icon

Čo je po smrti ?

nadaa1
21. júl 2018

Ahojte ja viem trocha blbá téma ale chcem sa spýtať aký máte názor na to vy. Už dlho mi behá po rozume čo je po smrti ? Čo sa somnou stane ? Extuje život po smrti ? Budem si pamätať môj život na zemi ? Nedokážem sa s tým zmieriť ! Som strašne smutná a chce sa mi plakať ! Ja mám prekrásny živoj milujucého manžela 2 prekrásne detičky ! A nechcem to stratiť ! Veľmi mi na tom záleží !! Budem si pamätať po smrti na moju rodinu a oni na mňa ? Hnevá ma to a strašne ! Bojím sa toho ! Čo je po smrti ? Extuje duša ? Alebo budeme v nebi žiť spolu a budeme tam šťastný či ako to je ?? Ďakujem

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
terezka1947
23. júl 2018

@sisaka som rada,ze v tom mas isto...a nepatris k tej hlupej,nevedomej mase
Pretoze z mojho pohladu zase ty nemas pre mna relevantne dokazy...tiez si to nirkde vyčítala a zdrije tvojich informacii mozu byt rozne...si si nimi ista na 100%,ze tvrdis toto?
Napriek tomu si myslim,ze kazdy ma pravo mysliet si co uzna za vhodne a verit comu chce...aj si.za to bude raz zodpovedat

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
terezka1947
23. júl 2018

@obsadenemeno pozri,pre krestana je viera v reinkarnaciu nemozna.....zmysel Jezisovho uyrpenia,smrti a vzmrtvychvstsnia...toto by nemalo cenu,vyznam...uplne si to protireci....ak nejake nabozenstvo v to veri,respektujem to

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
sisaka
23. júl 2018

@lenkakravcova kumranske boli datované medzi rokmi 150 pred n.l. az 70 AD vysvetli mi ako to môže byt oveľa mladšie ako prvé evanjelia, keď tie sú datované okolo roku 70 AD?

sisaka
23. júl 2018

@lenkakravcova z historických prameňov historici vedia, ako dlho trvalo umieranie na kríži. Ježiš nebol ani prvý ani jediný, ktorý na ňom visel. Na to, aby lekár vedel, čo sa deje pri tom s telom tam nemusí niekoho zavesiť, aby si to na vlastne oči preveril, či to naozaj tak je. Ja tiež nemám potrebu to niekomu názorne predvádzať a keby aj niekto tuto potrebu mal, nemá to význam, lebo náboženstvom zaslepeného človeka aj tak nikto a nič nepresvedčí.
Ty si ver komu a čomu chceš, tvoje vierovyznanie môj život nijako neovplyvňuje

nadaa1
autor
23. júl 2018

@lenkakravcova a čo si myslíš o sibyle alebo a babe vange vraveli praudu ??

sisaka
23. júl 2018

@terezka1947 ty nevies čítať? 2 konštantínopolský koncil odsúhlasil vyňatie reinkarnácie z kresťanstva. To znamená, že tvoje originálne, povodne kresťanské náboženstvo reinkarnáciu nespochybnovalo, ale uznávalo. Nechápeš? nejakí ľudia 500 rokov po Kristovi jednoducho zahlasovali, či inak sa dohodli, že to odtiaľ vyjmu a ty tomu teraz veríš a berieš to ako fakt? OMG ľudia načo vás pán Boh obdaril rozumom?

mtdk
23. júl 2018

Ja som veriaca, a na príprave pred manželstvom som sa pýtala čo znamená spopu až do smrti, kňaz mi odpovedal , že ak má niekto katastrofálne manželstvo naozaj sa smrťou ukončí, ale ak sa partneri naozaj milujú nieje dôvod ich po smrti tak rozdeľovať 🙂

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
terezka1947
23. júl 2018

@sisaka opakujem,respektujem tvoj nazor

a zopakujem....zalezi od toho,aku a koho literaturu citas

beky1813
23. júl 2018

@nadaa1 prepac, ale musim, pise sa "pravda". Radsej studuj gramatiku, ako sa zamyslat nad nesmrtelnostou

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
obsadenemeno
23. júl 2018

@lenkakravcova ale kde mas zaruku, ze to, co je v dnesnych evanjeliach je to, co bolo napisane autorom?

obsadenemeno
23. júl 2018

@terezka1947 viera v reinkarnaciu je nemozna pre dnesnych krestanov, kedze to tak maju nariadene. Co ak v nu kedysi verili? Co ak....??? Co ak..... ? To je to, ze na 100% to nevies ani ty, ani ja, ani nikto. Takze bacha na to "co ak...."

Len si predstavme, ze zrazu na zemi pristanu mimozemstania a oznamia nam, ze to oni nas tu naklonovali a ze sme len taky laboratorny pokus. Aj k tejto teorii existuje mnozstvo dokazov. Co by potom urobili vsetky tie "prave" nabozenstva????
Ved ono aj keby Jezis zostupil z nebies a ohlasil sa, asi by sme ho zavreli do blazinca, ze.....

