icon

Čo by ste zmenili na dnešnom svete - dobe?

damiana1992
17. jún 2021

Čo sa vám nepáči na dnešnej dobe? Co by ste vy zmenili a ako? Nech sa to týka čokoľvek

ceresna2
Odpoveď bola odstránená
cecilia29
18. jún 2021

@ceresna2 Presne.
"Vyspelý " západný svet - človek sa môže oženiť s lampou či psom. Za pár rokov, ako vždy s omeškaním to príde aj tu. Veru choré. A len pár desaťročí dozadu vy tieto názory, ktoré sa teraz považujú za správne považovali za úplne choré.

ceresna2
Odpoveď bola odstránená
mimi2120
18. jún 2021

@cecilia29 mať homofobnu matku je fakt veľká výhra pre dieťa.

nafka0483
18. jún 2021

@cecilia29 A aj tvoji pra-pra-pra predkovia by boli zhrozeni keby si chcela vyslovit nazor, pracovat, volit, lebo to je nieco nemyslitelne, nenormalne a nemoralne. Zena aby robila rozhodnutia? Aby kecala do politiky a aby pracovala? Sialene, skazene, neakceptovatelne!
Zena ma pocuvat muza, on vie co je dobre, ma byt v kuchyni a ma sa starat o deti. Nie chodit do prace a starat sa o veci verejne. A nosit nohavice? Zena? Ved zena ma nosit suknu.

Vyhovovalo by ti to? Keby si nemala pravo na vzdelanie, volebne pravo, keby si nebola rovnocenny clovek ako muz? A kedysi to tak byvalo a bolo to povazovane za normalne.

Tiez bolo kedysi normalne, ze otroci neboli povazovani za ludi. Tiez bolo kedysi normalne obvinit niekoho z magie a bosoractva a upalit na hranice (ooo zeby to robila prave cirkev?)

Este v byvalom rezime bolo normalne schovavat hednikepovanych ludi, zatvorit ich do ustavu, odopriet im normalny zivot, nech su len tam zatvoreni, nezapajaju sa do zivota. Myslis si ze vtedy neexistovali?

A podobne su na tom teraz homosexuali. Vzdy tu boli, len sa museli podvolit tomu co sa od nich cakalo. Kedysi v starovekom Rime nie, abolo to povazovane za uplne normalne. Potom "nastupilo" krestanstvo a zrazu je homosexualita zla. Pritom tych ludi tato stvoril ten vas Boh, oni si to nevybrali. Takto stvoril aj zvierata, kde su pary rovnakeho pohlavia, ktore vychovavaju mladata, ktore matka napr. odvrhla, alebo matka zahynula. Pri zvieratach to Boj dopusti? Ci ako to chces vysvetlit? Zviera sa nevie samo rozhodnut, nevie si povedat, ze budem homosexual, robi to prirodzene.

nafka0483
18. jún 2021

@cecilia29 Este by ma zaujimalo preco mas ty pocit, ze mozes homosexualov sudit, ze robia nieco nemoralne a rozhodovat o tom, ci mozu vychovavat deti. Nema pravo sudit len Boh?

luccija
18. jún 2021

@damiana1992 ja by som zmenila uplne obycajne veci, ktore sa tykaju vsetkych uprimne vobec ma nezaujima odluka cirkvi ci homosexualita, ci oteplovanie... .zmenila by som, aby zeny povinne robili iba pol uvazky v praci🙂aby deti boli detmi a nezili na mobiloch a rodicia od rana do vecera v praci.Aby kazde dieta zilo v stastnej funkcnej rodine a nie, ze nevedia kde patria vlastny surodenec, nevlastny, tyzden tu tyzden tam..
Aby sa ludia dozili do urciteho vek bez chorob a obmedzeni...aby kazda zena, ak chce mohla zazit byt mamou.Aby kazdeho mal niekto rad...viac spokojnosti a pokory

leuchtturm
18. jún 2021

@cecilia29 Tie rozdiely medzi homosexualitou a pedofiliou si uz nasla? Alebo si ich nevedela vygooglit?

