icon

Čo je po smrti ?

nadaa1
21. júl 2018

Ahojte ja viem trocha blbá téma ale chcem sa spýtať aký máte názor na to vy. Už dlho mi behá po rozume čo je po smrti ? Čo sa somnou stane ? Extuje život po smrti ? Budem si pamätať môj život na zemi ? Nedokážem sa s tým zmieriť ! Som strašne smutná a chce sa mi plakať ! Ja mám prekrásny živoj milujucého manžela 2 prekrásne detičky ! A nechcem to stratiť ! Veľmi mi na tom záleží !! Budem si pamätať po smrti na moju rodinu a oni na mňa ? Hnevá ma to a strašne ! Bojím sa toho ! Čo je po smrti ? Extuje duša ? Alebo budeme v nebi žiť spolu a budeme tam šťastný či ako to je ?? Ďakujem

obsadenemeno
23. júl 2018

@lenkakravcova a ved na tom nie je nic zle ani nespravne, ak mal zenu a deti..... manzelstvo je zakladom krestanskej rodiny.

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
petrika555
23. júl 2018

Nas kaplan to velmi pekne opisal v kazni:skusme si zivot po smrti prirovnat k zivotu dietatka v maternici:zije,vyvija sa a tiez netusi co ho tam caka. 9mesiacov trva kym sa vyberie do neznama a potom sa narodi a zacne zit novy zivot vraj nieco podobne nas caka TAM...teraz sa vyvijame,vytvarame si vztahy a nevieme kam prideme ale verim v to ze to bude krasne😊preto treba zit zivot ako keby bol tento den nas posledny uzivat si rodinu,deti,manzela vsetko co nam Boh dava nestarat sa nad vecami pominutelnymi co ma byt to sa stane....a to co bude tam??nechajme sa prekvapit ja ale verim ze sa uvidime s ludmi po ktorych tuzime...pradedko zomrel bol 50rokov vdovec ale ked som videla jeho usmev na tvari ked lezal v rakve som si ista ze videl a stretol prababku takze nieco tam je😊

obsadenemeno
23. júl 2018

@lenkakravcova napisat to mohol, ale kto z nas zaruci, ze vsetko, co zazijeme, co vidime, co pocujeme dokazeme aj pravdivo podat dalej? Ved aj policajti ti potvrdia, ze desat svedkov rovnakej udalosti poda desat roznych svedectiev a kazdy bude presvedceny o tom, ze hovori pravdu, celu pravdu a nic nez pravdu. Lebo takto to "videli" a takto si to "zapamatali". Je to subjektivne.
A ohladne tych evanjelii - neviem, nestudujem - ale su zachovane ORIGINALY, ci len kopie? A ako dokazeme, ze su to originaly?

irusa
23. júl 2018

Pamätáš čo bolo predtým, keď si sa narodila ???? Žiaľ odpoveď nie je.....

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
mkatka7
23. júl 2018

@obsadenemeno potom je to smutne... lebo dieťa je tým pádom najviac potrestané,aj keď si to neuvedomuje. No neviem,snáď zistime všetko po smrti.

obsadenemeno
23. júl 2018

@lenkakravcova to pisem od zaciatku. Je to viera, nie pravda.

obsadenemeno
23. júl 2018

@mkatka7 ak je to to prve - sama dusa si to vybrala a mozno netrpi, len my si to myslime. Ak je to pripad druhy, tak potom si to zasluzia. Ale to my tiez nepochopime, lebo zijeme v nasom malom svete, ohranicenom nasim vnimanim, ktore je veeeelmi obmedzene.

simka85
23. júl 2018

@obsadenemeno ved ja to netvrdim. Iba ti vraciam otazku, ze ked je tych teorii milion, ci si ty mozes byt ista, ze ta tvoja je spravna. Inak, nie je mojim cielom tu niekomu nieco dokazovat. Ja mam v tom jasno, teda, pokial je to cloveku mozne, kedze je to samozrejme nad nase chapanie. Mnohym veciam nerozumiem, ale nje som ani ovca. Vdaka Bohu mam osobnu skusenost, kedy Boh vstupil do mojho zivota a nemenila by som za nic na svete.

