icon

Čo by ste zmenili na dnešnom svete - dobe?

damiana1992
17. jún 2021

Čo sa vám nepáči na dnešnej dobe? Co by ste vy zmenili a ako? Nech sa to týka čokoľvek

sruma
17. jún 2021

@zazvorka87 zial niektore maminky musia ist zo zdravotnych dovod na potrat.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
ceresna2
Odpoveď bola odstránená
ceresna2
Odpoveď bola odstránená
slovakboy
17. jún 2021

@damiana1992 aby rodičia vychovávali deti k samostatnosti a nedirigovali im život hneď od malička. Aby sa deti mohli slobodne hrať a spoznávať svet slobodne. Aby autoritu nemal ten kto má frčku a robí bububu ale ten kto je lepší a má autoritu prirodzenú a bez strachu. Aby ľudia volil charakterných pracovitých odborníkov a nie lúzrov klamarov a nemakačenkov. Aby učiteľ v škole a šéf vo firme sa neoovyšovali nad deti a podriadených. Aby hodnoty ľudí boli aj spirituálnej nie len materiálne. Aby sme si vážili matku Zem ako jediný domov a zdroj života. A dalo by sa pokračovať porozumením láskou mierom.

andreatytler
18. jún 2021

@damiana1992 Aby deti neumierali a netrpeli. Aby nikdy nebol Covid 19. Aby som bola trpezlivejsia a kludnejsia mama.
Co by si si chcela zmenit ty?

ukulelele
18. jún 2021

@cecilia29 Pre veriaceho je porušovanie desatora nažívanie mimo manželského zväzku. Pre neveriaceho to nieje problém. Prečo by sa mal neveriaci človek riadiť tým čo mu káže viera? Ak žijem spokojný život v akejkoľvek viere, nevnucujem ho predsa druhým ak oň nemá vyslovene záujem. Skúste sa aspoň raz zamyslieť nad tým aké to musí byť náročné fungovať ako homosexuál v konzervatívnej spoločnosti. A prestať súdiť..

cecilia29
18. jún 2021

@ukulelele tak si prečítaj čo som napísala. Nestarám sa do homosexuálov a ich osobného života. A právo na manželstvo a deti? Manželstvo je od slova muž - žena ...a iba muž a žena sú schopní splodiť dieťa a dieťa potrebuje pre svoj rozvoj matku a otca ...ale nebudem to 100x tu omielaťže toto nemá nič s kresťanstvom ale so zdravým rozumom

leuchtturm
18. jún 2021

@cecilia29 aj pomahas takym zenam v reale alebo je to len tvoj teoreticky vyplod?

andreatytler
18. jún 2021

@cecilia29 Pises: Nepríde mi normálne že homosexuálne páry chcú uzatvárať manželstvá a mať deti. Je.to jednoducho na hlavu a nie len z kresťanského hľadiska ale z morálneho . Ale ich osobný život mňa určite nezaujíma a neprajem im nič zle, len to , aby našli Pokoj.

Viac si uz ani nemozes odporovat... ak by ta ich osobny zivot nezaujimal... ako vravis... tak by ti malo byt jedno ci uzatvaraju manzelstva a maju deti... ale tebe to evidentne jedno nie je... lebo inac by si ich konanie neoznacila za amoralne....
Nesud. Iba Boh sudi.

cecilia29
18. jún 2021

@zazvorka87 joo ..máš pravdu ...👍👍

cecilia29
18. jún 2021

@leuchtturm
Ano v realy máme určitú sumu mesačne stanovenú , ktorá ide do rôznej formy pomoci iným ľuďom.

cecilia29
18. jún 2021

@andreatytler hľadaj teda odpoveď na to v Písme.
Ja osobne nebudem súhlasiť s niečím čo demoralizuje spoločnosť a ohrozuje deti .
Nebudem sa tu však k tomu viac vyjadrovať, keďže téma je o inom .

zuvelyn
18. jún 2021

@cecilia29 ako, povedz KONKRÉTNE AKO ohrozuje TVOJE dieťa skutočnosť, že niekde uzatvorí manželstvo homosexuálny pár ktorý spolu bude vychovávať dieťa? AKO???! nijako. naopak to ty ohrozujes deti rozumných rodicov svojimi jeblymi názormi, ktoré určite prezentujes aj doma deťom (však iculh vychovavas k obrazu svojmu) ktoré následne prenášajú tuto nenávisť z domu medzi kamarátov vonku, v škole etc.... TOTO je demoralizacia spoločnosti, ľuďmi ako si ty.

