icon

Čo čakáme od mužov a oni od nás?

sny
10. júl 2010

Ahojte,zakladám túto diskusiu,aby som vedela,či len ja mám také vysoké požiadavky na svojho mužo.Čo čakám ja:
Máme dcéru skoro 2ročnú.Veľmi sa na ňu tešil.Po narodení som ju kojila,takže som k nej v noci vstávala ja.Občas ju zobral na prechádzku v kočíku.Nepracoval,času mal dosť.Po skončení kojenia som ho prosila,aby občas aj on ku nej vstal,vraj on potom nevie zaspať.Keď veľmi plakala išiel spať do druhej izby.Ráno vstáva skoro,ale malú nikdy nezobral z izby,aby som si trochu pospala.Teraz je neposedná,len behá.Nevie sa s ňou zahrať,len chvíľu,keď plače si ju mám utíšiť sama,keď pozeráme tv musím k nej ísť ja.Na zmrzlinu či do mesta s nami nikdy nejde,on len autom.Keď som potrebovala poztrážiť,musela som ju brať k mojej starkej,svokra býva oproti,ale je stále akože unavená,lebo nestíha za malou.On si kľudne ide na hríby,poľovačku,do posilovni,každé ráno so psom,ale na malú a mňa čas nemá.Teraz robí,ale času má dosť.Mali sme výročie chodenia,kúpila som mu značkové okuliare,on nič,ani večera.Keď bere malú,tak len k jeho starým rodičom,rodičom,ale ostatné je na mne.Ani kúpať sa nechodíme,máme auto,ja musím ísť busom.A je toho ešte oveľa viac... 🙂
Čo očakával on:aby mal stále čo jesť,jedlo mu neviem riadne zohriať,tričko od fľakov riadne vyprať-ako jeho mama,vyžehliť golier na košeli-ako jeho mama.Aby mal ticho,keď pozerá správy-zavre dvere keď malá plače.Aby som po únavnom dni s malou bola stále sexuálne aktívna-ešte aj pri varení obeda 🙂 Ked nemám chuť,som ako stará žena,čo jej to stačí raz za týždeň.Aby som s malou chodila každý deň k jeho starým rodičom,rodičom.Veľakrát mi nezje obed,keď neni podľa jeho predstáv,len šomre,hundre ako starý dedo.Na blbostiach sa háda každý deň,vždy si to zlíznem ja.Ak aj sme vonku s malou spolu,nech za ňou bežím,lebo spadne,nech dávam pozor,ide auto a on svoju riť nezdvihne.
Takže teraz mu nevarím,neperiem,nežehlím,spíme oddelene a podávame návrh na rozvod... 🙂

bets
13. júl 2010

co sa tyka vychovy deti a venovanie sa im, tak ja manzela od zaciatku "vychovavam", resp. podsuvam mu nenapadne svoje nazory, velmi nenapadne, totiz sa spolu vela rozpravame a casto zacinam nejaku temu, ze co si myslis o tom a tom a povieme si svoje nazory aj ked nemusia byt totozne a diskutujeme.
a takto pomalicky ho ovplyvnujem, aby jeho vztah k detom, vplyv na vychovu bol co najviac podla mojich predstav.. niezeby bol lahko ovplyvnitelny bez vlastneho nazoru, ale uz za tie roky viem, ako sa s nim bavit.
vela citam o vychove a inych veciach, co sa tyka deti, a kedze on nema na take veci cas, tak zaujimave nazory (aj ked s nimi nesuhlasim) mu sprostredkovavam a bavime sa o tom...
napr. za posledne obdobie si pamatam na dve take vyznamne veci... citala som, ze pre dievcatka vo veku mojej dcery je velmi dolezite, aby ich muzsky vzor (v tom veku to je otec) hovorieval, ze aka je pekna. presne to vidim na dcere, ze vzdy ked si nieco oblecie, ide sa predviest k tatkovi, aby ju pochvalil a je to pre nu dolezite. ze vtedy vyrastu sebavedome zeny, ktore nebudu mat komplexy zo svojho vyzoru, zo sebaprijatim. odkedy sme o tom hovorili, tak sa naozaj muz snazi dcerke hovorit aka je pekna a neodozenie ju prec, ked sa pride predviest v novych satockach, hoci muza to az tak nezaujima.
dalsia vec - ze je dolezity muzsky vzor aj pre chlapca, ze je pre neho dolezite, aby niektore cinnosti robili len ako chlapi spolu... muz potom obcas vymysli cinnost, ktoru pojdu robit len so synom, aj ked je to napr. uplna blbost, napr. idu pre nieco "dolezite chlapske" do garaze.
a najvacsiu vnutornu radost mame vtedy, ak som svedkom rozhovoru a prezentuje vlastne moje nazory ako svoje nejakej tretej osobe...
len toto vsetko ide vlastne velmi pomaly a postupne, muz musi nadobudnut dojem, ze "on objavil Ameriku" a ze on na to sam prisiel a ja mu nemozem povedat, vsak som ti to uz davno hovorila...

