Čo presne myslia tým - zostaňte doma?
Akurat v TV nieco preberaju a spomenuli frazu "teraz ked sme doma" alebo aj tu sa pise ze zostante doma, nechodte von, nebudte medzi ludmi... Reagujem na tento clanok z MK: https://www.modrykonik.sk/zdravie/koronavirus-je-tu-zostante-doma-spomalite-epidemiu/
Ale do prace chodit musime takze tym padom aj ist von, cestovat hromadnou dopravou a v praci dalsie stovky ludi... Tak tym mysleli iba ze sa nemaju flakat vonku ci ako?
@snowflake07 takto na nich by bolo ucinne https://www.joj.sk/zazi-viac/521065-sokujuce-vi...
@katinka71 prepac, ak som sa Ta dotkla, vysoko si vazim pracu kazdeho jedneho poctiveho zdravotnika a na tych nepoctivych...ako v tom videu...zas aj to sedenie doma na riti nie ej med lizat. Presne ako vravis, 2 pracujuci z domu, plus dve skolopovinne deti s kvantom uloh, plus chod domacnosti.Ale sedime doma!!! Na rozdiel od tych vyssie popisanych, co to beru ako prazdniny😨
@gelifil ja som tiez reagovala po drazdena,lebo do nocnej nenastupil cely personal podla planu o to viacej roboty pre nas schopnych este pracovat o to horsie ze s mm tahame spolu sluzby na striedacku a este skolopovinne dieta.mm vidim iba praci pri odovzdavani sluzieb alebo neskoro vecer ,tiez si delime praci v domacnosti ako aj,ucebne povinnosti,teraz snim dobieham cez vikend co sme nestihli cez tyzden,,my sa vidime s mm po 2 tyzdnoch v buduci piatok spolu
Nebojte nariadenia dodrzujem aj ja. Chodim sice do prace aj do obchodu ale bezne len tak flakat sa vonku to nie. Aj ked opatrenia mi vadia co sa tyka rusok a tak ale zakon som neporusil. Ked to nebolo povinne nenosil som ho, ale jakmile som vosiel niekan kde je to nariadene dal som si to. Teraz je to povinne tak nosim. Ten obchod ktory nenariaduje rukavice tam si nedam ale ten ktory to nariaduje dam si. Proste snazim sa byt lezerny ale vzdy v medziach zakona.
Ze mozea ist von ale nemas sa zgrupovat s kamoskou, a susedou a kopou deciek a mamiciek....proste kaaaazdy ma byt len s clenmi svojej rodiny...a ked musi tak v robote...ale aj tak vo najviac zamedzit kontaktu aby virus nepreskocil.
dadus nic som o tom nepocul ale uz by bolo na case. Ked mozem byt v robote ja, tak mozu byt aj oni. Neni rovnaky meter na kazdeho darmo je korona. Na poste skratia otvaraciu dobu kvoli korone ale nam to nespravia my robime rovnako. Potom sa neviem dostat na postu lebo vtedy ked mam cas su zavreti v tom obmedzenom rezime tak sa tam nedostanem ale nam nedaju kratsiu sichtu aby sme mohli ist napr. na postu. Toto ma stve ze neni rovnaky meter na kazdeho.
Viete to mi tak pripada ze zamestnanec na posty, v banke, mobilneho operatora, moze mat volno ci kratsiu sichtu lebo je ohrozeny koronavirom ale zamestnanec v amazonu je imunny ze? Ten moze robit rovnako, aj nadcas tahat, ved amazon je vynimka ten obchadza korona ze? Leti virus vo vzduchu uvidi tabulu amazon tak su povie sem nevojdem pojdem dalej a zameriam sa na zamestnancov baky ci mobilneho operatora... Jak v rozpravke nie?
Aj ja si myslím že je to tak. Len do práce a max. do obchodu pre potraviny a nezdržiavať sa vonku viac než nevyhnutne treba. Veď kampaň sa nevolá že nechoďte úplne nikam to sa ani nedá, ale proste byť čo najviac mimo ľudí. Samozrejme ak pracuješ vo veľkej hale s X stovkami ľudí tam si nepomôžeš ale potom to obmedzuj maximálne...
Ale ako v tomto súhlasím s koronavirusom (myslím uživatela nie bacil) že fakt aký to má zmysel že na poštu púšťajú po jednom, do obchodu po skupinkách, ak aj je človek na ulici tak tam maximálne hodinu... a vo velkej hale kde je na kope neviem tisíc ludí na linkách robia 10-12 hodín denne a to akože nevadí???
Akože to mi je trocha smiešne že tam kde zvykáva byť max. 30 ľudí pokope na dajme pól hodinu ani toľko a v tom amazone a v ďalších podobných firmách nechajú 1000 ľudí pokopy ktorí sú aj 8, 10, 12 hodín. Je to normálne? Nám v ofisoch skracujú pracovný čas atď. A druhých hentak nechajú?
@horror amazon neponuka home office? čo viem tak vacsinou open space offices prechadzali na HO. aj u nas napr. kolos- T systems.
@lauritkatesty konexne normalny nazor... no niektori, a je ich vela to beru ako mor... ja len oci otvaram ako sa niektori spravaju, a to je nakazenych 300 ludi... co urobia o mesiac ked ich bude ja neviem, 3000? 🤔 neotvoria asi ani okno 🤦♀️🙈
@alchemilkazltozelena vies co som zvedava,ci to fakt slnko "vyhubi" alebo to bude zase blud. Dnes som pocula,ze kulminovat to ma v polke jula..wtf. 😃 tak tu uz baaars odolny virus bude. Dufam a verim,ze uz sa vedcom podari najst nejaky liek,aj ked asi to skonci zase len prr vakcine.. ale nech,hlavne nech ponoze. Potom som zvedava aj na tu zaockovanost.
