icon

Čo s takýmto psom?

22. aug 2023

Prosim Vas psickarky( nie tie prehnane starostlive). Pani 80r ma psika,krasny len narocnejsia povaha.Rada by ho darovala,my aj chceme.Lenze neviem ci je to dobry napad prave psa uz 1,5rocneho s navykmi ake ma,vraj im utiekol do susednej dediny.Asi 7km. Moja situacia mam zahradu,3deti a chceme psa k detom .Len na zabradu,ziaden pristup dnu.Tento aj je vonkajssi vo voliere.Lenze co si myslite da sa 1,5r psik preucit,naucit nov moresom?Bala by soms a toho ze by nam utekal napriklad z prechadzok a tak.Prikladam foto psa je to takato rasa.

autor
23. aug 2023

@zojazoja to nie je funny obrazok ale tealita a co povies na toto?

autor
23. aug 2023

@zojazoja uz som pisala ze u nas sa bude mat ako v raji.

zojazoja
23. aug 2023

@autor na ten obrázok ti poviem. Že robím so psami cca cez 20 rokov a v živote som v reálnom živote nič takéto nevidela..len chuj....y na nete.

hladamematku
23. aug 2023

Ach je mi ťa ľúto, už nechlastaj prosím ťa.

anonymanonym
23. aug 2023

Ked uz sa to posielaju obrazky, tak co povies na toto? Toto je totizto ukazka par moznosti z tych xy, ktore existuju, co znamena naplnit !PRACOVNEMU PLEMENU! potreby a dopriat mu "zivot ako v raji".
Ziadne funny oblecky ani prehnanu starostlivost ani fanatizmus nevidim, len stastnych psov pracovneho plemena, ktorym je dopriate to co potrebuju - zamestnanie tela a hlavy.

cessy01
23. aug 2023

@anonymanonym ved to a takáto osoba chce "zachraňovať" psa.

cessy01
23. aug 2023

@hladamematku nebudem míňať energiu na človeka ktorý nerozumie psom... ale toto ti napíšem kvôli tomu že si mi fakt dvihla tlak.. založila som v jednom meste regionálne centrum slobody zvierat kvôli tomu že som spolu s 3kamoskami musela psov dokupovať od mesta aby mohli byť prevedené do krajského útulku. Psy sa tu po uplynutí karantény utrácali. Nevyhorela som , len som nesúhlasila presne s tým co sú hore písala ze útulky majú milión podmienok aby ľudia splnili a potom im dajú psa. Na úkor toho ze psov nechávali uviazanych na spagatoch lebo není miesto v útulku. Nesúhlasila som s byrokraciou a zároveň sa mi narodili do dvoch rokov dve deti plus som mala doma chovatelsku stanicu a venovala sa zachranarcine, jazdila pracovné do zahranicia a bolo toho na mňa naozaj veľa. To že nezachranujem pod utulkom neznamená ze to nerobím v malom co svedčí že mám doma dve zachranene mačky a zajaca plus vykastrovanych XY maciek vo firmách na vlastné náklady. Takže toľko ❤️

betulinka1
23. aug 2023

@cessy01 no podla tvojej teórie, ked urážlivo pises na autorku, ze takato osoba chce zachraňovať psa, tak nech ho tej babke radsej necha, pes bude zdrhat alebo bude zatvoreny vo voliere aby nezdrhol. Ked uz babka nebude vladat alebo strati nervy, tak zavola suseda poľovníka a ten ju rovno zastrelí. Alebo ked pes bude mat stastie, tak zdrhne a zrazí ho auto. Podla toho co pises je tvoja teória asi taka, ze nech radsej nikto nezachránuje psov, kto sa v nich nevyzna a nema cas sa im venovat. Nech ich radsej nechaju, kde su aj ked vidia, ze to nie je pre psa dobre. 👍👍👍 super teória. Vies o tom, ze volaledy zili velky len vonku, dostali maximalne šrot a zvyšky jedál a krasne sa dožívali aj 15 rokov?? Ich úlohou bolo iba strazit dvor. Akoze tvoja babka, prababka, praprababka, ked boli mlade, tak sa psovi venovali a chodili s nim pri detoch na prechadzky 🤣🤣🤣 no moja nie a vzdy mali psov. Nie velkych ale mali. Predstav si, ze havkovia boli šťastní a behali cele dni po statku. Ale tvoje vyjadrenie “takto osoba” ma dostalo. 🙈🙈🙈

