Čo robiť doma bez koníčkov a priateľov?
Ahojte. Čo zvyknete robívať keď ste doma? Poviem vám moju situáciu. Mam 21 rokov a prestala som pracovať kvôli zdravotnému stavu. Presťahovali sme sa s priatelom na dom, ale já som skoro celý život žila v byte. A určite nebudem jediná kto je toho názoru že ľudia z bytu su nastavený trocha inak ako ľudia čo žijú v dome.
No problém je že já neviem čo mám robiť. Samozrejme poupratovať, variť a tak to je samozrejmé. Ale nezabere to predsa celý deň. Keď sa dá a je pekno aj pokosím a spravím si pred zahrádku. Bohužial nemám nijaké koníčky, len ľúbím čítať. A vlastne vobec neviem ako by som si mala nejaké koníčky nájsť, já netuším čo ma baví...ako malá som chcela robiť skoro všetko len mi to rodičia nikdy nedovolili a teraz je podla mňa už na také veci pozde - myslím tým napríklad - tanec, Tímové športy a tak..
A kedže sme sa presťahovali inam než som já bývala tak nemám ani kamárátky s ktorými by som trávila čas, alebo niečo podnikla s nimi.
Som z toho trocha zúfalá. Lebo celý deň nerobím nič
Iné než že upracem, uvarím a čítám si dokiaľ priateľ nepríde z roboty, čo je väčšinou k večeru až.
presne je mlada, moznosti ma vela. nech nezije ako starenka.
@dskjhfdlkdjhl jedovate sliny? Wau novinka na MK.
Ked napisem otazku, zeny, citate co pise? to je ako nadavanie? Utocenie? Polozila som otazku a zhodnotila situaciu.
Skor mi ty prides, ze podla seba sudim teba a hned tu utocis na mna.
Pekny den,snad si sa uz lepsie vyspala a mala si aj sex
@canany No, prejavila si sa podla ocakavania.
@canany Tak zase existujú určite aj práce, kde je stresu minimum a hlavne, pokiaľ baví to veľmi tak môže byť skvelé. Ja nemám prácu. Mne nedá prácu nikto s mojou diagnózou (som len dobrovoľník), píšem šachové články. Každý deň alebo druhý deň napíšem článok a nepociťujem stres pri tom. Napr. tiež zaujímavý by mohol copywritting, ale je ťažšie sa dostať ku nemu. Je väčšinou vo veľkých mestách. To nie je tiež veľmi stresujúca robota. Prepisovať niečo vlastnými slovami. Ja prepisujem napr. mame stavebné normy z papierovej do elektronickej formy a tiež aj preto, lebo tie normy sa menia veľmi. Niekedy aj každý rok vychádza nejaká zmena. Prepísal som takýmto spôsobom už dosť stavebných noriem. Hoci bola to na začiatku bieda, nevedel som sa sústrediť. Pri tomto nepociťujem tiež stres. Sadnem si píšem a do 10-18 hodín mám zvyčajne všetko už hotové (píšem spravidla 1-3 dní). Navyše páči sa mi to, že je niečo za mnou vidno a keď pribúda je to celkom pekné.
Neviem aký máš zdravotný stav, ale čo ja by som dala za to ak by som mohla vypadnúť von z bytu a mohla byť medzi ľuďmi a to preto, lebo ja tiež som doma, ale ja nemôžem pracovať že vôbec.... a od 32r. som doma ID kvôli operáciam chrbtici a 2x operácii mozgu čo som rada že som tu no ty 21r. mladá žena a píšeš že nevieš čo máš robiť..ok presťahovala si sa to rozumiem...že varíš, prataš a nezaberá to celý deň a čítaš tak podľa toho ešte máš výdrž...lebo ja som rada ak navarím vôbec...ale ok neviem čo ti je a prajem ti len zdravie, ale tak ako tu písali ak maš času kopu si mladá 21r, tak hajde či na nejaký kurz, a že na tanec je neskoro? to ti kto povedal? Si v najlepších rokoch alebo tímové športy...ak ťa to baví a máš silu, energiu a tvoje zdravie ti to povoľuje...nepýtaj sa nikoho, choď do toho, lebo dnes si tu a zajtra nemusíš byť. Viem to podľa seba....Čo som ja chcela a nemôžem a tak 15r. trpím na ID. Rob čo ti srdce hovorí....❤
Moje nervy mať tak dvadsať ..24 hodín mi bolo málo 😀😀
V živote som sa nenudila Ani v dvadsiatke ani teraz pred 50tkou 😅😄😄
Už teraz chápeme. Keďže to je anonymný príspevok tak prioritne si mala uviesť dôvod a písať k veci a predošla by si aj nelochotivým odpovediam. Presne ako to pochopil každý (vrátane mňa) keďže sme nevedeli pravý dôvod. Mala by si sa venovať niečomu čo ťa baví. Poprípade porozmýšľať niečo čo ťa nubude stresovať a poprípade aj baviť a niečím čím si môžeš aj privyrábať. Aspoň na polovičný úväzok a čas ti prejde a zarobíš si
Ked 21 rocny clovek povie, ze je neskoro na konicky - to je ozaj vtipne

Ahoj, mohlo by ta bavit fotogrrafovanie, ci malba? Hra na klavir? Pecenie? To su take veci, pri ktorych sa da stravit vela casu, aj denne.
Ak sa ti da, zapoj sa do lokalnych spolkov pre ludi s rovnakou chorobou.
Uc sa cudzi jazyk, zacni anglictinou, ak ju este nevies. To ti tak rozsiri svet, ze az.
Ak mas rada deti, skus sa ponuknut na obcasne strazenie deti, alebo doucovanie. Mozes navrhnut ze budes s detmi robit ulohy, aj ked zadarmo. A nemusia to byt ani cudzie, moze to byt susedkam, kamoskam.
Ponukni sa vencit psov.
Mas nejake plany do buducna? Ak nie, zacni si ich robit, a potom na nich trochu popracuj.
Moze to byt aj crazy plan, aj ked mas zdravotne obmedzenie, ale dokazat toho mozes vela aj tak. Dolezite je pomaly, s rozvahou, v klude aby si si neuskodila.