icon

Čo robím zle? Neviem si nájsť kamarátku

extempore
24. mar 2018

Povedzte mi baby, čo robím zle. Mám 35, dve malé deti do 5 rokov, bývame s mužom vo veľkom meste. Mám doktorát, skvelé zamestnanie, finančne sme na Tom na slovenské pomery asi nadpriemerne. S manželom máme pekný vzťah, ľúbime sa, chodíme na rôzne akcie, do kina, divadla.. Len niekedy by som potrebovala sa zdôveriť kamarátke, chápete to. Problém je v tom, že si prosto žiadnu neviem nájsť. Na materskej s deťmi som bola krátko a pravdupovediac, nikdy som nebola ten typ, čo vysedáva kočíkom na sídlisku. Vždy sa s nejakou kočkou zoznámime, ale potom to ide do stratena.. pár krát jej napíšem správu, ona stručne odpíše, vždy si sľúbime že pôjdeme na kávu, ale keď to nenaháňam, tak z toho nikdy nič nie je. Sama od seba sa žiadna neozve. A mňa to už fakt prestáva baviť sa stále vnucovať..

pbarborka
25. mar 2018

@vanesanova ja som doma s detmi, kamaratky dalekoa, ani porozpravat ani poprechadzat....🙂 tak aspon pokecat 🙂 🙂 🙂 🙂

vanesanova
25. mar 2018

@pbarborka a kde presne byvate?

xxxkatka
25. mar 2018

@tana85 ja som nedavno na ihrisku spoznala maminu- lekarku s ktoru som si fakt super pokecala. A spojila nas hojdacka o ktoru sa nase ratolesti "bili" 😀 Takze nemozes vediet ci ta co zacne o plienkach a kasickach ta niecim nezaujme, neobohati alebo ty ju 😉 Nestavaj sa do polohy o com sa s tymi babami na ihrisku bavit, ked tam je to aj tak len o plienkach, kakani a grckani.

adulka07
25. mar 2018

Tiež mi taká osoba chýba...mám 39...syn je dospelý..s manželom si po 20 rokoch nie vždy máme čo povedať.. zbytočne aj tak ma nepočúva,aj keď mu poviem o 2 dni tvrdí,že o ničom nevie...chodím do roboty a cvičiť,ale chýba mi tiež niekto na kávu,. Voľnú debatu...

mrkvicka060
25. mar 2018

Baby, ked tu citam take temy, ze sa hladaju kamosky a ze nevieme najst normalnu kamartku... Ja si vzdy spomeniem na tie sitcomy ako Frasier, Priatelia alebo Big Bang Theory. Tam su proste ti kamarati aj ked kazdy z nich je proste nejakym sposobom vysinuty, beru sa navzajom taki aki su, povedia si kadeco, akceptuju sa, aj sa na seba naseru samozrejme, ale nekonci tym kamaratstvo. Ja viem, ze je to tak hrane a bla bla, ale ja si tak predstavujem kamosov. Ze nie len pritakavaju, ale vedia sa aj skritizovat alebo hovorit, co sa tomu druhemu az tak nepaci. Ale to uz dnes neexistuje bohuzial, kazdy sa uraza, ked povies veci narovinu tak si akurat tak debil. Ludia si chcu kazdeho prisposobovat podla seba a ked to nefunguje, radsej sa zduju a hladaju dalej. Nedajboh, ze by cloveka niekto skritizoval, tak to urcite nie je pravda a najde radsej milion negativ na tom druhom, ako by sa mal zamysliet, ci to nahodou naozaj nie je pravda,co o nom povedali. Toto je hnusna doba a ludia maju ega tak vysoko, ze to az nie je mozne. Takze velmi tazko sa da najst niekto, kto ta akceptuje, aj ked si samoluby a mas niekedy blbe reci, ale v podstate dobry clovek, a on ta akceptuje aj ked si moralista a posadnuty upratovanim tak, ze ked jej prides na navstevu, tak zacnes upratovat namiesto posedenia pri kave, napriklad... Dnes sa uz ludia navzajom absolutne netoleruju

lau_lau
25. mar 2018

@mrkvicka060 ja sa chcem 😂🤣

pbarborka
25. mar 2018

@vanesanova kusok od ziliny,smerom na martin a vy?

