icon

Čo by ste zmenili na dnešnom svete - dobe?

damiana1992
17. jún 2021

Čo sa vám nepáči na dnešnej dobe? Co by ste vy zmenili a ako? Nech sa to týka čokoľvek

monka105
18. jún 2021

Toleranciu. V poslednej dobe mi prídu ľudia extrémne netolerantní jeden voči druhému. Ako sa hovorí sto ľudí, sto chutí, nie každý bude mať na veci rovnaký názor, orientáciu, náboženské vyznanie, vkus ako ja a to je v poriadku, nebudem ho kvôli tomu ponižovať, zosmiešňovať, útočiť naňho a šikanovať ho. Môj názor nie je ten jediný správny a nebudem ho nanucovať ostatným. Moja sloboda končí tam, kde začína sloboda niekoho iného, pokiaľ niečo nezasahuje priamo do mojej sféry slobody, neubližuje mi to ani ma to neobmedzuje, nebudem nasilu vyvolávať zbytočný konflikt.

nafka0483
18. jún 2021

@damiana1992
Takze kazdy kto zje v osade je taky? Alebo je taky kazdy rom? Ci podla coho by si zacala s tym systemovym vyvrazdovanim?

damiana1992
autor
18. jún 2021

@nafka0483
No odpovedz mi na moju otázku ja som sa pýtala

jani727
18. jún 2021

@nafka0483 on nam to spominal len z jeho dobrej vôle že sme sa pytali na jeho nazor ale dohodli sme sa že podrobnosti nebudem uvadzať. Dôležite je zamerať sa na prevenciu on si to študuje ak ma chvilu čas lebo ma tiež naročnu pracu snaží sa jesť jedla, ktoré mu zlepšuju imunitu a človek je potom odolnejší proti virusom. V zime je dôležite primať väčšie davky D vitaminu C vitaminu a zinku. Jesť cesnak a censakove štavy, vyhybať sa bravčovemu mäsu. ?y sme vdaka tomu cez zimu neboli chorí ani raz. Potom je dôležitý spanok a jedna znama žije v Nemecku a ta mi pisala že je už aj sprej ktorý by mal virus eliminovať- ale tazko povedat či funguje.

cecilia29
18. jún 2021

@nafka0483 väčšina veriacich nemá problém s odlukou. Ja vlastne nepoznám takého čo má s tým problém . Naše náboženstvo nikomu nechce vnucovať princípy - nenúti chodiť na omše, modliť sa, zúčastňovať sa sviatostí a pod. Homosexuálna otázka a potraty považujem ako súčasť prirodzenej morálky ktorá je možno súčasťou rôznych náboženstiev ale podobné názory zdieľajú aj ateisti

anaj_janka
18. jún 2021

@damiana1992 ja by som si z celeho srdca želala, aby ludia čítali sami Božie slovo - hladali by vztah s Bohom, tam je napísané aký má zmysel života, v čom JE PROBLEM KAZDEHO CLOVEKA, a tiež spôsob ako dobre žiť ten život nas jediny - byť ludský a spravodlivý zároven - v rovnováhe, ucte. Zistili by pravdu o sebe, svete a buducnosti - a cesta z toho je von v zodpovednosti voči Ježišovi Kristovi, ktorý dáva skutočnú slobodu žiť život.

lamar11
18. jún 2021

Aby neexistovali detské domovy a aby neboli bezdomovci. Aby mala každá ľudská bytosť milujucu rodinu a domov. Aby sa nejedli zvieratá. Ale aj Tak je všetko tak dobre ako je,svoju cestu si vyberáme.

damiana1992
autor
18. jún 2021

@anaj_janka ty nefetuj

anaj_janka
Autor odpoveď zmazal
anaj_janka
Autor odpoveď zmazal
anaj_janka
18. jún 2021

@damiana1992 ale zaujímalo by ma ako chces dosiahnuť všetko to krásne bez čistoty svedomia?

nafka0483
18. jún 2021

@damiana1992 Na co mam odpovedat? Bez ohladu na to ci su normalni ci nie ci pracuju ci nie, ci robia problemy ci nie, tak riesenim nie je ich hromadne vyvrazdit.

@jani727 Neodpovies mi normalne na otazku? Chcem sa porozpravat s clovekom, ktory sa vyzna, ktory vie co v tom je, dostal sa k latke a urobil rozbor a podobne - ja sa k tej latke dostat neviem, neviem si urobit rozbory atd, tak ked taky clovek je, tak chcem na neho kontakt a chcem vediet vsetko. Nie ze daco mimochodom spomenute o vitamine D, mna zaujima to zlozenie vakciny.