jankapiknova
13. júl 2010

@digysa - u nas je to stym kočikom naopak,on vie zložit a ja nie 😀
čo sa tyka telky tak tiež mm nepozerava telku,malokedy a čo sa tyka počitača tak tiež to mame digysa naopak,lebo ja som na pc častejšie a on tak 5 minut zo dna 😀

suzik77
13. júl 2010

@bets mas svatu trpezlivost, blahozelam 🙂 a aj svatu pravdu mas. Ja nemam trpezlivost "podsuvat" nazory, jednoducho veci riesim ihned a zahoruca a potom je zle... I ked, s odstupom casu na 98% uzna, ze som mala pravdu.. Pokusim sa byt trpezlivejsia, mozno sa naucim aj tomu podsuvaniu nazorov 😀

bets
13. júl 2010

@suzik77 ked moj muz je jesitny a potrebuje mat pocit takej chlapskej prevahy... ale ked ma slabu chvilku, tak prizna, ze mam pravdu, ale v danej chvili by z jesitnosti spravil pravy opak, kebyze napr. upozornujem pred nejakymi ludmi, alebo ked na neho nakricim... hadanie sa u nas nepomaha, v hadani ma taku prevahu (vie lepsie vytahovat argumenty v danu chvilu, ja si musim veci viac premysliet), ze by som pri hadke nedosiahla vobec nic.

suzik77
13. júl 2010

@bets nuz, argumenty idu zas lepsie mne, nez jemu, ale inak to, co pises, presne sedi na nas dvoch 😖 Budem musiet byt trpezlivejsia, ale tazko.... Ja som tuhy cholerik 🙂

bebebrumik
13. júl 2010

@bets 😉 super vymyslene...o to sa snažim aj ja...ide to fakt veeeeelmi pomaly, ale potom ten uspech ma viac tesí... 😀

digysa
13. júl 2010

@bets zaujimave, ale o tom predvadzani mi to povedal moj manzel....a on, kedze je s detmi pocas tyzdna malo, tak zboznuje, ked moja dcera pride za nim a ukazuje sa mu v novych satach... dokonca to robi aj bratovi 😎
Ke prideme z obchodu, tak povytahuje vsetko nove oblecenie a ukazuje to mojmu muzovi..aj pyzamo... 😀

A tie "chlapske" veci su tiez velmi dolezite...Moj manzel to zacal robit teraz, kedze syn bude mat o par mesiacov 5, tak uz sa s nim da toho vela urobit. Prave teraz planuju spolu rybacku. A dnes idu na nejaku vystavu lodi... Ked som sa nukala, ze pojdem s nimi, tak mi bolo povedane, ze "to je panska jazda-vylet" 😅

zuzka1.
15. júl 2010

@bets presne ako u nas 😉 😉 😉

jankapiknova
15. júl 2010

digysa@ - tie panske jazdy su už aj u nas, sice kratšie lebo Šimon je ešte maly ale berie ho aj na ryby a ked ide bratovi na dom.... a maly je vytešeny že ide ocinom karovat(vykrikuje) 😀 a ja si porobim čo treba alebo odychnem 😉

