icon

Čo pozitívne nám priniesla epidémia koronavirusu.

nini1010
17. mar 2020

Tak si hovorim,ze toho negativneho je dost.Strasne vela a zacina ma to pod chvilou paralyzovat.Tak som zacala rozmyslat co pozitivne nam prinasa tato situacia.Pomozete mi to zosumarizovat?Chcem sa k tejto teme potom vracat vzdy ked na mna pride tazoba strachu z nepoznaneho a toho co bude.
Tak ja zacnem.Som uplne nadsena,se odkedy nosim rusko nemusim sa vobec ale vobec malovat!🤩 Plet si najblizsie mesiace krasne oddychne.Co dalsie vas napada?

leniel
17. mar 2020

keďže ani manžel nepracuje, tak trávi čas s nami 🙂 a to je najviac. Roky sme sa len naháňali z jednej do druhej roboty, teraz som na MD a väčšinu času s maličkou sama. Keď aj mal mm výnimočne voľno, riešila sa buď jeho alebo moja rodina, alebo kamaráti, alebo ... a teraz sa riešime len my 🙂 on konečne vidí maličkú vyrastať, a je statočne unavený z toho pobehovania za ňou (žeby konečne trošku uznania, že MD nie je len si šunky doma váľať? 🙂 )

simca06022011
17. mar 2020

1. Homeschooling môj sen 😁
2. Miniem zásoby mrazaku aj špajze. Menej sa je, lebo keď zahlasim, že mám na týždeň ešte 2l mlieka, a do polievky pôjde len 1 mrkva, lebo do obchodu ma nik nedostane 2 týždne. .. Všetci sa nejak uskromnia 😁
3. Vyriadila som hĺbkovo detskú izbu ☺️
4. Keď bude čas aj povala príde na rad...
5. Budem mať prvýkrat za 5 rokov načas urobenu záhradu
6. A... Neviem, či pozitívne alebo negatívne... Poznávam tie stránky svojho partnera, o ktorých som tušila, ale nemala som dôkaz... Už mám. Ale vysporiadame sa s tým až po "bitke o život"
7. Ooo a teším sa, že to, čo mám by mohla byt iba obyčajná chrípka 😂

Inak sme foma krátko čiže ešte sme toho veľa nestihli 😁 ja najskôr upratujem 😁

simca06022011
17. mar 2020

@otazka1 dobréeee 😂👍👍👍

kikulienkadd
17. mar 2020

S humorom vravím: to ešte len uvidíme, ako budú pôrodnice o 9mes nestíhať keď sú ľudia viac doma...😉🍀👍

tigev
18. mar 2020

ja a moja svokra... slusne povedane, nemusime sa.. sila som rusky pre celu dedinu a pokazil sa mi stroj a svokra mi pozicala ten jej.... (na navsteve mi ani vodu neponukne )
toto co je uz? :D
sak my nakoniec aj kamosky budeme :DDD

hiro
18. mar 2020

No, ja by som to zhrnul tak ze dnes som robil do prace doteraz, este aj na domacom kompe mi odisiel disk, decka bud ja roztrhnem alebo sa sami zozeru a rozne zasoby konzerv v akcii, cestovin atd co som nejako prirodzene vytvaral mi boli uz pred rokom ci dvomi zakazane vytvarat... Jedine zasoby ostali archivne flase vina a o tie naopak zase pocas krizy nechcem prist :D Takze ked to zratam jedina hodnotna pozitivna vec je ze nerobim sofera od rana do vecera kazdemu kadetade 🙂

adulikka
18. mar 2020

Ja začala šiť rúška ,dnes celý deň a iba 12 kusov polopodarenych. Deti mi navliekali šnúrky ,syn značil fixkou kde strihať , manžel vyvaral v hrnci ,tak pomáhali. Mladší syn sa pýtal , že odkedy máme mašinu... stojí tam veľmi dlho...ja mám nádchu...no kycham o 106 ,tak manžel bol v obchode ,len tu na sídlisku a že koľko ľudí tam bolo....no ja to stále vidím i predtým....zistili sme že sme spolu radi pokope...

sense
18. mar 2020

Ked citam tie pozitiva asi si debakriticky priznam ze zacinam mat jednu zlu vlastnost kt som doteraz nemala....
...ale urcite si zem oddychne....
a dufam ze ludom ta spolupatricnost ostane ludom aj ked toto prehrmi ....

