icon

Čo robiť, keď balík poslaný obyčajne nedorazí?

julkaaa1
29. okt 2024

Ahojte 15.10 .mi pani poslala balík poslala ho obyčajne dodnes nič nemám chodím na postu sa stále pýtať u nás na poste mi poradili zavolať na zákaznícku linku tam mi povedali ze sa treba pýtať na poste kde to bolo poslane pani sa pýtala a tam jej povedali ze nevedia nič lebo to bolo poslane obyčajne ach hnevá ma.to riadne obyčajne som si dala poslať 1 x a vyzerá ze posledný ...

Strana
z2
lenkalienka321
29. okt 2024

@julkaaa1 no tak to už je priveľa na obyčajné poštovné. Moja hranica je 20€. Ale vo väčšine prípadov tak medzi 10-15€.

simca06022011
29. okt 2024

Autorka, stava sa to a ak to zacina byt pravidlo, skor za tym budu (bez urazky) nejaki zamestnanci (osobna skusenosti, kradol baliky /dobierky zamestnanec posty, a balik ostal v systeme lietat ako "niekde je na poste" - aj ked bol riadne trackovany, bud bol aj doruceni, len neprisla dobierka alebo bol uplne strateny).
Co sa moze/mohlo stat:
1) balik sa zrazu objavi = a bud doruci, alebo vrati (lebo okrem toho co tu bolo spomenute, on sem-tam dojde aj na inu postu, na iny koniec slovenska :DD)
2) mohlo sa stat, ze sa poskodil = obal, adresa, hocico = nevedia dorucit, vtedy ide tam ako pise @niekto2hy, rovnako tam chodia baliky, nevyzdvihnute

Riadne pisomne by som aj na strane odosielatela aj prijimatela poziadala postu o najdenie zasielky. Nech si to prehrabu a najdu. a ja mam nieco v ruke..

nabuduce netreba brat na dobierky, staci si to dat poslat DOPORUCENE. AKo vsetko hodnotnejsie ako 20EUR, ma ani nenapadne,a ni ako odosielatela poslat obycajne, ani keby co bolo... to radsej pouzijem packetu. Okrem lahsieho vyberania balika, je aj lacnejsia podla mna.

sweet20
29. okt 2024

@simca06022011 dakujem za odpoved.. len som chcela vediet ako to je, ked vymazu tak vymazu

cyberk
29. okt 2024

Ale vsak toto cele je, len a len tvoja vina, kupujes nieco za 40e a nevies zaplatit za dopo? 🙈 setrit sa neoplati pri tomto, ja si obycajne nechavam posielat len tie, u ktorych mi je jedno, ci sa stratia.. celu zodpovednost za to, ci sa balik strati alebo nie, beries na zodpovednost ty, ked setris na postovnom..
A v tomto storoci ziadat od predavajucej dobierku, je uplne mimo rozum, ak nevies rozoznat kto odr*ava a kto seriozne predava, nekupuj nic radsej 🙈

simca06022011
29. okt 2024

@egonsk to je ten odborny "zargon"... do 2kg sa zasielky posielaju ako obycajny list, ziadne sprievodky sa nevypisuju. Baliky su nad 2kg a vypisuje sa. Podaci listok.

banyka
29. okt 2024

@niekto2hy ďakujem, toto som nevedela .

simca06022011
29. okt 2024

@cyberk tak tu aj predavajuca mohla upozornit, ze ide o 40eur a aspon doporucene to poslat.. :D ja pri takych sumach casto ani postovne neratam a drbnem to do packety zadarmo, len nech sa to nestrati. Alet ak samozrejme, kto si vyberie obycajne postovne, je zodpovedny.. no...