autor
23. aug 2023

@anonymanonym a co toto? mna si prosim Ta nemyl s tymito blzbami.Ja ale nebudem mat borderku,a mimochodom mali aj susedia borderku a za plotom,mozno 1x za den prechadzka.A tebe tvoj oes povie ako ze je nestastny?Ja neviem ale tvoje teorie nemusia pasovatvna kazdeho psa,vies kolko ludi teraz ma borderku?Vela lebo je asi trendy,ty si myslis ze kazdy z nich ide skakat so psom aby pes bol stastny???V akom svete prosim Ta zijes.Preto som pisala prosim nech sa vyjadria tie normalne zeny,nie fanaticky.Pretoze ja sa paovi nikdy nebudem venovat 24:7 to ale nesnamena ze budem mat nejakeho gaucoveho povalaca doma.
Takze ja si toho osa vezmem a bude mu musiet stacit pohyb v zahrade,prechadzk a zasa ho budu deti obstastnovat,mozno ho naucim zahanat namiesto oviec sliepky,ved v principe bol na to tentonoes aj urceny nie na skakanie cez prekazky ako dostihovy kon ale na zahananie oviec!

autor
23. aug 2023

@zojazoja Tak si najdu tuto temu na MK,nedavno tu bola diskusia kde zena zhanal kostym pre psa.Dal obrazok psa s nejakym sasom na oblecku.To ze ty robis 20r so psami neznamena ze toto ludia psom robia.Prioadne chodia k nim ku kadernikom a ine nezmysly.Uz aj ten psi kadernik.Hlavne ze netyraju psy.Takito ludia su pre psy nebezpecni a nie taki co maju psa na zahrade a chcu sa mu normalne v ramci moznoari venovat.Alw onkee vidim E niekto namiesto toho any vencil psa si ho vezie v kosicku no zbohom.

autor
23. aug 2023

@cessy01 No mozno si ten cas mohla venovat aj niecomu uzitocnejsiemu,naprikld zachranovat sirory,ktorena ozaj su na tom horsie ako tie psy.S tymto sa chvalis?Mne by to bolo strasne trapne,ze takto mrham cas a myslim ako som napomocna svetu.Urob naozajstnu charitu,naprikald ze tym detom pomozes alebo ludom bez domova a potom rob zo seba hrdinku.Este aj mackam ublizijes kastrovanim,no si ty teda zachranar.Isto tie macky tuzili byt vykastrovane s @hladammatku mate toho spolocneho ona by sa nestitil vykastrovat kotneho osa ci matku-fuj a ze my co sa psom nevenujeme 4h denne tyrame psy👀👀

betulinka1
23. aug 2023

Inak autorka sterilizovat macky, to treba. My ich davame vzdy, aj očkujeme a to nemam utulok. Ale naozaj sa mi nechce 2x do roka, hladat pre nich domov. Radsej potom nejakej novej ten domov dam. Tato diskusia sa tu uz zvrhava na útoky 🙈🙈🙈.

zojazoja
23. aug 2023

@autor 😅😅😅 bože. Psi kaderník a psi salón je úplne normálna vec pri psoch. Kde ho majú strihať? Doma na balkóne? Tam sa aj pazúry stíhajú v tých salónoch napríklad predstav si. To je novinka, že? Ze treba niektorým psom aj pazúry strihať. Alebo im strihať srsť. Alebo ich kúpať.

anonymanonym
23. aug 2023

Nebudes mat borderku, budes mat mix borderky. Nikto sa psovi nevenuje 24/7, resp. to nie je ani ziaduce, skor naopak. Zjavne bud necitas co pisem (rezim prace a oddychu) alebo nemas kapacitu na to, aby si to pochopila. A vela stastia s nesocializovanym psom a troma detmi s kombinaciou, ze ti je jedno ako sa pes citi. Konejsive signaly ti urcite nic nehovoria, len drzim palce, aby po ich dlhodobom ignorovani nenastal utok kedze pes bude zjavne hracka pre deti. Vela stastia, budes ho potrebovat 🙂

jankaovecka
23. aug 2023

Ja viem, ze je to lakave mat psika a este k detom a na zahradu. Skus niekam na fb napisat, ze darujes. Zpber si ho az v krajnom pripade. Ak si rozhodnuta si ho uz vziat tak sa naozaj priprav na VELMI NAROCNE chvile. Utoky hadky tu neries

jankaovecka
23. aug 2023

Nebude to ako v tvojich predstavach..cele mesiace budes mat toho psa sustavne v merku, lebo (uz sa opakujem) nevie NIC. V des frustrovana, lebo ta nebude pocuvat.

jankaovecka
23. aug 2023

Mysli na seba a deti!!! Neupinaj sa na prveho psa! Takych chudakov je xy! Ty za to nemozes, ale neobetuj sa pre neho! Chod do noveho psa od stenata!

