Čo robiť, keď začne vojna?
Taha mi na 40tku ,kazdy ma pozna ako psychicky silnu a optimisticku zenu , vzdy na kazdy problem som mala riesenie , pomahala som aj kamoskam (aspon psychicky),vsetko som v zivote zvladla na jednotku, ale odkedy som v nedelu kona citala a to vsetko o bombach samu seba nespoznavam😔
Ked si vecer lahnem s malou(4r) do postele,stisne mi srdce a placem.placem lebo nechcem aby zomrela,aby trpela. Keby nebolo jej je mi to vsetko jedno ale ona musi zit.
A ja ju neviem ochranit.
Pred nou som v pohode ,znamy sa mi smeju,aj chlap - ze prehanam,zijeme v hornom Rakusku ,Rakusko je neutralne „vraj „ nam nic nehrozi ale clovek nikdy nevie.
Co spravit ked sa nieco stane?ist do garaze? Pivnice?a ked nas zavali? Budeme pomaly zomierat?
Ked som v praci som uplne v pohode ,ked idem po meste myslim si zena klud pozri zivot ide dalej ale pride vecer a ja som v keli.v totalnom keli.
Ja viem ze mi nepomôzete ,ja viem ze „co bude to bude“
ale tak velmi boli ta predstava ze co ked mi moje dievcatko umrie v naruci….tak strasne…. ved je taka mala este ,ma cely zivot pred sebou.ah ja neviem uz jak si tieto myslienky vyhodit z hlavy.ako?
Ako to robite ze ste „tak v pohode“ ?😒😒
Ja som sa zacala modlit. Viem,ze nas to nespasi,ale mne to pomaha. Potom si hovorim,ze kazdy jeden sa boji a kadejako rozmysla a musime si vsugerovat,ze bude dobre. Nikto nechce zazivat vojnove muky. Tiez som silny clovek,ale toto ma polozilo,predstava,ze zazijeme tu hrozu. A hlavne si hovorim,ze si uzijem pritomnost a nebudem mysliet na to,co bude. Neviem,co bude ako bude.
sa ti čudujem...bývaš v Rakúsku a my čo sme blízko hraníc resp. ďaleko bližie ako ty sa nebojím vôbec... však čo má prís´t - príde...
a keby malo tvoje dieťa o 10 rokov viac tak by si už bola v pohode?
@deti95060810 aj keby mala 20r nebola by som v pohode ,neviem preco mas taku zvlastnu hlasku.mam jedine dieta cerstve 4 rocne , vymodlene vytuzene , myslim si ze je to normalne ze sa bojim o jej zivot.
Ale mas pravdu co ma prist pride treba si zatial zivot uzivat😊🤗
Ja som si uz cez vikend pripravila tasku s nejakymu trvacimi potravinami, vodou. Druhu kapsicku s dokladmi a hotovostou a nejakymi Liekmi, tampose. Len chytim a hodim do auta.
Este mam napisany zoznam, ak stihnem prihldim spacaky, karimatky , oblecenie, deky
Mame luxus casu-mozeme sa pripravit. A ak sa nic nestane, tak sa na tom mozno raz zasmejeme.
Baby, tento idiot tu dnes taha nocnu, dnes uz zalozil 3 temy, to iste vcera. Je to plateny TROLL z Kremla a vyvolavanie paniky. Prispevok nahlaseny adminovi.
@autorka, valam sa od smiechu uz na totalku dnes, tahas nocnu v trollovani? 🤣🤣🤣
@lenusiatko nie som Troll bohuzial …. Som roky na konovi. Len som nechcela aby ma spoznali
Neviem preco by mal byt strach o dieta Troll 🤦🏼♀️
Aj tak dakujem mamickam ktore odpisali velmi ste mi pomohli🤗
@lenusiatko Preco by to mal byt Troll?zato ze jedna zena ma strach a nechce pisat pod svojim nickom?chapem ze je tu vela podivnych tem sama ich citam,ale aby si sa do kazdej anonym temy pustala ze je Troll je trochu chore.
Nemyslim si ze som v pohode,ja len nemam cas nad tym uvazovat. V praci som 9-10h denne,cestou domov nakupim,rodina,kruzky,ulohy,varim si obedy na dalsi den,lahnem si do postele a som rada ze som. Spravy si vypocujem v aute cestou do prace alebo precitam na rychlo rano pri kave. Neni cas panikarit.
Ja pri každej bežnej dennej činnosti myslím na tie ženy s deťmi v bunkroch, ako sa im za dva dni otočil život hore nohami. A nejako si viac začínam vážiť to, že si môžem oprať, že mám posteľ, že sa moje deti spokojne môžu hrať so svojimi hračkami, že môžem pokojne do obchodu, že si môžem povysávať dom … lebo toto všetko oni zrazu nemôžu. Život zbalený v jednej taške a neistá budúcnosť. Je to mi hrozne ľúto, ale zároveň s tým nič neviem spraviť. Už včera som si vravela, že nebudem čítať noviny, ale nedá mi to, chcem vedieť, čo sa deje. A tak sa snažím neriešiť a keby sa niečo stane, zariadime sa podľa toho. A deti sú inak fajn, lebo moje dve mladšie baby netušia, že je vojna, netušia, kto je Putin, nevedia, že denne niekde umierajú ľudia a vybuchujú bomby. Oni sa hrajú, jašia, zlostia a ja sa tak na nich pozriem a vravím si, ako im je dobre. Starší syn sa už zaujíma, pýta sa, rozprávame sa veľa … Každopádne, nedokážeme to my ovolyvniť. Ak si veriaca, modli sa. Choď sa prejsť, športuj, nejako skús zrelaxovať a všetci spolu držme tým statočným Ukrajincom palce … lebo ich odvaha je dychberúca … iné sa nedá robiť 🙂.
Keby sa to stalo, tak by asi bola už tretia svetová a asi by nebolo kam utiecť, ale neviem... Nikto nevie, že čo bude zajtra... ❤️
Nepredstavuj si ze ti umrie v naruci. Predstavuj si ze bude mat dlhy krasny zivot a ty v naruci vnucatko.
Tu vidim skor iny problem. Pravdepodobne mas uzkost az depresiu. Ber to tak. Nie si v tom sama. Cela Europa sa zmieta v neistote co bude,kam sa ukryt,zdrhnut...Ja to vidim tak,ze najlepsie je ist den za dnom. A keby sa aj nahodou k niecom realnemu schylovalo nie si sama,predpokladam ze mas rodinu,kamaratov,znamych a nejako si uz pomozete navzajom. Takto by si sa mohla bat prakticky cohokolvek-novej mutacie covidu,ze pride hladomor,ani globalne oteplovanie sa nezlepsuje...proste nejako bolo,nejak bude...za pochodu sa vsetko poriesi 🙂
Autorka, ja by som sa mála báť 9x viac, ako ty. Lebo mám dve dcéry, 4 vnúčatká, dvoch zaťov a manžela. Bojím sa primerane, nešaliem z toho, nie som v tom sama a nie je v mojej moci to ovplyvniť. Takže kľud, daj si tabletku a choď si ľahnúť k dcérke.
lebo že má 4 roky a má celý život pred sebou... no tak moje baby majú 16, 13 a 12 r. a tiež majú život pred sebou...či už si podľa teba svoje odžili?

@annm81 toto je super prispevok a z tejto strany som sa na to veru nepozerala, co vsetko sa moze stat..vdaka!