Vela ludi stale nema sajnu ake su sluzby posty, co znamena balik, list, doporucene, dobierka.. :D kopa ludi si mysli, ze ak to neposle na dobierku, strati sa... atd... (teraz nemyslim, prave autorku, ale... stale su taki ludia)

cyberk
29. okt 2024

@simca06022011 aj keby to bolo za 10e.. ked raz si niekto necha poslat obycajne, tak berie zodpovednost na seba ak sa mu tovar strati… 🙈

simca06022011
29. okt 2024

@cyberk mne sa taketo male baliky nikdy v zivote nestratili... :D vacsie, kde je vacsia sanca hodnoty a oplati sa ukradnut ano :DD pripadne pridu otvorene, polepene postarskou paskou a tak :DD

maranco
29. okt 2024

@julkaaa1 vracali sme do e-shopu pokazený tablet, poslaný ako balík s poistením, na stránke https://tandt.posta.sk/ zobrazovalo že je prevzatý a e-shop tvrdil že im nič neprišlo.
Reklamácia na pošte, vo svojom systéme videli že sa stratil medzi depom a kuriérom, pošta si vyžiadala faktúru za tablet a vyplatili cenu tabletu + poštovné.

Keď sa "stratí" balík s poistením a evidenciou/sledovaním, o čo ľahšie sa stratí obyčajný tučnejší list bez zaevidovania.

rozculena
29. okt 2024

@julkaaa1 balík sa nedá poslať bez dokladu.Odosielateľka klame.

slavka1988
29. okt 2024

@rozculena akože sa nedá poslať bez dokladu? Keď posielate obyčajne a platíte v hotovosti doklad nedostanete tak nezavadzajte maximálne obyčajne keby aspoň kartou zaplatila žeby jej stiahlo peniaze a aj to neni dokaz že sa jednalo mojej balík

maranco
29. okt 2024

@slavka1988 balík sa nedá poslať obyčajne, má len tieto možnosti balík na adresu alebo balík na poštu a potom expres kuriér na poštu alebo na adresu

slavka1988
29. okt 2024

@maranco 🙈

maranco
29. okt 2024

@slavka1988 https://www.posta.sk/sluzby/balik

Balík je jednoduchá a cenovo výhodná služba na zasielanie tovaru v rámci Slovenska, ku ktorému dostanete doklad o jeho podaní. Balík doručíme na adresu alebo si ho adresát môže vyzdvihnúť na pošte alebo v BalíkoBOXe. Informácie o pohybe balíka je možné získať prostredníctvom Track & Trace.

slavka1988
29. okt 2024

@maranco balík sa dá poslať aj ako listová zásielka pracujem na pošte tak ak treba pridi do Pb a rada ti ukážem ako sa posielajú veci

maranco
29. okt 2024

@slavka1988 tak to je smutné že pracovníčka pošty neovláda poskytované služby, prečítaj si ešte raz čo máte na web stránke čo je balík a čo je listová zásielka a aký je medzi nimi rozdiel
"tučná" listová zásielka nie je balík

to akoby personalistka sa tu priznala, že dnes písala zamestnancovi výpoveď dohodou

slavka1988
29. okt 2024

@maranco ty si cely smutný 😂

rozculena
29. okt 2024

@slavka1988 balík sa NEDÁ poslať bez dokladu,a netrep,že ja zavádzam,ty ani nevieš,aké rôzne zásielky existujú. a to robíš na pošte!

mk22
29. okt 2024

@slavka1988 je balík a listová zásielka, balík nepošleš bez dokladu.. List zásielku, áno, obyčajne.. No balík nie.

julkaaa1
autor
29. okt 2024

Zeny pani poznám bravam od nej veci hocikedy ale vždy na dobierku tak si vravím lacnejšia posta dám si poslať ako list opravujem sa ak som napísala dačo dnes je to presne 2 týždne co mi to poslala a dodnes nemám.nic pani na poste mi povedala ze ona mi nepomôže keď nemám žiadne číslo že to nezistí ach bože

mk22
29. okt 2024

@julkaaa1 mohol sa stratiť, stáva sa.
Poucila si sa, a teda pre mňa 40e balík automaticky s dokladom, nie obyčajne.
Práve pre tento prípad, nemáš doklad, nevieš dohladat, na pošte neurobia nič

Strana
z2