Ja len nemam rada "zarucene" tvrdenia, ze je to tak alebo onak, hlavne ked to nikto nevie naisto. A prave preto nic netvrdim. Len citam, rozmyslam a spajam si suvislosti z roznych zdrojov, nielen z jedneho, akym AKEKOLVEK nabozenstvo je.

@lenkakravcova ved to, ze "verit" tomu nemusim. Ale ved kazde nabozenstvo je zalozene na viere, ze? Lebo dokazy (alebo to, co by bolo vseobecne akceptovane ako seriozny vedecky dokaz) neexistuju. Je to o viere.
Nikto ti nezakazuje verit trebars ze nebo je zelene a trava fialova. Ale to neznamena, ze aj ostatni musia verit tomu, comu veris ty. Len skoda, ze najviac neznasanlivi su ti, co "veria". Lebo veria v svoju dogmu, ale druhym zakazuju verit v ich dogmy.

terezka1947
23. júl 2018

@obsadenemeno presla som si aj inymi nabozenstvami,napr.ma chvilu drzalo hnutie gralu,Abrusin.atd....
Nikde som vo svojich prispevkoch nikoho nenutila verit v to moje presvedcenie...pre mna ako.krestana je nepripustna reinkarnacia...som jedinecna bytost,oslobodena Jezisom...a mam nejaky ciel.
Cize,uz kazdy si musi verit v to svoje...lebo kazdy v nieco veri,ludska dusa tuzi po niecom vyssom ako bezna realita.
No a,nepovazujem ludi ani u krestanov,ani ludi inych vyznani za,menejcennych,ci menej mudrych...kazdy mame svoje poznanie a na zaklade niecoho ho mame,ale skutocne vnutorne presvedcenie len literatura neprinesie...a,myslim,ze to vieme a citime vsetci

obsadenemeno
23. júl 2018

@terezka1947 to je fajn, ale si jedna z mensiny.... a napisala si to ty, cize si sa s tym urcite sama stretla..... s tou menejcennostou "nepravych" nabozenstiev.

A mozno preto sa mi teoria o mimozemstanoch pozdava viac. Prilis vela zhodnych ukazovatelov vo VSETKYCH nabozenstvach.

terezka1947
23. júl 2018

@obsadenemeno nie,poznam vela ludi,kt.beru vazne to co robia,hovoria a veria....potom je skupina-vydobavatelov,kt.su v kazdom nabozenstve a ziju tak ako si svedomie vychovali a,prikazania sami vysvetlili,co.casto.konci hanbou celeho nabozenstva...lebo podla jednotlivcov sa predsa hodnoti celok
A aby som pisala konkretne o katolikoch...tak naklamu fararovi kadeco,len aby trebars pokrstil dieta...no a daju velku odmenu,chudak farar castonani netusi,co a koho krsti..najma,ked pride do farnosti...aaaale navonok sa to berie tak,ze sa povie,dali sme mu tolko..a tolko...a nemuseli sme cakat,ani mat toto,ani tamto...takze ja mam rada ludi,co rovno povedia verim.....ci neverim,ci hladam
Vydobavatelia robia len zle

sisaka
23. júl 2018

@lenkakravcova kde píšem, že písali o ňom pred ním, ja píšem, do akého obdobia zaradili tie zvitky, nikdy sa to nedá presne na rok určiť, keď je to tak staré, ak sú autormi zvitkov prví kresťania, tak je logické, že neboli písané pred našim letopočtom. OMG to si vážne myslíš, že som taká blbá a teraz si ma akože nachytala? 🙄
Radšej tu nezahovaraj svoju chybu, ty si ta, čo tvrdí, že boli napísané dávno po prvých štyroch evanjeliách čo vzhľadom na ich (tých zvitkov) vek, ktorí určili vedci, nie žiadni sarlatani, to nie je možné, takze z toho jasne vyplýva, že sú minimálne take staré ako evanjeliá.

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
obsadenemeno
23. júl 2018

@lenkakravcova no ze biblia aj tie evanjelia boli prelozene do niekolkych jazykov a prepisovane a upravovane(kedze tlaciarne neexistovali), cize nemas zaruku, ze to, co citas teraz je to, co autor napisal. Cize je trosku divne, ze ludia veria niecomu, co ani nemaju zaruku je to, co original autor myslel a napisal.
Ale ved ok, ver si, comu chces. Ale nechaj aj inych, nech veria alebo neveria. Ale ako mozes s takou istotou tvrdit, ze Jezis nemal zenu a deti.... bola si tam? Poznala si ho? Zena sa v hebrejcine ci v inych starovekych jazykoch prekladala ako sestra sa mi vidi..... ..... takze "konspiraciou" by som to nenazyvala, lebo nikdy nevies. Znova opakujem "Co ak...."??? Ved Jezis bol vtedy "len" clovekom. Boha z neho urobili az nasledujuce storocia a prepisana biblia.

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
obsadenemeno
23. júl 2018

@lenkakravcova cize ak ja napisem nieco o napr Masarykovi, 70 rokov po tom, co zomrel a vsetko co napisem viem len z pocutia, ako budes vediet, ze to vsetko je pravdou, ze som to napisala presne ako mi to niekto povedal a ze ta osoba, co mi to povedala si pamata vsetko do detailov?

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal