Čo je po smrti?
Ahojte,
takto na nedeľu mam pre vás takú troška filozofickú tému. Čo si myslíte,že je s nami po smrti? Zaujíma ma váš názor, akéhokoľvek ste vyznania,alebo aj ako ateistu. Ďakujem a prosím o dodržiavanie slušného správania,bez urážania ostatných. Ďakujem ešte raz a peknú nedeľu.
@terezka1947 ked zomries, tak nepride nic. prestanes existovat. nebudes si moct povedat, ze ahaa, tak takto to je 😀
a prave preto, ze verim tomu, ze to je takto, tak sa nezamyslam nad tym, co je po smrti. presne ako pises, zomrie kazdy z nas a je uplne jedno, comu verime.
nie je to tak, ze jeden veri na reinkarnaciu, tak po smrti zacne znova, druhy veri na nebo, tak pojde tam, treti neveri v nic, tak ten skonci nadobro, atd.
po smrti si sme vsetci rovni
@soldi Predpokladám, že si nikdy nečítala bibliu, inak by si nemohla povedať, že to nie je overitelna pravda.
@soldi no....sme si vsetci rovni iba v tom,ze vsetci zomrieme. To je dokazatelne.
Ale nie je dokazatelne,ci po smrti nic nie je,ze je koniec.
A dajme tomu,ze nie je dokazatelne,ze po.smrti nieco je.
Cize,v com sme si potom rovni?
No dokazatelne iba v smrti.
a keby to niekoho zaujimalo, bola som vychovana ciastocne aj v krestanskom duchu. ale uz od detstva to boli pre mna rozpravky. ked niekto veri v boha je to akokeby veril v zubkovu vilu. od utleho detstva som to vnimala takto.
ale viera v cokolvek dava ludom silu, je to barlicka, psychicka pomoc. chapem to a akceptujem.
@kvietocek203 citala 🙂 pisala som to akurat vyssie. pre mna su to len rozpravkove pribehy 🙂
@terezka1947 v smrti sme si rovni a aj po smrti sme si rovni. lebo po smrti caka kazdeho to iste. akurat nevieme co presne to je 🙂
@kvietocek203 odkedy je biblia overitelna pravda?
@simculllka po smrti ide duša do neba, očistca alebo pekla. Podľa toho kto ako žil.
@soldi Ja som bola na tom podobne, tiež vychovávana v kresťanskom duchu.... Ale to neznamená, že máš vieru. VIERA je DAR ❣️ Žila som v ťažkom hriechu, ale vdakabohu a hlavne Panne Márii som zažila obrátenie a ver mi, kým vieru nežijes, nevieš čo to je. Ako Ježiš vraví, kde je pýcha tam mňa niet. POKORA a úprimná túžba spoznať Boha otvára srdcia a ich pretvára. Je to ťažké v dnešnom svete kde človek urobil zo seba Boha. Pýcha, lakomstvo, sebaláska - to je to co ničí nás svet. Však stačilo by dodržiavať dve hlavné prikázania Miluj Boha nadovšetko a svojho blížneho ako seba samého. Vtedy by sme už všetci žili na tejto zemi ako v raji🙂
🙂 Biblia sa nemá čítať ako rozprávky, odporúčam každý pracovný deň o 23:00na lumene je čítanie z biblie aj vysvetlenie k tomu. Taktiež je archív tej relácie, možno to niekomu pomôže viac chápať bibliu a hlavne otvoriť svoje srdce🙂
@zuzka1117 to co je v nej napísané sa plní aj v našich dejinách, čiže áno je to overitelna pravda.
@soldi no....nevieme.
Nemozes zovseobecnovat. Ty neveris,ze nieco po smrti bude. Ja zase,ze budem konfrontovana so svojim zivotom a podla vysledku niekde pojdem.
Cize zistime to naozaj az po smrti,no s tym,ze jedna z nas bude mozno prekvapena viac😊
@terezka1947 alebo jedna vobec😁
@zuzka1117 ked trosku sa vies orientovat v dejinach,tak biblia ma historicky podlozitelne fakty.
A treba ju citat a chapat v kontexte doby,v ktorej bola pisana. My casto nevieme docitat diela nasich narodovcov,kde by sme chceli chapat ludi pred 2000 a viac rokmi.
@zuzka1117 ked trosku sa vies orientovat v dejinach,tak biblia ma historicky podlozitelne fakty.
A treba ju citat a chapat v kontexte doby,v ktorej bola pisana. My casto nevieme docitat diela nasich narodovcov,kde by sme chceli chapat ludi pred 2000 a viac rokmi.
@puklica13 kludne moze byt😁
@puklica13 kludne moze byt😁
@terezka1947
Historicky podlozitelne fakty len v tom zmysle, ze viac ludi tvrdilo, ze videlo to iste. Pre mna to nie je historicky podlozitelny fakt
@simculllka neviem, co bude posmrti..akurat nechcem ani vediet, ake to bude, ked zomru ludia, ktorych milujem alebo ked zomriem ja ludom, ktori ma maju radi..
@terezka1947 presne súhlasím s tým čo píše
@mircalla
@mircalla biblia je stary a novy zakon.
Panovnici,kt.sa v nej spominaju aj realne.zili.
A vsetko je poprepletane. Biblia nie je iba o Jezisovi.
Preto tato kniha je zaujimave citanie aj pre neveriaceho.
@mircalla tak ono história je založená na pamätiach a na tom čo viac ľudí tvrdilo, ak by sme to brali takto mohli by sme popierať celú históriu.
@kvietocek203 Verím, že z milosti sme spasení. Spolieham sa v tomto ohľade len na Jeho milosť a milosrdenstvo, lebo nech robím čo robím, nikdy nič nebude dostatočné na to, aby som si spasenie odrobila dobrými skutkami. Dobré skutky posilňujú vieru, bez nich by bola mŕtva, ale spasenie z nich nezískame. Tak to chápem ja, aspoň z toho, čo som v Božom slove čítala. Nevedela by som v Neho veriť len zo strachu z pekla. Príde mi bizarná predstava, že ak podľa Božieho slova raz smrť a bolesť viac nebudú, ale peklo bude večné. Neverím ani výpovediam ľudí z tv show Sida Rotha, ktorí rozprávajú svedectvá o pekle, protirečia si. Neviem, či si tie videá pozerala, ak áno, veríš im?
Nepíšem to v zlom, len uvažujem a som rada, že je tu diskusia, kde to vzájomne môžme predebatovať. Niektoré veci ma i trápia a neviem si ich vysvetliť. Ako napr. výrok Bennyho Hinna, že Boh miluje ľudí, ale anjelov nie. A toto povie tzv. Boží muž. Zvláštne.
@777januska777 myslim,ze rozumiem.co si chcela od zaciatku povedat.aj ked to sama neviem slovami opisat.nemam to v sebe este spracovane.totiz som tu pred par tyzdnami narazila na jeden prispevok a bol v niecom podobny. ale som rada,ze nie som jedina,kto nad tym duma🙂
@kvietocek203 vobec nemam pocit, ze zijem v hriechu 😀 a milujem seba a aj svojich bliznych. ale nie o tom je tato debata. vobec sa ma nemusis snazit o niecom presviedcat, verim, comu verim a akceptujem, ked niekto (vacsina) veri v nieco ine.
ci myslis, ze krestan, co sa modli a spoveda, ale pritom dennodenne pacha tazke hriechy znamena pre "boha" viac ako clovek, co neveri, ale zije poctivy a laskavy zivot bez vaznych hriechov?
@tripetta Nepozerala som... Ale tak ti poviem knazi sú tiež len ľudia ako my. Samozrejme sú ucenikmi a priamimi nasledovnikmi Krista, ale to neznamená, že sa nikdy nemýlia🙂 Boh miluje každé svoje stvorenie lebo Boh je láska. Každé svoje stvorenie miluje zvlášť. Určite aj anjelov dokonca aj zatratene duše, trpia menšími mukami, než by skutočne mali. Spoliehať sa a veriť na Božie milosrdenstvo je rozdiel a veľký. Jeden príbeh zo života Patra Pia Prišla jedna žena sa spýtať, či duša jej bývalého manžela bola zatratena. Páter jej povedal, že ho vidí v pekle. Žil s druhou ženou, síce sa pred smrťou vyspovedal ale neoľutoval a nevyznal všetky hriechy, preto nebol spasený.....to je spoliehanie na Božie milosrdenstvo. Tu je ďalších pár krásnych príbehov z Piovho života https://www.verim.sk/pribehy-patra-pia-s-dusami... Teraz netvrdím, že všetci rozvedení sú zatrateni to nie. Zas Catalina Rivas ma krásne knižky a v jednej písala o svojom bratovi, bol rozvedený ale každý deň činil pokánie modlil sa ruženec a bol spasený.
chcela som este k reinkarnacii,ktora sa tu objavila.mame teda chapat reinkarnaciu,karmu ako nastroj spravodlivosti a vecnosti tak,ze napriklad niekto v jednom zivote spacha nieco hrozne a v dalsom zivote teda trpi?
potom ak by to bolo tak,tak napriklad sa narodi dieta a trpi chorobou,bolestou. mozeme teda povedat,ze v minulom zivote zrejme spachalo nieco strasne a tak teraz vlastne spravodlivo trpi? pytam sa preto,ze sledujem.blog jednej zeny na gmaili. zaujala ma milou tvarou,ale zaroven ma sokla svojim pribehom. spominala o svojom utrpeni v laske a potom bola na nejakom sedeni,kde jej bola "odhalena" minulost - jej minuly zivot.tam vraj svojho sucasneho partnera zabila balvanom uderom do hlavy. v sucasnom zivote karma veci zariadila a ich sucasny vztah sa pokaslal preto,aby doslo k rovnovahe kvoli jej cinu z minuleho zivota.samozrejme si to uz uplne nepamatam,ale zarazilo ma,ze taka mila zena veri tomuto vysvetleniu. potom ak teda vidim trpiet cloveka,mam to brat tak,ze mu mozno nie je nespravodlivo ublizene,ale ze mu to patri,lebo v minulom zivote bol zly? taketo chapanie sveta ma desi,potom by som nemohla kvoli takejto spravodlivosti zo srdca lutovat trpiaceho cloveka,ale naopak by som to chapala ako spravnu harmonizaciu sveta a jeho utrpenie by som povazovala za spravne.
@soldi Ja píšem všeobecne, Bože chráň nikoho nesudim ani by som nechcela, ja som písala o sebe 🙂 A nič také si nemyslím, však Boh sám povedal nebo sa viac raduje nad jedným obratenym hriešnikom, než nad 99 spravodlivými🙂

@tripetta Súhlasím, veľa ľudí si život užíva v domnení, že ešte majú čas a obrátia sa na staré kolená, ale tak to proste nejde. Nikto nepozná čas svojej smrti a spoliehanie na Božie milosrdenstvo je trufalost.