icon

Čo je typicky slovenské? Inšpirujte ma, aký "slovenský" darček darovať v zahraničí

ketrint
3. okt 2018

Ahojte,
Chcem Vás poprosiť o pomoc. 🙂 Za mesiac letím pracovne do Švédska, stretnem sa aj s lokálnymi partnermi (dvomi), s ktorými sme v dosť intenzívnom pracovnom styku. Chcela by som im priniesť nejakú typicky slovenskú pozornosť, drobnosť, niečo milé proste.
Prosím dajte nejaký tip.
Ďakujem krásne!

K.

najinka
3. okt 2018

@pininka a uz ani nehovorim o tom cisto slovenskom nazve..🤦🏻‍♀️

jana_eyre
3. okt 2018

ked som citala nadpis, tak ma napadlo: "nadavanie na vsetko a vsetkych" 😂😂 ale na to si sa nepytala..

ja by som doniesla nieco ako korbaciky, ostiepky, bratislavske rozky, horalky.

uglybetty1234
3. okt 2018

Akože obchodným partnerom bryndzu, horalku? To nemyslíte ani vážne 😂ber fľašu, to je naj nápad.

norulakp
3. okt 2018

Svedov nepotesi nic viac ako kvalitny chlast. Neviem, kolko do toho chces investovat, ale pre mna topka by bolo Double Cross vodka. Je to spickova vodka, v krasnom obale.

zuzana76
3. okt 2018

@najinka no cokolada, ani arasidy typicky slovenske nie su, boby pochadzaju z juznej ameriky, ale cokolada ako taka sa vyraba uz vsade na svete, praveze v tomto pripade ide o uspesny slovensky startup v oblasti gastronomie, maju naozaj co ponuknut

fokuska
3. okt 2018

Pri niektorych odpovediach mi rozum zastava.
Vy aj citate co autorka pise? Ze pre koho ten dar potrebuje?
Ak ano, tak neviem kde pracujete alebo ake mate znalosti nejakej zakladnej etikety, ale radit horalky, cokolady, bryndzu, syr, pistalku a podobne veci ako reprezentativny dar obchodnemu partnerovi je uplne mimo 🤔

najinka
3. okt 2018

@zuzana76 😀 mne nejde o to, odkial co pochadza, ale o to, co sa povazuje za typicky slovenske..slowtela mozno vznikla pred rokom alebo kedy? Predpokladam ze vacsina slovakov ani nevie, co to je 🤷🏻‍♀️

zuzana76
3. okt 2018

@najinka to je jedno, ale je to reprezentačné, určite nie bryndzu, to sa nedá prenášať

jana_eyre
3. okt 2018

@fokuska och prepac 😔😔 za zastavenie rozumu.. predpokladam, ze autorka si uz vyberie podla vlastneho uvazenia..

zuzana76
3. okt 2018

@fokuska na čokoláde, v rámci darčekového balenia nevidím nič zlé, ja by som urobila darcekove balenie víno, mandľové maslo, slowtella, lyra, to nemôže obchodného partnera uraziť

lienka77
3. okt 2018

Bryndzu môžeš tak doniesť mne... tej tu máme stále malo...😊 alkoholom nič nepokazi a aj Lyru som tu už dávala ako darcek a páčil sa dizajn.

fokuska
3. okt 2018

@jana_eyre Ale vies si to predstavit? Prides na stretnutie, alebo na pracovnu veceru a vytiahnes korbaciky, horalku a pod.?

najinka
3. okt 2018

@zuzana76 no prave, ze to nie je jedno, kedze otazka znie, co je typicky slovenske? Ja takisto nie som za bryndzu, ale flasa slovenskeho alkoholu nikoho neurazi..🤷🏻‍♀️

sisaka
3. okt 2018

@fokuska asi tak, si to vystihla,
doniesť obchodnému partnerovi - parenice, bryndzu, magnetky a podobne blbosti, to je fakt úroveň 🙄 . Ja by som doniesla fľašu nejakeho kvalitného alkoholu, ale neviem, či na Slovensku je niečo take, čoby sa hodilo. Čo je Slovensky čaj netuším, dúfam, že to nebude nejaký “rum” A čo sa týka nejakeho výrobku, ktorý je lepšou variantou Nutelly, tak to tiež určite nie. Ešte možno ta čokoláda, čo sa tu spomínala, ale musela by byt zaručene kvalitná a v nejakom bonbonierovom darčekovom balení ...

fokuska
3. okt 2018

@zuzana76 Ok, nejaka fakt lepsia cokolada, ale typicky slovenske to velmi podla mna nie je a ani sa nezvyknu take dary davat.

