icon

Čo nosíte na návštevu?

29. aug 2020

Caute, mali sme posedenie u znamej, asi 7 bab(keď ešte nevrcholila korona) a mal to byt taký babinec. ten zaver bol taký nepríjemný. Známa povracala všetkým babam to, čo priniesli so slovami, čo s tým ona bude robit, my take nejeme, pritom tam boli take bežne slane pochutiny, ktoré baby doniesli na zakusnutie a keď to nechcela, mohla to dat zo slušnosti na stol. Jedna kamoska doniesla kolac, ktorý ani nevytiahla a cely jej ho po navsteve z chladnicky vracala, pritom ja by som ho zo slušnosti ostatným ponúkla, keď sa trapila s pečením. Mne jedinej veci nevratila, lebo som kupila take kvalitnejšie a vravela som jej, nech si ich určite necha, ale kto vie, či tie veci tiež neskončili v koši(dala som za ne cca 17eur). Tak by som sa spýtala, čo nosíte na návštevy, čo je podľa vás univerzálne dobre alebo čo oceníte, keď prinesie navsteva a v akej cene. Skôr mi ide o nejaké neformálne posedenia u niekoho doma, nie gratulácie.

Strana
z2
lenuliatko84
29. aug 2020

@nickpick mna osobne by to velmi urazili.napriklad moja babka mi kupovala kazde vianoce nejaky otrasný odev.nosila som ho 2x do roka k nej na navstevu a bola stastna

bodkolienka81
29. aug 2020

No neviem, ake dobre ste kamosky, ale ked ja prinesiem kolac/tortu/zakusky, tak ich "nedarujem" domacemu, ale poviem, ze som NAM doniesla ku kave a postaram sa o tanieriky a servirovanie.. Ked je toho viac, kazdy ochutna, ake chce a co zostane, sa bali kazdemu domov.. K "cudzej" navsteve beriem lepsie vino, coko a viac neriesim. Ale teda, este mi to nik nevratil ..

michellemary
30. aug 2020

Mňa tiež prekvapilo, ako sa tvoja kamoška zachovala. Ja nosím koláče, lebo vraj dobre pečiem, a vždy všetko vyložíme a zje sa...

kejsy77
31. aug 2020

Sorry ale stale je to Vasa kamarátka??ved medzi dospelými inteligentnými ludmi sa da vsetko jednoducho dohodnut a vysvetlit. Je vrcholom arogancie a neslusnosti vratit cokolvek, co mi niekto prinesie, ak to nechcela, mala to pred Vami otvoriť, alebo po Vašom odchode hodit do kosa alebo posunúť inemu...k tej pani by som ja osobne viac uz nesla..ale ak ste dobre kamosky treba si to vykomunikovat, ze sa Vas to dotklo, a ak take neje, lebo nemoze, nechce atd. Mala Vam to proste povedať

laila22
Autor odpoveď zmazal
miriam11
31. aug 2020

Kamoška je nevychovana. Nič by som nepriniesla so slovami, že nič nemám, lebo aj tak všetko, čo donesieš vráti. Hotovo.

sense
1. sep 2020

@miriam11 ved kamaratia nic nechcela a napriek tomu doniesli...ked sa ma niekto opyta mam nieco doniest? A on mi pobie ze nic a naprirk tomu donesiem? Tak naco sa pytat?

laila22
Autor odpoveď zmazal
sense
1. sep 2020

@laila22 vidíš to je to ze keby ti to vráti sa neurazís.. Ja mam kamarátky že si povieme co a sa donesie a keď sa donesie mimo toho tak to co viem ze ma rada, takže nedonesiem bonbonieru keď viem ze to nemá rada ale to je slovenský zvyk musím niečo doniesť aj jed si to dotyčný neželá len preto ze sa to slusi
Lebo s prázdnymi rukami sa nechodi

laila22
Autor odpoveď zmazal
elizuella
1. sep 2020

Cau. Kazda hostitelka oceni nieco ine. Povedala dopredu ze nic nechce a neocenila, co ste doniesli, tak sa nabuduce podla toho zariad a nenos nic. Ona bude urcite rada, ze uvidi teba. Popocuvas jej starosti a tak a budes k nej pozorna a vsetci budu spokojni.

Strana
z2