pbarborka
25. mar 2018

@vanesanova konecne clovek zistujektoremu ze, neostal sam na svetebicykel 🙂

zafir01
25. mar 2018

@lindusss2016 velmi premyslam nad tvojimi prispevkami. s manzelom mame obaja len stredne skoly s maturitou, chodime do divadla, citame vela knih , o historii , o nasich konickoch, televizia u nas bezi, len ked v nej ide nieco plnohodnotne, popripade momentalne som sa zapozerala do vinnetoua 😉 . doma aj nase deti sleduju vela dokumentov , snazime sa v ramci fin. moznosti hodne cestovat, robit vylety, ktore nam aj detom do zivota nieco daju. miesto materialnych veci sa snazime skor o prezitie zazitkov . stretavame sa s ludmi z roznych oborov, od murarov , automechanikov, cez ludi z vysokeho manazmentu az po zakladatelov spolocnosti, ktore posobia uz daleko aj za hranicami sk-cz . a mame si s nimi co povedat, vzdy su temy, ktore nas spoja.
je to o vzajomnej prepojenosti, tak ako mi im dame nas pohlad na rozne udalsoti, rozoberanu problematiku , zazitky z cestovania a pod , tak aj oni nam daju z toho svojho mnoho , navzajom sa inspirujeme ( ano aj ludia " zhora" sa v mnohom mozu a vedia inspirovat, ludmi, ktory nemaju dosiahnute vzdelanie, hoc prave spominaní zakladatelia velkych spolocnosti, nemaju vs vzdelanie 🙄 , a pritom su to vazení ludia s majetkom a mocou , ktory sa už zle spocitava, ) a zas poznam ludi s dvoma titulmi, ktorí sa maju financne zial odost horsie ako my s manzelom, a tak to co vedia z technickej oblasti napr , im v zivote momentalne ziadno nepomaha, navyse su flustrovaný z fin. situacie a ked stretnem tych ludi, je mi ich luto , pretoze ked odchadzame z konverzacie s nimi, sme doslova vycucnutí z energie , a nemame si s nimi prilis co povedat, su to vsetko len zakladne slusne frazy, ked niekoho stretnes .

tym som chcela napisat, ze kazdy si hlada sebe rovneho, nerozdelujem svojich znamych ci priatelov, na bohatych a chudobnych, alebo vzdelanych a nevzdelanych , pretoze sama vidim,ake priepastne rozdiely a paradoxy v ludoch nachadzam .
mam ine naroky na ludi, ktorymi sa obklopujem . nemam rada lenivych, pohodlnych ludi, vecne sa stazujucich na zivot, ani tych co vyzaduju pozornost tym, ze sa vecne lutuju alebo hraju na nieco, co nie su . a ani alkoholikov, gamblerov, agresorov a mohla by som este pokracovat ... 😉 ale to je snad uz kazdemu kultivovanemu cloveku jasne 🙂

