icon

Čo je po smrti ?

nadaa1
21. júl 2018

Ahojte ja viem trocha blbá téma ale chcem sa spýtať aký máte názor na to vy. Už dlho mi behá po rozume čo je po smrti ? Čo sa somnou stane ? Extuje život po smrti ? Budem si pamätať môj život na zemi ? Nedokážem sa s tým zmieriť ! Som strašne smutná a chce sa mi plakať ! Ja mám prekrásny živoj milujucého manžela 2 prekrásne detičky ! A nechcem to stratiť ! Veľmi mi na tom záleží !! Budem si pamätať po smrti na moju rodinu a oni na mňa ? Hnevá ma to a strašne ! Bojím sa toho ! Čo je po smrti ? Extuje duša ? Alebo budeme v nebi žiť spolu a budeme tam šťastný či ako to je ?? Ďakujem

simka85
23. júl 2018

@nadaa1 nie je pravda, ze sa nikto z druheho sveta nevratil. Vratil sa Jezis Kristus (je to historicky dokazane), tiez Lazar a syn chudobnej vdovy, kt bol vzkrieseny. Rozumiem, ze pre mnohych ludi su to rozpravky z Biblie, no postava Jezisa Krista a Jeho zivot bol uz davno uznany aj historikmi. A ine ti chcem napisat: nemas co stratit, ak sa sadnes a povies Bohu, ze nevies, ako dalej, nevies si rady s tymito myslienkami, nevladzes a unika ti pritomnost. Verim z celeho srdca, ze ak budes uprimne hladat, dostanes odpoved. Spoznas to podla toho, ze to bude pokoj, kt ti uz nikto nevezme. Pochybnosti a problemy pridu kedymolvek, ale uz ta nezlomia. Mozes sa radit s najmudrejsimi vedcami, pragmatikmi, teistami a ateistami, mozes vysediet hodiny na predaskach jednej ci druhej " strany"... Ale neviem, ci ti to dokaze priniest pokoj. Sama vidis tu na fore, kolko ludi, tolko nazorov. Ak si na dne, nemas co stratit. Mozes sa ponizit a priznat , ze to nezvladas. Pozvi Boha do svojho zivota, vsetko Mu povedz, tak ako napr tu na fore. Som si ista, ze ti da odpovede. Pre mnohych je to sialenstvo, mnohi ma poslu na psychiatriu... Ale ty nemas co stratit. Zehnam ti pokoj a radost zo zivota.

obsadenemeno
23. júl 2018

@simka85 ako je to "historicky dokazane"???? 😲 Kde je dokaz?

Mozno boli len nahuleni a zrazu sa prebrali, je takisto "historicky dokazane" ze Jezis uzival marihuanu a olej z nej.......

maja22
23. júl 2018

@obsadenemeno čiže aj Pilat bol nahuleny, aj Kajfas, aj celý dav, vojaci, proste celý Jeruzalem sa zhulil naraz a potom prebral a vymyslel si túto rozprávku o ukrižovaní a zmŕtvychvstani Ježiša Krista... akože žasnem, čo človeku môže napadnúť...

simka85
23. júl 2018

@obsadenemeno kludne si to mozes dohladat. Odbornej literatury je dost. Ja nemam potrebu ta presviedcat. Tak ako ty si napisala svoj nazor autorke, ja tiez. Je to na nej...

obsadenemeno
23. júl 2018

@simka85 "dokazane" to nie je. Je mnoho teorii a nazorov, ale DOKAZY, ze naozaj zmrtvychvstal, nie su. A ze "odborna literatura". To akoze biblia je odborna??? 😒

@maja22 a preco nie? Marihuana sa vtedy bezne uzivala. Takisto to nemas ako dokazat. Vsetko su len dohady. Aj biblia je poprepisovana tisickrat, napr reinkarnacia bola vypustena, ako aj mnoho inych stati. Prepisovalo sa jedna radost, podla toho, co prave vladnucej vrstve vyhovovalo. Presne ako dnes. Cize ak nevies cestovat v case a zajdes sa "presvedcit" vsetko je to len znoska pribehov a povesti.
Samozrejme, niekomu to takto vyhovuje, nasledovat co ti povedia ini, namiesto toho, precitat si aj alternativy a utvorit si vlastny nazor. Ved co ak je to vsetko uplne inak? Je million teorii a nemozes vediet, ze ta TVOJA je jedina spravna.