bubatinko
16. júl 2010

potrebujem to sklamanie nejako zo seba dostat von tak ak sa nenahnevate napisem to sem ... tento mesiac je pre mna ako zakliaty, najskor dostal kiahne starsi syn/skoro 4r/ ked mu uz presli tak o cca 3dni nato ich dostal aj mladsi/20mesiacov/ a ako keby nestacilo starsi mal od stredy opat teploty vysoke a dostal šarlach.... uz som zrela na prasky stale su ufnukany, nic ich nebavi byt zavretí stale doma a este k tomu aj to teplo .... som strasne nevyspata lebo su obaja ulutosteni a mladsi by sa len nosil na rukach ako vzdy ked je chory, nespi skoro vobec len tak utrzkami...
a moj manzelik si odide na 3dni na stanovacku... je pravda ze ju planovali s kamaratmi uz cca 2 mesiace ale stale som si myslela, ze tam nepojde ked su deti chore ... neskutocne ma to sklamalo... povedali by ste vy mu na to nieco... alebo by ste to nechali tak... ja mu nechcem hovorit ved je to dospely muz a ja mu nemam pravo co zakazovat a usmernovat ho co ma kedy robit... ale toto ma fakt dostalo

zuzka1.
16. júl 2010

@bubatinko povedala po prichode, ani nie velmi vycitavo, len tak, aby vedel, ze ta to sklamalo kvoli detom, sebe..... 😔

lencici
16. júl 2010

Ako poznám seba tak by som vybuchla a bol by bordel doma :-/ ale to je zlý príklad...

bubatinko
17. júl 2010

boze aka som rozculena! som asi uplna hlupana ...
teraz mi volal ze ako sa mame a ja ze nie dobre ze deti v noci nespali a malemu sa tie kiahne niektore akoby zapalili a ze v tej flasticke je uz len tak na dne ta "masticka" ci co to je.. a on ze vsak si chod kupit.... a mna to tak rozculilo ale este normalne mu hovorim ze asi ako ked s detmi von ist nemozem a ze mi nenechal peniaze a odisiel prec... ze on zabudol mi povedal ... mu potom hovorim ze teraz neviem cim budem natierat maleho kym sa on vrati.. a on ze akoze co on ma teraz urobit ze hadam sa koli tomu nevrati domov ze to hadam do zajtra vydrzime... strasny hnev do mna vosiel a tak som mu povedala ze je absolutny sebecky debil a zlozila som mu telefon.... citim sa strasne zle ze aky je ... preco sa preboha nemoze spravat ako dospely chlap ved nema 16 aby takto uvazoval a este ja som ta zla ze som mu vraj pokazila stanovacku ze teraz si to tam neuzije... ☹

brisilda
17. júl 2010

@bubatinko ja len na skok ak mate kiahne nenatieraj nicim iba kup v hypermangane alebo casto sprchuj tek, puder sa po novom nema davat lebo vyvolava zapal my sme si tym presli no ja som sa na masticky vybodla kazdy radil inak tak sme sa len sprchovali casto 😉 muzi su obcas ako z inej planety ☹ co narobime 😖

bubatinko
17. júl 2010

nedavam tekuty puder ale Tannum Hermal lotio... je to s obsahom zinku a ma to chladivy efekt... ale natierala som ho uz aj 100%cajovnikovym olejom a od vcera to pekne zaschlo ...teda tie velke mokvave ... a celkovo mu to dobre skludnilo..

sny
autor
18. júl 2010

@bubatinko Ahoj, to ti fakt nezávidím tvoju situáciu.Ja by som nielenže vybuchla,ale na tú stanovačku by som ho ani nepustila.Veď ako to vyzerá,že otec,ktorý tie deti má tiež a chcel ich si odíde nna stanovačku-bez ženy a nechá ju doma s chorými deťmi.A čo keby si potrebovala ísť na pohotovosť,alebo by aj tebe prišlo zle od vyčerpania?Našťastie môj muž na takéto akcie nechodí,tiež to však nemám ružové,ale iste by nás nenechal takto v štichu,plánoval-neplánoval,rodina je dôležitejšia.Ale ak si rozumná povaha a nemáš rada hádky tak mu pekne vysvetli,že ti to ublížilo,nedus to v sebe a keď sa vráti,tak si skús oddýchnuť.
Želám skoré uzdravenie synčekom a veľa oddychu pre teba. 🙂 🙂

