icon

Čo hovoríte na situáciu vo svete?

1. júl 2024

Co hovorite na situaciu vo svete? Uz aj vo Francuzsku sa k moci zjavne dostane krajne pravicova vlada. Je smutne, ked ludia nechcu migraciu, ktora je potrebna, roznorodost, zmenu, odstrihnutie sa od ropy.

Strana
z6
jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
ktochytavzite
8. júl 2024

@jozko_z_lesa a čo s agenda s nimi stalo,nápis mi ty.proste myšlienka izraelského štátu je utopia a to z jednoduchého hľadiska,oni stať nemali pár rokov po Kristovi.Ale viesco tebe sa bude isto páčiť keď z sk s urobí rómsky stať a veď aj romovia majú právo na vlastne územie,keď to prešlo zidom,prečo nie romom.

ktochytavzite
8. júl 2024

@jozko_z_lesa inak podľa tvojej logiky by zidia teda mali si nárokovať n územie Iraku,nie okolie Jeruzalema,lebo ich 1vodca pochádzal z mesta Ur,ak s aká toto zidi odvolávajú jemná to naozaj slabý zakld

eva8
8. júl 2024

@jozko_z_lesa
Kedy si mi odpovedal aspon na 1 moju otazku? 😉
1. Pretoze Zid, ktory dostal obcianstvo a nemal kde byvat, dostal vyhliadnuty domcek Palestincana v pohranici.
2. Ano, mohli, ale nebrali ich ako rovnocennych. Aj vtedy do niektorych domov mohli vstupivat len "zozadu"
3. Priemerny vek zabitych v Gaze je 5 rokov. Teda aspon na jar to tak bolo

ktochytavzite
8. júl 2024

@eva8 samozrejme že k paleatimcanom s zidia správajú zle.a to na ich území a ešte sú považovaní za odpad spoločnosti.nech si robia a žijú ako chcú vo svojej zemi,zidia tu zem jednoducho nelegálne obsadili odvolávajúc sa n akési prapodivne právo na och domovinu.Otázku akú domovinu?Rk ak sa niekto ako jozko z lesa drží viblie rak nech hľadá ich korene hlbšie v Sumerskom aute kdesi v Iraku.Aj zidia vyhnali obyv z Jeruzalema vpádom do lámanou a potom zasa boli vyhnaní zidia .To sú naozaj len blížnemu kt nejako židovskí filozofi vymysleli v 19 ste kedy vlastne žiarili že zidia nemennú stat a nikde Noe si vítaní.no bohužiaľ ani Rómovi nie sú nikde vítaní.

eva8
8. júl 2024

@ktochytavzite u mna je dolezita ucta k cloveku. Nik nemoze za to, kde a komu sa narodil. Zijeme zivot, aky pozname. Som proti cinom z fanatizmu, pomsta, vysmech u mna nemaju miesto. Neviem, ci by som dokazala udat syna, ale rozhodne by som mu branila vykonavat akukolvek neprijatelnu cinnost. Je velmi dolezite, v akom prostredi sa ludia pohybuju. Vsak v Rusku staci 1 diktator a co zmoze. Aj Hitler bol 1 a co vyviedol. Potom ISIS, teraz v Gaze Hamas. Su boje medzi Hizballáhom v Libanone a Izraelom... V Syrii vojna neskoncila...
Na Ukrajine je to nekonecne...

liv1
8. júl 2024

@ktochytavzite cudujem sa ti, ze s nim este komunikujes. Na tvojom mieste by som jeho prispevky nahlasila, uz som to urobila a vymazali ho pred casom. Este par krat a poleti. Niektori uzivatelia si to tu poplietli s Facebookom, ten styl komunikacie je viac ako ubohy

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
eva8
8. júl 2024

@jozko_z_lesa Nevies absolutne nic o sucasnom zivote tam. Kludne sa vytesuj z tvojej gramotnosti pred nasim letopoctom 🙃 Ale nesir prosim ta svoje bludy. Dakujem.
A trosku galantnosti by ti prospelo ❤️ Pekny zivot bez rasizmu ti prajem 🙂

eva8
9. júl 2024

Ľavicová aliancia Nový ľudový front (NFP) zvíťazila v predčasných parlamentných voľbách vo Francúzsku pred centristickou koalíciou prezidenta Emmanuela Macrona a krajne pravicovou stranou Národné združenie (RN).https://svet.sme.sk/c/23354118/v-predcasnych-vo...