simka85
23. júl 2018

@obsadenemeno je mnoho knih, kt napisali historici a postavu Jezisa Krista dokladaju. Kto chce, nech si najde. Toto ale autorke prispevky velmi nepomoze. PS: milion trilion teorii, ako pises. A ty si si ista, ze ta tvoja je spravna? ...

pentelka01
23. júl 2018

Niečo asi je .. inak by asi neboli duchovia .. či ? Môj brat ako menší videl babku , ktorá zomrela.. vonku štekal pes , pozrel z okna a že mu kývala . Pozrela som z okna a videla som len psa , ktorý štekal s hlavou na bok .. nechápala som. Ale zaujíma ma to tiež . No nik to nevie .. dozvieme sa , až sa pominieme.. Čo sa týka ale Biblie.. A celého toho katolíckeho vyznania , to sa mne osobne moc nezdá . Mňa doteraz napríklad zaujíma ako môžeme byť všetci z Adama a Evy preboha , keď mali len dvoch synov.. sa párili akože s mamou ? Alebo čo do frasa ďalej ? V Biblii je napísané, že keď bol Kain vyhnaný z raja išiel na východ a našiel si tam ženu ..a tá tam akože čo robila ? :D Rozprávka je to fajin, ale skúste sa opýtať farára..Pýtala som sa každého u ktorého som bola na spovedi .. že noooo , mali viac detí ..jááj a tak teda medzi sebou´to valili .. a prečo sa to nepíše, že boli aj iné deti teda... iný povedal to nikto nevie .. No tak žime v tom, že sme z Opíc ako sme sa učili na dejepise tam to je aspoň polopate , taká opica a taká .. Nezaoberaj sa tým, čo bude .. nerieš. ani nevieš, kedy to príde .. Ja si to nechcem predstavovať a mrzí ma , že zomierajú deti a mladí ľudia , maminky .. všetci dobrí ľudia , pretože je to nespravodlivé , žiaľ no...

maja22
23. júl 2018

@obsadenemeno nepotrebujem cestovať v čase, nebola som ani v praveku a verím vedcom, že dinosaury reálne žili a vyzerali tak, ako si ich dnes kreslime... Všetko si nepotrebujem overiť do detailu, občas mi stačí skúsenosť a poznanie iných.

maja22
23. júl 2018

@obsadenemeno teórií môže byť milión, ale ide o to, že človek si môže slobodne vybrať, ktorá mu vyhovuje najviac, ktorá mu dáva zmysel a chce jej uveriť. Nepotrebujem cestovať v čase, nepotrebujem si všetko overiť, pokojne verím aj tomu, že dinosaury vyzerajú tak, ako si ich zobrazujeme dnes. A v posmrtný život verím tiež.

maja22
23. júl 2018

Prvú odpoveď mi neuverejnilo, tak sa opakujem...

didaa
23. júl 2018

ja verím v nebo a peklo.....

terezka1947
23. júl 2018

@obsadenemeno inak...celkom ma zaujala tvoja teoria,ze reiknarnacia bola z biblie vymazana....kde na toto beries relevantny dokaz?

maja22
23. júl 2018

@pentelka01 aj tu som odpovedala, že pre katolíkov je kľúčový Nový zákon, Starý zákon len prijali a rešpektujú, ale nezverejnilo ju a nechce sa mi zasa písať celú odpoveď, možno sa zverejní neskôr, ako sa mi to stalo pred chvíľou.

