icon

Čo s nakopenými detskými vecami v dobrom stave?

5. apr 2023

Čo s nakopenými detskými vecami v dobrom stave? Aktuálne vyše pol synovej veľkej skrine a značnú časť aj ostatných skríň v domácnosti tvoria jeho malé veci, nehovoriac o hračkách, ktoré sú už dlho nepoužívané , skladujeme ich pod posteľou, v krabiciach na skriniach ... . Máme pomerne malý byt a skutočne tu na to nie je priestor, no sú to bezchybné, pekné a plne využiteľné veci, veľa sme ich darovali a posunuli ďalej, no rada by som zvyšok aspoň za symbolickú cenu predala, neviem však vôbec kam sa obrátiť. Bábätkovské a veci do 4-5 rokov už nemáme, ale od cca 6-12 rokov ich je naozaj veľa. Keď bolo moje aktuálne 12-ročné dieťa malé, tak som množstvo vecí, hlavne oblečenia po ňom, predávala na detských burzách v našom meste a okolí, no hlavne od Covidu sa prakticky zrušili. S predajom cez internetové bazáre nemám veľmi dobré skúsenosti, ale možno som sa len nesústredila na tie správne bazáre, predala som pár vecí, no oveľa viac som sedela na nete pre odpovede záujemcov, asi to pozná každý kto to skúsil. Keď predávate vec za napr. 1-2e a dostávate od záujemkyne týždeň x otázok v každej dennej hodine a nakoniec sa už neozve ... . Neviem nájsť optimálne riešenie, nejakú stránku, kde by bol predaj naozaj efektívny, ale nejaký iný spôsob ... S čím máte v rámci predaja dobré skúsenosti? Spôsob, miesto ... ďakujem za každý tip, radu 🙂.

Strana
z2
eeffka
6. apr 2023

Treba to predat ako balik, jarna sada, letna sada, samostatne predavam len vacaie veci ako lyziarske overaly, korcule... handry nemaju hodnotu. Mam dve dievcata ale uz po 1. Som vo veku 8+ mala velmi malo veci vhodnych na predaj, uz veci vedela znostit a take nepredavam, teraz druha mladsia ma 11 a tiez oblecenie zderie. Hracky ako babrbie dom a pod som popredala pred vianocami, hlavne to predavam podla sezony a nesusim v skriniach . Predavam na FM markete a v lokalnej FB skupine.

alexka89
Odpoveď bola odstránená
mk1111111111
6. apr 2023

Zial, nove veci su take lacne, ze sa to naozaj neoplati kupovat z druhej ruky, ked priratas postovne a este je to aj pouzite

autor
6. apr 2023

Ďakujem všetkým za názory, skúsenosti, skúsim dať na predaj niečo ako balíky a uvidím a ak nie tak to všetko darujem 🙂

mofa
6. apr 2023

No mam este male dieta ale pozorujem, ze tie detske veci nemaju ziadnu cenu, je to nepredajne a ak sa chce clovek toho naozaj zbavit a nedrzat to doma musi to bud odniest do zberneho kontajnera na satstvo alebo na nejake burzy.ja sa snazim nakupovat z druhej ruky len to co naozaj potrebujeme.vzdy su to veci, ktore ponosi aspon dve velkosti. Naozaj striedmo lebo viem, ze to proste niekde potom musi skoncit a je mi zle ked si predstavim, ze sa to vala kdesi na skladke…
Tiez sa snazim kupovat veci z prirodnych materialov aby to nebola taka zataz, podporovat lokalnych vyrobcov veci… take sa mi aj viac dari predat.
Mam znamu, ktora pravidelne vyraduje vrecia oblecenia po dietati. My sme zatial nadobudli len jednu krabicu🙂) a z tej sa uz pomaly vsetko posuva dalej.
Ale baby to casto ani nechcu, radsej si kupia nove za 5 eur v pepcu…nedokazem casto predat ani minimalne nosene veci, ktore boli naozaj drahe a su kvalitne…takze ostava len poposuvat kade tade po roznych organizaciach a tych burzach.

Strana
z2