icon

Čo robiť, keď zlaté náušnice zmenili farbu?

17. jan 2024

Ahojte kupovali sme dcére zlate náušnice asi pred 8 mesiacmi. Boli cely čas v krabičke a dnes som jej ich chcela ísť dať vymeniť za tie dočasne ktoré ma v ušku ale prídu mi že zmenili farbu. Boli pekne zlate a teraz mi prídu ako medené s nejakým povlakom. Myslím že sa mi to nezdá, myslite že sa niečo take mohlo stať? Poprípade čo s tým teraz?

Čo robiť, keď zlaté náušnice zmenili farbu?
Strana
z2
beata_k
17. jan 2024

Ved normalne zoxidovalo. Nic mu nie je. Treba to len vycisit. Toto nie je na reklamaciu

fineta
17. jan 2024

@beata_k nevadí, nech ide reklamovať, vyčistia jej ich na počkanie.

domka222
17. jan 2024

@nevenka však preto píšem, že len čisté zlato neoxiduje, lebo neobsahe prímes. Pri 14k sa to môže stať a stáva.
A neznamená to,že keď sa to tebe nestalo,nestalo sa to nikomu inému.

h2
17. jan 2024

@dadis Vďaka, zase som sa niečo nové naučila.

vulka
17. jan 2024

@h2 Vpravo hore máš napísané naušnice a vedľa toho čísla 585 medzera 1000. Je to označenie rýdzosti zlata. V tomto prípade to znamená, že v 1000 gramoch zliatiny je len 585gramov čistého Au.

vulka
17. jan 2024

@stanulienkat Ale práveže to 14karátové môže.

h2
17. jan 2024

@vulka Vďaka, to som netušila, ale už mi tu vysvetlili.

stanulienkat
17. jan 2024

@vulka mam vacsinou 14k a nikdy sa mi to nestalo.

nevenka
17. jan 2024

@domka222 vsak pisem, ze na jednych sa to stalo, ale v mieste dotyku s pokozkou. Mame ulozene 40 rokov naramky u mamy, v kuse su v krabicke, akoze trochu to oxidovat moze, ale takto ako autorke? A dalsich xy sperkov a nic im nie je. A nielen ja to pisem, aj ostatni. Keby to bola lacna bizu, tak ani pol slova nepoviem. Take pozlatene, co sa zosucha vrstva. Ved to snad nemala vo vode cely cas. To si mohla kupit obycajne strieborne, no nepotesilo by ma to. Toto sa bezne nema stavat a v takom rozsahu. Podla mna.

nevenka
17. jan 2024

@stanulienkat no ved, moja starka nosila dlhe desatrocia take z 9k zlata a ani tie nikdy nescernali.

domka222
17. jan 2024

@nevenka však uvidí, čo jej na to povie zlatník. My môžme polemizovať koľko chceme

nevenka
17. jan 2024

@autorka nerobila by som ziadne pokusy s cistenim, sla by som reklamovat. Uvidis, co Ti povedia...

viera27
17. jan 2024

Mne toto spravilo aj 18karatove,ale po rokoch. Normalna vec. Dala som do zlatnictva vycistit. Segra co ma take iste kupovane v tom istom zlatnictve a case je ok (to boli darceky od rodicov). V tvojom pripade,ked je sperk relativne novy,tak smer zlatnictvo a skus reklamovat,alebo nech to minimalne vycistia.

macekovam
17. jan 2024

Daj maly hrniec.. Na dno alobal.. Náušnice.. 2 lyžičky sódy bikarbony... Trochu ich zabaľ a zalej horúcou prevarenozu vodou z kanvice... Nechaj vychladnúť. Voda nech sa dostane aj k nausniciam...

bluehorsee
18. jan 2024

Poznám veľmi dobre😐dcérke dostala na krstiny krásne náušnice a presne toto sa stalo asi po týždni v ušku. V zlatníctve nám síce reklamáciu zamietli, ale vyčistili. Medzitým babka kúpila nové, lebo to čistenie im trvalo vyše 2 mesiacov. Zoxidovali aj tie. V drogérii dostať kúpiť taký sivý obrúsok/handričku a ňou to ide krásne dole. Kupovali sme v teta drogerie. Skúsim pohľadať obrázok

bluehorsee
18. jan 2024
bluehorsee
18. jan 2024

@bluehorsee ale volá sa to aj inak. Popýtajte sa predavaciek. Pozor aby ste sa nezlakli ked to budete lestit. Ta handricka ostane cierna. Nausnicky budu ako nove. Potom ich radšej dajte do alkoholu aby sa vydenzifikovala. Len boh vie cim je ta handra napustena ked to tak pekne cisti😅

aluskasm
18. jan 2024

Isla by som ich vyreklamovat

bobkovci5
18. jan 2024

Mne sa niečo podobné sa mi stalo zo striebrom keď som mala všetko v jednej krabičke kúpila som cistis striebra a šperky behom 5 sekúnd boli ako nove. Vyskúšajte

Strana
z2