1sonda
25. mar 2018

Po poslednom príspevku autorky sa mi to zdá tak, že má nároky na ľudí nastavené podľa seba. Ale ľudia berú veci rôzne. Napríklad mňa sa dotklo, že tak v zlom zobrala môj príspevok. Ok, je to net, tak som ho vysvetlila. A pre mňa je elementárna slušnosť, keby sa mi ospravedlnila, alebo aspoň uznala svoju prehnanú reakciu, že mi prakticky krivdila. Ale vidím, že ona to tak proste neberie. Máš jednoducho iné štandardy, viac ti záleží na inom a menej na inom. A každý to má inak nastavené @extempore (čo samozrejme neznamená, že sa máš nechať zneužívať "kamarátkami")
Ďalšia vec: píšeš, že si im robila daňové priznania zadarmo...ale za účelom utužovania vzťahov, čiže nebolo to nezištne. Nečakáš možno žiadne služby, ale ako píšeš "elementárnu" slušnosť. Lenže to je pre každého niečo iné. Možno pre ne to znamená to, že sa ti pekne poďakovali, keď si bola taká ochotná.
Posledné, čo mi napadlo - myslím, že vyžaduješ veľa od ľudí - to jest vernosť napr. si niekde uvádzala. Ale v tomto máš latku podľa seba, t.j. vysoko, keďže si podľa svojich slov verná a spoľahlivá a slušná. Ľudia neradi cítia akýkoľvek tlak. Možno im nikdy svoje očakávania nehovoríš, ale to predsa každý vycíti. Z toho, čo som si tu prečítala mi príde, že máš vysoké intelektuálne aj charakterové nároky. A určite máš čo ponúknuť na oplátku. Ale ľudia sú vysoko nedokonalí a vycítia, keď ich budeš posudzovať.

1sonda
25. mar 2018

@extempore aby si sa zase nenahnevala, ten príspevok vyššie je písaný, ako keby to tak bolo, ale sú to, samozrejme, len moje domnienky

extempore
autor
25. mar 2018

@1sonda ospravedlňujem sa ti, že som si nesprávne vyložila tvoj príspevok. Nehnevaj sa. Nesprávna interpretácia, stáva sa. Ešte raz prepáč. 😉

extempore
autor
25. mar 2018

@extempore ešte k tvojmu príspevku - myslím si, že je logické, ak si kritériá na ľudí okolo seba nastavím podľa seba. Každý máme nejakú výchovu, hodnoty, morálku..

1sonda
25. mar 2018

@extempore samozrejme, že je to logické. Keď je však niekto v niečom výrazný, ťažšie nájde podobných ľudí.

tamara87
25. mar 2018

Presne tak som na tom aj ja

1sonda
25. mar 2018

@extempore niekto to tu tak pekne vysvetlil v príspevku s príkladom zo seriálu big bang theory...

extempore
autor
25. mar 2018

@1sonda v Big Bang sú všetci aktéri vysoko inteligentní ľudia, možno okrem Penny ale to je výnimka potvrdzujúca pravidlo..

fidka79
Odpoveď bola odstránená
1sonda
25. mar 2018

@extempore neslo o big bang, ale o ten prispevok cely, kde sa spomina ten priklad, este som si dala pozor, aby som to jasne naformulovala...

1sonda
25. mar 2018

@extempore a inak penny bola vari viac emocionalne inteligentna ako henti 4 dokopy, asi preto sa s nimi mohla kamaratit 😉

dorottka
25. mar 2018

V BBT su vysoko inteligentni ludia a aj tak sa vacsinou bavia o nie az tak inteligentnych veciach - hry, komiksy, zeny a bezne veci a presne to ich aj spaja. Obcas niekto nieco spomenie, ale skor zbezne, pretoze to, ze je niekto fyzik, neznamena to, ze sa furt chce bavit len o fyzike, plus je to taka siroka oblast, ze kto ma naladu vzdy vsetko vysvetlovat. Ja som ITckar a po celom dni je to to posledne, o com sa chcem bavit - muz je tiez, takze casto robime na svojich internych hobby projektoch aj doma vo volnom case, ale s kamoskou (jednu jedinu mam z fachu) ma vyslovene otravuje sa o tom bavit... ked zacne rozoberat detaily z projektu, o ktorom nemam ani sajnu a ani nepoznam technologie, radsej poprosim o zmenu temy, lebo fakt. Potrebujeme aj obcas vypnut a bavit sa o niecom inom, nie stale rozoberat nesmrtelnost chrusta (tam to zvacsa aj tak skonci, ale snazim sa to trochu korigovat).
A neviem ako vy, ale taketo kamosky intosky su presne ten typ, s ktorym sa clovek nestretava kazdy den, lebo debaty su super zaujimave, ale provokuju vela inych myslienok a su proste na podnety strasne intenzivne, nieco ako dalsia sichta 😃 a to sa kazdy den neda.

