Čo nám priniesla migrácia,máte o dianí vo svete a na SK prehľad?

luxikate
16. aug 2018

...

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luxikate
autor
16. aug 2018

@lenkakravcova myslim skor ti migranti zo Syrie kvoli nepokojom v ich krajine.Celkovo ake a cie zaujmy boli ,kt krajiny,ci Nemecko chcelo lacnu,pracovnu silu?

fokuska
16. aug 2018

@luxikate Migracia tu bola vzdy. Najprv velke stahovania narodov, ktore boli tiez niekedy spojene aj s krviprelievanim a obsadzovanim uzemia, niekedy sa obsadzovali vyplienene oblasti.
Migrovalo sa aj v casoch nedavnych, ked z niektorych dedin sli do Ameriky na lodiach skoro svetci otcovia rodin a domov posielali peniaze.
Migrovalo sa aj tesne po otvoreni hranic po revolucii a migruje sa aj teraz.

Co mna udivuje je, ze napriklad na uzemi dnesneho Slovenska si nazivali ludia so svojim mnohoboztsvom, pripadne pohanskymi sviatkami a tradiciami a zili tak mnoho rokov a bolo im super. Prisla migracia, prislo krestanstvo, ktore bolo presadzovane, nanutene a ustalilo sa tu zas na mnoho rokov.
A teraz ked prichadzaju zas ini ludia, mame moznost spoznat aj inu kulturu, nabozenstvo, ktore nam ale nijak neberie to "nase" ani nic nenuti, tak zrazu je kazdy v pozore, lebo nenechame si vziat svoje hodnoty a tradicne veci.
A odkedy je toto tradicne? Predtym bolo tradicne ine, aj hodnoty boli ine...

deti95060810
16. aug 2018

samozrejme že mám prehľad o diani na Slovensku...Však sme malá krajina...na západe si niekto prdne a východe je víchrica...😉

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luxikate
autor
16. aug 2018

@lenkakravcova nemyslim na sk ale napr v tej europe

luxikate
autor
16. aug 2018

@lenkakravcova terorizmus ma nezaujima,skor ci zaujem to bol ,kto podporuje Syrsku vojnu,preco ich Mwrkolova sem pozvala atd.

luxikate
autor
16. aug 2018

@fokuska len oni sem prinasaju hlavne nerovnost v pohlavi,nabozenstvo je jedna vec a rovnost medzi muzom a zenou druha.

bosorkabb
16. aug 2018

@luxikate rovnosť pohlaví tu nebola vždy. Oni sa na to pozerajú svojimi očami, my našimi. Oni nič neprinášajú oni sú tak vychovaný. A neuveríš ale mnohým ženám u nich to vyhovuje.
A Merkelova (hlavne Nemecko) potrebuje pracovnú silu a nielen oni. Bez pracovnej sily ekonomika stagnuje. Veď sa pozri na Slovensko, už aj štát priznáva že bez pracovnej sily z vonku to nepôjde.
Migrácia tu bola, je aj bude.

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
yoxinka
16. aug 2018

@luxikate
Migrácia ešte len nastane, toto je začiatok. Ničíme túto planétu jedna radosť. Globálne otepľovanie nie je mýtus a pokiaľ stúpnu oceány, prímorske štáty sa stanu minulosťou, tí ľudia sa niekam budú musieť presunúť, krajiny okolo rovníka môžu prestať byť obývateľné a tí ľudia budú hľadať nový domov. Afrika je krajina s najväčším nerastným bohatstvom ktoré sa využíva na výrobu väčšiny techniky, ktorú využívame v civilizovanom svete, napriek tomu sú jej obyvatelia najchudobnejší. Tá krajina je systematicky drancovaná. My u nás predávame pôdu a nechávame tam stavať amazony, billy, tescá, lidle namiesto toho, aby sme podporovali našich farmárov. Migrácia nie je len o Sýrii, je to dramaticky väčší problém a ešte len bude. Mimochodom, Sýria bola nádherná krajina, čo z nej ostalo, to je na plač. My vnímame migrantov len ako nejaké čísla, avšak tie milióny ľudí, to sú všetko individuálne príbehy. Chodila som do školy s babou, ktorej rodina ušla z Bosny počas vojny, ver mi, keby si bola v takej situácii, tiež ideš. Ďalšia vec, to čo nám sústavne podstrkujú média nie je obrazom reality, ale na toto veeeeľa ľudí zabúda akebo o tom ani vôbec nevie.

eva8
16. aug 2018

na začiatku migračnej krízy som sa strela so šikanou na zš, no upravilo sa to, je dôležité sa o tom dozvedieť a ako sa k tomu postavia samotné deti, učitelia, rodičia

eva8
16. aug 2018

@bosorkabb na Sk potrebujeme pracovnú silu preto, lebo miesrto podpory "mozgov" a nášho rozvoja sme rozpredali pôdu na automobilky a Slováci neboli navyknutí byť nerozmýšľajúcimi "strojmi" za pásom

zenaajmama
16. aug 2018

@lenkakravcova a ja som si myslela že nie je téma v ktorej by som s Tebou súhlasila.A tu súhlasím so všetkým čo si napísala 🙂 pekný deň