imarikai
18. júl 2010

@bubatinko pripomenula si mi situaciu ked som sudkyni na rozvodovom konaní rozprávala ako mala moja dcéra horučky a ja som nemala pre ňu sirup ked som telefonovala manželovi aby ho kúpil lebo doma nemám on povedal ano kúpi a vypol si telefon a prišiel až ožratý ráno až som sa rozplakala takže chápem že si mala nervy ja by som reagovala ešte horšie tiež prajem rýchle uzdravenie a tiež by som muža/som druhý krát vydatá/ na stanovačku nepustila a to len pre jednu vec lebo on by nepustil mna

miriam11
18. júl 2010

sny, neda mi prispiet na tuto temu, aj ked oneskorene... v niektorych momentoch akoby si pisala nieco z mojho zivota. Ja som svoju etapu uzavrela s tym a nezbavim sa toho pocitu, ze som si fakt velmi zle vybrala. Myslim tym vydaj a vyber zivotneho partnera. Napriek tomu, ze sme spolu 11 rokov po narodeni dcery sa VSETKO zmenilo. Chceli sme ju velmi, ale po porode je vsetko uplne inak. Jemu sa totiz zivot vobec nezmenil, za to mne samozrejme vsetko. On sa stara len o svoje zaujmy, ja sa o ne nemam kedy "starat". Keby som mala kam ist, alebo mala peniaze uz davno zbalim dcerku a idem veeeeeelmi daleko. Stale sa pytam sama seba, kde som mala oci a rozum, ze som tie veci nevidela predtym... , alebo taky nebol? Neviem, co mam robit, moje sebavedomie je uz uplne v..... ☹ Dospelo to vetko tak daleko, ze mam pocit, ze sa uz nevieme ani rozpravat o beznych veciach. Sme na seba podrazdeni, zli... on arogantny, nervozny, len odvrkuje, tak uz nemam vobec chut nieco sa ho pytat. A aby som nezabudla napisat, kazdy den si vypocujem ako on musi taaaazkooo robit a ja som na DOVOLENKE! A ako dalej ? Cakam na zazrak?!

brisilda
19. júl 2010

kocky niektore to mate velmi tazke ☹ ale tato tema by sa mala premenovat nejako inak napr. aky je vas zivot po boku vasho manzela resp. zivot s muzom je tazky 😀
@miriam11 mojnamas to veeelmi tazke ☹ rovnako ako aj ine zeny co uz manzelstvo neni prechadzka ruzovou zahradou treba sa veci vediet napravit aj ked obcas to je take ja sa s mm obcas pohadam ale to len obcas aj to tak ze sa vykricime po vatsine iba ja a potom je nas domacnost tam kde bola iba veci koly ktorym vznikla hadaka sa daju rychlo do poriadku 😉

suzik77
19. júl 2010

@miriam11 ahoj a povedala si mu, ze ta serie to, ze nemas uz ani trosku casu na seba?
Lebo ja som mala spociatku ten isty pocit, ze mne pribudlo 1000 povinnosti, kym drahy fungoval tak, ako doteraz. Tak som mu to raz po vymene nazorov vysplechla, ze co vsetko uz so sebou nestiham, ze nemam cas sa starat o seba - pod pazuchami prales, ze uz nestiham ani vlasy umyt atd atd (to vsetko bola pravda) 🙂 a zacal mi viac pomahat. I pomahat, i sa viac venuje malej. Boli dni, ked som sa sla sprchovat po 23.00, lebo najprv uspat dieta, potom umyt riad, upratat a nez prisiel na mna rad, bolo kopec hodin, tak len rychla sprcha..
Teraz za posledny mesiac sa osprchujem vzdy do tej 22.00, drahy sa povenuje malej, aj riad umyje sem tam a tak...
Ale ja sa celkovo stazovat nanho nemozem, on je dobry, len mozno zabuda niekedy, ze ako ty uvadzas, ze nie sme na DOVOLENKE, ale v celodennej pohotovosti.
Skus sa so svojim porozpravat, ak si to este neskusala. No ale ak ano, tak amen tma 🙂