@lauritkatesty neviem ja tam nepracujem ale urcite. Ved v BA maju tu velku administrativnu budovu, ma niekolko poschodi kanclov. Asi maju HO ved vlastne ja vacsinu veci riesim tak aj bezne.
Ale maju halu pre robotnikov a tam sa vraj pracuje. V televizii som zahliadal Matovica akrizovy stab ze tam nieco preberali o amazone nieco v zmysle ze volkswagen a podobne zatvorili a oni si kludne robia dalej ako keby sa nic nestalo. Ale neviem nesledovala som. Nevidel to niekto nahadpu? Pripadne hodo link na to video. Vysielala to TA3 niekedy asi 2 tyzdne do zadu.
@horror tak to by som sa tiez velmi čudovaa, keby taketo obrovske open space neriešili.. 😲
Len neviem ake sú presne právomoci čo môžu zavrieť a čo nie. Je to odvetvie logistiky (ako alza, mall, bonprix, aliexpress a pod) tak im sa teraz dvojnásobne darí keďže obchody zavreté, ľudia doma, tak budú nakupovať v eshopoch... Teraz im to nahráva lebo nielen kvôli tomu že sa nechodí do obchodov ale aj že sú doma, nudia sa, tak sú náchylnejší virtuálne shoppingovať takže tomuto odvetviu len nahráva táto situácia. Tak oni memajú dóvod zatvoriť. Však pre nich je táto kríza zlatou baňou!
Aj sa tu spomínalo že od začiatku korony majú viac a viac práce, ťahajú nadčasy... Práve preto. Toto odvotvetvie bolo bolo vždy úspešné a nikdy na to nemala kríza vplyv, lebo ľudia budú stále nakupovať, má to stúpajúci trend lebo mladí už len cez net nakupujú takže kuriérom, eshopom, poštárom, kamionistom sa teraz bude dvakrát lepšie a teraz ako je korona tak dopľom.
A prepáčte že trochu odbočím od témy smerom k politike ale už sa hovorilo dávnejšie o tom že napr. zamestnanci baní na hornej nitre čo sa majú rušiť že čo snimi bude a Fico že prejdú do automobilky čo sa tam otvára... (to bolo ešte pred krízou nejaké roky dozadu) to som chcela použiť ako príklad že teraz zase keď sa už ani automobilke nedarí tak prejdu do amazonu tesca alzy lidl / logistiky celkovo. Vždy nejaký segment zaniktne ale inému sa darí tak treba skúsiť. Nemusíte sedieť ak vám nevedia dať prácu, treba sa rekvalifikovať do logistiky a tým pomôžete aj im že ich odľahčíte a aj sebe že máte naďalej stabilnú prácu nezávislú od týchto veci.
@lauritkatesty & @ostatni nikam sa nedoriesili. Ja som pracoval aj vo Volkswagene (keby toto viem tak neodidem) a odtial som presiel do Amazona. Nic sa nedeje, nic sa nezatvara. Ja som nevidel v TV ani zmienku o tom. Stale sa hovori o automobilkach pricom KIA funguje. Ked moze KIA mozu aj ostatni. V skutocnosti ide o to ze niekto chce tym zatvorenym firmam kazit ekonomiku aby zbankrotovali. Je to konkurencny boj. Mozno KIA chce ostat ako jedina na trhu a znicit konkurenciu. Lebo ak amazon vedel ostat v prevadzke odkedy to cele zacalo, nema ziadne problemy, normalne funguje este aj nabera novych zamestnancov tak potom o com sa bavime? Keby chceli tak by fungovali aj ostatne firmy.
Ja vam poviem ako to je: To zostatie doma plati len vtedy ked to kapitalistovi vyhovuje lebo ked treba zarabat na miliardara tak zrazu ziadne zostante doma neplati vtedy moze byt clovek v praci, vtedy vobec nevadi ze je v hale niekolkostovak ludi. Povedia ze maju ruska, dodrzia ten metrovy odstup a vybavene. Take podniky co su stratove su radi ze su zatvorene a nemusia platit zamestnancov. O tom je to cele. Takze aj koronavirus je len vtedy ked to bohacom vyhovuje. Ked ode o zisky bohatych tak zrazu neni koronavirus.

Nikdy v modernej historii nesposobila nejaka chripkova epidemia ci ekonomivka recesiu taku vlnu sialenstva ako toto. Preto vravim na pol parodia ale na pol zaujimava sitiacia. Spomente si na ine pandemke sars vtacia chripka, financna kriza... Tu take veci boli, ale nikdy to nespustilo taku situaciu aka je teraz.
Presne tak. Policajti ktori su taktiez v praci, kontroluju nas ktori taktiez ideme do/z prace a ten vodic autobusu / rusnovodic ktory je tiez v praci nas vezie do prace. A to nepracujem v zdravotnictve.
Ale kedysi bola tiez taka sranda ze bol statny sviatok a siel som do prace a v autobuse mal vodic pustene radio a akurat tam moderator rozpraval nieco v zmysle "aaaa mame volne dneska, odpocinieme si..." komu to asi hovori, lebo moderator ktory je v praci, hovori posluchacovi ktory je na ceste do prace a vodic ktory ho vezie je tiez praci, ze mame dnes volno...