icon

Čo je po smrti ?

nadaa1
21. júl 2018

Ahojte ja viem trocha blbá téma ale chcem sa spýtať aký máte názor na to vy. Už dlho mi behá po rozume čo je po smrti ? Čo sa somnou stane ? Extuje život po smrti ? Budem si pamätať môj život na zemi ? Nedokážem sa s tým zmieriť ! Som strašne smutná a chce sa mi plakať ! Ja mám prekrásny živoj milujucého manžela 2 prekrásne detičky ! A nechcem to stratiť ! Veľmi mi na tom záleží !! Budem si pamätať po smrti na moju rodinu a oni na mňa ? Hnevá ma to a strašne ! Bojím sa toho ! Čo je po smrti ? Extuje duša ? Alebo budeme v nebi žiť spolu a budeme tam šťastný či ako to je ?? Ďakujem

obsadenemeno
24. júl 2018

@lenkakravcova cize ked ja verim na mimozemstanov, krestanstvo je pre mna ezoterika??? 😀😝😀😝

No to ale povedz Katke.....

idem ja do prace dievcata, diskutujte, diskutujte..... pekny den.

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
petrarac
24. júl 2018

prave som docitala jednu "skazenu" ezotericku knihu. v zavere sa pise ze kazda dusa si je sama sebe sudcom a vytvara si vlastnu realitu. ked sa niekto bude citit dobre po smrti medzi anjelmi, pribuznymi a behajuci po luke bude to tam mat a ked (ak) ho to prestane bavit a bude chciet nieco dokoncit moze sa zase narodit. ked uz niekto necaka nic neviem ci mu niekto aj tak nieco moze este nanutit. je pekne pocasie, venujme sa radsej tomu co mame tu teraz.. 🙂

juliebaby
24. júl 2018

@nadaa1 Ano nejaky zivot po smrti existuje, pre toho kto tomu veri.Opieram sa o bibliu slovo bozie, ja tomu verim, verim ze smrtou zacne nieco nove.J.Amos Komensky napisal krasnu myslienku, ze su tri fazy v zivote cloveka:V prvej sa pripravuje na zivot na tejto zemi(teda v brusku pocas tehotenstva), v druhej faze( teda po narodeni) sa ma pripravit na zivot v tej tretej , ta tretia faza je po smrti.

libawet
24. júl 2018

@janulik2008 takto to vyzerá, keď má niekto voľný prístup k liekom.

mkatka7
24. júl 2018

@katharines 😂😂 nie,nečítam. Vôbec som ich nikdy necitala. Dokonca mám sreenshoty nejakých knižiek o cirkvi,viere,ktoré si chcem zakúpiť. Zle si ma odhadla. Každý ma nejaké názory. Verím v Boha,ale sú nejaké veci,ktoré nemusia byt pravdivé,za to,že to tvrdia faráry atd. 😊

libawet
24. júl 2018

@obsadenemeno presne. Biblia bola stvorená na ovládanie ľudí strachom. Ak si to človek prečíta, celé je to len vyhrážaní sa Bohom, diablom, svätými....aj kostoly sa stavali také veľké, aby sa v nich človek cítil maličký a úbohý. Juj, cirkev to veľmi dobre vymyslela, najväčší podvod na ľudstve, aj ten ich celibát 🙂, udržanie si majetku vo svojich hrabivých rukách.... Mňa len fascinuje, ako je možné, že aj v 21.storočí, keď ľudia vedia čítať, písať.....im na to ešte niekto
" vlítne "?!

mkatka7
24. júl 2018

@libawet presne. Boh je o niečom inom,nie o majetku, o zlate. Kto vlastni najviac zlata? Na druhom mieste je cirkev. 👏🏼

libawet
24. júl 2018

@december12 AMEN!

libawet
24. júl 2018

@mkatka7 neviem, o čom je Boh, som ateista a verím len v seba a v svoje schopnosti, ale s tou cirkvou verzus ich majetky súhlasím.

