icon

Čo sa stalo s dnešnými dievčatami?

odium
14. apr 2024

Ahojte,

toto je prevazne zenske forum a asi aj jeho zameranie je nejake ine, ale je tu pomerne velka dievcenska zakladna… ja sa len chcem ustit, ze tento svet este nie je strateny.

Moja otazka znie… co sa to stalo s dievcatami v dnesnej dobe?

Chapem, vsetci mame slobodnu volbu, nad vsetkym, nikoho neodsudzujem, to hovorim este skor nez cokolvek si precitate…

ale kde sa vytratili tradicne hodnoty?

Vernost, cudnost, cistota, rodinne zalozene dievcata, skutocna laska, ziadne hry, ciste umysly, svadba, partner a vztah na cely zivot.

To naozaj, je dnes take tazke najst dievca, ktore to ma proste v hlave inak?

Nepovie vam, ze spala v 15, 16, 17 s niekym,

povie vam ze chcela mat len jedneho priatela a snazila sa aby to tak bolo,

chce rodinku, deticky,

starostliva, verna a milujuca.

Dievca, s ktorym si vybudujete domov, zivot, zazitky, dievca ktoremu obetujete zivot, a ktore bude silny, “stavebny” pilier vasho zivota…

Dievca ktore nebude mat nahe fotky na facebooku a instagrame,

dievca ktore za jej zivot nevidel takmer kazdy chalan v meste nahu a mal ju v posteli…

prosim, povedzte mi ze to je len o mojom nestasti a tato doba este fakt nie je uplne skazena…

co sa to stalo?

to fakt dnes uz neexistuju dievcata, ktore si chlap moze obliect do nadhernych bielych siat, a vazit nadovsetko? Ktorej bude nosit kvety, a okrem cervenych ruzi, jej vie doniest aj biely kvietok?

Nemam vobec ziadne nejake materialisticke naroky ( zaobstarat zenu a deti, rodinu ma vediet muz ), chcem len slusne, inteligentne dievca… to co niekto nazyva nerealisticke naroky, ja za naroky nepovazujem, pretoze som toho nazoru, ze by to tak malo mat kazde dievca…

alebo?

nezapadam do tejto doby?

alebo mam v osude to, ze proste je toto ideal, nie realita a ja som sa proste nenarodil do spravnej doby?

To su naozaj dnes baby ako cez kopirku, len inak vyzeraju?

Co sa to stalo? :(

Otcovia, milujte svoje dcery, ukazte im ako ma vyzerat ich buduci muz, nech si ho vedia na zaklade vas vybrat a vy matky, prosim vychovajte spravne svoje dcery, nech su dobre matky, verne zeny… buducnost vam podakuje.

stanielka17
15. apr 2024

@odium2 Z tvojich komentarov je vidno, ze si nielen nikdy v zivote ziadnu zenu nemal, ale si sa so ziadnou ani nebavil, ani si v zivote nevystrcil paty z rodnej dediny. Vies tu len urazat a povysovat sa, aj ked s tebou baby debatuju slusne napriek tvojim spiatocnickym nazorom, stredovekym. A ty ides moralizovat a prednasat o hodnotach? Asi ta sokujem do spiku kosti, ale ludia, aj zeny, prekvapivo, sa menia, dospievaju, dozrievaju, prehodnocuju zivotne rozhodnutia. Ty mas zrejme krystalovu gulu, ktora vie predpovedat, ze ked si dievca raz oblecie minisuknu, uz budu mat o ni zaujem len gambleri a alkoholici, moje nervy. Kolkokrat som mala na sebe suknu a topik, aj som bola na diskoteke, aj mam doktorat, stabilnu pracu a partnera. Tak, ako vsetky zeny v mojom okoli. Na druhej strane poznam niekolko paneniek marii z kostola, ktore su dnes rozvedene, nzamestnane, jedna v tejto situacii s tromi detmi, co sa jej o dve musia starat rodicia. Ze co je to za dnesnu dobu? A ktora doba bola pre teba lepsia, ta minula, kedy boli zeny prikovane ku kuchyni, permanentne tehotne a uplne stratene bez muza? No ano, taka doba by tebe vyhovovala, pretoze za takych podmienok by si mal zenu - len ak by bola od teba existencne a spolocensky zavisla. No ja sa vobec necudujem, ze od teba kazda normalna zena boci, ked poznas len dve (uplne pomylene) kategorie, a svoju frustraciu si chodis vylievat na zenske fora. Ale v jednej veci ta upokojim, ty sa nemusis obavat, ze ti nejka skoci do postele s holymi ceckami.

