icon

Čo hovoríte na situáciu vo svete?

1. júl 2024

Co hovorite na situaciu vo svete? Uz aj vo Francuzsku sa k moci zjavne dostane krajne pravicova vlada. Je smutne, ked ludia nechcu migraciu, ktora je potrebna, roznorodost, zmenu, odstrihnutie sa od ropy.

froneet
1. júl 2024

Ja si myslím, že je to smutné. Roky som robila s rómskymi deťmi a deťmi prisťahovalcov. Boli to moje najkrajšie roky práce s nimi a navždy mi ostanú v srdci a ich životné príbehy naozaj nechcete počuť. Žijem roky v zahraničí a úplne pokojne si tu naživame všetky kultúry pokope a je to super. Rada sa učim o iných kultúrach. To iba na Slovensku sú ľudia rasisti lebo videli v telke imigrantov. Ja nevravím, že všetko je perfektné a ružové ale ja teda diverzitu a imigráciu vítam. Sama som imigrant a prečo by som mala ostať na Slovensku ako tu jedna pani píše? Som slobodný človek.

autor
1. júl 2024

@lenkasarka fuu ukazala si svoju inteligenciu…

oli18
1. júl 2024

Ja nie som mimo, ty si mimo, lebo nechapes, ze som ta citovala. Podla tvojich odpovedi si velmi jednoducha, skoda s tebou pisat. Dobru noc.

heleninamama
1. júl 2024

@froneet Bohužiaľ, chodím von pravidelne a je mi zle, keď to tam vidím. Posledný zážitok z Paríža - protesty moslimov, špina, krik, pľuvance do policajtov aj okoloidúcich, búchanie a podpaľovanie smetných nádob kúsok od radnice. Buďme vďační za Slovensko a za to, že naše deti, aspoň táto generácia, ešte nemusia vyrastať s takýmito tvormi po boku, pretože to nie sú ľudia ako my, to je divá svorka, ktorá neberie na nič a nikoho ohľad. Nejde o farbu pleti, ale primárne o ich nastavenie. Neprišli sem pracovať, budovať a prípadne si vybudovať si nový život, prišli len rabovať a ničiť.

autor
1. júl 2024

@bublinka1426 bola som vo svete a vsade mam dobru skusenost, mam aj kolegov a su to lepsi ludia ako niektore rasisticke mamicky z konika…

froneet
1. júl 2024

@bublinka1426 a čo je zlé na inej mentalite? To by bol nudný svet keby sme všetci rovnakí 🙂

bublinka1426
1. júl 2024

@heleninamama nehovorim ze kazdy ale zial aj ja mam s nimi negativnu skusenost

bublinka1426
1. júl 2024

tak potom si mala stastie a ja nestastie.

autor
1. júl 2024

@paulina291 ja utocim? Prepac, ze neakceptujem ten rasizmus, ktory az srsi z nejakych prispevkov. Snad ho schvalujes?

froneet
1. júl 2024

Súhlasím 🙂

bublinka1426
1. júl 2024

@froneet pisem o moslimskej mentalite. a mam zlu osobnu skusenost a skusenost aj inych. kazdy zazivame v zivote ine veci, co sa cudujes?
pisem ze su taki a onaki, ako v kazdej spolcnosti ale oni maju proste taku specificku mentalitu a myslim ze netreba dalej pokracovat v debate.

vler
1. júl 2024

@heleninamama ja zijem v USA uz vyse 25 rokov a nazivo som videla pracujucich aj lenivych belochov aj cernochov

autor
1. júl 2024

@heleninamama a futbalovi chuligani, su napr. nieco lepsie? A nemam pocit, ze to su moslimovia, cize vsetko zalezi od osoby…

paulina291
1. júl 2024

Autorka: Názov diskusie je: čo si myslíte?… tak asi by som tipovala že sa tu môže diskutovať slušne o tom, čo si lto myslí.

autor
1. júl 2024

@paulina291 presne tak slusne diskutovat a nie sem propagovat rasizmus, to nedovolim.🫸🏻

bublinka1426
1. júl 2024

ale vedela si ze ludia budu aj inac reagovat. 🙈😀
najt najt.

