icon

Čo hovoríte na situáciu vo svete?

1. júl 2024

Co hovorite na situaciu vo svete? Uz aj vo Francuzsku sa k moci zjavne dostane krajne pravicova vlada. Je smutne, ked ludia nechcu migraciu, ktora je potrebna, roznorodost, zmenu, odstrihnutie sa od ropy.

lenkakravcova
2. júl 2024

@beronsche nie, neveria. Je fatwa, ktorú podpísalo okolo 100.000 imamov, ktorá hovorí, že ak niekto spácha terorizmus, má na tomto svete dostať trest smrti a na druhom pôjde do pekla. Môžeš si to vygooglit. Je to voľne dostupná fatwa.

lenkakravcova
2. júl 2024

@jozko_z_lesa bol si v Bosne?

froneet
2. júl 2024

@kristiii
@beronsche nie neveria. Si to kde čìtala na infovojne či telegrame takéto sprostosti?

beronsche
2. júl 2024

@froneet áno, presne tak....🤦🤦

ktochytavzite
3. júl 2024

Štandard nie je konšpiračny denník autorka

veronika2021
4. júl 2024

Neviem,co si mysliet o takomto argumente.Ides obhajovat migraciu,o ktorej nemas tusenia.Vedela by si zit vedla nasich ako tak integrovanych Romov? Chcela by si taku 50 clennu komunitu za susedov?Lebo ak nie,tak nerozumiem,preco tvrdis,ze migracia je potrebna.Videla si tych ako funguju?Videla si ich navyky,poznas ich kulturu a sposob rozmyslania?

veronika2021
4. júl 2024

@lenkakravcova ved hej,dosekat sa macetou rano na metro stanici nie je terorizmus,bodat nozom na ulici tiez nie klasifikovane ako terorizmus tak v pohode,znasilnovat deti tiez je okej,napadat zeny na ulici pohoda,bordel ako v opicarni je normalka.Myslis si,ze moslim je tvoj kamarat a berie ta ako seberovneho?Mozno ked je jeden z 10tich,ked su traja z 10tich uz su v prevahe ,oni totiz drzia spolu.Pre moslima je nemoslimka spinava,kazda co ma viac chlapov ako je jeden za sebou je proste ludra.My biely sme na to aby sme my im sluzili,nie oni nam.To co sa vali do Europy nie je ta inteligentna vzdelana mensina ale ten najhorsi odpad .

lenkakravcova
4. júl 2024

@veronika2021 čo prosím? To som akože ja niekde napísala, že to nie je terorizmus. Prosím čítaj s porozumením. S po-ro-zumením. Nie len sa vyjadriť. Ale aj pochopiť o čom som písala.. ak nechápeš, tak zbytočne reaguješ a prekrucaš moje slová.

Ja som muslimka!
A prekvapenie: myslím si, že aj keď si nemuslimska tak keď sa správaš slušne a dodrzujes zákon, tak si na tom úplne rovnako z pohľadu spoločnosti ako ja. Rozdiel je len v tom, že ja verím, že máme Slovo Božie priamo v Knihe dodnes správne zapísané oproti tebe (či už si úplne neveriaca alebo si z Ľudí knihy ktorých považujeme za veriacich bez plného zjavenia).

ktochytavzite
4. júl 2024

@lenkakravcova tá fatwa možno tak plátna pre tých 100tis mosl ,zvyšní radšej veria v to čo im hlása Koran alebo píše sa v hadisoch.Koran si x ľudí výlozi ako jemu vyhovuje a stále to bude v súlade s koranom lebo tam máš tYch možnosti ako byt správny moslim viacero a jeden taký príklad máš tie panny,pre pár imanie je to už neaktuálne ale pre ďalších milión moslimpv to môže byt práve to ako byt dobrým moslimom a ako sa dostať do neba.Čiže Koran si každý dokáže vyložiť ako sa mu chce.