@cecilia29 Ja praveze poznam vela ludi co su proti, cize to som fakt prekvapena, ze ty to mas v okoli inak.
A otazky homosexuality, potratov atd je rozna v roznych nabozenstvach aj v roznych spolocnostiach. Cize ak tvoja viera povazuje za cloveka emrbyo od jeho vzniku a podla toho hodnoti potraty a ine spolocenstvo povazuje za cloveka az ked sa babo narodi a potrat teda nehodnoti ako zabitie/vrazdu, alebo ka povazuje omosexualitu za nemoralnu, alebo zitie mimo manzelskeho zvazku za nemoralne a nespravne, ale ine spolocnosti to toleruju a povazuju za normalne, tak preco to neakceptujes? Vo svojej cirkvi vezmite zenam pravo na potrat, nech vasi veriaci homosexuali nezije vo vztahu, ale neberte tieto moznosti ostatnym.

damiana1992
autor
18. jún 2021

@anaj_janka ja som sa pýtala kto by čo zmenil a komu sa co nepáči, a ty začnem s niečím absolútne ale úplne absolútne iným s niečím co nemá vôbec žiadny vplyv na akékoľvek spomenuté problémy atď....

damiana1992
autor
18. jún 2021

@nafka0483 a co by bolo riešením? Alebo ti vôbec nevadia, že ničia všetko, sú to darmozraci, zabíjajú fetuju kradnú, napádajú, zobraju.. Jedine vysvetlrnie mi je to, že aj ty si z tej osady..

nafka0483
18. jún 2021

@damiana1992 Vaz slova, dobre? kvoli tomu ze nepovazujem masove vyvrazdovanie za spravne riesenie nerob prehnane zavery. Lebo logika tu chyba.
Samozrejme, ze mi vadia darmozraci, zlodeji, atd. Vadia mi neprisposobivi, vyciciavaci... akurat ze ja ich nejdem zabijat.
A vadia mi tieto skupiny bez ohladu na to ci ziju v osade ci nie, ci su tmavi, ci bieli, ci su romovia ci cigani ci ako ich nazves ty alebo ako sa nazvu oni. Je mi uplne jedno odkial su, kde ziju a akej su etnickej prislusnosti. Ked su darmozraci, atd. tak mi taki ludia vadia.

17alexis
18. jún 2021

@zazvorka87 to by bol ideal bez potratov, aby sa kazde dieta narodilo, ALE nie formou zakazu tupych hlav, ale konkretnou a adresnou formou pomoci - k tej v nasej spolocnosti asi nikdy nedojde. Za toto by som bola a to hovorim ako zena, ktora nikdy tehotna nebola a asi ani nebude.

damiana1992
autor
Odpoveď bola odstránená
nafka0483
18. jún 2021

@damiana1992 Mne o prilezitostiach nehovor, mam dost skusenosti :D
Ale ty pises stale o ciganoch. Kto nie je cigan, ale kradne, prizivuje sa, vycicava stat, ma 5 deti a nestara sa o ne, mlati ich, proste zije ako totaln socka... taky ti nevadi?
Preco hovoris o osadach a ciganoch a nie o vsetkych sockach?

Spytam sa este - u nas by si prijala migrantov, alebo si proti?

anaj_janka
18. jún 2021

Milá @damiana1992 práve to je jadro,lebo kto bol zlodej keď sa obrátil k Bohu už nekradol,kto bol prostitútkou už mal nebol,kto bol alkoholikom mal moc vylievať fľaše alkoholu do odpadu, ti čo ublížili uznali svoju vinu, tých príbehov je veľa a to je tá zmena,že každý s radosťou slúži alebo pracuje,žije zodpovedne,ale bez Neho toho nejde.pa

damiana1992
autor
18. jún 2021

@anaj_janka prepáč tvoj koment som nedokázala ani poriadne začať čítať takže nehnevaj sa nečítam 😂
@nafka0483 áno samozrejme ze aj tí mi vadia... Nuž cigánov je viac,a každý jeden osadnik je rovnaký 😀😀 coz bieli nie sú

leuchtturm
18. jún 2021

@cecilia29 takze si si len vyclenila nejaku sumu penazi, ktore niekam odovzdas a dalej uz nic nerobis. To je najpohodlnejsie riesenie. Takej osamelej matke takto moc nepomozes.

nafka0483
18. jún 2021

@damiana1992 Ooo ty poznas uplne vsetkych osadnikov, ze vies ze uplne vsetci su rovnaki?
Ano, velka vacsina je taka, ale nie je fer povedat, ze vsetci. Najdu sa vynimky vsade, len su v mensine. Takze opatrnejsie s takymi vyjadreniami.

