Čo pozitívne nám priniesla epidémia koronavirusu.
Tak si hovorim,ze toho negativneho je dost.Strasne vela a zacina ma to pod chvilou paralyzovat.Tak som zacala rozmyslat co pozitivne nam prinasa tato situacia.Pomozete mi to zosumarizovat?Chcem sa k tejto teme potom vracat vzdy ked na mna pride tazoba strachu z nepoznaneho a toho co bude.
Tak ja zacnem.Som uplne nadsena,se odkedy nosim rusko nemusim sa vobec ale vobec malovat!🤩 Plet si najblizsie mesiace krasne oddychne.Co dalsie vas napada?
Ja si vazim cas, ktory mozem stravit s mojim syncekom, pretoze inak by bol v skolke a najradsej by som s nim bola stale, pretoze ma vzdy boli srdce, ked musi travit cas s cudzimi ludmi, a ja takto vidim lepsie jeho pokroky, myslienky, napady, rozmyslanie a zda sa mi, ze doma teda urobil aj velky pokrok a napreduje milovymi krokmi. Hoci ano, nie vzdy sa mi chce hrat dookola to iste, skoda, ze sa ten cas s detmi neda ulozit aj na neskor. ☹ A skor sa desim toho, ze toto skonci, ta moznost byt stale s nim a nebude sa uz nikdy opakovat. ☹
Začala som viac šetriť s potravinami a drogeriou, aby sme nemuseli tak často chodiť do obchodu.
Dalo mi to moznost zamysliet sa nad svetom a ako zijeme, aki sme ludia rozni. Mnoho ludi sa doma nudi a prejeda zasobami, co sa da citat aj v skupine kde baby chudnu, same vyhovorky ako sa neda v karantene drzat zdrava strava. Tak ja prave naopak jem zdravsie ako kedykolvek predtym, pretoze mam cas vymyslat a skusat aj nove recepty, miniem zasoby, ktore mam dlhsie a nikdy nebol "cas" ich jest, lebo sa dokupili vzdy veci, ktore jeme stale. 😀
Ja zas varim ako o dusu 😂 a upratujem aj to co cely rok odkladam a venujem sa detom, na ktore jednoducho za normalnych okolnosti nie je tolko casu...uzivam si este aj to robenie uloh🙄 a niekedy sedim aj 2 hodiny a cumim do mobilu 🙊 jedine pozitivum pri detoch je dvor...lebo inac neviem 😂
Nemalujem sa ,neupravujem sa ,vlasy si umyjem raz za tyzden .....ved kazdy kuka na hubu nie na vlasy...😂 dost usetrime ,viac sme s detmi a tak ma to svoje vyhody trosku ubrať.Ved predsa kazdy sa len nahana ,na nic neni cas povuvame bezne z kazdej strany.
1. kedze som sa zvlast nemalovala ani predtym, nema zmysel teraz s ruskom s tym uz ani zacinat 🙂
2. kedze si od svojej svorky deti uz vazne neoddychnem ani cestou do/z prace,mam ich nonstop 24/7 za zadkom, od fazy nervneho okrikovania prechadzam do budhistickej apatickej vyrovnanosti a
3. tesim sa, ze vdaka zavretym skolam a mojim zadavanym aktivitam cez skolsky web pochopia moji ziaci, aj ich rodicia, aj mudri ludia z ministerstva, ako skostnatele je stale nase skolstvo aj v 21.storoci, a vsetci - najma vsak rodicia - pochopia, ze dokazu sa nieco naucit aj sami, aj ked to "nebolo v knihe" alebo "ste nam to nevysvetlovali..."
Ze ucenie sa nezavisi tak uplne od ucitela, ale omnoho viac od mozgu a motivacie vyucovaneho
4. zacinam byt viac eko a zero waste, lebo neviem, ci sa toto a tamto bude dat o par tyzdnov napr.este kupit
5. viac citam a viac premyslam o ludoch a svete celkovo, na co popri beznom rezime a detoch bezne nemam silu ani cas
Byt co som si chcela prenajat na airbnb mam asi za tretinovu cenu 👍 a usetrila par ciest, co som strasne rada
@dizajnerka neboj pride taká kríza ze budes nezamestnaná 5 rokov a budes doma pri svojom synovi toto zle skončí ekonomicky velmi zle cele
@katulienkax Sup sup preskoc prec do inej temy. 🙏😉 Toho co pises sme si vsetci vedomi a ja nemam chut citat tieto veci v mojej pozitivnej teme.
