icon

Čo robíte, keď ste zúfalé?

salamistka
21. júl 2022

Poviete si, že milión ľudí sa má horšie? alebo nikdy nie je tak zle aby nemohlo byť ešte horšie? prípadne zapijete/zajete svoje starosti? alebo si vynadáte, že prečo sa netešíte z toho, že máte oči, ruky, nohy a strechu nad hlavou? alebo si poviete, veď nevadí, aspoň som zdravá ? či teda si poviete, že keď v tomto mám problém, tak aspoň v niečom inom sa mi darí? čo keď zrazu nič nevychádza a keď sa pozriete dopredu, tak vás striasa z pocitu, že nevidíte nádej na zlepšenie a ticho sa modlíte, aby ste to prežili?

Strana
z2
katkati
21. júl 2022

Odporúčam ti knihu od Marka Mansona "Jemné umenie mať veci v paži"

luccija
21. júl 2022

@kittykat22 nejde o jazyk cokolvek...ja potrebujem spolocnost, smiech, spolocne zazitky ja zo samoty utekam mam rada ludi, ale sama by som takto nevedela ist ani do kina do mesta🙂

@salamistka asi potrebujes zmenu prace mozno to Ta frustruje, berie energiu...Ja tiez mam povahu co stale nieco riesi, premysla co a ako..vsetko naplanovane nieco nevyjde mam vraj vysoke ocakavania na seba, kazdeho...co si ja vobec nemyslim, ale mam rada, ked sa povie, ze nieco plati, tak to ma platit, fungovat a nie lazo plazo.Nechces chodit k psychologicke na pokec?mozno by to pomohlo najst iny pohlad.

janickacrazy
21. júl 2022

@salamistka prepáč, ale ty si asi nebola nikdy naozaj zúfalá, len mi skôr príde, že si frustrovaná z práce, možno by ti fakt pomohla nejaká dovolenka preč od ľudí na samote u lesa? Proste vyčistiť hlavu?

salamistka
autor
21. júl 2022

@janickacrazy nenapísala som skoro nič o svojich starostiach, len to, že vo všetkých aspektoch života ich mám, ale nebudem konkretizovať...čo sa týka práce, tam to bolí najmenej :D

janickacrazy
21. júl 2022

@salamistka tak potom som to nejak nepochopila z toho, čo si napísala, tak teda v ktorej oblasti je ten najväčší problém, vzťahy?

karelova
Autor odpoveď zmazal
bluka2
21. júl 2022

@karelova a ten dom vám stojí za tie nervy? Aby si sa nakoniec nenastahovala na nejaké oddelenie v nemocnici - v dobrom ...

janickacrazy
21. júl 2022

@karelova možno by si mala zmeniť prácu, keď chcete bábo a nedarí sa, keď je telo v strese, tak neotehotnies

rebeka___5
Autor odpoveď zmazal
skarleta_kaizerova
22. júl 2022

@salamistka mne veľmi pomáha behať a upratovať a hudba. Aspoň trochu ma to nabije silou a energiou.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
ivlo
22. júl 2022

ja športujem, bicykel, korčule, padleboard, lyzovanie.... šport mi velmi pomaha príst na iné myšlienky

dorinecka45
22. júl 2022

@salamistka ja si vzdy hovorim ze este stale padam, este som "nedopadla" takze neviem ako to DOPADNE

samkolea
22. júl 2022

Bike, upratat cely dom, nechat spadnut psychu na same dno-lahsie sa odraza, vyspat sa. Niekedy sprcha/vana. Revat a potom pride iny pohlad na vec a aj sila ist dalej.

modrymesiac
22. júl 2022

@katches69 Nezufaj,nádej odchádza posledná.

elis248
22. júl 2022

Keď som zúfalá? Hlavne si pomyslím, že patrím k tej šťastnejšej časti populácie vo svete. Mám strechu nad hlavou, mám čo jesť, deti mám zdravé,... . Viac ako miliarda ľudí na svete sa dnes ešte nenapilo aspoň pohára čistej vody, pretože žijú v extrémnej chudobe. Takže koľkokrát si poviem, že riešim banality, nech sa už jedná o čokoľvek. A potom to hneď ide lepšie. Sme ľudia, nie stroje, také chvíľky doľahnú na každého.

jana_eyre_2
22. júl 2022

Závisí od toho čo zufalost vyvolalo.. ak je to niečo čo nedokážem zmeniť a je to naozaj vážne (čiže vážna choroba mňa, blízkych, smrt) tak plačem a trápim sa... Každú možnú chvíľu ma prepadne hrozny pocit.. Potom si na to.postupne zvykám..

ak je zúfalstvo vyvolané problémom ktorý má riešenie, tak sa snažím nájsť to riešenie a pokúsim sa ho vyriešit.. ale vždy tomu najprv predchádzaju pocity ako nastvanost, zúfalstvo, panika a nakoniec keď sa mi veci uložia v hlave nájdem to správne riešenie.. potom si vždy poviem že bodaj by všetky naše starosti sa dali riešiť.. no nedajú, bohužiaľ..