biolady
23. júl 2018

Ahoj, neviem ci si veriaca, ale ak chces najst spolahlivu odpoved tak sa urcite vyhni ludskym nazorom, odpovediam od fararov a podobne...
Biblia, v ktorej su proroctva zapisane takmer pred 2000 rokmi a do bodky sa splnaju znaci o tom, ze je to spolahliva kniha. A o tejto teme sa vyjadruje tiez. Ak mas svoju, kludne si vyhladaj Kazatela 9:5, alebo Zalm 146:4. V kratkosti - pise sa tam o tom, ze po smrti nie je vobec nic, ze clovek ktory zomrel nerozmysla a ani si nic neuvedomuje. Nezije tym padom nikde.
Ale nie je to az take negativne zistenie, uz to boli spomenute priklady vzkriesenia Lazara a podobne. Takze je to mozne.
V Biblii sa ale pise aj o buducnosti. Je tam takych veci kopec. Napriklad Zalm 37:29 - Spravodlivi budu vlastnit Zem a budu na nej byvat navzdy.
Alebo Zjavenie 21:3,4 Zalm 37:11...
Takto to vyzera ze to nema ani logiku, naco potom zomierame ked mozeme znova zit vsak?
Myslim ze zaciatok poznas. Zdedili sme hriech a preto zomierame - Rimanom 5:12.

bmuller
23. júl 2018

@tomiholjubavi "tak mozno sa uz my dozijeme toho, ze zistime, co nas po smrti čaka."
bolo to asi pouzite v trochu inom kontexte, ale je to super vystizne, doslova a do pismena. jedna istota v zivote, ze urcite sa raz kazdy dozije toho, aby sa dozvedel, co je po smrti ...a dokonca z vlastnej skusenosti 😇

bmuller
23. júl 2018

trochu narocnejsie citanie, ale moze priniest novy pohlad tomu, kto hlada nejake odpovede
http://www.krestan.info/index.php/kde-su-zosnul...

a tu su trochu optimistickejsie odpovede
http://mojabiblia.sk/povzbudenie-pri-smrti-bliz...

@biolady Nech sa vám srdce nevzrušuje! Veríte v Boha, verte aj vo mňa. V dome môjho Otca je mnoho príbytkov. Keby to tak nebolo bol by som vám povedal, že vám idem pripraviť miesto?! Keď odídem a pripravím vám miesto, zasa prídem a vezmem vás k sebe, aby ste aj vy boli tam, kde som ja. Jn 14

terezka1947
23. júl 2018

@bmuller ved ten prvy link je zalezeny nejakym pseudoosvietenym typkom....

biolady
23. júl 2018

@bmuller ano, lenze treba poznat aj suvislosti, nie len vytrhnut nejaku cast textu a vysvetlit si to po svojom. Jezis sa uz vratil spat do neba a v odvolavkach k tomu versu najdes aj vysvetlenie. Hovori len o malom stade. A to je 144 000 tych, ktorych si vybera Boh, ti idu do neba a budu vladnut nad Zemou spolu s Jezisom.

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
kofa77
23. júl 2018

co bude po smrti je uplne normalna otazka, nechapem, preco sa niektore navadzate do autorky, ak by sa ludia zaujimali len o to, co budu varit na veceru, este furt by sme sedeli v jaskyni pri ohni...pochybnosti posuvaju...

ja si tuto otazku davam asi od 6 rokov. a aj moj nazor na to, co, sa menil. najprv som myslela, ze vsetci sme iba sen nejakej inej bytosti, obrovskej, z iného sveta, a ked sa ta zobudi, tak sa aj mz tak nejak rozplynieme. no, uznavam, tato teoria ma medzery, ale tak 6 rocne decko so zalubou v hororoch a sci fi uz od mala to este nedomyslelo.
potom som dlho bola taka nihilstka, proste nic, tak ako nie je zivot pred narodenim- logicky, kedze si nepamatame, tak ani po smrti.
to bolo dost depresivne, casto vecer som si skusila predsavit, ake to je, nebyt, moje JA, vedomie tu nebude, ale zas ked spim, tiez SA neuvedomujem, takze asi tak by to vyzeralo.
ale dospela som k energie, nase JA si prestavujem ako taky hard disk, ktory v podstate by mohol existovat aj bez hmotnej schránky, po smrti toto nase vedomie sa nejak transformuje do enjakeho iného casopriestoru, nejaky paralelny svet, ale zaidne nebo, peklo, bradaty ujo, mozno nejake magneticke vlny, neviem, este som to nedomyslela 🙂 a neprestudovala vsetko 🙂

ale neverim, ze po smrti je koniec.
a celkom zavidim ludom, ktori to maju poriesene v sebe stylom, ze nechaj sa viest Bohom a on ti ukaze cestu a pod., teda v tom krestanskom duchu, ze nemaju pochybnosti a prijimaju tie info ako pravdu. a nemylsim to ako ironiu, naozaj im zavidim, myslim, ze maju jednoduchsi zivot, tu zodpovednost prenesu na iného a mozno aj ten okamih smrti je pre nich lahsi.

