Čo na suché ruky?

zivika
12. apr 2011

Ahojte, uz par rokov mam problem so suchymi, az do krvi popraskanymi rukami. Skusam vsetky mozne masticky a furt nic, na chvilku zaberu a o tyzden je problem spat... Uz som mierne zufala, dokonca ani masti od doktorky su neucinne... Ak mate podobny problem, budem vdacna za kazdu radu... A viete mi poradit aj nejake jemne mydlo? Stipe a vysusuje mi ruky aj detske mydielko...

katecameron
12. apr 2011

modra indulona mne toto pomohlo

kaja73
12. apr 2011

Ked potrebuje premastit,tak je dobra modra indulona,alebo mliečna kyselina.Ked potrebuješ hydratovat tak je vyborna značka eucerin,malemu sme nou vyliečili supajuce ekzematozne ruky.Davam mu eucerin na tvar s 5% ureou-na ruky a na tvar.Vyborny krem.mydlo je dobre od A-DERMY-ovsene-to jedine my maly toleruje.

ichbinich
12. apr 2011

Neutrogena krem na suche a poskodene ruky. Mastny, husty, ale pre manzela so suchymi rukami jediny 😉

Mydlo potrebujes bez klasickeho mydla. V DMku je seria pre extra citlivu pokozku, skus tu. A mydlo pouzivat co najmenej.
Taktiez na vsetky domace prace pouzivat rukavice. Cistiace prostriedky strasne odmastuju.

Na zahojenie ran by som ale mozno pouzila najprv Bepanthen alebo iny krem na rany. Potom si mozes spravit peeling (hruba sol plus olivovy olej) a dobre nakremovat. Ale najprv musia byt zahojene tie trhliny, samozrejme.

Ak je ten problem ale uz tak dlho, mozno je povod inde - alergia na nieco v mydlach/kozmetike, alebo ti chybaju vitaminy/mineraly.

dadulaa
12. apr 2011

ahoj, ja mám ten istý problém a mne pomáha jedine masť Infadolan - tou si najprv preliečim prasklinky + modrá Indulona, tú si natieram stále 😉 vyskúšala som už všetko možné, no len toto mi zaberá.

milota164
24. máj 2016

ja som pouzivala krem proti striam od Bepanthenu, aj napr. na suche ruky, dobre premasti ale pritom nezostava po nom velmi mastna pokozka a pomaha udrzat elasticku pokozku takze mi ruky tak nepraskali

ladyaki
24. máj 2016

Ja používam krém na ruky z manufaktúry, je naozaj dobrý, vyživujúci, krémový. Vyskúšala som ich už dosť no vždy sa k nemu vrátim 🙂

misel0806
25. máj 2016

Ja mam najradsej neutrogenu☺