icon

Prečo predávajúci klamú o stave tovaru na bazároch?

12. máj 2026

Baby, co predavate veci na bazaroch (ci uz MK, V, alebo ine) - co vas motivuje nepopisat skutocny stav tovaru? Mna toto dnes zaujima 😀 objednala som si par veci z V, ani jedna neprisla v stave podla popisu, ale horsom, fakticky sucom do kosa. Niekedy sa s predavajucim da dohodnut a niekedy natrafite na podvodnicku, ktora toto robi cielene a caka, ci sa na to clovek vykasle a privrie ocko...

biba_18
12. máj 2026

asi to že chcú zarobiť. čo iné ...

anjelicek26
12. máj 2026

Boli roky kedysi davno, kedy som kupovala na bazari a mas tam dve skupiny - osoby, co si myslia, ze na bazari kupia nove nenosene veci za euro a hladaju kazdu mikro zmolku ci fliacik, aby to mali este lacnejsie a potom take, co tocia kazdu aj staru vec, aby zarobili v style, ze ved na dvor... ano dva extremy, ale je ich dost...

anonym_6ef6f1
12. máj 2026

Robia to vsade. Aj v Lidli kupis nieco vyhodne s nizsou kvalitou, pokazi sa to a ak si si neodlozila blocek, tak smola.

katarinaba
12. máj 2026

Tak a preto treba davat recenzie, a nie, ze predavajuca da zlavu, tak jej dam 5 hviezdiciek. Treba napisat pravdu - poslala veci nezodpovedajuce popisu, plus jej davam za komunikaciu a dodatocnu zlavu. Ak bude mat takych recenzii viac, nik od nej nekupi. Cize za tento jav si mozu aj kupujuce.
A dalsi trend je - dat inzerat a nosit dalej, kym sa nepreda. Potom uz na poslednu chvilu ani nevyperu.

anonym_a5e01f
12. máj 2026

na V som nikdy nenakupovala, ale tu na MK sa mi to stalo asi 2x a odvtedy už z druhej ruky nenakupujem nič, prišli doslova handry na dlážku, smer odpadkový kôš, už kupujem len v akciách nové veci

anonym_3d2c37
12. máj 2026
@anonym_6ef6f1

Robia to vsade. Aj v Lidli kupis nieco vyhodne s nizsou kvalitou, pokazi sa to a ak si si neodlozila blocek, tak smola.

@anonym_6ef6f1 možno s nižšou kvalitou, ale nie staré a nosené.... to je rozdiel.

anonym_3d2c37
12. máj 2026

autorka tak sa nato nevykašli a napíš recenziu takú akú si predávajúca zaslúži

autor
12. máj 2026
@biba_18

asi to že chcú zarobiť. čo iné ...

Jasne, ze chcu predat - ale mna by hanba plieskala takto o*rbavat. Za doslova par eur.
@biba_18

autor
12. máj 2026
@anonym_3d2c37

autorka tak sa nato nevykašli a napíš recenziu takú akú si predávajúca zaslúži

@anonym_3d2c37 jasne, ze jej recenziu dam a pravdivu, negativnu. Len som zvedava, ci to V vobec umoznuje v takomto pripade.

katkaseiner
12. máj 2026

Ja sa snazim davat presny opis, dokonca ak si to vsimnem pri baleni, tak pre istotu pisem este ze ci je to ok lebo som si to dovtedy nevsimla. Ale viem o com hovoris, prave som kupila dcere saty na vystupenie (farbu a typ neriesim, to by nenosila, bolo to len na to vystupenie) a saty mali uz takmer odparane ramienko plus jedno velmi viditelne sitie bolo vo vnutri. Akoze nestali vela, presila som ich, ale mohlo to tam byt aspon spomenute. Neskoro som si to ale vsimla, cize kaslat na tych par eur ale teda zas som kupila nieco co som nechcela

autor
12. máj 2026
@katkaseiner

Ja sa snazim davat presny opis, dokonca ak si to vsimnem pri baleni, tak pre istotu pisem este ze ci je to ok lebo som si to dovtedy nevsimla. Ale viem o com hovoris, prave som kupila dcere saty na vystupenie (farbu a typ neriesim, to by nenosila, bolo to len na to vystupenie) a saty mali uz takmer odparane ramienko plus jedno velmi viditelne sitie bolo vo vnutri. Akoze nestali vela, presila som ich, ale mohlo to tam byt aspon spomenute. Neskoro som si to ale vsimla, cize kaslat na tych par eur ale teda zas som kupila nieco co som nechcela

@katkaseiner tiez vsetko popisem. A to vacsinou predavam veci len oprane, nosene idu na darovanie.

anonym_b855b4
12. máj 2026

Chcú predať za každu cenu
Ale musím povedať, že vela krát som kupovala z druhej ruky, vždy osobný odber a na 99percent tie veci boli v ukazkovom stave
A dokonca niektoré ani nepoužité a nikto to nechcel,už sa to chystali vyhodiť
Takže treba mať šťastie a hlavne preferovať osobne
A doplním,ja posúvam zadarmo
Tiez kopu veci(detské) co sa ani nestihlo využiť...

anonym_0a0efe
12. máj 2026

No ja som kupovala trojo rifli pre syna, velkost uvadzala 134 a vsetky prisli 116. Co je dost par cisel rozdiel este ma zhukla ze velkostne su vacsie preto uviedla vel 134. Samozrejme syn sa do nich nenapratal🫣

strawberry0797
12. máj 2026

Ja som nemala este zlu skusenost. Ale kupujem len veci, ktore su dobre nafotene. Ja vacsinou predavam veci v stave nove alebo ako nove. Ak by som predavala nieco s vadou, tak ju oznamim a zohladnim v cene.

anonym_6eea52
12. máj 2026

Casto krat je je to aj subjektivny meter hodnotenia.

Vidim to v okoli ked sa dusuju kamosky, ze napriklad nemusia zehlit veci lebo to je uplne rovne a len to poskladaju zo susicky…ked pozriem na ne/dieta tak teda toto pre mna zdaleka nieje ,,rovne,, pricom oni to povazuju a ozaj si myslia, ze krasne rovne ako vyzehlene.

Podobne je to s vecami, niekto nosi 7-8 rokov jedny tenisky-ved su stale pekne, no ja by som ich po 2 rokoch uz dala len na dvor… vsetko je to o pohlade a vnimani danej veci.

Ak neratame zamerne klamanie…

nikaeli
12. máj 2026

Pre mňa top zážitok - košieľka pre syna, akútna súrna situácia, náhle sa zmenil termín vystúpenia. Kúpila som ju v sobotu, že maminka hneď v pondelok pošle, aby som ju v piatok mohla obliecť. Super, všetko ok, až na tie nalepené zaschnuté rezance s mrkvou 🤦🏻‍♀️ ale veď čo, šikovná maminka operie! (časté heslo spolu s 'šikovná maminka zašije').

proste_zuza
12. máj 2026

bud chcu zarobit, alebo moze byt aj ze na vec mas iny nazor ked ju pouzivas, pripadne k nej mas nejaky vztah. Napr. moje minule auto, u mna bolo super, slo ako hodinky, ale ked s nim raz siel brat, tak povedal preboha na com to jazdis? robi divne zvuky, spojka bude koncit, geometria fuc, slabo svietia svetla,... . A do inzeratu by som napisala moj pohlad, nie bratov 🙂))

anonym_48ad70
12. máj 2026

@anonym_autor peniaze? Predaj? Ako vážne na toto treba otázku na mk? Stačí sa zamyslieť, je to úplne jednoduché. Ďalšia absolútne zbytočná téma.

simca06022011
12. máj 2026

@anonym_autor lebo vela rpedavajucich chce 1) zarobit, nepredali by.... ja som fakt zle pofotila topanky - naschval, aby bolo vsetko vidno.. mali na sebe cierne kozene topanky take ako keby "skrabance povrchove" ale z bezne na fotke, alebo z pohladu na ne napr z metra.. to nebolo vidno. Opisala som to ako bolo, neboli takmer nosene, proste neviem co moje decko stvaralo s nimi, vsketo ostatne ako nove, podrazky,vnutro, snurky, zips bez chybicky topanky. Clenkove geoxy, 37. Nevedela som ich 2 roky predat, cena isla od 20eur nizsie = nove stali cez 70. Nakoniec isli prec.. za 4EUR. Mna cesta a balneie stali viac k boxu.. PRE toto nepisu. Tiez som par krat kupila "ako novu vec" a popravde, hanbila by som sa. VEc na bazare ma byt lacnejsia podstatne a realny stav tam ma byt. Popravde, niekedy mi to pride tak ze kazdu haraburdu musia predat a ak nic ine, tak minimalne je to "uzasne perfektne na doma, bez chyby". Aj napr na knihach sa mi stalo, ze ja predavam nove ako nove.. ale c omi prisli vo vraj perfektom stave knihy, ludia.. to ako z kniznice po 50 citateloch... :D a ceny take 😂 2) predat aj stare veci, lebo prisli na to zesa to da, lepsie ako hodit do humany

simca06022011
12. máj 2026
@anonym_6eea52

Casto krat je je to aj subjektivny meter hodnotenia.

Vidim to v okoli ked sa dusuju kamosky, ze napriklad nemusia zehlit veci lebo to je uplne rovne a len to poskladaju zo susicky…ked pozriem na ne/dieta tak teda toto pre mna zdaleka nieje ,,rovne,, pricom oni to povazuju a ozaj si myslia, ze krasne rovne ako vyzehlene.

Podobne je to s vecami, niekto nosi 7-8 rokov jedny tenisky-ved su stale pekne, no ja by som ich po 2 rokoch uz dala len na dvor… vsetko je to o pohlade a vnimani danej veci.

Ak neratame zamerne klamanie…

@anonym_6eea52 inak o tom nezehleni si tiez myslim svoje :DDD najma ak to povedia dospeli ludia..a potom sa mi objavi obchodak vykrceny ako krave z pysku ako sa hovori :DD a damy v blukach, topikoch, nohaviciach jemnych.. urcite ich zehlia, lebo by vyzerali tiez podobne. neozehlim dcere teplaky co nosi siroke, tak mi to hned reklamuje a vytahuje si dosku na zehlenie

autor
12. máj 2026

@anonym_48ad70 ok, chod diskutovat tam, kde je tema pre teba zaujimava, ak ta tato tema nebavi, si slobodny clovek 🥰.

autor
12. máj 2026
@simca06022011

@anonym_6eea52 inak o tom nezehleni si tiez myslim svoje :DDD najma ak to povedia dospeli ludia..a potom sa mi objavi obchodak vykrceny ako krave z pysku ako sa hovori :DD a damy v blukach, topikoch, nohaviciach jemnych.. urcite ich zehlia, lebo by vyzerali tiez podobne. neozehlim dcere teplaky co nosi siroke, tak mi to hned reklamuje a vytahuje si dosku na zehlenie

@simca06022011 cely zivot som nezehlila. Ale odkedy nosim kosele zehlim kazdy tyzden a este si to uzivam 😀😀

tilly
12. máj 2026

Možno to tak vidia. Oni majú tú vec za super stav. To tak býva, keď máš k niečomu vzťah. Ja už predávam len nové, čo som nestihla vrátiť, alebo také, čo bolo možno dvakrát oblečené. Ostatné ide do humany, aj keď je to ešte v super stave. Možno pre mňa hej, pre iného nie

autor
12. máj 2026
@simca06022011

@anonym_autor lebo vela rpedavajucich chce 1) zarobit, nepredali by.... ja som fakt zle pofotila topanky - naschval, aby bolo vsetko vidno.. mali na sebe cierne kozene topanky take ako keby "skrabance povrchove" ale z bezne na fotke, alebo z pohladu na ne napr z metra.. to nebolo vidno. Opisala som to ako bolo, neboli takmer nosene, proste neviem co moje decko stvaralo s nimi, vsketo ostatne ako nove, podrazky,vnutro, snurky, zips bez chybicky topanky. Clenkove geoxy, 37. Nevedela som ich 2 roky predat, cena isla od 20eur nizsie = nove stali cez 70. Nakoniec isli prec.. za 4EUR. Mna cesta a balneie stali viac k boxu.. PRE toto nepisu. Tiez som par krat kupila "ako novu vec" a popravde, hanbila by som sa. VEc na bazare ma byt lacnejsia podstatne a realny stav tam ma byt. Popravde, niekedy mi to pride tak ze kazdu haraburdu musia predat a ak nic ine, tak minimalne je to "uzasne perfektne na doma, bez chyby". Aj napr na knihach sa mi stalo, ze ja predavam nove ako nove.. ale c omi prisli vo vraj perfektom stave knihy, ludia.. to ako z kniznice po 50 citateloch... :D a ceny take 😂 2) predat aj stare veci, lebo prisli na to zesa to da, lepsie ako hodit do humany

@simca06022011 ak to bolo V tak tam su ceny nizke, niekedy az smiesne nizke - mne napr na detsku supravu Lindex, s visackou, ukazalo v navrhu cenu 5eur 😀 predala sa za 15. A potom su tu tieto spekulantky co chcu zarobit, na aku som natrafila aj ja, co uz.

autor
12. máj 2026
@tilly

Možno to tak vidia. Oni majú tú vec za super stav. To tak býva, keď máš k niečomu vzťah. Ja už predávam len nové, čo som nestihla vrátiť, alebo také, čo bolo možno dvakrát oblečené. Ostatné ide do humany, aj keď je to ešte v super stave. Možno pre mňa hej, pre iného nie

@tilly praveze kupujem take, co su v popise nenosene, alebo 1x oblecene. Ked je tam napisane oblubene, alebo nosene vela tak idem dalej. Ale ano, oblubene veci sa nam javia krajsie, ako mozno realne su, len potom ich nedavam na bazar... fakt ja by som sa hanbila dat toto na bazar

tilly
12. máj 2026
@anonym_autor

@tilly praveze kupujem take, co su v popise nenosene, alebo 1x oblecene. Ked je tam napisane oblubene, alebo nosene vela tak idem dalej. Ale ano, oblubene veci sa nam javia krajsie, ako mozno realne su, len potom ich nedavam na bazar... fakt ja by som sa hanbila dat toto na bazar

@anonym_autor tak potom sa toho asi chcú zbaviť a niečo na tom zarobiť 🤷‍♀️, alebo sú to veci druhej triedy a tak vyzerajú po jednom nosení