Čo presne myslia tým - zostaňte doma?

koronavirus
27. mar 2020

Akurat v TV nieco preberaju a spomenuli frazu "teraz ked sme doma" alebo aj tu sa pise ze zostante doma, nechodte von, nebudte medzi ludmi... Reagujem na tento clanok z MK: https://www.modrykonik.sk/zdravie/koronavirus-je-tu-zostante-doma-spomalite-epidemiu/

Ale do prace chodit musime takze tym padom aj ist von, cestovat hromadnou dopravou a v praci dalsie stovky ludi... Tak tym mysleli iba ze sa nemaju flakat vonku ci ako?

lucka_ke
27. mar 2020

však to omieľajú všade a nonstop, prečítaj si ktorýkoľvek článok na túto tému

vulka
27. mar 2020

@koronavirus Presne tak. Máš ísť do roboty a z roboty rovno domov a žiadne "šopingy", prechádzky medzi ľuďmi a pod.

koronavirus
autor
27. mar 2020

Takže tak to mysleli. Aj som to predlokladal. Ze sa nema chodit do kina na shopingy a tak. Keby aj dali zakaz vychadzania to je tiez len cesta do prace a z prace lebo tam sa musis dostat ale ziadne prechadzky a pod.
Ludia zmatkuju a vysvetluju si to vselijako a uz sa chcu udavat a cojaviemco.

nickpick
27. mar 2020

@koronavirus a do akeho kina chces ist ked su vsetky zatvorene? z obchodov funguju potraviny a drogeria, takze ake shoppingy mas na mysli?😜vidim, ze internet pouzivat vies tak ma dos prekvapuju tvoje otazky....

luccija
27. mar 2020

@koronavirus a doteraz si kde bol?veď to sa rieši už 3 týždne😅

pribinak
27. mar 2020

Ty si práve pristál na tejto planéte?

Teraz vážne, je tu malo tém o korone?

koronavirus
autor
27. mar 2020

Neni, len 5000 tem neprecitam aj ked rad internetujem. Chcel som len upresnit co znamena presne to byt doma. Viem ze je vsetko zavrete a to mi aj dava dovod nechodit von kedze nemozem nic vybavit. Skor ma zaujimalo to ze ako mam nevychadzat a necestovat busom ked chodim do prace v inom meste. To sa proste neda. To by museli zavriet firmu.
Haluz je ze vselico mozne zakazuju a rusia ale pracu nie. Rafinovani su.

bg2014
27. mar 2020

Stačí prečítať jednu potom sa to už len 4999x opakuje😃

saimaa
27. mar 2020

ak pracujes, to sa neráta. ale po práci hned domov...tí, co sme doma, neflakat sa po meste, na nákupy potravin nie kazdy den, iba nutne, co treba, nestretávat sa napr. pri kocíkovani, v parku...my to mame napr. takto: sme doma. ja s deckami. chodime iba na dvor a do zahrady, a k potoku, co mame nedaleko. Z tej strany rieky tam nik nechodí. Nechodíme k rodine na navstevu, co bývajú cez cestu, iba si zatelefonujeme, bavím sa z očí do očí v podstate iba so susedmi cez plot. ..nuž do práce chodit treba, niektorí zial musia, neviem si predstavit niektore profesie, ze by boli doma. Moja teta robí v zásobovaní, známa v pekárni, tí budú pracovať stále, no....

koronavirus
autor
27. mar 2020

Skor som to myslel ako parodiu na to, ako to z kazdej strany ide. Aj teraz nejaka baba v telke ze ostante doma uzivajte si s rodinami. To skor ona je z ineho sveta ked take hovori... Jasne rano zvoni budik a mozem ist do prace a kedy by som bol s rodinou ked som 12 hodin prec z domu a po tazkej fyzickej praci pridem taky unaveny ze rovno idem spat. A samozrejme pred spanim si precitam email o nariadenom nadcase. Taketo kecy nech hovori ludom co su na podpore. Uz nemame 30%-nu nezamestnanost ako za Meciara.

gelifil
27. mar 2020

mal si sa viac ucit a nemusel si makat 12 hodin...sikovni su doma a pracuju z domu😉

koronavirus
autor
27. mar 2020

To je znama vec. Zaujimave ze decka si to neuvedomuju ked im rodicia vravia "uc sa!" a oni sa ajtak neucia... Ja uz lutujem ze som neposluchol.