obsadenemeno
23. júl 2018

@simka85 ale ja ziadnu jednu teoriu nemam, mam ich milion..... 😉

biolady
23. júl 2018

@bmuller studujem Bibliu vyse 4 rokov. Suvislosti uz poznam a tak isto aj oznacenia ktore sa tu pouzivaju, ako napriklad to male stado. Takze ma nikto nepresvedci ze to tak nie je. Ale nechcem sa tu hadat. Len som chcela objasnit na zaklade Biblie ako to je a nie nukat svoje nazory alebo odporovat druhym.
Ja vobec nechapem ako sa niekto moze tesit do neba a verit tomu ze tam pojde. Ved to nikto nikdy nevidel, je to cloveku neprirodzene a nema to ani logiku. Prirodzene chceme zit predsa tu na zemi...

biolady
Autor odpoveď zmazal
biolady
23. júl 2018

@lenkakravcova Precitaj si 4 a 9 vers v 7. kapitole Zjavenia. Jan tam hovori ze v prvej skupine "tych ktori boli zapecateni" je urceny pocet osob. Ale v tej druhej - vo "velkom zastupe" nie je presny pocet urceny. Takze je logicke ked to cislo berieme doslovne. Teda do neba nejdu vsetci, ale len ten presny pocet, ti jednotlivci ktorych si Boh vybera.
Ak by to bolo symbolicke a vztahovalo by sa to na skupinu tak by ten kontrast medzi tymi dvoma versami zanikol...no nedavalo by to zmysel.

katharines
23. júl 2018

Necitala som diskusiu, no uvediem 2 pribehy ludi, ktori realne zomreli a vratili sa spat.
1. Je Dr. Gloria Polo, ktoru zasiahol blesk
http://mojpribeh.sk/zahranicne-pribehy/i8/
2. Ian McCormack, ktoreho poprhlilo niekolko najjedovatejsich meduz -stvorhranky
http://mojpribeh.sk/zahranicne-pribehy/i10/

Potom je mnozstvo svatych, ktorym bolo odhalene tajomstvo o zivote po smrti, ako napr. Sv. Sr. Faustina

bmuller
23. júl 2018

@biolady samozrejme,kazdy ma svoje presvedcenie.
ale vo svetle toho, co podla Evanjelia Jezis vykonal pre spasu ludi, plus ucenie, ze Boh je nekonecne milosrdny ... len teraz je na svete 7 miliard ludi, a kolko miliard uz zilo a este bude zit... sanca, ze sa "bezny" clovek dostane medzi spasenych 144 000 by bola fakt mala, a tym nadej na tzv. vecny zivot mala a sam zivot bezutesny... to k obrazu Boha a filozofii evanjelia fakt nesedi.

natalka13
23. júl 2018

@lenkakravcova drzim vam vsetkym.palve aby ste sa pomestili a pekne si tam.nadalej zili ci.lietali ci plavali ci co sa tam.robi 😉

natalka13
23. júl 2018

@sisaka sa nevytratil,zidia ho ukradmi z hrobu.
A voala. Vraj vstal zmrtvych defacto sa vyparild do neba.

sisaka
23. júl 2018

@lenkakravcova ty o koze ja o voze, neznášam, keď ľudia nevedia čítať s porozumením resp. čítajú medzi riadkami a ešte si to prispôsobia svojmu videniu.
3. a posledný krat sa opakujem ja stále píšem o DATOVANI kumranskych zvitkov, ktoré si ty tvrdila, že boli napísané dávno po evanjeliách, čím si ma zatiahla do trápnej diskusie s tebou, kde ty stále točíš o svojom a prekrúcaš moje príspevky a to len preto, lebo si sa hneď v prvom príspevku jednoducho pomýlila a nedokážeš si chybu priznať.

