Čo namiesto šampanského?
Ahojte. Je tu niekto kto nema rad sampanske? Co pijete na sylvestra o polnoci? Poradte nejake inspiracie. Sampanske nemam rada koli bublinkam a tiez nemam rada chut vina. Tento rok sme mali kolu s rumom. To mam velmi rada ale chcela by som nieco vhodnejsie na prilezitost.
@oblecenie99 aj mne su suche vina kysle. A presne na sampanskom sa mi paci to ze sa pije z takeho krasneho pohara... ale tak aj kolu s rumom si mozem dat do krasneho pohara. Martini urcite skusim. Mozno som to uz pila. nepamatam.
Praveze tu sa da zohnat velmi vela alkoholu aj vyslovene europskeho (aj zlaty bazant napriklad) lebo je tu velmi vela pristahovalcov. Takze aj ten horky liker mozno najdem.
@andreatytler vies mna na tom zaraza 1 vec a to je to, ze mne je sum a fuk s cim si pripijem, hlavne ze si s NIEKYM pripijem a oslavim prichod noveho roka, vobec pre mna nezohrava hlavnu ulohu v “Silvestrovskej noci” alkohol, prepac ale 2 strany vypisovania o alkohole ( aj ked len ohladom Silvestra) na zenskom fore - mi pride trocha zvlastne. A pisat to 3.1. ohladom alkoholu na 31.12 mi pride este zvlastnejsie. Tebe to nemusi oci vystrelovat, mne to teda vystreluje. Ale to je moj nazor, to je vsetko
@prasiatko30 no to som este nepocula. Pozriem sa na to. Dakujem.
@bobulka109 Ale kdeze tvoj nazor. Ten sa povie tak ze cloveka pri nom nezhodis. Skus este raz.
@prasiatko30 Krasna flasa. Urcite to phladam. Este raz dakujem.
@ibrunova Napis mi prosim recep... kolko toho karamelu a vodky... vyskusam. Ale tu slaninku asi na zaciatok asi vynecham.🙂
@andreatytler skopiruj mi laskavo text, kde som ta zhodila 🤦🏽♀️ to akoze fakt? Nemam slov, najprv tu zalozis 3.1. temu- dajte tip na alkohol na Silvestra a ked clovek napise svoj nazor, ze mne sa to prieci, pretoze mi je jedno aj keby som si s vodou pripijala, tak mi tu napises ze to nie je moj nazor, lebo inak by som ta neurazila …wtf????
@andreatytler mne je nový rok ukradnutý, ak sme hore a máme chuť, tak si dáme niečo, ak nie, tak nie, pohárik si dáme vtedy, keď mám chuť, ak chuť nemám, úplne kľudne pohár, v ktorom si si namočila pery, odložím.
@andreatytler pripit si mozes aj poharom vody v peknom pohari. Ritual je pripitok, nie chladt v pohari. U nas sa nepije nic. Pripijeme si dzusom, mustom, hocicim nealko.
@andreatytler medovina je super,je to vlastne vínko s príchuťou medu,nič ostré. Recept na punč nemám, my nerobíme, asi by som si vybrala niečo na internete, je ich kopa, každý podľa chuti. Raz som bola na párty, robil sa punč štýlom: čo nájdeme,nalejeme do hrnca a varíme. Výsledok bol výborný 😁 išli tam veci ako sampus,biele, červené,džús, a pod. Na 2. deň však trebalo tabletku 😁 ale dodám že bolo aj poriadne hriatô🤭
@tatisna Dakujem pohladam recepty na ten punch a zacnem skusat... mam na to cely rok si najst nieco co nam sadne.
@andreatytler upáliš karamel, prileješ asi deci vody a potom doleješ vodku a prehreješ a stále miešaš. S tou slaninkou je to veľmi zaujímavé, veľmi zaujímavo sa chute premiešajú.
@ibrunova A tej vodky celu flasu? Ci ako kto ma rad?
Z ktoreho regionu je to? Mne je to take povedome. Nie je to nahodou z Podpolania? Ja som zo Zvolena.
@andreatytler aj celú fľašu, ak vypijete 😂 to sa dobre pije, ale na prvý raz som na to kúpila len 2dcl ťapku 😃😃 a je to z Liptova, origoš sa to volá hriatô

my si buchame "Sidra asturiana" - sampanske mi nechuti, katalanska cava tiez nic moc a toto je taka dobra nahradka, vyraba sa fermentaciou jablkovej stavy, a ma to nejakych 5percent