veronika2021
4. júl 2024

@lenkakravcova ja som neprekrucala Tvoje slova,ja som popisovala,vo sa bezne u nas deje a nie je to kvalifikovane ako teroristicky utok.Lebo to pachaju jednotlivci na inych jednotlivcoch.Oficialny teroristicky utok sme mali jeden,ked typek behal so samopalom po ulici a strielal po ludoch.Tie ostatne utoky su bezne.Minule som uprostred dna pozerala ako jeden chlapik druhemu doslova boxoval hlavu na zemi,ludia okolo si to ani nevsimali.Nedavno som zasa bola na trhu svedkom ako jeden ,,zakaznik,, predavajuceho stankara bodol nozikom do ruky.Ani jeden zo spominanych nie je povodny Europan a ani Turek.Aj ja mam kamaratku moslimku,ktora je normalna ale na nu pripada dalsich 50,ktori jednotlivo normalni su,ale ak pojde o horucu temu,zjednotia sa a postavia komukolvek.Islam nie je len viera ale aj kuktura,rovnako ako krestanstvo a mne sa teda za roky spoznavania inych kultur nezda byt kompatibilna s nasou kulturou.Kym som do multi-kulti spolocnosti neprisla,tiez som nebola proti.Odkedy to zijem na vlastnej kozi a na vlastne oci,tak zvazujem prestahovanie a nielen tichy odpor a sklopenu hlavu.Jednoducho to kulturne prostredie,ktore sa tu z priselcov vytvara je hrozne,spinave,smradlave nekulturne a plne nasilia.

lenkakravcova
4. júl 2024

@ktochytavzite to máš tak všade. 😶 Bohužiaľ s tým neviem nič urobiť.
@veronika2021 myslím že všetko čo má záber na viacerých ľudí by malo byť kvalifikované ako terorizmus, bez ohľadu na vierovyznanie.
Čo sa týka migrácie, ja osobne som proti ilegálnej migrácii. Nevieme kto sa tu chystá. Myslím si že to nie je správne len tak púšťať kadekoho. Islamské krajiny to nerobia. Ani neislamske by nemali. Jedine tých čo majú pracovné víza alebo študentské víza - a s tými vieme, že problémy nie sú.
Neviem koho sú tie blbé nápady brat každého. Kriminálnici nepomáhajú ani nám ako komunite. Len nám zhoršujú to ako to na vonok pre nemuslimov vyzerá. Čo viem, tak muslimovia volia konzervatívne strany, ktoré toto nepodporuju

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
lenkakravcova
4. júl 2024

@jozko_z_lesa vieš čo, oni to majú dosť papierovo ohraničené. Napr Saudská Arábia keď si pozrieš migračné ich čísla tak mala medzi 2015-2020 +5mil migrantov. Ale keď k nim niekto ide, tak buď musí mať tie študentské alebo pracovné víza. Nie žeby niekoho nepustili, ale kontrolujú to.
Otázka Palestiny je úplne niečo iné. Tam keby ich okolité krajiny prichylia, tak Izrael by vlastne vyhral - dostal by čo chcel. Takže tam je potrebné aby sa Palestinci bránili na mieste.

lenkasarka
4. júl 2024

@lenkakravcova a čo chce Izrael?

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
lenkakravcova
5. júl 2024

@jozko_z_lesa predstav si, že si ty ten Palestine. Že si ty nič neurobil. Konkrétne ty. A potom príde Izraelská armáda, zavraždi ti tvoju manželku, tvoje dieťa. Budeš sa brániť alebo nie?
Na to som odpovedala vyššie. Prečítaj si to pozorne.

lenkakravcova
5. júl 2024

@lenkasarka chce mať čisté územie ako kedysi Nemci. Inak by nevrazdili deti.
Fotky z minulého týždňa.

lenkasarka
5. júl 2024

@lenkakravcova keby Izrael nemal takú protivzdušnú obranu akú má vyzeralo by to tam horšie ako v Palestine.Ale chapem,že naše pohľady na svet sú veľmi,veľmi odlišne.

ktochytavzite
5. júl 2024

@lenkakravcova Palestínčania ale môžu ustúpiť,už len kvôli týmto deťom čo zdieľas,oni le sú rovnakí ako Izraeli beží po území rovnako.