Inak musíš byt veľmi najivna ak si myslíš, že to, čo nejaký apoštol pred 2000 rokmi napísal sa 2000 rokov bez chybičky prepisovalo od slova do slova. Unikol ti jeden podstatný rozdiel - evanjelia boli dlhé roky prepisované, ti, čo ich prepisovali niečo pridali, niečo ubrali, lebo si mysleli, že je tam chyba a podobne o tom, že sa to prekladalo do rôznych jazykov ani nehovoriac, chce to veľkú dávku naivity si myslieť, že text, ktorý v roku 2018 poznáme povedzme v slovenčine, je ten istý, ako ho v roku 70 napísal nejaký z apoštolov v aramejcine. Na rozdiel od kumranskych zvitkov, ktoré pochádzajú naozaj z tej doby a sú v pôvodných jazykoch - hebrejčina, aramejcina, priblizuju nám judaizmus a prvopočiatky kresťanstva majú pre mna oveľa väčšiu výpovednú hodnotu ako nejaký xyz krat prepísaný a preloženy text.

hanahsuza
23. júl 2018

@verinka100 musíš vychádzať z Judaizmu a až potom pochopíš Kresťanstvo ktore zneho vzišlo. Ale neprestávaj hľadať a pýtať sa. Držím palce tebe aj manželovi aby vás to doviedlo k Pravde prečo sme tu a kam pôjdeme po smrti. Heslo: Poznaj pravdu a pravda ťa vyslobodí.

biolady
24. júl 2018

@bmuller preto vravim ze su dve skupiny ludi. A tych 144 000 nie su bezni ludia...

mkatka7
24. júl 2018

@biolady poviem ti toľko,že predtým nez začneš študovať Bibliu,začni študovať našu cirkev, lebo je zo celé klamstvo,neviem presne ani ja už,ale Jezis Kristus nie je “náš Ježiš”, prebrali sme ho od egyptanov. Koľko ľudi, ktorí chceli dokázať klamstvá,boli popravení alebo chceli prečítať hieroglyfy a nedovolili im to,lebo vedeli,že by prišli na niečo veľké. Prečo nás pápež stále nepustil k “jeho” papierom? Lebo by sme tam našli krasne výmysly. 😊 Tak ako toto,aj Biblia môže byt vymyslená. Ako vies,že to, čo je tam nspisane,je 100% pravda? Videla si Boha,ako ju písal? Ježiša? Alebo ako diktovali tie myšlienky? Smiešne veriť všetkému. Nehovorím,že som neveriaca. Verím v to,že po smrti sa s nami strane niečo dobre a,že nás tam hore čaká nejaký Boh. Ale všetkému sa bohuzial veriť nedá a už vôbec nie v tomto storočí...

mkatka7
24. júl 2018

@bmuller tlieskam a súhlasím. Veru to nesedí....

katharines
24. júl 2018

@mkatka7 podla toho, co pises, citas vela ezoterickej literatury, ktora rozhodne nie je pisana z vnuknutia Boha.

obsadenemeno
24. júl 2018

@katharines ved aj biblia je ezoterika. A kde mas dokaz, ze bola prave tato znoska bludov pisana z "vnuknutia boha"???

katharines
24. júl 2018

@obsadenemeno ezoterika je nieco, co ide proti Bozim nariadeniam, prikazom a laske k Bohu i cloveku. Ezoterika ta uzatvara pred posobenim Bozej milosti. V tom je obrovsky rozdiel, ako svetlo (Biblia) a tma (ezoterika). Tazko ti vysvetlovat tajomstva viery.

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
obsadenemeno
24. júl 2018

@katharines veru, taka otvorena hlava ako ja nepochopi "tajomstva" a presne ako si to napisala - viery. Lebo je to len viera, ze? Dokazy nemas.

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal