Čo s múkou, keď v nej mám chrobáčiky?
Ahojte, dneska som našla v každej múke , dokonca aj v úplne novej malinkaté chrobáčkiky. Sú úplne malinké a keby sa to nehýbe tak si to ani nevšimnem. Múky som vyhodila. Ako sa to tam dostalo neviem ani čo robiť aby sa to nezopakovalo. Mám dať múku to uzavretých nádob? Mohla by som ju preosiať a použiť? Múku mávam uloženú v skrinke v kuchynskej linke.
Hoci je to už staré, chcel by som vám milé gazdinky-ne-gazdinky povedať, len toľko. V dnešnej dobe, keď s chrobákov sa robia delikatesy, netreba krútiť nos a vyhadzovať dar boží !! Jednoducho pohnúť rozumom. Múku kde sú už červíky, či ich larvy dám na tepšu-pekáč v rúre pri teplote 90 až 100 stupňov a už za pár minút je po nich, ja keďže som mal viacero, rôzných múk vyše desať druhov, trvalo to dlhšie, lebo som ich nechal po desať minút pre istotu, múke to nijak neublížilo. Tak som vychladil a preosial cez husté sítko na muku. Vložil do rôzných dóz, môžte použiť aj zaváracie skleničky, označíte a je to. Kto myslí ma za tri !!
Lepšie ako mraziť, je ich upiecť ! Vložiť do rúry na 90-100 stupňov a za pár minút je všetko kaput, vychladiť, preosiať sítom na múku a vložiť do dóz, pohárov atď. V mrazáku vám múka zvlhne a keď ju dobre nepresušíte splesnivie.
Kedze tie chrobaciky papaju, musia aj kakat, to neviem, ci sa za vypiect, vymrazit a preosiat…

ahojte....ja som vcera robila pirohy, ale v muke som si chrobaciky nevsimla aj som preosielala a nic az ked som lepila cesto pozeram, ze tam je nieco cierne, nasla som take 3 vybrala prec, ale teraz neviem potom co citam ci ich mozme zjest mam ich v mrazaku a je mi luto ich vyhodit...co si myslite?