vanesanova
25. mar 2018

@pbarborka my v centre na bulvari pri auparku moj muz je z martina neni ste zo stranav?

lindusss2016
25. mar 2018

@zafir01 no nvm teda, ci si precitala vsetky moje prispevky, lebo som dalej vysvetlila, ze podla mna sa clovek moze vzdelavat aj mimo skoly a sice neziska titul, ale vedomosti urcite ano. Aj moj manzel ma strednu skolu technicku, ale dalej sa sam vzdelava, ci uz vo svojom odbore, ale zaujima ho napr.historia a vesmir. U nich v praci je jediny bez titulu ing.dokonca ked sa tam hlasil, tak vysku pozadovali, ale aj tak ho prijali, lebo videli, ze je sikovny, bystry aand inteligentny. Takze opakujem, nie, nemyslim si, ze skola=vzdelanie=vedomosti. Vzdelavat sa dnes moze kazdy jeden clovek, ktory si miesto vecerneho Panelaku (uvedomujem si, ze asi to uz nechodi, ale my tv nemame, takze nemam prehlad o sucasnych programoch😀) pusti dokument alebo chyti nejaku knihu do ruky. Kamosiek mam kopec bez skol a mam si s nimi co povedat, mne su velmi blizke rucne prace, ja si viem super pokecat aj s muzovou takmer 80rocnou babickou a velmi naozaj velmi si vazim a obdivujem poctivych remeselnikov, takze urcite nie som ten typ, co sa bez titulu nebude ani bavit. A co sa tyka materializmu, ja netvrdim, ze si zijeme zle, ze by sme pocitali kazdu korunu, ale nie sme ziadny mamonari, ja svoje deti milujem, ale nemam potrebu im kupovat kazdu hovadinu, mam krasnu dcerku a aj ked sa obcas rozplyvam nad peknymi satickami, vzdy si zvazim, ci ich ozaj potrebujeme, nikdy nepredavam veci, ze mali sme raz na sebe. Absolutne doma nezhromazdujem a ani nepotrebujem kazdu novu vychytavku do domacnosti a rozhodne nedelim ludi na bohatych a chudobnych, ani na vzdelanych a nevzdelanych, ale na inteligentnych a neinteligentnych a to je rozdiel.
Pre dovysvetlenie, svojim prvym komentarom som reagovala na babu, ktora autorke vytkla, ze vo svojom opise uviedla aj svoje vzdelanie, ze sa tym len vychvaluje. Ja som to ako chvalu nepochopila, prislo mi, ze nam chcela o sebe podat zakladne informacie, aby sme si vytvorili obraz. A na druhej strane, ak sa aj niekto vzdelanim "chvali", nepovazujem to za nejaky hriech, je to urcity uspech, ktory dosiahol vo svojom zivote a je na to pravom pysny. Ak sa niekto chvali, ze ma vela penazi, to je uz o inom...

jana_eyre
25. mar 2018

@xxxkatka na materskej som inak ziskala.najviac kamaratok vo svojom zivote.a priatelstva vznikali prave pri takychto situaciach, kde sme zistili ze sme.si sadli a kazdodenne stretavanie sa zmenilo na kamaratstvo..
@extempore zeny na materskej su totiz take iste zeny ako kde kolvek inde, len clovek buva plny predsudkov tak ako si ludia myslia ze upratovacky nevidia triezvo do politickej situacie, ini si zas myslia ze zena doma s detmi svoj mozog musi automaticky zamerat len na temy okolo deti a nic viac.. a pritom ty si taktiez mama a tvoje zaujmy sa nezmenili tym, ze sa ti narodili deti.. take iste mamy su aj okolo teba, tak ako kolegyne (preco vlastne nespominas ci si s kolegynami rozumies? ci som prehliadla?).. ak sa clovek chce kamaratit s ludmi, proste sa musi vyzbrojit s pochopenim inych pohladov a nazorov inak to proste nepojde..