Ale na druhej strane su povolania ktore sa nedaju robit z domu. Takze obaja mame pravdu.

kittykat22
27. mar 2020

@koronavirus lenze ty musis chodit do prace - vela ludi je doma. Zamestnanci maju home office, mamicky su na materskej, deti nechodia do skoly, seniori su doma. Ludia maju chodit von len v nevychnutnych pripadoch ked nieco potrebuju a to stylom - kam potrebujem a domov, a potom sa ist na chvilu prejst v ramci zachovania psychickeho zdravia. A to je prechadzka stylom - nie na frekventovane miesta, idealne peso nie MHD, samozrejme ruska a dodrziavat odstup.

zuzanka.zuzu
27. mar 2020

@gelifil šikovní sú doma a pracujú z domu? to je podobné, ako keď dzurinda povedal, že v noci pracujú len zlodeji 👎

gelifil
27. mar 2020

@zuzanka.zuzu 😝...aj tak mi ten prispevok pripada taky uleteny, ze to nemoze byt myslene vazne

koronavirus
autor
27. mar 2020

Ved som pisal ze to ma byt parodia na tu kampan "sme doma" ved kam by aj chlapi sli ked neni futbal ani krcma? Na poli ulet ale

koronavirus
autor
27. mar 2020

na poli diskusia o tom ako su tie rozne kampane ako aj na facebooku si davaju k profilovkam tie napisy "som doma" potom druhy tabor ze "chodim do prace" .... za normalnych okolnosti by to ani nikoho nenapadlo riesit ze kto chodi do prace a kto nie. Len sa to proste rozprudilo.

hiro
28. mar 2020

My chodime von raz za tyzden, na nakup. Teda doteraz, uz sa crta aj viac krat ze pojdeme z bytu ale stale len bez ludi alebo len velmi malo.

nenne9
28. mar 2020

@gelifil toto je ina arogancia

lauritkatesty
28. mar 2020

Na cersty vduch a slnko urcite ist treba. Toto nie je mor,ze otvoris okno a si hned nakazany. Bez vitaminu D potom pridu ine choroby ako Korona.
Akurat dbat na hygienu,umyvat riky,dat si rusko a vyhybat sa väcsiemu zoskupeniu ludi. Nie je vojna,ze mame zakaz vychadzania. Naozaj uz podaktori prehanaju.

lauritkatesty
28. mar 2020

A propp..ak by sme boli vsetci taki "sikovni" ako sa vyssie spominalo,potom kto by praoval v odvetviach služieb..🙄🤔 jest treba a niekto nam to jedlo predat musi..atd atd.

hettinka
28. mar 2020

@koronavirus že máš sedieť doma na riti a ist von len na nákup potravín a pripadne do roboty.
Aktuálne ti, čo majú homeoffice, závidia tým, čo chodia do roboty. A ti, čo chodia do roboty, závidia tým, čo majú homeoffice. A ti, čo už bohužiaľ o robotu prišli, závidia všetkým.

katinka71
28. mar 2020

@gelifil uz davno ma nevytocil prispevok ale tvoj nazor nema obdobu tak si ty vazis ludi co musia pracovat a nasadzovat zdravie za inych aj v tychto podmienkach Mali sme lepsie ucit,aby sme sedeli doma ?nevidis si dalej od nosa ty kravo nebeska

snowflake07
28. mar 2020

@koronavirus nie si sam kto nechape co znamena zostat doma.V Ba to asi nechape skoro nikto.Vcera som sa potrebovala presunut do vedlajsej dediny,tak som to dala na biku po hradzy.(isla som pre nejake dokumenty do prace)Skoro som odpadla.200 ludi na biku,korculiach,bezcov a stvrtina bez ruska.Nie.Ludia nechapu co znamena zostat doma...Zostat doma znamena ist do prace,raz tyzdenne do obchodu a sediet na riti.Ked nepracujes a mas co jest,tak len proste sedis doma...

snowflake07
28. mar 2020

@gelifil Podla teba aj lekari sa mali viacej ucit aby mohli robit z domu ze?Su ludia ktori kvoli tvojej riti robia teraz dlhe sichty v robote aby si ty mala co zrat?Ako moze toto v tejto dobe vypustit.Mala by si kazdy den dakovat bohu za vsetkych co CHODIA do prace,lebo z domu ludi nevysetris....A ked ta ta pliaga chyti,nezabudni nadalej sediet doma a nezatazovat tych ktori sa neucili.

iva812
28. mar 2020

@koronavirus ak si iba prečítaš, čo sa deje v Taliansku, zrataj si to potom a pochopíš, čo to znamená zostať doma.

macekovam
28. mar 2020

@gelifil a ti sprosti co musia pracovat 12 hodin ta budu napajat na ventilator ak budes nahodou potrebovat :D 😉

gelifil
28. mar 2020

@katinka71 sam autor pise, ze ide o PARODIU...podaktorym ta karantena udiera ...pokooooooj, dievcata, stres neprospieva nikomu

amelia000
28. mar 2020

@macekovam nejako takto, len si nezabudni doniest vlastnu masku 😂

katinka71
28. mar 2020

@gelifil ja nie som v karantene ani jeden den som nebola fungujem v 12 h sluzbach v zdravotnictve,podleihan kazdodennej kontrole od policajtov ze preco som na vlakovej stanici,kedze sa musim aj dopravit do prace vsak? a cestou z nocnej sluzby citam tak blby komentar ,tiez by som Rada ssedela na riti dom,a a venovala sa synoci ktory ma ucebny plan na 4 h denne ,ja musim stihat pracovat,ucit sa so synom a domace prace ,ktore sa neurobia same ze,,preto mi prisiel od teba tento komentar nevhodny pre tych co nemozu byt Doma v karantene,parodia ci neparodia to realny zivot aj z inehopohladu kde sa zije zivoz aj prostredi kde je Vela priüadov nakazy

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre