Čo je to za zviera a čím sa živí?
Je to škodlivé? Čím sa to živí,

Ucholak. Živý sa napríklad aj voskami,takže je určite užitočný.
To nie je zviera ale chrobák 🤦♀️
@stellarstar nie chrobák ale hmyz 😁
@sirka9 tak hmyz 🤣
To si naozaj doteraz tohto chrobaka nevidela? 🙂 nie je pre teba nijako nebezpecny, jediny jeho problem je ze je skaredy a posobi strasidelne 🙂 veruze zerie tie vosky a najdes ho vsade kde sa mihnu nejake zvysky jedla, alebo kde je trochu vacsia vlhkost.
..som nevidelaaaaa strašne dlho..prv ich bolo všade..pozbierala prádlo zvonku,aj tam boli nalezeni..dobre vedia poštípať..my to voláme "škor"
@miskakyska my ich mame velmi vela 😬
@petulda333 u nás sa vytratili..za to mravce a slimáky nás idú zožrať
Aj hadov tu veľa,minule sa vyhrievali na dvore,skoro ma sanitka odviezla..
Aj tento zázrak nás navštívil 😆
@miskakyska a u nas opacne 😁 mravce velmi malo a slimaky vobec
No keby tu mam hada,tak uz som mrtva 😬
@miskakyska aj my mame strasne vela slimakov ale ze extremne a minule sa nam na plote vyhrieval had tiez som skoro infarkt dostala 😀
Ucholak
My ho volame mikulas/neviem preco/
Nikdy v živote si nevidela ucholaka? Koľko máš rokov? Nemyslím to zle, práveže mi to príde zaujímavé, pre mňa je to taký normálny chrobák ako mravec alebo lienka, nič špeciálne. 😁 Raz som pila kakao cez slamku a nejako to nešlo, tak som viac potiahla a skončil mi v ústach ucholak 🙈
Ucholak obyčajný, u nás sa mu ľudovo hovorí škvor.
@miskakyska my sme to volali od detsva - klešťak...vtedy u nás sa ešte nevyskytovali kliešte😅
@miskakyska ked mate rohace mate ciste zivotne prostredie.
@miskakyska ak ti chýbajú pošlem ti ich za vrece😄 hlavne teraz ich mam všade plný altánok vytriasam ich z dek na sedeni dokonca aj v umývadle v kuchyni sem tam nájdem 😄 mam pocit ze ich je stále viac.
Ako dieťa si pamätám, že sme ich volali škorec. Tých tu máme stále, tohto roku omnoho viac slimákov a mravcov. A červenú lienku som tiež dávno nevidela, sú tu iba oranžové.
Ako malemu mi niekto povedal, ze vlezie do ucha a ohluchnem, odvtedy to je prva vec co kontrolujem v stane. Nechcem ohluchnut! 🙂
tuto na obrázku vyzerá ozaj hrozivo je aj zväčšený asi.Ved ja to zabíjam v kuse ked poprší.Aj teraz čakám že sa nejaký vopchá dovnútra.Tiež máme na dvore plno slimákov,kdejakých hadíkov,kdečoho.Minule som videla také čierne ako ucholak to trošku vyzeralo ale dosť velké to bolo ale malo to vela nožičiek a rýchlo to utekalo.Ani som to neodfotila v rýchlosti.Ale tiež to vidím na dvore len ked je vlhko.Inak nie.Niekde som čítala že ucholák dokonca vie aj lietať 🙂 ale lieta iba zriedka
Bola mierna zima, priveľa hávede prežilo zimu.
@denden77 tak toto sme vzdali, taký boj, tuším talpu sme raz mali kúpenú. Zemiaky viac prežeru ako nám vyrastú. Sme roky len mak siali, tomu dali pokoj. Akurát ešte premýšlam, či by nepomohlo ricín rastlinu zasadiť pachom vyhnať. Ale hnusoba je to tfuj, ja to ani nechytím len ak vidím tak bijem hlava nehlava a štikám, rýlom motykou no čo mám po ruke.
@zalka ja som si povedala, ze zeleninu bud. rok uz len do uzavretych kochlikov 😁 ale haluz je, ze pod rajciny napr. som davala vajecne skrupiny a tam nepachnu.. za to redkovky obzrali skoro vsetky 🤔 ale je to veru strasne nechutne.. muz im odsekava hlavy motykou.. a ono si to i tak zije dalej.. polka tela ide na jeden smer, druha na druhy.. hnus totalny 🤦♀️

ucholak