eva8
9. júl 2024

Prosim, otvori mi niekto cely clanok? Dakujem
Kolonializmus navždy zmenil Blízky východ. Z čoho pramení izraelsko-palestínsky konflikt?
Briti to hrali na všetky strany.
https://svet.sme.sk/c/23229727/izrael-vojna-pal...

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
eva8
9. júl 2024

@jozko_z_lesa cekovo, babky sa tam nedozivaju takeho vysokeho veku ako u nas a je tam velka porodnost, t.j. vemi vela deti. Zozaciatku padali bomby na skoly a nemocnice, preto to sedelo. Samozrejme, ze sa ten priemerny vek casom urcite zvysil.

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
eva8
9. júl 2024

@jozko_z_lesa setri si zdravie tym rozculovanim. Vysvetlila som ti ren vek.

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
eva8
9. júl 2024

@jozko_z_lesa aha, teda co sa tyka gramotnosti, podla seba sudis mna 😉
Kedy si mi ty odpovedal na jedinu otazku?
Info nemam z JPP, ked boli z tv, ci z radia, som uviedla

ktochytavzite
9. júl 2024

@jozko_z_lesa le naozaj?A poznáš vedy?Tie boli vraj pred jahvěm a vedy sú slovanské,doniesli ich Slovania do indie dávno.
chod si doštudovať problematiku.ale mali n sme vychádzať z faktu že zidia stratili svojubzě pár r po Kristovi,zanikla ich ríša ako Nór chazarsk ríša kt bola omnoho vyspelejšia ako židovský stať o kt sa vlastne ani nič nezanechalo,hodné stavby nič,mali akurát bibliu,kt ešte nie je historicky dôveryhodná,sú to len bajky .Zato Arabi boli vynikajúci,lekári,matematici,zaujímali sa o vesmír,vlastne nič z toho zidom nebolo jasne.

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
ktochytavzite
9. júl 2024

@jozko_z_lesa čaj ty asi zasa nemáš ani poňatia?co si myslíš že na tejto strane bolo ticho či čo?Aj tu žili ľudí a tvorili históriu.A kde sú teraz ale o čím sú ti zidia takí úspešní teraz?Ved neboli schopní opat vybojovať ich kráľovstvo,až to museli urobiť takto na drzovku a nefér,ukradli zem ľudom čo ju obývali storočia,.

eva8
9. júl 2024

@jozko_z_lesa ???
nacitane pocity wordovskych obeznikov, ktore si preposielame mailom? To co je za hlupost? 🙃
Kto s kym si co preposiela a ja som toho sucastou? 🙃🙃🙃
Tie tvoje kolosalne vedomosti su naozaj neskutocne 🙃 Ani zasmiat sa na tom neda

eva8
12. júl 2024

Nieco k tym "domcekom" aj z medii:
USA uvalili ďalšie sankcie na izraelských osadníkov na Západnom brehu
Washington vyzval izraelskú vládu, aby sama okamžite prijala kroky.
https://svet.sme.sk/c/23356189/usa-uvalili-dals...
Na Zapadnom brehu Jordanu nevladne Hamas

eva8
29. júl 2024

To osidlovanie prebiehalo aj na Golanskych vysinach:

Madždal Šams leží na Golanských výšinách, které byly dobyty izraelskou armádou během šestidenní války v roce 1967 a jsou od té doby cíleně osidlovány Izraelci.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Madždal_Šams
Zalistovala som vo wiki, pretoze sa tam rozputavaju opat otvorene nepokoje 😔
Po útoku na futbalové ihrisko zostal len smútok. Na prvé pohreby detí prišli tisíce ľudí
https://www.ta3.com/clanok/950755/foto-po-utoku...

Strana
z6