stanislavicenka
1. júl 2024

@lienka.7 vies, my nezijema na opustenom ostrove, ani na samostatnej planete

paulina291
1. júl 2024

No z tvojich vyjadrení srší iba hnev a útočíš na každého s opačným názorom. Ak si presvedčená o svojim názore a nezaujíma ťa čo si kto myśí tak debatuj niekde, kde sú výlučne ľudia s tvojim názorom. Človek sa učí tak, že sa snaží pochopiť iný názor. Takého človeka považujem za inteligentného. Hupáka poznáš že hneď útočí.

lienka.7
1. júl 2024

@autorka moja zlata, uplne nám tu stacia momentálne Ukrajinci, ktorí sa tu veselo rozmnožujú, dane platia nulové (vlastne nikdy tu nič neplatili a ani nebudu) ale príspevky sa im samozrejme platia. A nie, EU nám na nich peniaze nedala, EU nám tie peniaze požičala, cize v budúcnosti ich bude treba aj splatiť. Učiť slovenský sa to nebude, decka namiesto toho, aby chodili do škôl sa flákaju po sídliskách (ale peniažky samozrejme na deti poberu) a my si sem budeme "pozyvat" dalších? Prepáč, ale ty si kompletná?
@heleninamama to napísala tvrdo, ale pravdivo. Stačí sa pozrieť aj na takých Turkov v Nemecku napr. Aka je tam situácia. Ale viem, toto ti v správach na Markíze neukazu😉

autor
1. júl 2024

@lienka.7 uz aj ukrajinci Vam tu vadia, este im snad aj zavidite? 🤦🏻‍♂️

jakubrianka
1. júl 2024

@heleninamama prosím, viete vy ako segregovali Francúzi moslimov na okraje miest kde nejde voda v 21 storočí a nie je kamalizácia? Ako im upierajú rovnosť pracovných príležitostí, školstvo, zdravotníctvo…ako hnusne sa k ním chovajú roky? Francúzi sa s vami nebudú ani len na letisku baviť po Anglicky, tak arogantný národ som nikdy nezažila. Odporúčam vám si prečítať o problematike moslimov vo Francúzku pretože to má naozaj dosť hlboký kontext s tým ako sa moslimovia búria. Celkovo tá krajina podľa mňa nefunguje a sú tam priepastné rozdiely v životnej úrovni .

lienka.7
1. júl 2024

@autorka ano, závidím im vojnu. Stačí ti to takto?

rozculena
1. júl 2024

@jakubrianka načo sa teda furt tlačia do Francúzska,keď sa tam majú tak strašne zle?

rozculena
1. júl 2024

to nedovolíš?? A ty si kto,že chceš niečo dovoľovať?

sticker
jakubrianka
1. júl 2024

@rozculena majú tam rodiny, sú tam celé komunity ktoré si Francúzi nazvážali do krajiny ako otrokov a lacnú pracovnú silu. Najviac je tam podľa mňa Marokáncov. Tento problém vo Francúzku nenastal nedávno, trvá roky.

https://historylab.dennikn.sk/dlhe-19-storocie/...

liv1
1. júl 2024

Nie, ludia zvacsa nechcu migrantov. Resp. nie takych, ktori sa odmietaju prisposobit, odmietaju sa naucit jazyk, takych ktori pachaju zlociny a takych, ktori len zneuzivaju socialny system. Ved sa pozrime, co sa z Francuzska ci Talianska stalo. Zije mi teta v Taliansku, mam to z prvej ruky, ako sa tam medzi nimi, s nimi zije. Bola som u nej niekolko krat. Nie v dovolenkovej destinacii.. Nechcem im krivdit vsetkym, ved aj my sme migranti ak sa rozhodneme zit inde. Ale my sme vacsinou prisposobivi.. sme krajinam prinosom. Je to narocna tema. Ja som stastna, ze sa mozem slobodne prechadzat po mojom meste, aj vecer, ze sa citim este pomerne bezpecne.

eva8
2. júl 2024

@anjelicek26 ako sa sestre zije v tej oblasti?

stanislavicenka
2. júl 2024

@lienka.7 ty si nejaka odbornicka 🤦

monikkatt
2. júl 2024

Ty si myslis ze ta cernota co ide do europy bude pracovat??
Konecne sa francuzi, nemci aj severania zacinaju zobudzat z toho sna.. uz pochopili ze nam ti ich migranti nic dobre neprinesu

lucia.t
2. júl 2024

@froneet nič by nebolo zlé, len keby napríklad tá iná mentalita rešpektovala kultúru, náboženstvo atď krajiny do ktorej sa prisťahuje.