0silvia0
3. okt 2018

nie, tie syrové výrobky skutočne nie, veď sa to moze cestou pokazit... A mat na pamati zhanat rychlo chladnicku, je to neprakticke a aj nevhodne. Ja by som asi tiez nerada konzumovala mliecne vyrobky ktore neviem kto ako skladoval a ako dlho skladoval...

fokuska
3. okt 2018

@sisaka Tatransky caj je silny alkohol s bylinkami, moze sa pouzivat aj do miesanych napojov. Su v nom bylinky, ktore rastu u nas a na flasi je pekne zakomponovany folklorny motiv. Je to pekny reprezentativny dar.

zuzana76
3. okt 2018

@fokuska čokoláda lyra je podľa mňa luxusná, ja kupujem do zahraničia vždy niečo take, môj muž už dostal aj rôzne druhy olejov v darčekovom balení

jana_eyre
3. okt 2018

@fokuska hej, pri tej predstave sa strasne bavim 😂😂😂 taky mastny sacok bryndze v luxusnej restike.. mozno v peknej termo taske.. prepac, dnes mam za sebou narocny den (respektive par dni), tak ma nerozculuju taketo blbosti..

mircalla
3. okt 2018

urcite alkohol, moc sa v tom nevyznam, ale
@norulakp ma podla mna dobry napad
mame zopar kvalitnych vin, ale svedi vino moc nepiju, je tam zima, tvrdy alkohol je fajn. daj si poradit od chlapa, ta vodka sa mi pozdava. horalky a ostiepky je totalne faux pas. v obchode so suvenirmi ta mozno napadne este daco dalsie - nie nevyhnutne lapac prachu, ale pozrela by som este nieco aj tam, dnes je uz pomerne slusny vyber v Bratislave

moni73
3. okt 2018

@ketrint tatransky caj je ok, len si pozri, dovazat do se sa moze len alkohol do niekolko percent. Svagor dostal ten najsilnejsi, tak bol za frajera. Inak, "nasim" svedom chuti ostiepok a nemozu vynachvalit horku studentsku pecat.

iwesska
3. okt 2018

Kniha o Slovensku aj ten caj je dobry napad. A ja by som priniesla este nejaky kvalitny slovensky med - mozes pozriet vcelarov,ktory vyrabaju aj ochutene,pastovane medy,aby sa to nahodou nevylialo.

moni73
3. okt 2018

A ps tatransky caj je aj taky darcekovy v malych flastickach, kde su vsetky druhy

sisaka
3. okt 2018

@zuzana76 kde sa to da na Slovensku kúpiť? Keď prídeme na návštevu, chcela by som okostovat a možno tiež doniesť ako darček ...

mircalla
3. okt 2018

@moni73 obchodnemu parntnerovi nemozes doniest caj ci ostiepok, to sa vobec nehodi. kebyze to je navsteva pribuznych kludne

negymama
3. okt 2018

@mircalla tatransky caj je alkohol, manzel ho raz posielal francuzskehmu partnerovi, malo uspech.

zuzana76
3. okt 2018

@sisaka lyra už takmer kdekoľvek, a ta slowtella v zdravých obchodoch, obe vznikli v Nitre, takze tu je to dostať , ale myslím že aj v iných mestách to určite nájdeš, ale skôr v takých menších prevádzkach a obchodoch orientujucich sa na alternatívnu a zdravú výživu

mircalla
3. okt 2018

@negymama jaj tak sorry, ja som prakticky abstinent to mi vyslo🙂