naneta258
15. apr 2024

Celá táto debata je o tom, že hľadá normálnu ženu, ktorá nebude polonaha na verejnosti, bude mať svoje hodnoty nastevene vo všetkom a bude si vážiť samu seba. Chcel len poukázať na to ake su niektoré ženy v dnešnej dobe. Ak taku nenasiel/nenájde nemá s nou o com.

stanielka17
15. apr 2024

@naneta258 Co by bolo uplne v poriadku, keby sa to prezentovalo bez urazania a zhadzovania zien, ktore do jeho svetonazoru nezapadaju.

odium2
15. apr 2024

@viestta prepac, ale ak mi vo vztahu polozis otazku, co som ja aby som urcoval co je a co nie je spravne, tak v tom momente sme skoncili 🙂

Zena na respektovat svojho muza a muz ma respektovat zenu. Ale ak zena ocakava od muza, ze ju posle nahu von, maximalne v zupane a nech puta pozornost kazdeho chalapa, odstrani tajomno, odstrani zenskost a zaradi sa tak medzi vsetky ostatne... tak prepac, nemam zaujem o take dievca. Co keby si napriklad radsej pekne urobila vlasky, pekne sa obliekla do rifiel alebo kratsich rifiel, kosielka, alebo tielko a sveter? Nepride ti to viac zenske, krajsie, hodnotovo viac o tebe vypovedajuce, ako ked si das leginy, ktore su uplne nerespektujuce voci svojmu priatelovi, a ako o dievcati, to o tebe dost vypoveda?

Ako sa mozem ja, ako tvoj priatel postavit za teba, pred rodinou, pred otcom, pred mamou, ako si ta mozem zobrat za zenu a mat s tebou rodinu... ked budes kazdemu otrcat von prsia, a mat leginy zarezane do zadku? Rozmyslala si aj takto? Ci vidis len svoj feministicky pohlad na svet, kde muz nema pravo na nic... ani ti povedat, ze robis nieco zle.

To iste ked mi zena povie, ze sa jej nepaci, ako som ju (napriklad) oslovil, ze to bolo nevhodne, alebo ako som sa obliekol, tiez to respektujem...

Nikde nepisem ze sa ma prisposobit, ale ma ho respektovat a tym co tu pises... mi je smutno aj za tvojho manzela.

odium2
15. apr 2024

@stanielka17 V zivote som ziadne dievca neurazil, kazde som si vypocul, pochopil a bohuzial, to dalej nerozvyjal, a hadaj co... cas ukazal ze to bolo spravne rozhodnutie.

respektujem kazde dievca, poviem kazdej ze je pekna a paci sa mi, pochvalim a nikoho neurazam. Co som videl niektore profilovky, ste pekne a krasne 🙂

Ale hodnotovo, si s vami neviem predstavit absolutne nic. Baby, hodnoty... ok 🙂 nikto vas za to neodsuduje,. Je to vas zivot, vase hodnoty, vas postoj, vase deti vasa vychova a ja respektujem vsetko.

naneta258
15. apr 2024

@odium2 základom je nájsť si takú babu, ktorá príde už na prvé stretnutia vhodne oblečená a pozistovat si o nej 😀

Keď som šla raz na rande ja (vo svetri), tak sa má dotyčný opýtal prečo som neprišla v sukni ale vo svetri zahalená 😀😀

odium2
15. apr 2024

@stanielka17 a ako vies ze som ziadnu nemal? Poznas ma? nepoznas ma... tak sa zdrz tychto vyjadreni. Ja len odmietam robit kompromisy v tejto, podla mna, moralne a hodnotovo skazenej doby a ked to tu citam, vyjadrenia MATIEK, tak mi to dava cele vacsi zmysel. Proste vychova je zaklad a niekto ju nedostal tak ako mal, alebo vobec 🙂

stanielka17
15. apr 2024

@odium2 Ty si v zivote ziadne dievca neurazil? Neodsudil? Urazas a odsudzujes tu vsetky, ako ty dufas, ze ich dcery ich nebudu mat za vzor, ako by im malo byt zle z ich hodnot. Z tvojho tonu razi povyseneckost a nadradenost na kilometre, cez obrazovku. No moj zlaty, si pekne mimo, ak si myslis, ze jednas so zenami s respektom.