cecilia29
18. jún 2021

@nafka0483 niektore krajiny považujú embryo za človeka iné nie . A stále hovoríme o Tom istom embryu. Kto má teda pravdu? Nemôže to byť tak že na Slovensku je to súbor buniek a a v Uzbekistane človek. Ak sa pozrieš na to z biologickeho hľadiska a preštudujem si embyologiu tak splynutim vajíčka a spermie z tým momentom nastáva nezastaviteľný proces, ktorý končí smrťou človeka. Už vtedy ma to embryo celú genetickú informáciu a v čase kedy ženy postupujú potrat je to zvyčajne maly človiečik. Mnoho potratovych dr. teraz bojujú proti potratom. To či je to človek alebo nie je nie je otázka viery ale aj biológie. Lenze aby boli dobre zákony tak je potreba aj zdravá spoločnosť nie egoisticka a konzumna ako teraz. Nachádzajú sa rôzne ústupky pre našu pohodlnosť a sebeckosť, preto sú potraty dovolene, vlastne od doby komunizmu.To nie je ako jedenie bravcoviny - u islamu a v židovstve sa to nesmie, no nikomu inému sa to nevnucuje. To je dôležita otazka ktorá polarizuje spoločnosť. A mnoho mnoho odborníkov je proti potratom kvôli tomu lebo poznajú zákonitosti embryologie, lebo to možno v minulosti vykonávali, lebo sa stretávajú u žien s posabortivnym syndrómom.
A homosexualita? Človek s autizmom nemôže byť letec, nema na to predispozície, hoci za to nemôže, lebo sa taký narodil. Homosexuál nemôže byť rodič (homosexuálnym spôsobom života sa k tomu nedorpacuje) lebo nevytvorí rodinu . Hoci sa ako homosexuál narodil. Ale nie je to normalne, hoci za to nemôže. Nevnucujem homosexuálom heterosexuálne manželstva ani vieru. No oni chcú viac , ako je dobré pre spoločnosť. Ale to už je zase o psychologii .Jirina Prekopova, česká psychologická, má skvelé knihy o psychologii dieťaťa. Píše aj o Tom prečo sú dnešné deti aké sú a že príčinou sú rozvratene, neúplné rodiny. Píše o vzoroch oboch rodičov - matka a otec. Skutočne zdravý sedliacky rozum a žiadne náboženstvo

cecilia29
18. jún 2021

@nafka0483 a predstav si situáciu, že niektoré náboženstvo by dovoľovalo pedofíliu, manželstva s maloletými ? Je to otázka ich viery. Nemáme do toho zasahovať?

leuchtturm
18. jún 2021

@cecilia29 porozmyslaj nad rozdielmi medzi pedofiliou a homosexualitou 😉Najdes nejake?

nafka0483
18. jún 2021

@cecilia29 To je snad nejaky velmi zly vtip ked porovnavas pedofiliu a mnazelstvo s maloletymi s homosexualitou.

mijo53
18. jún 2021

aby svet a ľudia v ňom stal na nohách a nie hore nohami

andreatytler
18. jún 2021

@damiana1992 Tvoje prispevky, v ktorych sa vyjadrujes o ciganoch/romoch/osadach boli nahlasene adminov koli sireniu rasistickych nazorov.
Je absolutne nepripustne aby niekto vyjadril na verejnosti nazor ze ludia maju byt masovo vyvrazdeni alebo nasilu vystahovani a odluceni od spolocnosti. Taketo reci ja odmietam pocuvat a ziadam ta aby si s tym prestala. Mysliet si mozes co chces, ale ked prides na verejne forum, tak sa spravaj slusne.
Spamataj sa zena! Romovia su ludia. Tvoje nazory su do bodky totozne s nazormi nacistov pocas druhej svetovej vojny. Kto si ty ze urcis kto je vhodny na prezitie a koho treba usmrtit alebo vystahovat?

cecilia29
18. jún 2021

@nafka0483 Urcite by ti takto odpovedala tvoja stará, prastará mama, ak by si jej pred 50-70 rokmi povedala že homosexualne páry uzatvoria manželstvo , adoptuju si deti . Čo bude teda o ďalších 50-70 rokov?

cecilia29
18. jún 2021

@leuchtturm počkaj za pár rokov. Už sa v jednom denníku pedofília obranovala. A za pár desaťročí tu budeš ty staromódna, konzervatívna, ...a pod. Lebo ak by generácia našich starých, prastarych rodičov toto videla , čo sa deje teraz tak ....