a Greta by urcite ocenila aj vyrazny pokles uhlikovych emisii, nielen v Cine ale uz pomaly po celej zemeguli 🙂
somblahosklonna 😀 -odzdravim sa aj ludom,ktorych som chcela donedavna prihlusit...poslala som sms byvalemu,ci je v poriadku/pracovne byval casto v taliansku/-nazval ma jeho anjelom ♥ /to tusim nespravil nikdy 😀 /....umyla som konecne okna/keby prisla zachranka,nech ma najde v cistom /...nestresujem,ze mam napr vyrazku,alebo cerveny nos,ci odstavajuce vlasy-kvoli respiratoru nic nevidno...kedze nemam zasoby,asi konecne schudnem z brucha...pod oknami nam nikto nepusta na plne pecky slovenskych raperov 😀 ...konecne som si dala do poriadku zdravotnu poistovnu...
@renab https://www.kvizy.eu/slovensky-jazyk/tvary-slov... , vzor mesto, inak čo je aj slovo euro a čo ma vytáča, keď niekto povie 10 evri/y ....
@nini1010 planéta si oddýchne, bude čistejší vzduch. Ľudia si uvedomia co všetko mali a začnú si viac vážiť veci a ľudí okolo seba. Ženy sa nemusia maľovať. Niekoľko týždňov pokoj od svokrovcov😅. Ľudia si konečne začali umývať ruky a nechodia do prace keď sú chorí. Nemusíme sa báť ze nemáme doma top upratané pretože nikto nepríde na návštevu.
napadlo mi dalsie pozitívum : zacinam zavidiet ortodoxnym moslimkam tu ich burku, casom sa tato moda mozno ujme aj u nas, ako ochrana pred nakazou celotelova, a potom uz bude jedno aj ktora ma aku postavu a kolko kil, to nam bude ale dobre🙂
Co mne to dalo mam viacej času na seba na záhradu ale mi to vzalo to ze ak máte autistku tak pre neho zaužívaný stereotyp sa zmenil na niečo iné tak vám to dá patrične najavo revom plačom a trápením separacnu izoláciou teraz je rada sama v izbe vadí jej akýkoľvek člen rodiny pobyt na dvore rodinného domu takže jej momentálne vyhovuje zavretie v izbe so svojimi hračkami a sama celé dni aspoň okno otvorím nebola taká pred tím snáď to časom pominie
@whatever1 máš pravdu... brali sme všetko ako samozrejmosť, tí čo boli zabezpečení boli bezstarostní - poniektorí (nehovorím, že dosiahli úspechy zadarmo, lebo si to vydreli), ale verím tomu, že sa všetci prebrali a uvedomili si o čo ide, čiže peniaze sú v tomto období nanič.. a ja dúfam, že ľudia nájdu tú pokoru a ohľaduplnosť, ktorá vlastne má prívlastok ľudská....
@andrejka1974 ak chceš viem Ti s dieťatkon pomôcť... resp. mám klientku, ktorá tzv. rozbila všetky štúdie, ked chceš cez ss a dám Ti priamo na ňu kontakt....
Pekná a potrebná téma, veľmi chválim..
Podľa mňa táto kríza priniesla celkovej spoločnosti viac pozitív, ako to už pri takýchto zložitých situáciách býva..
- ak bude Európa tak disciplinovaná, ako bola Čína pre planétu bude najocistujucejsie obdobie za niekoľko posledných storočí ľudstva..
- ľudia si konečne začnú húfne uvedomovať čo je pre život naozaj dôležité a že toľko veci ako doteraz vlastne ani nepotrebovali..
- ľudia si možno zacnu vážiť viac život, prestanú sa nudiť a riskovať zbytocne, uvedomia si, že život je krehký..
Ja som človek, čo už pár rokov setri a snaží sa nakupovať na dlhšie a využiť všetko.. mám rada prírodu, pohyb a snažím sa k tomu viesť aj deti, takže okrem toho, že som mohla ísť kamkoľvek sa u nás nejako moc toho zatiaľ nezmenilo.. terajšie obdobie mi prinieslo hlavne to, že som zistila že viem šetriť a vyuzivat potraviny ešte viac ako doteraz.. vykristalizovavaju sa vzťahy a mám dojem, že sa ľudia v mojom okolí ukázali akí naozaj sú (našťastie zvacsa to myslím pozitivne.)

1. Môj syn (12) sa ma dnes opýtal, či zajtra pôjdeme aspoň na prechádzku... väčšinou by iba sedel za PC a keď ho ťahám von, prevracia očami 🤨
2. Obaja moji chlapi si začali umývať ruky 🙏 povedzme si úprimne, že u chlapov to nie je samozrejmosť 😬
3. Vážim si svoju prácu a zamestnávateľa, že môžem fungovať z home officu