cessy01
23. aug 2023

Pre mňa je užitočné pomáhať zvieratám, ty predpokladám že pomahaš deťom. Držím palce aby tie tvoje neboli po tebe lebo to je hanba že relatívne vzdelaný človek s prístupom k internetu bude reagovať takto na kastraciu maciek ktoré vo veľkých bolestiach umierajú veľmi mladé .. ale čo už slnko svieti pre všetkých. Chod zachraňovať psa a daj mu na večeru kosti a v mínus 15C na neho pozri cez okno a popraj mu krásnu mrazivu noc a nech sa nesprobuje nestrážiť lebo bude zle nedobre❤️

hladamematku
23. aug 2023

potrebujes odbornika uz ma neoznacuj

autor
24. aug 2023

@zojazoja Ten obrazok co poslala @betulinka1 nie je len o kostymoch ako funny,Tak je pointa inde krasny,vzneseny vlk a za par tisicroci z neho urobia nejaky nepodarok ako ten buldocek.Chapes nie? A x veci tu nebolo spomenutych,napr vlozky ,ci pampersky pre psa🥲😘 Ale tato diskusia nie je o tom.My sme nasho torksira strihali normalne doma.Pazure beriem,je to ine ako srst.

autor
24. aug 2023

@jankaovecka prepac ale charitu nerobim,fotku mas mozes kludne robit charitu ty.

autor
24. aug 2023

@cessy01 Ty kde zijes na severnom pole?-;)Minus 15 uz davno nebolo max 0,to je pre psa normalna teplota.
No ja len dufam ze sa tak ako psom venujes aj ludom .A dufam ze tolko ,kolko psom sa venujes napriklad a ojim rodicom a ked budu stari ich neodlozis do domova dochodcov ale hlavne ze zachranis netopiera.Prajem Ti aby si tu charitu rozsirila aj na ludi.

autor
24. aug 2023

@betulinka1 ockovat ano ,ved mozu poprenasat choroby na ludi,o to hlavne ide.A kastrovat tak neviem,doteraz co robili macky bez kastracii?Priroda si si to vyreguluje a regulovala,pre mna to je zasah tych co si myslia ako pomahaju a pritom im len uskodia v konecnom dosledku.Ale je teraz taky trend kastrovat .Lenze macka sa dokaze o seba aj sama postarat.To len ochranari si myslia ze im robia "sluzbu"Ja ani "psa nebudem kstrovat.Tolko si ho ustrazim,a ak pridu stenata,rozdaju sa.Ved nemusia sa predavat len PP .My sme inak dost zodpovedni v tomto.Moj muz je az moc starostlivy .Akurat nesuhlasim so vsetkymi,tymito dristami ohladom kastrovania a bazorovych psov.Ako keby nemozes mat psa len tak od suseda len si mozes kupit z utulku alebo hned PP psa.Ine je bud mnozenie alebo tyranie.Fakt chore.Pritom mne osobne sa PP psy nepacia,tie suaj viacej na hylne na rozne ochorenia ale o tonasi ide,cim viacej nachylny tym lepsie zarobia zverolekari.My sme mali 2 orechov-za 14r zitia len ockovanie bolo potrebne.Raz jeden musel dostat nejaku injekciu na zaludok lebo zozral potkana..A tieto PP psy to stale cosi ma,hl ze su geneticky testovane.

autor
24. aug 2023

@anonymanonym ok a preco mi posielas foto stastnej borderky?Ved ja ju nebudem mat ale nieco krajsie🙂

jankaovecka
24. aug 2023

Pises, ze si "zodpovedna v tomto" "ked pridu stenata, rozdaju sa" a ze si "ho ustrazis" - a prave pre takyto lahostajny pristup su preplnene utulky👿 🤦
Ach jaj😔

autor
24. aug 2023

@jankaovecka mna si ale nemyl s inymi ludmi,my sme este nikdy v zivote nemali stenata,ktore sa vyhodili.Nemozes niekoho obvicnit z toho,co neurobil.

hladamematku
24. aug 2023

Bože teba čítať tu máš OP? Svojprávnost? Neverim

jankaovecka
24. aug 2023

Ano, a prave preto ju treba kastrovat, pretoze zdrha.. je to prilis velke riziko. Ani ja nemam, nemala som a nechcem mat kastrovanych psov, ale hentoho psika by som urcite pozd noz dala.

cessy01
24. aug 2023

@jankaovecka ona je úplne mimo, ja si myslím že to reálne nieje ani dospelá osoba lebo toto nemôže predsa mať volebné právo a právo rozmnožovať sa. Ja som takúto expertku teda v živote nestretla a rozum sa mi zastavuje ako sa tu do každého naváža kto sa jej snaží vysvetliť ako to funguje v realite. Dospelá osoba pospomina každého z rodiny a pouráža ľudí lebo jej hovoria pravdu ... koniec toto ja normálne neverím vlastným očiam

jankaovecka
24. aug 2023

Cessy01 tak ona ma vacsinove nazory ohladom vychovy psov, zalozene na absolutne nefunkcnych a uz davno prekonanych vzorcoch..
To je ale v poriadku, takych je 80% ludi. Uz som si zial zvykla😆