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luxikate
autor
16. aug 2018

@bosorkabb pracovna sila ,len preco so radsej nepozvali ludi napr zbtakej vychveuropy,napr ukrainy , s nimi by bolo mozno menej problemov ako s tymito moslimami.

luxikate
autor
16. aug 2018

@yoxinka taujimav nazor,adi budes mat dobry prehlad.

montemotherone
16. aug 2018

@luxikate ideš písať knihu o konšpiračných teóriách? Kto ti na MK dá na toto odpoveď, keď to netušia ani tí, čo by mali?

lucilaines
16. aug 2018

@luxikate ludi z ukrajiny a vychodnej europy je tu pracujucich velmi vela..a uprimne, viac pocujem o problemoch sposobenych prave nimi ako moslimami

bosorkabb
16. aug 2018

@luxikate prečo je to tak sa musíš opýtať niekoho iného. Ale tých Ukrajincov, Srbov, Rumunov tu máme dosť už dávnejšie.
@eva8 s tým súhlasím. Čo sme si zvolili to máme. A Slovák nieje naučený rozmýšľať (česť výnimkám).

yoxinka
16. aug 2018

@lucilaines
V Európe žije tak veľa moslimov, že je logické, že sú medzi nimi aj prepnuté invíduá, sú to milióny ľudí, nedá sa očákavať, že medzi takým množstvom ľudí nebudú nejakí problémoví. Často sa šíria fotky a videá na ktorých robia zlé veci migranti, často sú tie fotky a videá z úplnr iných situácií, žiadny dátum, niesto nič, len migranti toto toto. Ja si už normálne mažem z facebooku “priateľov”, ktorí pomáhajú takéto drísty šíriť internetom. Ja to stále vnímam cez tých ľudí, ktorí boli lekári, učitelia, robotníci, hocičo a museli predať svoj domy, aby zaplatili nejakému pašerákovi brutálne peniaze, aby sa dostali na nejakú pĺťku, ktorou sa plavili na otvorenom mori a všetko s neistým výsledkom. Že sú vypočítaví a využivajú sociálny systém? A čo robia slovenské opatrovateľky v rakúsku? Tie úbohé ženy malých detí, ktoré chodia od rodiny na 2 týždne, aby mali prídavky na deti v normálnej hodnote, nie tie smiešne slovenské sumy!!! Nič nie je čierno-biele.

luxikate
autor
16. aug 2018

@yoxinka kto boli ti paseraci,europania?Ci ich krajania?

yoxinka
16. aug 2018

@luxikate
Podľa mňa je to nepodstatné, všetko sú to ľudia, ktorí na tom chcú tiež len zarobiť.

lucilaines
16. aug 2018

@yoxinka na s tebou uplne suhlasim, zila som v zahranici niekolko rokov a mam vela dobrych priatelov moslimov..a je mi proti srsti, ked sa najma na slovensku robi z tej viery pomaly nadavka, uplne bezdovodne, lebo objektivne tu konkretne na Slovensku ziadne problemy s moslimami neregistrujem..autorka pisala, ze preco sem ako pracovnu silu nevolame radsej ludi z vychodnej europy, ze s nimi by bolo menej problemov ako s moslimami..preto som jej pisala, ze z mojich skusenosti, je to skor naopak

luxikate
autor
16. aug 2018

@yoxinka len aby sa ptm vedeli aj prisposobit,nie zakladat v Europe nove no go zone.

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
yoxinka
16. aug 2018

@luxikate
K tomu toľko. Vrátil sa mi kamoš z ameriky po 3 mesiacoch a konštatoval, že paráda, len teda anglicky sa moc nenaučil, zato po tých troch mesiacoch výborne hovorí poľsky. Moja veľmi dobrá kamarátka žila 4 roky vo viedni v tureckej štvrti, nikdy sa nesťažovala na násilie, nebála sa tam a keď sme ich tam došli kuk, mala som pocit, že som v Antalyi nie vo Viedni. Tým nechcem povedať, že niekde neexistujú miesta, kde je to fakt nebezpečné, ale prečo sa tváriť, že sú to len miesta obývané moslimami? Tak isto sú nebezpečné černošské getá aj naše slovenské osady.

eva8
16. aug 2018

Pred necelými dvoma týždňami sa na eskalátoroch v Londýne stala zaujímavá vec. Dve zahalené dievčatá (jedna aj tvár) na eskalátoroch sa naklonili si obtzarali dievča oblečené v normálnom neobtiahnutom tričku a v krátkej slušnej sukni so slovami, že je šľapka. Je to normálne? Na Slovensku tiež dvaja počernejší chlapi - jeden v pohode, druhý výstražný pohľad na dievča v krátkej sukni a blúzke na ramienka. Bordel v jedálňach po tmavších študentoch, sťažovanie na nepresnosť príchodu na prednášky a podobne.

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucilaines
16. aug 2018

@eva8 staci sa prejst v kratkej sukni okolo cistokrvnych slovenskych robotnikov, tiez maju pohladov a poznamok az az..pripadne v nedelu doobeda okolo kostola s konzervativnymi babkami, tiez verim, ze bysa im ta slapka lahko vysmykla z ust..netreba robit z komara somara a vidiet chyby len tam kde chceme..