a počula som to už od viacerých ludi že sa citili po vakcine ako keby mali umrieť. Strašne zle pocity, a vela starších už zomrelo. A neboli to ludia chronicky chorí boli sebestační vedeli sa o seba postarať mali zahradya boli ešte v dobrej kondicií.

damiana1992
autor
18. jún 2021

@nafka0483 ale je, možno príde na to ze ich tu bude väčšia populácia ako nás,, neviem kde berieš presvedčenie že sú to normálni ľudia, my sme normálni ľudia ktorí pracujú žijú ako sa ma.. A teraz nenarazam na chudobných.. Daj mi jedine pozitívum alebo prínos tejto cvargy pre Slovensko a vôbec pre svet

ceresna2
Odpoveď bola odstránená
jani727
18. jún 2021

@ceresna2 to som vôbec nevedela.

jani727
18. jún 2021

@jani727 aj vieš v ktorej vakcine je to?

nafka0483
18. jún 2021

@jani727 Ale ja by som sa rada, taketo vazne veci predsa treba vediet. Preto sa pytam, mozeme sa aj v Ip dohodnut aby som sa s tymi ludmi mohla nakontaktovat a riesit to normalne nazivo.