andreatytler
18. jún 2021

@zuvelyn AMEN!👍

stanulienkat
18. jún 2021

@surama Neviem, prečo by mal byť rodičovský príspevok rovnaký ako materská, štát pomáha určitou finančnou sumou tvojmu dieťaťu a nemá ti pokryť celý príjem z práce. Ludia už rozmýšľajte, čo by ste nechceli?? Ešte potom 10 rokov materská, aby ste nemuseli ani prstom pohnúť, len peniaze poberať zo systému. Máš predsa muža a ma vás živiť tak, ako to bolo tisícky rokov dozadu.

@ceresna2 a k tým tvojím chorým výplodom hlavy: prosím ťa, konečne máme prezidentku, čo nás reprezentuje, jednu inteligentnu a vzdelanu dámu, ale niektorí primitívi to žiaľbohu nevedia pochopiť. A nie, migranti sem nebudú chodiť, lebo toto tvoje zaprdené malé Slovensko je úplne bezvýznamné a bezpredmetné pre nich. Určite sem nikto nebude utekať, to mi ver. Absolútne nie sme pre nich zaujímavá krajina. Veď Slováci odtiaľto utekajú, čo by tu robili cudzinci? Zas ťa nejaký primitív oklamal a zaočkoval🤣. Prestaň počúvať idiotov okolo seba a začni používať vlastný rozum, lebo takéto výplody nemôžeš mať z vlastnej hlavy.

andreatytler
18. jún 2021

@cecilia29 Tak potom sa netvar ze sa do ich zivota nestaries a ze ti to je jedno. Si ujasni svoje nazory, pred tym ako ich vyslovis.

nafka0483
18. jún 2021

@cecilia29 Pytala som sa na zaklade skusenosti, zaujmal ma aky ktomu mate postoj tie co ste spomenuli potraty a desatoro. Ci pribudni skusenosti take ci take.

cecilia29
18. jún 2021

@zuvelyn nie moje dieťa ale to adoptované ...a ako? Lebo nemá vzor ženy a muža , vzor matky a otca. Základná psychologická pravda. V každej psych. príručke je uvedené ako sú tieto vzory potrebné pre zdravý vývoj psychiky dieťaťa a utvrdenia jeho roly v spoločnosti. Problémom sú aj rozvratene rodiny, no toto je ešte oveľa horšie keďže to vyvolala zmätok u týchto detí. Pozrite si na internete aj svedectvá takých deti , ktorých výchovavali rodičia rovnakého pohlavia. Už sú dospelí, resp. teenagery ...

cecilia29
18. jún 2021

@andreatytler je mi jedno čo robia vo svojom súkromí pokiaľ to neovplyvňuje spoločnosť v negatívnom zmysle. Myslím že to mám dosť utriedené.

nafka0483
18. jún 2021

Ja by som este zmenila to, aby veriaci (je jedno akej viery) sa nesnazili presadit zaklady, principy, ucenie, hodnoty tej svojej viery aj vsetkym ostatnym ludom. Je v poriadku ak vyzaduju dodrziavanie od ostatnych prislusnikov rovnakej viery, je v poriadku ak to vyzaduju od seba, ale nie je v poriadku ak to vyzaduju od celej spolocnosti, od celeho sveta.
Mozno v Saudskej Arabii alebo krajinach kde su tie nabozenske posadene nad vsetky ine zakony, alebo kde sa stat/krajina riadi prvotne tymi nabozenskymi pravidlami, tak ok. Ale Slovensko je krajina, ktora sa neviaze na ZIADNE nabozenstvo a je to takto zakotvene aj v ustave. Je teda neprijatelne, aby sa zakony, pravidla prijimali podla hodnot akehokolvek nabozenstva. Stat a viera musia byt striktne oddelene. Stat je tu pre vsetkych, pravidla viery a cirkiv pre tych, ktori su ich clenmi. Na ostatnych ludi nemaju mat tieto pravidla ziadny vplyv, nemaju im zivot ovplyvnovat nijak, nemaju mat na nich dosah.

