icon

Čo robiť počas PN, aby ste sa nenudili?

3. apr 2025

Od budúceho mesiaca si idem dať vybaviť PN a chcem sa spýtať čo robíte na PN? Varit jasné ale aby som sa doma nenudili? Okrem upratovania a starosť o zverina? Aj ste niekde išli do obchodov? Alebo? Môžem si nájsť aj nejakú brigádu aby som nebola bez príjmu? Dakujem

dskjhfdlkdjhl
3. apr 2025

Jasne, vsetci sme blbi, len Ty si lietadlo.

dskjhfdlkdjhl
3. apr 2025

A mas snad dojem, ze pohlavne chorby liecia na psychiatrii? Ci co si nam chcela zvestovat?

autor
3. apr 2025

@krasneleto nemôžem meniť prácu. Nikde by mi nevyšla taká vysoká materská.
Ja nehovorím o otehotnením ale príprave na tehotenstvo. Musím mať 3 mesiace nízke hladiny aby to neovplyvnilo plod. Ťažko to pochopia ženy ktoré môžu skočiť na to hneď. Ja to musím plánovať lebo ak by som to neplánovala poškodil si dieta

krasneleto
3. apr 2025

@dskjhfdlkdjhl ona nema ale pohlavnu chorobu

autor
Odpoveď bola odstránená
autor
3. apr 2025

@dskjhfdlkdjhl ja hovorím o metabolického poruche! A to s psychikou nemá nič spoločné tak odpal lebo iba seba strapnujes

dskjhfdlkdjhl
3. apr 2025

@krasneleto no, hlavne ona vobec nepochopila moj prispevok a aj Ty si mrkni, na co reagovala ona. A teda potom na co nasledne ja. Toto tu nema vobec zmysel, lebo ona pisany text nechape a teda rady prijat nevie a nemoze.

dskjhfdlkdjhl
3. apr 2025

Autorka, nemozem zato, ze si ako bedna gitu.

hopatko
3. apr 2025

Ale uz dost. Ja neverim, ze toto pise dospela osoba...

autor
3. apr 2025

@dskjhfdlkdjhl tak čo si mi radila daj nech ma pouci taká múdra osoba ako si ty pocuvam

januska12323
3. apr 2025

My rozumieme neboj sa. Ale ako vravím to nie je na PN a ak aj áno nemôžeš potom pracovať. To je všetko čo musíš pochopiť.

dskjhfdlkdjhl
3. apr 2025

Pocuvas zbytocne, musis citat. Prejdi si celu diskusiu, radila som Ti ja, radili Ti aj druhe, ale uplne zbytocne.

silvike
3. apr 2025

@dskjhfdlkdjhl Vidis, ako to naformulovala "idem si dat vybavit"...taze zjavne autorka chora nebude veru a bude sa chudatko na PN nudit tak hlada brigadu a aktivity na vyplnenie casu. Hruuza des takyto system. Kde chodia ludia na takych Dr. ze len tak vypisu PN na fiktivnu dg. ? P.S. nie, nezavidim, ale ma to stve jak to niekto berie ako samozrejmost. Vybavim si marodku a este aj brigadka na cierno by bodla. Vychcanost nekonecna, ziadne moralne zabrany, nic.

krasneleto
3. apr 2025

ale ty nemozes byt v pripave na tehotenstvo PN, co nerozumies? ja chapem , ze mas diagnozu, ktoru musis mat pod kontrolou a az potom planovat tehotenstvo... ale co s tym ma plan PN do nevidim? ked sa ti stabilizuju hladiny po mesiaci, co myslis, ze budes tahat PN az kym neotehotnies? mozes si najst aj inu pracu... horsie platenu a dobrovolne si platit DNP. co je pre teba priorita? mat vysoku matersku?

veselo_neveselo
3. apr 2025

Pozri sa, uz ti tu odpovedali.
Pocas PN nesmies pracovat. Ak ta doktorka vypise na PN, tak chod a uvidis, ale nepocitaj s tym ze budes brigadovat.

Aj ked, kvoli prijmu, nebolo by lepsie radsej pracovat, aj ked by si si jedlo musela nosit z domu, ako byt tak dlho na pn? Lebo to som pochopila, ze ma byt tvoj problem? Zamestnavatel poskytuje jedlo, ktore tebe nevyhovuje.
Ja by som sa obratila na inspektorat, ci konaju podla zakona. A dovtedy si nosila svoje jedlo z domu.

A este by som chcela podotknut, ze otehotnenie ti moze trvat dlho. Nemusi, ale moze. Ak pojdes na PN, si pripravena ostat bez prijmu rok (dva?), potom byt na materskej a rodicaku? Mas toto spocitane, ci to je vlastne realne?

krasneleto
3. apr 2025

imaginarne.. pojdes teraz na PN, aby si sa ustalila... ustalis sa o 3 mesiace napriklad... PN skonci... nastupis naspat do prace, kde si tam kde si bola, kedze nikto nema zaujem ti vyhoviet... tak nerozumiem... ci myslis, ze o tri mesiace si ustalena, ale budes tahat PN len preto, ze chces otehotniet? kto sa pod to podpise? to ako keby som s anginou chcela byt rok doma, len preto ze chcem otehotniet... v case existujucej PN

velmi vymyslas a dopadnes nakoniec zle,.... o ukonoceni PN nerozhodnuje najnovsie IBA tvoj lekar, ale moze ju kludne skoncit nejaky chytrak... po takejto PN ta z prace vyhodia...a a si na tom s planovanim vysokej materskej este horsie ako prijat fakt, najst si pracu, dat sa dokopy a potom ked otehotnies ist na rizikove...

ides si tu stale svoje, niekde ta tvoj doktor- asi ten co ta riesi v ramci diagnozy velmi zle "zagarantoval" , ze otehotnies... to niekto nemoze garantovat...