A inak..... vytaca ma, ked niekto pouzije vyraz materska dovolenka, to moze pouzit naozaj iba chlap, ktory hovno vie o starostlivosti o dieta alebo zena, ktora ma dieta take, ze kde ho polozi, tam spinka a zobudi sa alebo poplace len vtedy, ked ma hladne brusko... 😉

suzik77
19. júl 2010

@bubatinko to mas zleeeeeeeee 😢
ja som sa zo zivota poucila a zostavam aj nadalej svojim sposobom samostatna prave kvoli tomu, aby si chlap v buducnosti nerobil co chcel len preto, ze vie, ze ma ma "uviazanu".
Jednak sa nevydavam - zasadna chyba, jednak zijeme spolu, ale mame kazdy svoj byt - ved co ak jedneho dna sa vsetko pokazi a on odide na stanovacku????? Tak sa vrati do prazdneho bytu... Potom mu dojde, ze o co prisiel....

Moj drahy by si NEDOVOLIL a myslim, ze ani by nechcel odist na takuto akciu od nas.... nezavidim ti 😢 😢

suzik77
19. júl 2010

@brisilda som citala tvoje prispevky aj v minulosti a mas to bohovsky zariadene 🙂
Inak vsimla som si aj na zaklade vlastnych skusenosti, ze cim viac ziapes na chlapa, tym viac drzi hubu a cim si k nemu milsia, tym viac to zacne zneuzivat..... (mam 3 vztah, niezeby som sa tym chvalila, to len preto uvadzam, ze viem, ze ako reaguju chlapi) 🙂
Mozno vynimka potvrdzuje pravidlo, ale ja tomu neverim, skor si myslim, ze baba, ktora ma "idealneho" muza a je s nim stastna a je k nemu ako psik si neuvedomuje, ze jedneho dna sa to skonci. Svet je zly a na takeho "idealneho" caka mnozstvo dalsich v rade..... Som sprosta mozno, ale je to tak. Chlapa si treba drzat nakratko, ale zaroven, treba drzat na uzde aj seba samu. To znamena, nieze navrieskam na chlapa, ze bol na pivo a pritom ja idem na diskoteku!!! To nie. Slusne sa starat o deti, domacnost, o neho, ale moj mily krasny, odtial - potial... A bude bude dodrziavat pravidla hry, alebo dovidenia... 😀

jankapiknova
19. júl 2010

@suzik - ano držat na kratko ale odtial po tial 😉 myslim že sem tam chlap potrebuje niejake to pivko a pokecat s chlapmi a naopak aj my maminy sem tam potrebujeme vypnut a zaslužime si vybehnut s kamaratkami a nie len okolo hrncov behat 😀

brisilda
19. júl 2010

@suzik77 s tou mateeskou dovolenkou sme to mali rovnake ako ja manzel si myslel ze h....o robim tak som si jedneho dna nasla pracu a vychova malen´ho bola prevazne na nom kedze ja som si pracu tak zamilovala ze som robila aj nadsacy do pol 8 vecer 😀 ked bol maly chorucky riesili sme to na striedacky raz on raz ja na ocerke 😉 a vtedy moj milovany manzel zistil, ze materska dovolenka neni materska zena musi varut upratovat a starat sa o dieta + zehlenie pranie a skladanie veci zabere tiez dost caru k tomu ked treba povysavat umyt podlahu a prach s policiek no a ako ceresnicku na torte este aj urobit nakup a navarit tak na dieta nam ostavalo vazne malo casu odvtedy sa moj manzel otocil o 360 C 😉 uz mi nevycita ze som na materskej a nic nerobim ale pride s prace a prve co mi zacne pomahat vylozi riad z umyvacky navari povysava proste striedame sa ako kedy co stuham lebo najdolezitejsie teraz pre nas su deti az potom poriadok v byte 🙂 a mas pravdu muza treba drzat n auzde ale zaroven ho nesmieme zanedbavat lebo na toho mojho caka isto vela zien ktore by sa onho lepsie postarali 😀 ale on ma lubi taku aka som ukricanu 😀 😀 😀 ja som ho zacala iba veeeela chvalit za kazdu malickost co urobil a robi a to sa mu nesmierne paci 😉

