Čo pozitívne nám priniesla epidémia koronavirusu.
Tak si hovorim,ze toho negativneho je dost.Strasne vela a zacina ma to pod chvilou paralyzovat.Tak som zacala rozmyslat co pozitivne nam prinasa tato situacia.Pomozete mi to zosumarizovat?Chcem sa k tejto teme potom vracat vzdy ked na mna pride tazoba strachu z nepoznaneho a toho co bude.
Tak ja zacnem.Som uplne nadsena,se odkedy nosim rusko nemusim sa vobec ale vobec malovat!🤩 Plet si najblizsie mesiace krasne oddychne.Co dalsie vas napada?
Ja mám 3 týždne do pôrodu, čiže už som na MD. Manžel má povinný homeoffice, čiže sa teším, že je so mnou doma, krásne sa o nás stará. Aj keď stále spracovávam fakt, že nebude môcť byť pri pôrode, na čo sme sa veľmi tešili, na druhej strane sa teším, že po pôrode bude s nami naďalej doma a užije si malú viac, akoby chodil denne fyzicky do práce. 🙂
Mne to tiez vela dalo. Konecne mam pocit, ze som akoby spomalila. Viac si uzivam to, ze sme vsetci spolu doma. Sice mala je miestami nervna, ale tak zatial to zvladame. Varime si aj obedy, aj vecere teple, skusame rozne recepty. Konecne som sa dala na to aby som aj z kysnuteho cesta nieco porobila, vyskusala 🙂
Konecne vymizli clanky o Grete Thunbergovej a uhlikovej stope...tu dievcinku a jej sposob prezentacie som nemusela. A...zacala som cvicit, kedze sa na nedostatok casu uz nemozem pred manzelom vyhovarat. 😅
Inak zabudla napísať to podstatné , keď tu už raz písala. Ja som ten typ , že odložím napríklad starú retro obliečku na vankúš , starý retro paplón. Manžel sa hneval , že všade haraburdy, teraz ma pochválil . Z vankúša spravila 12 ks rúšok. Našla v mašiny rôzne šnúrky gumky no na horšie časy a tie sú práve teraz . A tá pochvala potešila . 🙂
Dnes som po týždni sedela v aute ,ja šofér ,ja si pilnikovala nechty . manžel nakupoval ,len v lekárni a v pekárni chlieb rožky
takže kedže je to pozitívna téma, tie negatíva nedám, i keď je ich pre mňa a moju rodinu dosť, plus chodím do práce, takže som neskutočne unavená a vystresovaná a také čosi, ako venovať sa viac sebe a koníčkom zatiaľ nehrozí
ale pozitíva... odpadol stres s každodenného vstávania a chystania do školy a práce, šéfovia sú oveľa tolerantnejší, môžem kľudne prísť neskôr do práce, lebo korona 🙂,, viac si pomáhame, rozprávame sa
nestresujem s daňovým priznaním, kvôli korone ho všetkým odložili
každý rok tesne pred koncom marca ma veľa známych zaťažovali svojimi požiadavkami na daňové priznania či rady... teraz nič nie je - jednak kvôli odkladu, jednak mám výhovorku, že mám toho veľa kvôli korone
doma mám bordel, ale nikto to nevidí 🙂
viac si telefonujem s mamou
viac si vážim svoju rodinu a blízkych
deti k sebe majú bližšie, kedže sú celé dni spolu (akosi zázrakom si nelezú na nervy,
podporujú sa)
zistila som že moje deti sú ešte skromnejšie, trpezlivejšie a odolnejšie ako som si myslela, zvládajú to lepšie ako ja
naučila som sa hrať hru carcassonne (s deťmi)
teším sa z prírody, ako sa má lepšie
viac šetrím
nakoniec, ako pozerám, je tých pozitív celkom dosť 🙂
@pieksamaki áno, to mi dnes urobilo super náladu, keď mi muž na videu ukázal ako do mesta priplávali delfíny. 🙂
@sense ja to tak cítim, a zo dňa na deň sa cítim viac a viac vyšťavená...ja mám dvoch školákov, mladšia je druháčka a tá je veľmi šikovná, dostáva síce veľmi veľa úloh aj učiva, ale zvláda to dá sa povedať sama, len samozrejme všetko skontrolujem....no syn je štvrták a treba s ním robiť všetko, sám to skrátka nedá, máme to podchytené aj lekárom...ešte mám 4 ročného chlapčeka, ktorému sa tiež treba venovať, vidím to teraz na ňom, že keď nemám na neho toľko času, začína byť nervózny a neposlušný, a to tiež nerobí dobrotu....prídeme s manželom z práce (za ten čas mi deti stráži svokra, ktorá sa stará o muža po porážke, takže tiež toho je na ňu veľa) a doma je kriku a hluku, potom sa zbytočne hádame a celkovo mám pocit, že tú situáciu prestávame zvládať....