"prepac, ale ak mi vo vztahu polozis otazku, co som ja aby som urcoval co je a co nie je spravne"

Presne tak. Ty nie si ani prezident, ani boh, ani farar, ani moj otec, ani moj porucnik, ani moj ucitel, ani moj vychovavatel, aby si ty urcoval, co je pre mna spravne a nespravne. Vztah je o dvoch rovnocennych ludoch, kde ani jeden nerozhoduje za toho druheho.

stanielka17
15. apr 2024

@odium2 Nemusim ta poznat, aby som vedela, ze si v zivote ziadnu zenu nemal. Za prve by si svojim pristupom odplasil aj tu najvacsiu zufalku na svete, za druhe je zjavne, ze ty vobec netusis, ako rozmyslaju ludia a ako funguju medziludske vztahy, tak ako si mohol nejaku mat?

odium2
15. apr 2024

@stanielka17 tvoj pohlad, ja to vidim inak 🙂 odsudenia som sa tu dockal maximalne len ja, lebo som brnkol na citlivu strunu mnoho babam, dievcatam.

Ci ma vnimas ako nadradeneho, nenadradeneho, otca, mamu, boha ci koho, je tvoja vec. a najma, tvoj subjektivny pohlad na pisany text, jednoduchco su to len tvoje pocity a emocie.

V reale som uplne iny, bezny smrtelnik...

A co vies o mojom pristupe? Absolutne nic... hovorim vobec ma nepoznas, len sa ta dotkla mozno pravda, mozno mas traumu z nejakeho vztahu... kto vie.

odium2
15. apr 2024

@stanielka17 kazdopadne, moralny upadok ma co spolocne s medziludskymi vztahmi? :D

madeincssr
15. apr 2024

Vasniva debata, nadherne ciernobiela, len do nich (myslim opacneho pohlavia)! Ludia preboha. Nevieme o sebe vela (takmer nic) a uz tu sudime takmer kohokolvek, kto napise (niekedy mozno nestastne sformuluje) nejaky nazor. Ved DISKUTUJME, ale vecne, bez osobnych utokov. Co sme politici?

naneta258
15. apr 2024

@odium2 respektovat a rozkazovať je zasa diametrálny rozdiel. Už zo začiatku si hľadaj ženu, ktorá má stanovené normálne morálne hodnoty aby si s nou nemusel riešiť debaty typu - vadí mi ze chodíš na pol oblečená atď. Vyhnem sa tak zbytočným konfliktom.

beckinka
15. apr 2024

@odium2, @beckinka Mas aj nemas pravdu. Uz som stretol dostatok dievcat, ktore mi v ramci "spoznavacej" fazy vztahu same povedali, ze keby mohli a vedeli ako, vsetko predomnou vymazu. Tak potom o com to je?
--> takze teraz ocakavas, ze ked ta zena spravila chybu, bude si do konca zivota trieskat hlavu o mur, plakat dni, noci do vankusa alebo co? Tak stalo sa, minulost nezmenis. Lesson learned. Treba sa poucit a ist dalej, alebo aky postup navrhujes? Zavrazdit jej byvalych a "skutok sa nestal"?

A este raz, ja nemam ziadne naroky, ak toto co tu pisem su nejake naroky, tak potom to fakt sme ako spolocnost padli celkom hlboko a o 21 storoci sa asi budu ucit na dejepise ako storocie moralneho upadku a navrat k zvieracim pudom.
--> naroky mozes mat, to je v poriadku. otazne je ci su realne a ci zeny vdaka nim nedelis na "hodne" a "nehodne" tvojho obdivu.