brisilda
19. júl 2010

sorry pisem ako talian no musim tak narychlo a nestiham po sebe citat 😝 este ma caka poradna s malym + ockovanie a nemam este ani postelene 😀

suzik77
19. júl 2010

@brisilda veeeeeeeeelmi dobre si si to zariadila, mas moje sympatie 😉
a zdielam cely tento tvoj nazor 🙂

brisilda
19. júl 2010

@suzik77 no ja som si to nezariadovala to muz musi chciet a musi sa uvedomit ten moj je nastastie rodinne zalozeny cize som s tym velku namahu nemala 😉 kiez by takych bolo viac 🙂

monicka7299
21. júl 2010

@brisilda plne súhlasím 😀 😉 ...ja som síce rozvedená už od 1998 roka a bola som sama 8 rokov so synom momentálne 14 r. (no, nejaké priebežné známosti som mala - 3ks 😉 ...ale nič vážné a nič trvajúce viac ako 4 mesiace a potom to všetko stroskotalo - vraj na mne, lebo som nevedela podľa nich čo chcem ....je pravda, že čo chcem som presne nevedela resp. som nevedela akým smerom si chcem zariadiť život ale jedno som mala nad slko jasné : VEDELA SOM PRESNE ČO NECHCEM.......nechcem aby niekto zvyšoval na mňa hlas, ...ale čo Vám tu budem - každá to vieme a niektorá menej šťastná aj s vlastnej skúsenosti ☹ 😠 ...tak a radšej som čakala a dúfala, že raz budem mať niekoho podobného ako je môj otec a...............a..........oplatilo sa čakať 😀 ............mám ho 😀 😀 dúfam, že na dlho až do konca života..... sme spolu od 15.9.2004 a všetkým vravímm, že to nie je možné ako dlho som s ním vydržala a každý mi na to odpovie, že : "..ba on s tebou .." 😀 .........je to fakt..... 😅

...tým všetkým som chcela povedať, že človek sa nikdy nezmení - musí chcieť sám .... niekedy ani výchova nepomôže...

digysa
18. jún 2012

No cakam, ze tento tyzden umyje sprchu. Uz som mu kupila aj cistiace pripravky, takze nech sa paci 😀 😉

tinki
19. jún 2012

@sny ahoj, dala som "like", pretože sa mi páči, že si zaujala nejaké stanovisko. chápem ako sa cítiš. Mám totiž kamarátku, ktorá to má presne ako ty. A je z toho ozaj nešťastná, ale nerozvedie sa. Stále čaká, že to bude iné. Snažím sa jej otvoriť oči, ale nedá sa. Zasa ju nemôžem nútiť, aby sa rozvádzala, ak nechce.
Ale v takom vzťahu žiť, podľa mňa nemá zmysel. Jeden dáva, druhý len berie. Ak si už teraz na všetko sama, je lepšie sa rozísť. Pretože on ťa len oberá o energiu. Ty čakáš, že sa zmení, že sa bude inak správať ale je to len horšie. A bolo by to horšie stále viac a viac.
Máš právo od manžela žiadať aby ti pomáhal. Pretože ty si matka, on je otec.
Niektorí chlapi berú svoje manželky ako náhradu za matku, len s tým rozdielom, že žena mu je k dispozícii aj sexuálne. A takýto vzťah nie je "zdravý".
Určite si urobila dobre, že podávaš žiadosť o rozvod. Si mladá, silná a nenechaj sa ponižovať. Ešte môžeš začať život s niekým, kto si ťa bude vážiť..
Prajem ti veľa sily a odvahy. A nenechaj sa zlomiť.. 😉