katka2602
3. apr 2025

Nie počať PN pracovať nemôžeš. Dajú niečo na ruku??? Akože zamestnávateľ ťa bude mať na čierno? Počas tvojej PN? Ty kokos, zobrala by som Ti aj rodný list nie len tu PN. Rozum sa mi zastavuje čo všetko vedia vymyslieť vychcani ľudia. Seď doma na zadku a dávaj si hodnoty do normálu, potom sexuj, aby si otehotnela a môžeš byť doma 4 roky. A po 4 rokoch budeš robiť čo? Podľa toho ako píšeš robíš niekde v kuchyni? Reštaurácii? Kde pôjdeš potom?

katies0410
3. apr 2025

Ty si tu už písala pravda? Že chces otehotnieť, ale máš ťažkú diagnózu?

krasneleto
3. apr 2025

@silvike pri fiktivnych PN je to tak.. ale !!!!! tie diagnozy aj sleduje socialka, a ukoncit PN moze aj posudkovy lekar , najma ak niekto chce deklarovat, ze ustalenie hodnot bude trvat rok

casavina
3. apr 2025

Autorka čítala som len potiaľ, že plánuješ sa do práce vrátiť o 4 roky lebo tehotenstvo... nezabúdaj že plány sú jedna vec a realita je úplne niekde inde.. ako vieš že hneď otehotnieš, ako vieš že nebude potrebné ivf, ktoré mimochodom nemusí vyjsť nikdy...hmmmm... Neviem koľko máš rokov, ale vidno že ešte nevieš ako to v živote chodí... Veľa zdravia ti želám 🍀

bielykral
3. apr 2025

To je normalne? Tvl....cumim

janinah
3. apr 2025

Mňa by zaujimalo kde pracuješ.Lebo ja na operačnej sale a tu kavu chlipnuť či dať si polku banana viem vždy aj mefzi opetaciami.ak potrebujem.Kwd vieš odist na wc tak vies odist aj nieco zobnut.ced to nemusiš mať naservírované ako v interhoteli.

bielykral
3. apr 2025

Tak to musis mat velmi dobru znamu pani doktorku aby ti dala vychadzky...a este aka bude diagnoza

janinka007
3. apr 2025

@bielykral ved to už niekolkokrát spomenula v diskusii

autor
3. apr 2025

Baby s mojou diagnózou sú pri príprave normálne na PN a uznávajú to keďže to všetko je pod lekárskym dohľadom. Vyšetrenia mám porobene otehotnieť môžem bez problémov aj môj muž a ako vravím. Doktor povedal prostredie kde by pracujete je vysoko infekčné a keďže by som bola prvorodička tak do práce sa vrátim až po materskej. Z normálnej PN má hneď prepisu na rizikovú keďže tam musí byť ešte vyšší lekársky dohľad ak rovno nie hospitalizácia. To není môj výmysel.
Áno písala som tu raz. To není o Tom,že by som PN chcela ale doktor to odporúča keďže kvôli práci sa mi stále neustalili hladiny pretože nemám potrebný čas si zarábať špeciálne lieky čo je gro tejto diagnózy.
Budem mať sto krát horšie tehotenstvo ako normálna zdravá žena keďže je pre nás doprevádza je strachom aby som niečo neposrala a nepoškodila si dieta

malaopicka
3. apr 2025

Ja odporúčam neotehotnieť, po svete chodí už dosť hlúpych ľudí. Sorry, ale toto už ani nie je možné…

krasneleto
3. apr 2025

uz tvoja samotna diagnoza hovori o tom, ze mat s nou dieta je na zvazenie... este raz, prosim ta kto ti garantoval, ze budes hned tehotna?
iba na dotvorenie toho co tvrdim... obaja sme s prvym manzelom boli zdravi, vsetky vysetrenia negativne, a ked tym myslim vsetky, tak toho casu vsetko co existovalo mi spravili, on ukazkovy spermiogram ...... a ? 5 rokov snazenia pod dohladom , aj bez neho bez uspechu... dokonca ani IVF nebolo uspesne a potratila som ...

to , co tvrdis je tak odvazne, ze by som sa radsej uvedomila v takychto vyhlaseniach, zivot ti moze ukazat aj , ze to moze byt uplne inak...

samozrejme ti to nikto nepraje, ale tak huronsky deklarovat tak citlivu a nami neovplyvnitelnu vec ako je otehotnenie, ako samozrejmost , ja po x rocnych skusenostiach povazujem uz za kategoriu nepokorne, drze az odvazne...

casavina
3. apr 2025

@krasneleto áno, u autorky veľmi chýba pokora a chcem veriť , že je to len neskúsenosťou a vekom..

lenkasarka
3. apr 2025

Myslím ze sociálna poisťovňa by mala mat nejakého iteckara a ten by mal sem chodiť veľmi často a vyhľadávať ľudí podľa ip adresy a pekne krásne im tie účelové pn rušiť. A nielen tie ale aj účelové navyšovanie platov počať tehotenstva atd.

marryliese
3. apr 2025

Musíš mať PN aby si vôbec otehotnela, máš dedičnú diagnózu, celé tehotenstvo budeš v riziku seba aj dieťaťa. Zamestnávateľ nemá tušenie o PN keďže ti nepovolí ani pauzy atď. Ale odísť nechceš kvôli peniazom. Buď zmeň prácu a daj sa do kľudu alebo do tehotenstva ani nechoď. Kto ti zaručí že otehotnieš? Môžeš byť na PN s takouto diagnózou a keď ju budeš musieť ukončiť zamestnávateľ ťa tak či tak vyhodí. Tehotenstvo ti nikto nezaručí,to ako to máš naplánované na 95% nevyjde.