kiwi3
24. júl 2018

@tomiholjubavi mna zaujalo, ako si to odovodnila v tvojom uvodnom prispevku, ze urcite nieco je. "predstavu, ze po smrti nie je nič začali vo velkom rozširovat az materialisticke ideologie byvaleho rezimu. Cize moznost ze nieco po smrti je, voci moznosti ze nie je nic je ovela pravdepodobnejsia." to znamena, ze pravdu musi mat vzdy vacsina? bude to totiz vysostne tym, ze veda sa zacala vyvijat az v poslednych storociach. cize by sme podla tohto tvrdenia mohli povedat, ze aj zem je plocha, aj ze umyvanie je skodlive a dalsie stredoveke domnienky. a to netvrdim, ze nic nie je, ale ani ze urcite nieco musi byt

libawet
24. júl 2018

...môj otec hovorí : " Po smrti mi už môžu všetci práškový cuker fúkat do ri...i... " 🙂.

obsadenemeno
24. júl 2018

@libawet aj krystalovy, bude mi to jedno...... a mozno im zhora pomozem fukat...... 😉

terezka1947
24. júl 2018

Silne reci koncia,ked clovek stoji pri zomierajucom,ci sam na prahu smrti.....vlastne ano...vtedy uz neostane nic,len ten cukor...co ine zmozeme.

katharines
24. júl 2018

@lenkakravcova nesuhlasim s tebou. Tak judaizmus, ktestanstvo a islam, sa spoliehaju na Boha, ako vsemohuceho Boha Stvoritela na ktoreho sa mozu obratit a nespoliehaju sa na vlastne sily, ako to robi ezoterika. Najvacsiu dokonalost v tomto dosiahli svaty. A je tolko ciest svatosti, co ludi na svete, len ludia si vacsinou vyberaju ine cesty.
Ezoterika je spoliehanie sa na vlastne sily, neurcitu energiu, az po magiu, co je vlastne dielom Bozieho nepriatela.
Takze spajat a oznacovat krestanstvo za ezoteriku nie je vobec na mieste.

tomiholjubavi
24. júl 2018

@kiwi3 to je trochu vytrhnute z kontextu, ale nevadi. myslela som to tak, ze bezohladu na kulturu, tradicie, ci storocie, ludia vzdy verili v posmrtny zivot. aj dnes, v case vedy, ak nie vacsina, tak minimalne polovica veri v nieco po smrti. Je jedno aky smer si dotycny vyberie. presvedcenie v tvrde nic je stale v mensine. vidno to aj na tejto diskusii. niekto veri v to, niekto v ono. v ciste nic veri malokto.

viera v posmrtny zivot nie ako to, ze zem je gulata, alebo ci hrom posiela Thor.to su dogmy, ktore platili pre urcite storocie a urcitu oblast. Viera v posmrtny zivot je a bola pre ludstvo vzdy univerzalna, bez ohladu na kulturu, zvyklosti a stupen vzdelanosti tej danej spolocnosti.
rozum a pochybovanie o vsetkom tiez nie je ziadna novinka. najvacsi kritici a dovolavaci sa zdraveho rozumu su uz par storoci po smrti. nie je to teda tak, ze len nedavno sme zacali rozmyslat a preto v "nič" zatial veri mensina, lebo je to este novinka...
viera v posmrtny zivot je jednoducho sucastou univerzalneho ludskeho povedomia. AJ preto to mne osobne dava nadej, ze nieco je.

katharines
24. júl 2018

@lenkakravcova kumranske zvitky su datovane do 2 storocia pred Kristom a patria prorokovi Izaiasovi, bol to zid, ktory predpovedal Jezisovu smrt a utrpenie.

skumavka
24. júl 2018

Viete co je zaujímavé ? Ze neveriaci sa casto posmievaju veriacim v štýle - ako tomu mozes veriť, máš na to relevantny dôkaz? Neviem, k comu je to dobre, pretoze viera je viera prave preto, ze VERIM bez toho aby som k tomu mal hmatatelny dôkaz. Viera vychadza z osobnych skusenosti v živote, z osobneho stretnutia s Bohom, z poznania, ze tymto konkretym spôsobom sa prave mne Boh prihovára a tato skúsenosť je väčšinou neprenosna. Casto prichadza cez nejake utrpenie, , pretoze mnohokrát az vtedy clovek zacina byt dostatočne vnimavy, ale moze prísť aj prostredníctvom ľudí, cez ktorych na nas Boh zapôsobí. Preto, nie je na mieste posmievanie, ironizovanie, ci vynucovanie dôkazov, staci obycajny rešpekt voci prezivaniu a viere druheho. Mozno trosku ochoty pripustit si, ze my ako ľudia zďaleka nie sme dokonali a zďaleka vsetkemu nerozumieme a z nasej perspektívy ani nemozeme všetky suvislosti pochopiť.