katkabg
18. mar 2020

Tak tak ty normalny ludia si uvedomia ze tie malickosti co sme brali ako normalnu vec v zivote su vlastne velke veci ktore by sme si mali cenit.Tak napriklad robim ako predavacka 😊 velmi ma to bavi.Pri nas je park vzdy v lete sa tam deti a rodia zbieraju griluju atd a kolko razi uz uz zatvaram a este dakto dobehne a daj mi toto daj mi tamto.Vzdy ma to vytacalo nakolko si unaveny chces ist domov k svojej rodine a tak.....NO poviem vam chybaju mi tue casy....Teraz nikde naokolo nikoho neni pocut dzavot deti a namiesto toho sa celi den v praci zaoberam tym ze ludia su ako subnuty a vidia oooobrivsky nadpis ze dnu len po jednom a aj tak sa najde dakto co sa trepe po dvoch a ja im vysvetlujem ako malim detom ze to stat nariadil.Somru su neprijemny podaktory....tu sa ukaze aky su ludia v skutocnost....podaktory uuuplne bezcitny

pieksamaki
18. mar 2020

@nini1010
Benatky maju cistu vodu v kanaloch....to je podla mna uzasne...ze az ryby su vidiet.

aniele
18. mar 2020

@renab

@baboobchod
https://slovnik.juls.savba.sk/?w=Rúško&s=exact&...
Takže oboje, hoci rúška je skôr archaické, literárne.

lenkakravcova
18. mar 2020

@nini1010
Pre mňa sa toho zatiaľ veľa nezmenilo, keďže mam male dieta (som doma).
Co je výhodou, je fakt, že konečne ľuďom nevadí zahalenie, dokonca ani tváre. 😀 Čiže toto je pre mňa veľké plus.

alazala
18. mar 2020

@nini1010 nejdú v telke žiadne športové prenosy, stále ide vecerníček

iva812
18. mar 2020

@pieksamaki možnože aj u nás sa takto vycistia vodné toky. To bude super.

gladys_07
18. mar 2020

@zuzana1zuzana dakujem, na tomto som sa nahlas zasmiala 😀

saja1
18. mar 2020

1. Mam cas na odplienkovanie
2. Som introvert a vseobecne mi teda vyhovuje ze sa nemusim s nikym "zgrupovat", bozkavat, podavat si ruky 😂
3. Oprasila som svoje sicie "schopnosti"
4. Porobime nieco na zahrade
5. Mozem robit z domu, neminam peniaze na benzin, cas, je to aj ekologickejsie

Uz dlhsie nad tym rozmyslam ze si to musim spisat tak konecne 🤔

iva812
18. mar 2020

@pieksamaki
@pieksamaki alebo..., sme svedkami toho, že príroda ľudí nepotrebuje, ale ľudia prírodu áno. Tak nás to možno nakopne dobrým smerom.

joliette
18. mar 2020

začíname si uvedomovať vážnosť a potrebu povolaní, neobdivujeme už naše bezvýznamné celebrity,v drahom outfite s plastikovými tvárami ale obyčajné ženy za šijacími strojmi, za pokladňami, kamionistov, pani poštárky,chlapov v továrňach,a v prvom rade LEKÁROV (ale tých s rozumom )

marienka1989
18. mar 2020

Pozitívne? Zatiaľ nič...nezvyknem byť negativistická, ani v tejto situácii nie som, skôr sa snažím byť nad vecou...nechcem kaziť Vašu pozitívnu tému, preto to podám jemnejšie, než by som možno za normálnych okolností chcela....pre mňa je táto situácia veľmi vysilujúca....keďže nemám to šťastie, že by som bola doma s deťmi a chodím normálne do práce, vrátim sa domov okolo pol piatej a začína mi druhá služba, stáva sa zo mňa pani učiteľka. Chápem, že dva týždne výluky dieťaťa zo školy je veľa, ale brať nové učivo mi príde nesprávne...precvičovať to staré, opakovať, to by som brala...ale ja nie som vyštudovaná pani učiteľka, a mám aj iné povinnosti, ako je domácnosť, varenie, a mám aj manžela a aj dieťa, ktoré nechodí do školy...a rozkrájať sa zatiaľ neviem....po celom dni, plnom telefonátov a vybavovačiek, kedy už nestačím s dychom, lebo v rúšku sa naozaj dýchať plnohodnotne nedá, som zrelá akurát tak umyť sa, ľahnúť a spať.... nesťažujem sa, svoju rodinu milujem a rada sa o nich starám....ale tiež nie som stroj, a niekedy už naozaj nevládzem....manžel tiež chodí normálne do práce, a vracia sa až večer.... preto dúfam, že sa čoskoro všetko vráti do normálu, deti do školy, budeme môcť chodiť von, do obchodov, aj za relaxom ....

nikyball
18. mar 2020

- máme viac času na seba
- s kamarátmi,kolegami,rodinou akoby sme držali viac spolu a zaujímame sa jeden od druheho
- mám viac času na domácnosť
- skúšam nové recepty vrátane pečenia pečiva
- viem že výzor je síce teraz malichernost ale skúšam si robiť domáce masky,pilingy a podobne
- a čo je pre mňa nepochopiteľné: ľudia sa doma nudia, nevedia si predstaviť karantenu atď. , Ja mám stále čo robit

basska_b
18. mar 2020

Ja som rada, že sa mi v šestonedeli nepozvala ku mne domov svokra dôchodkyňa, ktorá ma pri prvej dcére pred 2 rokmi úplne vynervovala, prišla 3 týždne po pôrode na 2 týždne a bolo to ako mať doma ďalšie malé dieťa, stále sa ma pýtala, čo môže a nemôže robiť, miesto oddychu som s ňou musela konverzovat o ničom a do jedla som ju musela ponúkať, lebo inak nejedla nič. Také že jeden zemiak a pol krajca chleba. Nervózna som bola strašne z toho a malá mi revala nonstop, hoci predtým sme ani nevedeli, že ju mám...