@marienka1989 ja som na dceru sama resp kym som v praci strazi ju mama, obcas idebk otcovi ale ten patri do rizikovej skupiny a na mna az prilis paniksri ale ze ozaj extrem...a vycitky typu ze ako budem ja zodpovedna zato ked sa nieco stane pritom jeho prva reakcis bola ci mu zakazem styk s dcerou.... pre mna to ma vsetko jedno pozitivum teda dve chodim skorej spat lebo vsetko ci pustim tv,eadio al internet vsade corona a zacala som chodit brhat vyveyrat si hlavu adpon na polhodinu na miesta kde nie je ani noha.... a teda som fakt rada ze mam len prvacku
... ale myslim pozitivne a dufam ze to skoro bude lepsie...
Konečne máme s mužom čas na seba a užívame si ozajstný život.V prírode, spolu.
Žijeme viac než za normálnych okolností.
Inak sa náš život točil len okolo práce a nervov z kolegov a intríg.
Konečne sme od takých ľudí preč a aj mimo mesta.
A úprimne...vôbec mi ten ,,normálny život,, plný zhonu a nervov nechýba 🙂.
A ani kopa ľudí mi nechýba v meste.
A zároveň ma veľmi teší ako sa zrazu vieme všetci rešpektovať a pomáhať si.Tá ľudskosť sa vytratila.
Už som mala dosť toho ako sa niektorí ľudia povyšovali.Dúfam, že už pochopili, že nie sú žiadny nadľudia.
Ale ľudstvo je hlúpe a neponaučiteľné takže všetko sa to vráti do starých koľají.
Ja som uplne nadsena z tejto zmeny, ani by som neverila, ze je take uzasne byt stale doma (mame dom so zahradou). Ze si na tolko veci najdem cas, inokedy mi chodila vypomahat mamina a ja som si odbehla napr na nakup, kavicku, obedy nam nosili. A teraz varim, upratujem, rano som zacala cvicit svoju oblubenu jogu, snazim sa travit vela casu na dvore, dokonca sa kolkokrat hecnem a obleciem sa do satov, nech den zvladam s graciou 🙂 Manzel robi z domu, sice robi vela, ale aj tak je to skvele mat ho tu, citim ovela viac, ze sme rodina. A co je zaujimave, absolutne mi nechybaju moje kavicky, dokonca objednavka z nextu, co sa mi nepodarilo odoslat, tak som zistila, ze vlastne z toho nic vazne nepotrebujeme 🙂
plus dalsia vec, co je zvlastne, starsia dcerka ma 2r a 8m a vzdy som mala take vycitky, ze je malo s detickami, ze musim ju dakde zobrat, socializovat atd, lebo vsetci okolo stale pindaju, ze by mala do skolky ist, alebo do jasiel. No a tuto pohnutku proste teraz nemam a je to skvele, nemusim stale vymyslat nejaky program, dcerku to ocividne vobec netrapi, ze by jej chybali az tak deticky, ona je najradsej aj tak doma, takze aj ona je spokojna 🙂
@nini1010 inak chvalim za temu!!! 🙂
Ja okrem ineho posledne dni premyslam,ze som vlastne vdacna za to,ze ak uz naozaj mala postihnut svet nejaka epidemia,tak ze je to ten koronavirus.Lebo vezmite si len ake strasne skazy napachali take epidemie moru,ebola,spanielska chripka a podobne.Kosili rad radom vsetko zive...1.Pozitivum,pre mna osobne najdolezitejsie,imunitny system deti tuto chorobu velmi dobre zvlada.Ako povedzte mi,co viac?Napriklad zo mna po tejto sprave odpadol obrovsky balvan strachu.Dalej hoci nemame liek konkretne na koronavirus,mame lieky ktore dokazu zmiernovat jeho priznaky ci uz na horucku,bolest a podobne a drviva vacsina chorych sa vylieci a preziva ju nieco ako velmi silnu chripku.Cize ja ked sa vecer modlim za zdravie,ochranu mojej rodiny a dakujem za to co mame,tak vzdy poviem ze vdaka Boze,ak nieco malo prist aby sme sa zmenili,tak ze je to len koronavirus.

Ja som uz 11 dni nemala na sebe podprsenku... 🤪