A osobne mi velmi vadi ked si nieto mysli, ze prave jeho viera je ta prava (to je ok, pre neho je), ale ze kedze pre neho je prava, tak je prava pre vsetkych ostatnych a musia sa nou riadit aj ini.

Pripomina mi to toto:

nikyball
18. jún 2021

Ja by som viac zvýhodňovala pracujúcich a urobila všetko pre to, aby do asocialov netiekli peniaze bezcieľne ale s rozumom, trapia má osady a hlavne to, ako zaobchádzajú so zvieratami, takže chcela by som aby sa to vyriešilo. A aj to, ako sa zaobchádza s ľuďmi v nemocniciach a v domovoch. Rovnako spravodlivosť v súdnictve a všetko zle na internete. Toto by bola téma nadlho , je veľa veci ,ktoré by som chcela aby sa zmenili.
A tu uponahlanost a stres dnešnej doby

jana_eyre_2
18. jún 2021

Ak mám spomenúť čo.by som vážne chcela zmeniť tak by to bolo to, aby deti nebývali vážne choré a nezomierali.. Ideálne by bolo, keby všetci zomierali iba na starobu.. nie je to klišé, to je niečo čo otrasie každým a nemá sa to diať..

Všetko ostatné sa dá ovplyvnit vzdelávaním ľudí, hoci to je utopia, ale možno raz ľudstvo dospeje do štádia keď nebudú mať potrebu nikoho utlacat a uzurpovat si a nenávidieť..

andreatytler
18. jún 2021

@cecilia29 Co ak jedno z tvojich deti je homosexual? Precitaj si psychologicke prirucky, v ktorych sa pise ako takyto ludia trpia lebo nemaju odvahu priznat ani najuzsej rodine svoju pravu tvar.

surama
18. jún 2021

@stanulienkat Kazdy mame ine predstavy o zivote. Tebe staci rodit deti, ved muz sa postara. Mne nie. Ja som najprv vystudovala, nasla si dobru pracu, vydala sa a teraz cakam babo. A popri tom sa neustale dalej vzdelavam, lebo materskou/rodicovskou zivot nekonci. Takze si chod zabehat a vyventiluj sa inde, pretoze neviem, ako ja vyciciavam socialny system, ked cakam prve dieta a uz od vysky pracujem. A ano, aj moj muz sa postara a nema s tym problem. Ale ja hovorim o tom, ze zeny, ktore pracuju dostavaju rovnaky rodicovsky, aj ked do spolocneho prispievaju rozne ( vacsia vyplata - viac odvadzas, mensia - menej). Sama sebe sa cudujem,ze ti vobec v 21. storoci vysvetlujem,ze zeny si zasluzia viac...

nafka0483
Autor odpoveď zmazal
nafka0483
18. jún 2021

@surama prepac, omylom som ta oznacila, preklikla som sa do zlej diskusie, tak som prispevok zmazala, elbo bol odveci 🙂

annamalaga
18. jún 2021

@nafka0483 možno by tomu napomohla aj odluka cirkvi od štátu. Lebo to sa tiež všetci skladajú a ani do kostola nechodia. Najhoršie je, keď sa veriaci starajú do života iných ľudí a snažia sa im radiť. A ešte horšie , keď niekto pochádza z prísnej rodiny veriacej a viera mu je vyslovene vnucovaná.

cecilia29
18. jún 2021

@andreatytler homosexualne správanie mu schvaľovať nebudem . Stále to však bude moje dieťa ktoré milujem. Žiadna matka by neschvalovala dieťaťu konanie, ktoré považuje za zle, aj napriek tomu že ho miluje

cecilia29
18. jún 2021

@nafka0483 možno sa raz dožijeme toho že aj vražda bude ok, bude to len právo silnejšieho , Že aj sex na verejnosti bude ok - veď je to len zakladá potreba ľudí a zbytočne sa tabuizuje. Manželstvo medzi kozou a človek bude ok, veď to tak cíti ...atď ...
...spoločnosť bude mať to o čo si koleduje...
Ale určite súhlasím s odlukou štátu od Cirkvi.