a este jedno by som chcela - danove priznanie a akozekamaratky.. clovek si k tebe dovoli len tolko co mu dovolis ty.. ja mam jednu velmi dobru kamaratku, co je uctovnicka popri materskej robi to.uz dlhe roky, zmamym alebo aj neznamym.. ale s kazdym si uprimne dohodne cenu, praca je praca a kamaratstvo je kamaratstvo.. to nie je dobre sklbovat a cakat za pracu kamaratstvo..

zafir01
25. mar 2018

@lindusss2016 ano ospravedlnujem sa.. pre moj akutny nedostatok casu som si neprecitala vsetky komentare a urobila som si zly obraz a tak som aj reagovala 😉 . pises mi z duse. ja tiez mam urcity respekt pred kazdym, kto ma titul, tym duplom, ak je ten titul z naozaj vydretej skoly , a povazujem za spravne si ho aj pisat, a v ramci moznosti tak ludi vo formalnom rozhovore aj oslovujem , no niekedy je to zbytocne preskatulkovane, a nie vzdy sa hodi bit sa do hrude, ze ja som dokrorka prav a hladam si kamosku . pretoze vtedy to skutocne vyznie nadradene. nedavno sm spoznala zenu , pravnicku z oblasti obchodneho prava, posobiacu v nadnarodnej spolocnosit, ovlada plynule 4 jazyky. vedomostami z jej oborov jej nesiaham skutocne ani po clenky a plne si to uvedomujem, no ked sa rozpravame, tak nas je tazko zastavit, tolko spolocnych tem a spolocnych zaujmov, ze nase rozhovory su ( teda aspon podla mna a toho ako sa nase konverzacie vyvijaju ) plnohodnotne , vzdy sa vela dozviem, no aj vela odovzdam a potom doma premyslam, na co mam popracovat aby som sa aj ja zas kusok vyssie posunula. jenoducho takí ludia su mi inspiraciou . a podla mna aj o tom su priatelstva a vztahy s ludmi okolo nas

lindusss2016
25. mar 2018

@zafir01 ano, to urcite je motivujuce diskutovat s takymi ludmi, ale ako tu uz niekto spominal, ludia sa chcu pri kamaratoch aj odreagovat, teda aspon vacsina, obcas je super rozobrat aj metafyzicke temy alebo konspiracne teorie 😂 ale potom hladam u kamaratiek uvolnenie, zabavu a srandu a nebudem sa tu nijak skrobit a poviem pravdu, po takmer troch rokoch tehotenstva a kojenia by som si uz rada s babami aj vypila a pobavila sa na "nizkej" urovni 😂 ale tak este mam ored sebou minimalne rok a pol kojenia, takze sa zatialbmozem venovat uslachtilejsim cinnostiam 😂
Inak autorke by mozno vyhovoval ako partner do diskusii moj manzel, ten ma velmi rad nekonecne rozhovory o zmysluplnych temach, mna to uz dost vycerpava 😂😂😂 a je to tiez rak, tak asi na tom nieco bude @extempore

tulllipanka
25. mar 2018

@mrkvicka060 no tak teraz si napisala uplnu pravdu

berginkan
25. mar 2018

a nechces skusit zoznamku? 🙂

sunnyhoney03
25. mar 2018

aj ja mam niekedy pocit ze ked niekoho volam niekam tak nikto nema cas, alebo nema kto strazit deti lebo chlap sam nezvladne 2-3 deti a podobne alebo sa im nechce, neskor chodia do prace a pod a ja som zas typ ktory sa nudi na materskej a rada beham a neznasam sedenie doma...neviem odkial si a ako stare deti mas ale aj baby z konika sa zvyknu stretavat kade tade

pbarborka
25. mar 2018

@vanesanova nie, zo strecna