Čo je typicky slovenské? Inšpirujte ma, aký "slovenský" darček darovať v zahraničí
Ahojte,
Chcem Vás poprosiť o pomoc. 🙂 Za mesiac letím pracovne do Švédska, stretnem sa aj s lokálnymi partnermi (dvomi), s ktorými sme v dosť intenzívnom pracovnom styku. Chcela by som im priniesť nejakú typicky slovenskú pozornosť, drobnosť, niečo milé proste.
Prosím dajte nejaký tip.
Ďakujem krásne!
K.
ked som citala nadpis, tak ma napadlo: "nadavanie na vsetko a vsetkych" 😂😂 ale na to si sa nepytala..
ja by som doniesla nieco ako korbaciky, ostiepky, bratislavske rozky, horalky.
Akože obchodným partnerom bryndzu, horalku? To nemyslíte ani vážne 😂ber fľašu, to je naj nápad.
Svedov nepotesi nic viac ako kvalitny chlast. Neviem, kolko do toho chces investovat, ale pre mna topka by bolo Double Cross vodka. Je to spickova vodka, v krasnom obale.
Pri niektorych odpovediach mi rozum zastava.
Vy aj citate co autorka pise? Ze pre koho ten dar potrebuje?
Ak ano, tak neviem kde pracujete alebo ake mate znalosti nejakej zakladnej etikety, ale radit horalky, cokolady, bryndzu, syr, pistalku a podobne veci ako reprezentativny dar obchodnemu partnerovi je uplne mimo 🤔
Bryndzu môžeš tak doniesť mne... tej tu máme stále malo...😊 alkoholom nič nepokazi a aj Lyru som tu už dávala ako darcek a páčil sa dizajn.
@fokuska asi tak, si to vystihla,
doniesť obchodnému partnerovi - parenice, bryndzu, magnetky a podobne blbosti, to je fakt úroveň 🙄 . Ja by som doniesla fľašu nejakeho kvalitného alkoholu, ale neviem, či na Slovensku je niečo take, čoby sa hodilo. Čo je Slovensky čaj netuším, dúfam, že to nebude nejaký “rum” A čo sa týka nejakeho výrobku, ktorý je lepšou variantou Nutelly, tak to tiež určite nie. Ešte možno ta čokoláda, čo sa tu spomínala, ale musela by byt zaručene kvalitná a v nejakom bonbonierovom darčekovom balení ...
nie, tie syrové výrobky skutočne nie, veď sa to moze cestou pokazit... A mat na pamati zhanat rychlo chladnicku, je to neprakticke a aj nevhodne. Ja by som asi tiez nerada konzumovala mliecne vyrobky ktore neviem kto ako skladoval a ako dlho skladoval...
urcite alkohol, moc sa v tom nevyznam, ale
@norulakp ma podla mna dobry napad
mame zopar kvalitnych vin, ale svedi vino moc nepiju, je tam zima, tvrdy alkohol je fajn. daj si poradit od chlapa, ta vodka sa mi pozdava. horalky a ostiepky je totalne faux pas. v obchode so suvenirmi ta mozno napadne este daco dalsie - nie nevyhnutne lapac prachu, ale pozrela by som este nieco aj tam, dnes je uz pomerne slusny vyber v Bratislave
Kniha o Slovensku aj ten caj je dobry napad. A ja by som priniesla este nejaky kvalitny slovensky med - mozes pozriet vcelarov,ktory vyrabaju aj ochutene,pastovane medy,aby sa to nahodou nevylialo.
A ps tatransky caj je aj taky darcekovy v malych flastickach, kde su vsetky druhy

@pininka a uz ani nehovorim o tom cisto slovenskom nazve..🤦🏻♀️