Čo je typicky slovenské? Inšpirujte ma, aký "slovenský" darček darovať v zahraničí
Ahojte,
Chcem Vás poprosiť o pomoc. 🙂 Za mesiac letím pracovne do Švédska, stretnem sa aj s lokálnymi partnermi (dvomi), s ktorými sme v dosť intenzívnom pracovnom styku. Chcela by som im priniesť nejakú typicky slovenskú pozornosť, drobnosť, niečo milé proste.
Prosím dajte nejaký tip.
Ďakujem krásne!
K.
Ja by som dala urcite medovinu,prip.vcelovinu.
Osobne davam CD -cka od Sluku.maju vianocne i dake ine.je to nasa typicka ludova hudba netradicna a aj neznama
Zatial vzdy vsetkych zahraniciarov ocarila.
Mozno existuju nejake dvd s dokumentami o Slovensku.alebo folklorne tance...
Reprezentacna knizka o Slovensku je tiez fajn.
Alebo aj nejaka vylucne o slovenskych kupeloch alebo slovenskych vinach,pamiatkach...skratka tematicke knizky.
A este ma napadaju kvalitne kupelne oblatky-v peknom originalnom baleni.je to nezvycajny prezent a nahradi bombonieru.
Tiez nase typicke,myslim ze v zahranici dost nezname.
Totiz,napr.vianocne oblatky su typicke jedine pre nas/ak by to bolo v case vianoc,boli by vhodne i tie.ale i ak nie./
A je vôbec v súlade s firemnou politikou dávať si darčeky? U nás sa dary musia nahlasovať, spisovať. V tomto prípade by som brala len niečo male, sladke.. Keď sme sli do Mexika pracovne, tak sme brali marlenkove gule😀
@ketrint taktiez by som to riesila flasou vina alebo slivovice. To je take Slovenke 🙂
S tou Bryndzou ste ma pobavili 😀 To mi pripomenulo zaber z filmu Borat, ked priniesol prezidentovi Syr z materskeho mlieka svojej zeny 😀 😀
Tatratea je super voľba, dať ho nejak pekne zabaliť 🙂
Ja by som darovala kvalitnú medovinu a bábiku zo šúpolia prípadne keramika, niečo a folklórnym motívom. Ak toto nie, tak kniha s peknými fotkami Slovenska.
v každom lepšom kníhkupectve nájdeš krásne knihy o Slovensku v angličtine - hrady, zámky, príroda, jaskyne, Tatry - nech nás nespájajú len s alkoholom a jedlom, ale že je tu aj čo vidieť a k tomu či už ten Tatranský čaj alebo niečo z vyššie uvedeného podľa tvojho uváženia
nieco z modrotlace
Ešteraz všetkým veľmi pekne ďakujem 🙂
Nakoniec to budem musieť prispôsobiť lietadlu, a požiadavkám na príručnú batožinu, takže ten výber sa mi veľmi zúžil. Taktiež sa zmenili podmienky a asi aj príručná pôjde do podpalubia, takže budem hľadať niečo pekné, vhodné a odolné, čo prežije cestu. 🙂
Vďaka naozaj za toľko veľa nápadov, vedela som, že sa oplatí spýtať 🙂
záleží na tom, či chceš zobrať suvenír alebo niečo pod zub či do hrdla, známym nosíme bryndzu, syrové korbáčiky, čokoládu študentskú pečať, a becherovku - tá im veľmi chutí 🙂 , pred nedávnom sme riešili v práci suvenír pre taliana, tak sme objednali túto kazetu, bol nadšený
@jukov kde ste objednávali? Kazety?

@sissy27 uviedla som aj niekoľko sk prikladov ktore povazujem za vhodne dary. Asi citas iba to, co ti vyhovuje. Napriklad aj tie sviecky ktore tu niekto na pisal su pre Sveda podla mna dobry darček.