A ešte doplním, nikdy nebývam zúfalá z banalit.. možno má naštvú, ale to je tak všetko.. naozaj zúfalá som z vážnych veci...

adeladulova
22. júl 2022

@salamistka uplne vsetko co si napisala spravim.teraz som zufala uz pol roka. Maleho mi nevzali do skolky co mam 2 min od domu pesi, pojde do platenej sukromnej skolky, navysi sa rozpocet, ostanem ako čašníčka 15 hodin denne robit v starej praci- ktoru milujem, vychadzaju mi v ustrety uz teraz, a hlavne, tu skolku si mozeme kvoli tomu platu aj dovolit, budem si musiet kupit druhe auto aby som dieta zaviezla cez cele mesto rano a poobede z a do škôlky + o tom ako budem zvladat domacnost netuším a som stla3 zacyklena v tychto myslienkach.
Najem sa, vypijem si kavu a poviem si ze vsetko je fajn, kym sme zdravi, mame to najcennejsie. Tak zatneme zuby a ako rodina tento rok nejak prežijeme, posilni nas to a atd.. nikdy nie je tak zle aby nebolo horsie. Si predatavim činske/africke/ mongolske/iracke deti, tak toto veru nie su ziadne problemy 😆

adeladulova
22. júl 2022

Ale ako píše @jana_eyre_2 ak je za tym choroba alebo smrt, to je ine. To som smutna a zufala aj niekolko dni/mesiacov...

modrymesiac
22. júl 2022

@salamistka Jarmilka,máš krasne meno,nesmuť, najlepší Doktor je spánok.

derdia
22. júl 2022

@salamistka ahoj ja, ked som zufala ( raz za mesiac, dva) ani nie ze zufala, ale brutal v strese lebo vsetci ma potrebuju....deti,manzel,robota,praca,domacnost atd... Tak ked to na mna uz dolahne.. Tak si za 1 drbnem😆😆😆😆😆palenku... Podotykam pre antialkoholky, ze za jeden😆😆😆🙏

chovancova27
22. júl 2022

Ja si kúpim fakt dobre vino😊 hneď je svet krajší... A ďalšie dni ukážu riešenie, niekedy sa problém vyrieši aj sam 👍😄

derdia
22. júl 2022

@salamistka
Ak je to ochorenie, tak len s pokorou cakat...to nie je nieco co dokazeme ovplyvnit... Niektore veci treba proste vypustit... Ako vyssie pisu, mat jemne v pazi... A riesit naozaj to podstatne... Lebo svet by nas dokazal rozmliet ako tsunami... Povinnosti, zodpovenost, peniaze.... Atd.
Stale treba byt vdacny, pokial nie je clovek chory a nic ho neboli... Lebo vsetko odstatne sa da zvladnut...
Teraz zomrela jedna maminka, uzasna zena, mala 4 deticky do 5 rokov... Je to strasne.. Mna toto vzdy polozi.. Nedokazem sa tesit a brat zivot s lahkostou... Aj otec mi umrel... Takze pre mna tu zivot na tejto zemi je len doscasny.. Ja nie som nikto.. Lebo len clovek, ktoreho cas led pride tak odide... Ako kazdehoz nas...

daisylucky
22. júl 2022

@salamistka nemáš depresiu? Nie si vyhorena? Keď píšeš, ze už nevieš ani plakať... A pokoj existuje, len je ťažké ho nájsť, keď má človek za sebou nejaké traumy, nesprávne vzorce správania naučené v detstve, možno manipulátor ov okolo seba... Začala by som psychoterapiou na tvojom mieste.

angela85
22. júl 2022

Mne pomohla jedna kniha,že nelamat si hlavu s niečím čo neovplyvnim, a ostatné treba riešiť a neodsuvat a hlavne treba zmierniť niekedy nároky a naučiť sa byť spokojný so situáciou ktorá nie vždy je na 100% podľa predstáv. A keď je najhoršie,tie večerné stavy tak sa proste vyplacem,na druhý deň dakomu vykecam a hneď to není také strašné ako pred tým.

ivlo
20. okt 2022

Mne pomaha sportovat. Pri sporte vzdy pridem na ine myslienky a citim sa potom lepsie.

Strana
z2