Nemam problem s minulostou nikoho, ale ako tu spominala uz jedna baba, podla minulosti si vies pekne odvodit aky ten clovek je a co sam mozes ocakavat. A nic v zlom, ale dievca ktore malo v posteli vsetko, co prislo do cesty, do siat neoblecies a ako matku svojich deti ju nechces. Niekto to tak nema, niekto to tak ma... niekto je rad ze niekoho vobec ma, a niekto si na vybere dava zalezat. Mozno nebudes verit, ale aj kvoli tomu, lebo za 20 rokov sa chce pozerat na svoje vnucence a povedat si so svojou manzelkou, ze sme to spolu dokazali. A nie platit vyzivne, a detom vysvetlovat, ze ocino si zle vybral.

--> myslim zeby si sa cudoval ze prave z takychto vyssie opisanych zien sa stanu tie najmilujucejsie matky a verne partnerky. A vies preco, lebo si budu vazit seba a budu vediet ze aj ten partner si ich vazi, nechce o nich prist. Poznam x takychto prikladov a dnes by si to ani o jednej nepovedal. No ale ako chces, kludne sud zenu na zaklade jej minulosti. Ale hovorim ti, nikdy s nou skutocne stastny nebudes kym sa nezmieris s jej minulostou. A ona bude nestastna s tebou. Tak potom o com to je?

stanielka17
15. apr 2024

@odium2 No ano, vacsina ludi reaguje negativne na bezpredmetne urazanie a povyseneckost, preto sa necuduj, ze si niekomu "brnkol na citlivu strunu".

Pekny pokus o manipulaciu inak, ale nie. Za mojou reakciou na teba nie je ani trauma zo vztahu, ani trauma z nejakej tvojej pravdy. Uvedom si, ze ak budes zenam rozpravat, ze "nedostali vychovanie" a podobne len za to, ze neziju podla tvojho jedineho spravneho zivotneho stylu, tak ano, niektore budu reagovat nasrato, pretoze tym urazas nielen ich, ale aj ich rodicov, na ktorych ja som velmi citliva.

Ked ja ta nepoznam - ok. Ty poznas mna a moju rodinu, aby si vedel, aku vychovu som dostala? Aspon si neser do huby.

odium2
15. apr 2024

@stanielka17 Pozri, mozno mas manzela ktory to toleruje aj keby si mu kakala na hlavu.. ok aj taky su, daj na seba zupan, nohavicky, idealne tangace a utekaj von. Mozno aj to ti prejde... pretoze bud zlomil palicu a bral co prislo aby mal aspon rodinu... alebo to vzdal a kazdy den ti nastavuje masku, aby si netusila, ze ta vobec nemiluje a nie je spokojny.

Ja respektujem tvoje nazory na vec, ale fakt, ze ta ta to doktlo az tak, hovori o vela veciach... to viac nepotrebuje komentar.

ESTE RAZ opakujem, lebo som to tu napisal asi 100x, ze mne je uplne jedno ako si ktora zije, mna len prekvapuje, ze skoro kazda sa vydala rovnakou cestou a dnes je tazke, najst niekoho, kto sa touto cestou nevydal a nepovie vam to iste, co vam povedala ta pred nou.

Toto je pointa... chapes?

to ze to suvisi s moralkou, hodnotami a vychovovou, je uz pricina... nie topic tohto celeho. Chapis? :D

stanielka17
15. apr 2024

@odium2 "Pozri, mozno mas manzela ktory to toleruje aj keby si mu kakala na hlavu.. ok aj taky su, daj na seba zupan, nohavicky, idealne tangace a utekaj von. Mozno aj to ti prejde... pretoze bud zlomil palicu a bral co prislo aby mal aspon rodinu... alebo to vzdal a kazdy den ti nastavuje masku, aby si netusila, ze ta vobec nemiluje a nie je spokojny."

Ty napises takuto maximalne urazlivu hovadinu a nasledne dodas, ze respektujes moje nazory na vec? A inak antipsychotika na schizofreniu si si uz dnes dal? Zda sa mi, ze nie.