cecilia29
18. jún 2021

@nafka0483 písala som to vyššie. Nesudim ich ako ľudí , ale môžem odsudzovať homosexuálne správanie. Tak ako ty odsúdiš čin vraždy, krádeže a pod. Aj keď reálne toho človeka odsúdi alebo spasí len Boh , alebo tu na tejto Zemi súd . Určite vo svojom svedomi však tieto činy a mnohé iné odsudzujes ako ja odsudzujem potraty a homosexuálne správanie - teda presnejšie adopcie a partnerstva lebo dehonestujú rodinu a ubližujú detskej psychike

cecilia29
18. jún 2021

@leuchtturm nevystudovala som vysoký školu Google aby som googlila,viem aké sú rozdiely ...ale predpokladam že za pár desaťročí to bude pre mnohých ľudí akceptovateľné ako sú teraz homosexuálne partnerstvá. A žiadne argumenty a rozdiely ich zaujímať nebudú ako ani vás teraz nezaujímajú argumenty proti homosexuálnym zväzkom

luccija
18. jún 2021

@cecilia29 Jirina Prekopova hlavne ziadne dieta neporodila je to pre mna jedna neempaticka chladna zena.Ako, ked stara dievka neznasa deti a potom aj ma take nazory.Ake vzory?ved zo zien su muzi a z muzov metrosexuali cest vynimkam.

cecilia29
18. jún 2021

@nafka0483 zvieratá mevychovavaju deti ale zvieracie mláďatá ktoré nemajú vyšiel city. Vieš preco dá v školách deti/ študenti učia dejepis/ históriu? Len pre všeobecný prehľad? Nie...Preto aby sa dobrymi vecami inšpirovali a zle odsúdili a vyvarovali sa im. V minulosti sa diali veci ktoré mali byť inšpiráciou a mnohé ktoré sú hodné odsúdenia.

brendaa
18. jún 2021

@damiana1992 ľudská hlúposť, praca - platové hodnotenie, nespravodlivost, chudoba, nizke dôchodky doslova živorenie, politici a ich platy.....je toho veľa....... tolerancia a rasizmus.

nafka0483
18. jún 2021

@cecilia29 Ale co ti dava pravo sudit? To je jedno ci cloveka, ci jeho spravanie. Ako mozes odsudzovat nieco co stvoril Boh, ktoreho uznavas? Neuci tvoja viera milovat blizneho svojho? Ci ta uci milovat ho a odsudzovat jeho spravanie?

Cin vrazdy a kradeze mozeme odsudzovat, pretoze je to protizakonne. Ale homosexualita nie je, zivot v partnerstve nie je, vychova deti nie je.

Ty si psychologicka? Pracujes s detmi z homosxualnych rodin? Vypracovala si nejake odborne studiu, robila si vyskum? Alebo aky mas zdroj pre tvdenie, ze to ublizuje detskej psychike? Tvojmu dietatu ublizuje je Jozko z Kosic vychovava dieta s Ferom?

nafka0483
18. jún 2021

@cecilia29 Ano a raz bude odsudeniahodne aj pokrytecke spravanie... teda to je uz teraz, ked sa niekto tvari ze zije podla viery a v laske a pritom si dovoli odsudzovat ludi, ktori su aki su pretoze ich tak stvoril Boh.