kofa77
23. júl 2018

a co si este myslim, ze snad by to raz slo, mozno o 1000 rokov, ze ten hard disk, to nase vedomie daju nejakého super PC este pred koncom telesnej schránky.

bmuller
23. júl 2018

@zahrajzlato tak sa prebud 😉

sisaka
23. júl 2018

@simka85 historicky dokazane, ze Jezis vstal z mrtvych? Tomu moze verit fakt len krestan, ktoremu tieto bludy boli od mala vtlkane do hlavy. Jednoducho si zamienas historicke fakty s vierou, ak je nieco napisane v Novom Zakone, to neznamena, ze ide o historicky fakt, co sa babe chcelo, to sa babe snilo ...
Mna napadaju 2 vysvetlenia, logickejsie.
1. podla analyzy lekarov, ktori vedia z fyziologickeho hladiska popisat, co sa deje pri ukrizovani. taky mlady zdravy clovek za tych par hodin na krizi jednoducho nemohol umriet, zveseny bol za ziva a potom nasledne lieceny, opieraju sa o historicke a medicinske fakty. Po par dnoch sa vzchopil a adios, kto vie kde sa vytratil.
2. este by sa to dalo vysvetlit klinickou smrtou a naslednym prebratim sa, kde sa teda mohol vratit z inej dimenzie, ale toto ho nerobi nicim vynimocnnym, to uz zazilo mnozstvo ludi. On bol vynimocni uplne niecim inym

bmuller
23. júl 2018

@biolady hovori o mnohych, praveze ziadna odvolavka na explicitny pocet 144 000 ludi nie je finalne potvrdena. zlahka povedane, to by bola poriadna tlacenka do neba, a poriadne frustrujuce pre vacsinu ludstva...
myslim, ze v inych sferach je dost miesta aj pre ostatnych 😉

december12
23. júl 2018

Poznat Boha znamená jediné-mať s Ním osobnú skúsenosť, cítiť Jeho lásku a ochranujúcu prítomnosť.....ale tomu predchádza prosba....Bože ak si, tak mi pomôž......a o pät, či sest rokov, zistite že prosba bola vypočutá, len inym sposobom ako ste si predstavovali vy
Boh nás vedie v každej chvili
Ak naopak človek pomoc nepotrebuje ale cíti velku vdaku, za zivot, naplnenie života ako autorka
a zacne Bohu dakovať za vsetko co v zivote má, pociti pokoj, a to je tá osobná skúsenost o ktorej som písala na zaciatku...vela stastia vsetkym🙂

sisaka
23. júl 2018

@terezka1947 to fakt nevies? Reinkarnacia bola oficialne vynata z krestanskej doktriny na 5. koncile v roku 553 (2.konstantinopolsky koncil), ulohou tohto koncilu bolo na podnet Justiniana urcit priajtelne krestanske praktiky a v co maju krestania verit. To vazne nevies, ze vsetky tie doktriny boli vymyslene ludmi, cely system krestanstva je zmeska pravidiel, ktore si ludia v minulosti z nejakych dovodov povymyslali a vy sa tym teraz riadite ako Bozim slovom.
Taktiez objavenim zvytkov pri Mrtvom mori sa potvrdilo, ze gnosticki krestania verili v reinkarnaciu, samozrejme v tom case, sa tak nenazyvali, boli to len nasledovatelia Krista, neskor boli za to prenasledovani.

obsadenemeno
23. júl 2018

@simka85 a ako vies, ze tie knihy su originalne a NIKDY nikto v nich nezmenil ani len pismenko? Ved omyly sa stavaju aj pri prekladani, nieto este pri prepisovani, ked nieco "nevyhovuje".... preco by sa to nedialo, ze sa fakty upravuju pred tisic rokmi, ked sa to deje aj dnes? Mysliet si, ze vsetko co citas dvetisic rokov PO je presne ako to bolo napisane je prinajmensom naivne.

kofa77
23. júl 2018
lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal