Čo na vyblednuté fliačky na šatách?

prhlavka
14. mar 2014

Kúpila som si šaty fialovej farby a až doma som si všimla, že na rukáve a na spodnom leme sú menšie fliačky, ako keby tá fialová bola na tých miestach o dva odtiene svetlejšia, keby zoženiem fialovú farbu na textil, myslíte že to rovnomerne prekryje a nebude to vidno? Máte s tým prosím Vás niektorá skúsenosť. Pred skúšaním doma som ich vyprala, prípadne či sa to mohlo stať aj avivážou, alebo čo. Ďakujem 🙂

ada558
14. mar 2014

Ja som si doma zafarbila čierne nohavice (farba bola už vyblednutá), normálne v práčke s farbou na textil a vyzerajú ako nové, farba chytila pekne rovnomerne. Ale nohavice boli rovnomerne vyblednuté, neboli tam fliačiky, tak neviem, ako by to chytilo, ak by tam tie fliačiky boli 🙂.

ikke
14. mar 2014

ci farba dobre chyti zalezi (aj) od materialu. bavlna vacsinou chyti velmi dobre, polyester a ine umeliny mozu priniest nemile prekvapenie.
seriozny obchod v serioznej krajine by ti saty vzal spat a vratil peniaze. take h&m alebo c&a by to snad uz mohlo robit aj na slovensku.

prhlavka
autor
14. mar 2014

Ďakujem ženušky, ale len fialovú farbu som nezohnala, v 101-ke len čiernu mali a v dm skoro všetky okrem fialovej, na porazenie, keď sa naštvem fuknem to na čierno a uvidím čo to spraví. 😉

abcmajacba
5. okt 2020

@prhlavka ako to dopadlo? Potrebujem vyprať bielo červenú deku... 😩