Odsudis rovnako aj postihnutu matku, ktora sa stara o dieta? Aj slobodnu matku? Slobodneho otca? Im nechyba vzor druheho pohlavia? Nemas pravo sudit inych, zodpovedaj si za svoj zivot, za svoje rozhodnutia, za svoje svedomie. Nie za inych, na ich zivoty nemas dosah.

nafka0483
18. jún 2021

@cecilia29 A loicky zviera vychovava zviera. Myslis ze zvieracie mlada sa nebude v dospelosti parit, lebo ho vychovali dve samice alebo dvaja samci? Nie a rovnako tak nebude homosexual dieta ktore vychovaju dve zeny alebo dvaja muzi.

leuchtturm
18. jún 2021

@cecilia29 takze nevidis ziaden rozdiel. Staci sa priznat

sticker
cecilia29
18. jún 2021

@nafka0483 ok ...už sm zas médziach viery? Ok. Naša viera nám učí milovať blížneho svojho ale nie dať mu "pozehnanie" na konanie hriechu. To by som mala každého homosexuála s láskou napomenúť že ubližuje svojej duši takým to konaním. Že je jeho krížom jeho homosexualita a Boh mu ten kríž pomôže niesť ak nepodlahne hriechu. Veriaci ľudia majú evanjelizovať a nie nemo sa prizerať a schvaľovať zle konanie. Ale môžem o Tom na MK filozovat s neveriacou osobou, ktorá nechce do toho miešať vieru ale stále na ňu apeluje. Nie som psychologická ale mám štátnicu z psychológie ako učiteľka biológie a pedagogiky. Ty máš psychologické alebo biologické vzdelanie že vies že to tým set m neublíži ale naopak im prospeje?

cecilia29
18. jún 2021

@luccija tvoj názor. Mne nepríde chladna ale rozumna.

cecilia29
18. jún 2021

@nafka0483 ...že to tým deťom neublíži ale prospeje ?

cecilia29
18. jún 2021

@leuchtturm dávaš dosť zvláštne otázky na ktoré mi je až hlúpo odpovedať. Ešte k predošlej - nechceš vyspis z účtu kam naše peniaze na pomoc posielame? Je.to zvláštne. Ani svojej mame nevysvetlujem na aké dobročinné účely posielam .Nenávidím totiž chvalenkarstvo

tom_i
18. jún 2021

Tak aby reč nestála nech sa ukáže tá pravá láska slovenská, nech sa všetci rómovia spoja, vytvoria jednu kandidátku a nech si ju zvolia. Do nohy. Aspoň by ukázali že to myslia si Slovenskom dobre. Na Slovensku žije cca 400 000 Rómov +/-. To znamená že majú výtlak ako Matovič +/-. Veď nie sme rasisti, že?

damiana1992
autor
Odpoveď bola odstránená
damiana1992
autor
Odpoveď bola odstránená
annamalaga
18. jún 2021

@damiana1992 Prečo toľká nenávisť?

tom_i
18. jún 2021

@damiana1992 noo ale admin je povinný ak si to PZ vyžiada poskytnúť tvoje údaje, + sa všetko zarchivuje hoc by si to vymazala a potom ti v lepšom prípade príde predvolanie a v tom druhom máš o vetranie postarané, tak važ slová

damiana1992
autor
18. jún 2021

@annamalaga môžem súkromnú?

damiana1992
autor
18. jún 2021

@tom_i rozkaz... Ty kokos.. Tlaky mi dobre dávaš ty PZ

damiana1992
autor
18. jún 2021

@tom_i počkaj.. Ale dovoľ mi zamyslieť sa
.. Týranie zvierat v osadách, usmrtenia zvierat.. A pod.. Toto nikto dopici nikto nerieši..! Ty si myslíš reálne že toto niekoho zaujíma?? Sa spamataj,moja nenávisť nemá s tebou nič a s nikým odtiaľto nič spoločné... Tak nač ten strach
. Alebo o co ti vlastne ide.. Už bude svk cigánska čisto krajina? 🤗🤗🤗🤗

tom_i
18. jún 2021

@damiana1992 ja sa nebojím. Ale ty važ slová. V podstate tá úžasná demokracia ich pripravila o prácu a naučila na dávky a vlak sa rozbehol. A to sa mení ťažko. Tiež poznám ľudí nie Z marginalizovaného prostredia, ktorí sa večne sťažujú, budú mať 50 a odrobili 5-6 rokov.