Znie to hnusne, ale momentálne je to jedine take mini pozitívum na corone pre mňa. A priznám sa, že už aj ta svokra mi začína chýbať. Ja si vážim že chcela pomôcť, no vtedy ten dobrý úmysel vypalil dosť zle... Celkovo kontakt s rodinou, ľuďmi, kamarátmi, je to hrozné 😐

ladyvi
18. mar 2020

Sadnem si na slnko a vnimam luce a to teplo. A robim to cielene lebo vit.d.
Pozeram na oblohu a nevidim lietadlo.
Zastavim sa a pozeram na deti a vnimam ich, vidim ich este dokonalejsie ako predtym. Strasne pekne sa mi zdaju posledne dni.
Kazdy den studujem nieco zo zahradkarcenia,starostlivosti o stromy. Uvedomila som si potrebu sebestacnosti ( pestovat, chovat).
Uvedomila som si, ze nie, moje dieta nepotrebuje dalsiu mikinu. (Aj ked teda, sme bez jarnych topanok, minimum oblecenia lebo zo vsetkeho vyrastli).
Kazdy jeden kvet v zahrade uz poznam a naplna ma to stastim ak rano najdem napucene alebo rozkvitnute.
Uvedomila som si, ze uz nikdy nebudem zubara odkladat. Ani moje "povinne" kontrolne sono prsnika, stylom "ved dalsi mesiac sa objednam".

Ale inak ma to na slobode nijako neovplyvnilo, necitim sa uvaznena. Ale chybaju mi ludia. Az toto pominie, viac sa budem stretavat s priatelmi.

jany149
18. mar 2020

@margarita presne som toto aj ja chcela napísať....okrem toho,že sa viac venujem deťom,domácnosti....rozmýšĺala som aj nad eko dosledkami...planéta sa aspoň trocha "vyčistí"....ktovie?

prvosienka7
18. mar 2020

U nás je to také všeliaké, no manžel pracoval v nemecku a momentálne je už mesiac doma, keďže mali prestúpiť do inej firmy, len už nestihli. Našťastie nejaké tie peniaze máme odložené, tak si užívame čas strávený spolu. No moc sa bojím čo bude ďalej

sense
18. mar 2020

@marienka1989 dobre si to napisala bejak.podobne to prezicam aj ja len s tym ze u nas su skoky zavrete do 30.4. (Mimo svk).... nastastie mam len prvacku

asia83
18. mar 2020

@nini1010 IBA finančné pozitívum. Míňam podstatne menej.

sisaka
18. mar 2020

@marienka1989 asi tak, pre ľudí, čo pracovať musia len ťažko hľadať nejaké pozitívum, ale som rada, že veľa ľudí má možnosť v tom nájsť pozitíva, hlavne tým, že majú viac času na rodinu. Čo by som dala ja za to, keby som mala cely deň na upratovanie, varenie a učenie sa so synom... Jedine a to dočasne pozitívum je, že všetci kolegovia sú zatiaľ zdraví, keď sa začnú ťahať nadčasy bude to ešte horšie. Takze teším sa z toho, že to zatiaľ nie je kritické lebo môže byt aj horšie ...

deti95060810
18. mar 2020

už nemám žalúdočné kŕče keď jedna dcéra prichádza zo školy...nemám pocit úzkosti keď mám otvoriť internetovú ŽK...
nemusím posielať auto pred kostol každý deň pre 90 r. človeka...omšu si pozrie aj na Tv LUX.
Nemusím sa vadiť s mm že po práci zas smrdí pivom...krčma je zavretá 👍👍

lenka2710
18. mar 2020

@nini1010 1. začala som piecť doma pečivo, na chlebík som sa chystala niekoľko asi aj rokov a vždy mi bolo ľahšie ísť do obchodu a kúpiť, asi by som sa do toho nikdy nedokopala, keby nie takáto situácia
2. 5 dni som nebola v obchode a to je u mňa rarita
3. muž je doma, trávime spolu veľa času aj s malou, hráme sa, pozeráme rozprávky, venujeme sa jeden druhému
4. Varím, pečiem, upratujem a chystam vybavicku pre bábätko, ktoré čakáme! Snažím sa myslieť pozitívne a chodievame viac do prírody

dizajnerka
18. mar 2020

@katulienkax Prajem Ti to iste 😇