ktochytavzite
5. júl 2024

@lenkasarka Ja osobne si myslím že im bola vzatá zem,že Izrael vznikol nelegálne ale zasa to uz je toľko rokov že sa mohli dohodnúť aj keb jeden strana bola znevýhodnená,tu ide o ľudí ale ani jednej strane n tom nezáleží,čiže zidia a moslimom si môžu ruku podať.

veronika2021
5. júl 2024

@lenkakravcova takato foto a video dokumentacia tam je od zaciatku akcie nonstop.Deje sa tam jednoznacne genocida na Palestincoch ale tie vztahy su tak zapeklite a tolko nenavisti medzi oboma stranami,ze je tazke uznat kto je kedy a v com v prave.Keby vsak Izrael nemal podporu USA (pravdepodobne nie celkom dobrovolnu),tak by Izrael nemohol robit co robi.Zaujimave ale je,ze Moslimovia zo susednych statov sa zrovna nejdu pretrhnut(nemyslim humanitarnu pomoc ale politicke a vojenska podpora obycajneho obyvatelstva) aby svojim pomohli.Palestincania vyzeraju byt odvrhnuti vsetkymi stranami .

lenkasarka
5. júl 2024

@ktochytavzite nie, niesu rovnakí. Židia svojim malým deti nedávajú do ruk zbrane. Nedávajú na seba bomby,neodpaľuju sa. Faktom je,že v Palestine naozaj zomrelo množstvo deti,ale opakujem sa, keby Izrael nemal takú vzdušnú obranu akú má tak to iste by bolo v Izraeli a Palestína by to vo veľkom oslavovala. Izrael nerobí zo svojich ľudí živé štíty práve naopak chráni ich a preto 30 rokov najviac investuje do protivzdušnej obrany.

ktochytavzite
5. júl 2024

@lenkasarka áno,ale ten problém je troska hlbší,a to že oni došli na ich územie. Obsadili ho,s tým že ich obmedzujú.

ktochytavzite
5. júl 2024

@lenkakravcova ešte sa Tá chcem opýtať ,čo znamená Kalifát je riešenie,ak to vyhlasujú ľudia na ulici?

lenkakravcova
5. júl 2024

@veronika2021 Áno, je to dlhoročný konflikt ktorý teraz len vygradoval. Bohužiaľ tak ako vidíme.
A áno, ak by USA ustúpila a nepodporovala Izrael v zbrojení, bolo by to úplne iné.
Celkovo je to odveci tam aj niečo dostať. Napr my sme sa zbierali na humanitárnu pomoc, na lieky, ale cez hranice to Izrael nechcel pustiť (lebo Izrael spravuje hranice). Čiže je dosť ťažké nejakým spôsobom pomôcť Palestínčanom. A vojenský už dupľom. Izrael nepúšťa žiadne zbrane cez hranice pre opačnú stranu (pochopiteľne), takže jedine ak sa niekomu niečo podarí nejako prepašovať. A ak by sa iná islamská krajina do toho otvorené zapojila, tak to bude otvorená vojna ktorá môže prejsť až do 3 svetovej. 😑

lenkakravcova
5. júl 2024

@lenkasarka Izrael nerobí z ľudí živé štíty? Zo svojich možno. Ostatní sú pre nich len odpad.. však ministerka sa tam vyjadrila že matky Palestínčanov sú potkany. Normálne verejné to takto povedala. Si predstav žeby toto nejaký dajme tomu Maďar povedal o Slovákovi. Aky by to vyvolalo konflikt.

lenkakravcova
5. júl 2024

@ktochytavzite kalifát v Palestine? Či kde?

lenkasarka
5. júl 2024

@lenkakravcova
My dve mame úplne iné videnie sveta a tiež iné videnie na tento konflikt. Ty vidíš že Izrael si spravil z ludi živé štíty ja vidím niečo úplne iné. Ty vidíš jedno ja druhe. Je to v poriadku. No nebudem ďalej diskutovať,lebo by sme takto mohli do bezvedomia a aj tak to nikam nepoviedlo.

ktochytavzite
5. júl 2024

@lenkakravcova Nie v Německu,čo to znamená keď to moslimi kričia na rôznych protestoch,či sprievodoch.

veronika2021
5. júl 2024

@lenkakravcova a sankcie na Izrael…..nikto nic,vsetci sa prizeraju