Čo robíte, keď ste zúfalé?
Poviete si, že milión ľudí sa má horšie? alebo nikdy nie je tak zle aby nemohlo byť ešte horšie? prípadne zapijete/zajete svoje starosti? alebo si vynadáte, že prečo sa netešíte z toho, že máte oči, ruky, nohy a strechu nad hlavou? alebo si poviete, veď nevadí, aspoň som zdravá ? či teda si poviete, že keď v tomto mám problém, tak aspoň v niečom inom sa mi darí? čo keď zrazu nič nevychádza a keď sa pozriete dopredu, tak vás striasa z pocitu, že nevidíte nádej na zlepšenie a ticho sa modlíte, aby ste to prežili?
@kittykat22 nejde o jazyk cokolvek...ja potrebujem spolocnost, smiech, spolocne zazitky ja zo samoty utekam mam rada ludi, ale sama by som takto nevedela ist ani do kina do mesta🙂
@salamistka asi potrebujes zmenu prace mozno to Ta frustruje, berie energiu...Ja tiez mam povahu co stale nieco riesi, premysla co a ako..vsetko naplanovane nieco nevyjde mam vraj vysoke ocakavania na seba, kazdeho...co si ja vobec nemyslim, ale mam rada, ked sa povie, ze nieco plati, tak to ma platit, fungovat a nie lazo plazo.Nechces chodit k psychologicke na pokec?mozno by to pomohlo najst iny pohlad.
@salamistka prepáč, ale ty si asi nebola nikdy naozaj zúfalá, len mi skôr príde, že si frustrovaná z práce, možno by ti fakt pomohla nejaká dovolenka preč od ľudí na samote u lesa? Proste vyčistiť hlavu?
@janickacrazy nenapísala som skoro nič o svojich starostiach, len to, že vo všetkých aspektoch života ich mám, ale nebudem konkretizovať...čo sa týka práce, tam to bolí najmenej :D
@salamistka tak potom som to nejak nepochopila z toho, čo si napísala, tak teda v ktorej oblasti je ten najväčší problém, vzťahy?
@karelova možno by si mala zmeniť prácu, keď chcete bábo a nedarí sa, keď je telo v strese, tak neotehotnies
@salamistka mne veľmi pomáha behať a upratovať a hudba. Aspoň trochu ma to nabije silou a energiou.
ja športujem, bicykel, korčule, padleboard, lyzovanie.... šport mi velmi pomaha príst na iné myšlienky
@salamistka ja si vzdy hovorim ze este stale padam, este som "nedopadla" takze neviem ako to DOPADNE
Bike, upratat cely dom, nechat spadnut psychu na same dno-lahsie sa odraza, vyspat sa. Niekedy sprcha/vana. Revat a potom pride iny pohlad na vec a aj sila ist dalej.
@katches69 Nezufaj,nádej odchádza posledná.
Keď som zúfalá? Hlavne si pomyslím, že patrím k tej šťastnejšej časti populácie vo svete. Mám strechu nad hlavou, mám čo jesť, deti mám zdravé,... . Viac ako miliarda ľudí na svete sa dnes ešte nenapilo aspoň pohára čistej vody, pretože žijú v extrémnej chudobe. Takže koľkokrát si poviem, že riešim banality, nech sa už jedná o čokoľvek. A potom to hneď ide lepšie. Sme ľudia, nie stroje, také chvíľky doľahnú na každého.
Závisí od toho čo zufalost vyvolalo.. ak je to niečo čo nedokážem zmeniť a je to naozaj vážne (čiže vážna choroba mňa, blízkych, smrt) tak plačem a trápim sa... Každú možnú chvíľu ma prepadne hrozny pocit.. Potom si na to.postupne zvykám..
ak je zúfalstvo vyvolané problémom ktorý má riešenie, tak sa snažím nájsť to riešenie a pokúsim sa ho vyriešit.. ale vždy tomu najprv predchádzaju pocity ako nastvanost, zúfalstvo, panika a nakoniec keď sa mi veci uložia v hlave nájdem to správne riešenie.. potom si vždy poviem že bodaj by všetky naše starosti sa dali riešiť.. no nedajú, bohužiaľ..
