Čo hovoríte na "Zeleného" cestu do USA a sľúbené patrioty?
Viem ze teraz väčšina z nás rieši pečenie a Vianoce, len som zvedavá ci vobec a ako to vnímate......
@artificiallife Svet už nemá 4 svetové strany ale len dve. Buď sa pridať na stranu svetového spoločenstva alebo na stranu agresora. A Putin s Ficom počíta. Ešte pred pár rokmi som v rámci rozdelenia informácii počúval aj reči rusomilov. Ale nie vojna zmenila môj názor ale spravanie rusomilov v čase pandemie, hulvatske vyjadrovanie podobne ako si použil ty teraz. Tá druha strana ich používa oveľa menej. Celkový Konzervativizmus neschopnosť akceptovať zmeny v spoločnosti a hlavne neznášanlivosť a netolerancia. Strach. Prečo majú taký strach z iného? Predsudky? Teraz bez uräzky ale mne to tak vychádza. Aj ja mám predsudky ale sa ich zbavujeme a učím sa novému, oni nie. Naopak sa zatvrdzujú. A to mi vadí.
už z nadpisu je jasné, že si troll, klon ruských idiotov z Prigožinových fariem. Dám najavo prvý pocit, ktorý sa ma zmocnil po prečítaní: choď do riti!
@artificiallife Samozrejme ze je to "vynimocny" konflikt,ktory ak nedopadne v prospech Ukrajiny ma potencial zmenit vsetko co si dodnes poznal v nieco co si nevieme predstavit.Nic mudre ani nove si nenapisal.
@dadis ja neverim. oni su sialeni, psychicki naruseni ludia. a vagnerovci a cecenci sa takeho niecoho urcite nebudu drzat. kiez by, ale podla mna nebude pokoj ani cez sviatky.
@artificiallife 😂 na rozdiel od teba ktory tu len trollujes a prokrastinujes lebo evidentne nemas nic zmysluplnejsie, kde travit cas,tak ja mam dve deti,sviatky predo dvermi,idem robit co treba doma a nie tu tebe argumentovat.Pekny den.
No amen tma, viete povedať aj svoj názor, či len naučený narativ.....to je strašné, veď normálna otázka.
@artificiallife a čo navrhuješ okrem západu? Ja inú voľbu nevidím. Aký konkrétne alternatívny business a politiku si vieš predstaviť namiesto prozápadnej a businessu so západom?
A prečo anonymne?
Veď-"Normálna otázka"
@artificiallife v čom konkrétne ti pripomínam ideológa a marxistu s jeho triednym bojom? Na Rusku ropu dali embargo ale nemôžu ju dať krajinám ktoré sú na nej úplne závislé a v stave v akom sú. Aj východnej Európe dali nejaké výnimky len už neviem či na Ropu alebo plyn. Rozumiem že si za obchodovanie s každým bez ohľadu či je to nepriateľ alebo nie. Ale ja som sa pýtal na konkretne veci do budúcna s dlhodobým rozvojom. Ideálne by bolo obchodovať s oboma stranami ale keď západ sa od Rusov odstriháva s očakáva to aj od nás ak chceme byt jednotný tak s kým chceš obchodovať okrem Ruska a Činy. A čo ponúkneš Rusom a čo ti môžu ponúknuť oni? Lebo teraz je naša ekonomika závislá na vývoze hlavne do Nemecka a cez nich nepriamo obchodujeme s Čínou. Nemecko ťahá ekonomiku EU práve cez obchodné vzťahy s celým svetom. Mali sme 30 rokov šancu si vybudovať iné obchodné vzťahy, nikto nás nenútil obchodovať len s Nemcami, aké by si vybudoval ty?
@artificiallife no myslel som že mi odpovieš konkrétne čo marxistické som povedal knihu kvôli tomu kupovať nebudem. Áno RF má veľa nerastného bohatstva ale dodáva ho bydieračskym spôsobom. A čo im za to ponúkneme my keď nebudeme obchodovať so západom? Lebo tu bola taká práve voľba. Možno nie tvoja. Ale ak sa rozhodneš íst proti zapadu a s RF tak čo im ponúkneš? Myslím Rusom. Lacnú pracovnú silu za ropu a plyn? Nemci hľadajú výnimky kde musia. Ale napríklad v našom businesse náš nemecky zákazník stopol dodávky svojej vlastnej fabrike do týždňa po invázii najprv s tým že ich obnoví ak sa vojna skončí ado pár mesiacov a platil tam ľuďom plnú mzdu aj keď fabrika stála. Ale nakoniec ku koncu tohto roka zatvoril všetko ľudí museli prepustiť žiaľ a sám prišiel o 20% svojho trhu. A o celu svoju fabriku a investície. Takže ak niečo Nemci robia inak nie je to za to že by chceli podvádzať. A čo Poliaci? Majú svoje skúsenosti naposledy z 80tych rokov kedy ich ZSSR za Solidárnosť odstrihli od energii a nerastného bohatstva. Pozri sa teraz do Poľska.
@artificiallife Ach...
Rozoberat moralku nema zmysel. Len biznis a pragmatizmus. Leninovi sa prisudzuje vyrok o kapitalistoch "radi predajú Rusku povraz, na ktorom ich potom obesíme". Tento vyrok obsahuje vsetko preco je tvoja logika vadna. Biznis sa neda robit s iracionalom. Nemozes mu dat material na tanky a lietadla, nie pre mierumilovnost, nie pre hodnoty, ale pre biznis. Ak im to das, postavia tanky a lietadla a pridu si po teba a biznis nebude. Ci vrchol uspechu je odvisnut na vlastnom lane? Mozes oponovat, ze prehanam. Keby si bol v Kongu, alebo dajme tomu Francuzsku, tak dajme tomu. Bavime sa ako Slovaci, rusko proti nam vedie hybridnu vojnu, zomierali tu ludia kvoli ich podpore antisystemu a antivaxu, Cechom vyhodili do vzduchu sklad. Maju slusny podiel na Brexite a to veru nikomu nepomohlo. Ak by to slo podla ich planov, boli by nasi susedia. Biznisu neprospieva, ked zastrelia majitela. Zober si taku Saudsku Arabiu, ludske prava a vsetko okolo, napriek tomu sa s nimi obchoduje. To je povedzme pragmatizmus, karavana ide dalej a aktivisti si pofrflu. Saudi nas ale nechcu zozrat. To je podla mna dobry priklad obchodu bez ohladu na politiku. Nebud ako Leninov kapitalista.