terezka1947
24. júl 2018

Take neskutocne su tie prichody na svet a odchody z neho....ten prichod berieme az prilis automaticky,akoby samozrejmost....ved z bruska a jasne,ze sa narodi....
Odchod je mozno v niecom silnejsi zazitok,lebo odvhadzame od poznaneho....kam???vlastne by sme sa mali na ten odchod pripravovat cely zivot,nemyslim to pesimisticky...no minimalne by sme mali zit naplneny zivot,nieco niekam dotiahnut,urobiť v zivote...nie len nim prechádzať a uzivat si...ved staci niekedy zajst do napr.nemocnice a vidíme to bilancovanie a casto zmeny zmyslania,prekopanie zivotnej hierarchie....podla mna je prichod a odchod cloveka fascinuuca vec

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
katharines
24. júl 2018

@lenkakravcova ved aj z vyznamu slova, ezoterika, je to tak, ako som pisala 😉

katharines
24. júl 2018

@lenkakravcova a co sa tyka anjelov, anjeli existuju, aj oni boli Bohom stvoreni. Kazdy mame svojho anjela strazcu, no urcite jeho meno nenajdeme v "anjelskych knihach", pretoze to nie su ich mena, ale zlych a uz vobec nam nemozu predpovedat buducnost. Cielom anjelov straznych je sprevadzat nas na ceste k Bohu. Anjeli, na cele s Luciferom (povidne svetlonosic), sa v pyche dobrovolne postavili proti Bohu a boli zvrhnuti, teda diabli, ktori Boha poznaju, no nenavidia ho. Tak je to napisane v Sv. Pisme. Teraz je moderne v ezoterike, anjelske knihy s menami, anjelske cisla, karty...., kedy sa pozornost ludi vylucne obracia len na nich a nie na stvoritela, a okrem ineho su to vlastne diabli maskujuci sa za anjelov, a je to velmi nebezpecne.

zuzana76
24. júl 2018

@sisaka autormi zvitkov su eseni - zidovsko-ezotericka knazska sekta

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
katharines
24. júl 2018

@lenkakravcova to len info pre druhych, kedze aj tejto tematiky si sa dotkla. 😉

katharines
Autor odpoveď zmazal
pupi14
24. júl 2018

@lenkakravcova myslím, že niekedy je to aj lepšie, keď neriešime 🙂

sisaka
24. júl 2018

@zuzana76 ste sa všetci chytili tých blbých zvitkov.
Zvitky sú datované aj pred Kristom aj po, lebo sa nenašiel jeden ale veľa, niektoré su staršieho dáta, niektoré novšieho. Okrem toho, že sú tam nejaké prepisy biblie, sú tam aj texty, ktoré majú problém zaradiť a mnohé aj rozlúštiť. To, že autormi sú eseni nie je až tak jednoznačne a sú vedci ktorý hľadajú súvislosti s rôznymi inými židovskými sektami/smermi a sú aj taký, ktorí tvrdia, že časť textov patrí jednej z prvých kresťanských siekt. Z textov je zrejme, ze autori verili, že duša prežívala aj po smrti.
Osobne je mi úplne jedno, v čo Vám cirkev dovolí/nedovolí veriť, mne to našťastie nikto určovať nemusí.
Tvoj link mi v práci z bezpečnostných dôvodov nejde otvoriť - je bloknuty, takze určite nejaký hodnoverný zdroj info.

verinka100
24. júl 2018

@tomiholjubavi dakujem za obsirnu odpoved
@hanahsuza vdaka, snazim sa hladat pravdu 😉
@sisaka

Baby, neviem ktore ste tu spominali reinkarnaciu. Chcem sa spytat, ze ako to je s tymi dusami, odkial sa teda beru vzdy nove, ked sa 1 dusa co odide potom reinkarnuje?? Na zaciatku nas ludi bolo na svete par (niekto veri Adam a Eva a ich deti), nasich predkov, povedzme, ze nas bolo 10. A jeden umrel, dusa odisla a potom sa reinkarnovala a narodila ako babo dalsich 2 ludi. Ale pocet je zase 10. Teda odkial sa vzali tie dalsie duse, kdeze pocet ludi stale narastal? Velmi ma to zaujima, ze ako to teda je, mozno to tu niektora mate nacitane a ovladate to, tak sa podelte🙂