A ešte doplním, nikdy nebývam zúfalá z banalit.. možno má naštvú, ale to je tak všetko.. naozaj zúfalá som z vážnych veci...
@salamistka uplne vsetko co si napisala spravim.teraz som zufala uz pol roka. Maleho mi nevzali do skolky co mam 2 min od domu pesi, pojde do platenej sukromnej skolky, navysi sa rozpocet, ostanem ako čašníčka 15 hodin denne robit v starej praci- ktoru milujem, vychadzaju mi v ustrety uz teraz, a hlavne, tu skolku si mozeme kvoli tomu platu aj dovolit, budem si musiet kupit druhe auto aby som dieta zaviezla cez cele mesto rano a poobede z a do škôlky + o tom ako budem zvladat domacnost netuším a som stla3 zacyklena v tychto myslienkach.
Najem sa, vypijem si kavu a poviem si ze vsetko je fajn, kym sme zdravi, mame to najcennejsie. Tak zatneme zuby a ako rodina tento rok nejak prežijeme, posilni nas to a atd.. nikdy nie je tak zle aby nebolo horsie. Si predatavim činske/africke/ mongolske/iracke deti, tak toto veru nie su ziadne problemy 😆
Ale ako píše @jana_eyre_2 ak je za tym choroba alebo smrt, to je ine. To som smutna a zufala aj niekolko dni/mesiacov...
@salamistka Jarmilka,máš krasne meno,nesmuť, najlepší Doktor je spánok.
@salamistka ahoj ja, ked som zufala ( raz za mesiac, dva) ani nie ze zufala, ale brutal v strese lebo vsetci ma potrebuju....deti,manzel,robota,praca,domacnost atd... Tak ked to na mna uz dolahne.. Tak si za 1 drbnem😆😆😆😆😆palenku... Podotykam pre antialkoholky, ze za jeden😆😆😆🙏
Ja si kúpim fakt dobre vino😊 hneď je svet krajší... A ďalšie dni ukážu riešenie, niekedy sa problém vyrieši aj sam 👍😄
@salamistka
Ak je to ochorenie, tak len s pokorou cakat...to nie je nieco co dokazeme ovplyvnit... Niektore veci treba proste vypustit... Ako vyssie pisu, mat jemne v pazi... A riesit naozaj to podstatne... Lebo svet by nas dokazal rozmliet ako tsunami... Povinnosti, zodpovenost, peniaze.... Atd.
Stale treba byt vdacny, pokial nie je clovek chory a nic ho neboli... Lebo vsetko odstatne sa da zvladnut...
Teraz zomrela jedna maminka, uzasna zena, mala 4 deticky do 5 rokov... Je to strasne.. Mna toto vzdy polozi.. Nedokazem sa tesit a brat zivot s lahkostou... Aj otec mi umrel... Takze pre mna tu zivot na tejto zemi je len doscasny.. Ja nie som nikto.. Lebo len clovek, ktoreho cas led pride tak odide... Ako kazdehoz nas...
@salamistka nemáš depresiu? Nie si vyhorena? Keď píšeš, ze už nevieš ani plakať... A pokoj existuje, len je ťažké ho nájsť, keď má človek za sebou nejaké traumy, nesprávne vzorce správania naučené v detstve, možno manipulátor ov okolo seba... Začala by som psychoterapiou na tvojom mieste.
Mne pomohla jedna kniha,že nelamat si hlavu s niečím čo neovplyvnim, a ostatné treba riešiť a neodsuvat a hlavne treba zmierniť niekedy nároky a naučiť sa byť spokojný so situáciou ktorá nie vždy je na 100% podľa predstáv. A keď je najhoršie,tie večerné stavy tak sa proste vyplacem,na druhý deň dakomu vykecam a hneď to není také strašné ako pred tým.
Mne pomaha sportovat. Pri sporte vzdy pridem na ine myslienky a citim sa potom lepsie.

Odporúčam ti knihu od Marka Mansona "Jemné umenie mať veci v paži"