Skor si myslim, ze sa dotklo teba, ze som spravne odhadla tvoju vztahovu situaciu a buduce vyhliadky, inak by si nemal potrebu sa nechutne vyjadrovat nielen o mojich rodicoch, ale aj o mojom muzovi. Aj ked si mi vyslovene protivny, aspon sa neznizim na urazanie tvojej rodiny, ak teda vobec nejaku mas.

naneta258
15. apr 2024

@stanielka17 ak sa ho to dotklo, tak jedine tým ze väčšina žien okolo neho nemá tak nastevene morálne hodnoty ako by chcel, nie v tom ze je nejaký vadný kus 😀

stanielka17
15. apr 2024

@naneta258 Podla mna je vadny viac nez pozehnane, podla toho co pise a ako uraza. Len preto, lebo ziadna nezije podla jeho dokonaleho manualu a hlavne ho ziadna nechce.

jana_eyre_2
15. apr 2024

To je tak, keď niekto sleduje onlyfans a potom sa čuduje kde sú cudne dievčatá 🥱

naneta258
15. apr 2024

@stanielka17 mne to nepríde ako nedokonalý manuál. Co je na tom keď nechce ženu, ktorá dá len tak niekomu, ktorá nechodí po vonku polonaha,..? 😀

odium2
15. apr 2024

@stanielka17 Mna sa nic nedotklo, zase si vytvaras v hlavne nejake cudne prepojenia 🙂

Ja som len takto reagoval na to co tu pises, podstate mi to je jedno a respektujem to jednoducho ja neviem ako ti to mam napisat. Proste si rob co chces, kludne sa obliekaj ako chces, rob co chces, nerespektuj manzela... mne je to jedno. Moju situaciu si ze vobec neodhadla, ved si precitaj co tu pisem. Lebo si zrejme nejako len ohranicena na svoju citlivu stranku veci. Daj to bokom a potom budem na teba znova reagovat lebo toto nema zmysel. Ja viem z tohto co tu prezentujes len jedno, ze by si u mna nemala absolutne vobec ziadnu sancu.

odium2
15. apr 2024

@jana_eyre_2 nidky som si OF neotvoril :D

katkazocele
15. apr 2024

@beckinka ja súdim ľudí na základe ich minulosti, robí to každý kto sa učí na cudzích chybách 🤔 minulosť jasne ukazuje aké mal človek zvyky a je to dobrý základ predpokladania jeho chovania v budúcnosti, preto existuje záznam trestov napríklad, či ty by si zamestnala ako učiteľa človeka ktorý blv minulosti mal pomer s dieťaťom? Podľa tvojej logiky neprináleží nám súdiť keď urobil raz, dva , 10 krát chybu a dotýkal sa dieťaťa 😐
Dúfam že ti je to už jasné ako veľmi sa myslíš keď píšeš že minulosť a skutky nie sú dôležité a nič nehovoria o našom charaktere/ povahe ☝️

wolf_
Autor odpoveď zmazal
odium2
15. apr 2024

@wolf_ co riesis prosim ta nezmysly? Ved ked ides k vode, daj si plavky. Ale ja nie som tvoj manzel, treba sa pytat jeho. Chod niekedy vecer piatok / sobotu von a pozri sa prosim ta, ako chodia dnesne baby oblecene a ak ti to pride vhod tak ja neviem potom ... a to su prave tie, 15,16,17 rocne. NIekedy sa nestacim divit...

wolf_
Autor odpoveď zmazal
odium2
15. apr 2024

@wolf_ no ja by som sa o teba bal, ta pustit vecer von... isiel by som z tebou, ale nie kvoli tomu ze si "moj majetok" ako to pises, ale kvoli tomu, ze ta lubim a bojim sa o teba... rozmyslala si nad tym niekedy aj takto? Ci zase vidite vsetko len cez feminizmus...

stanielka17
15. apr 2024

@odium2 To je od teba celkom odvazne, predpokladat, ze ja by som v prvom rade o nejaku sancu u teba mala zaujem. Neviem, aka zena pri zmysloch by sa ulakomila na teba, pri tom, co tu predvadzas. Internet znesie vsetko, kludne sem napis, ze mas aj cely harem zien, ale pravda je taka, ze ziadnu nemas, a ked budes pokracovat v tvojom debilnom zmyslani, tak ani ziadnu mat nebudes.

naneta258
15. apr 2024

@stanielka17 čo je debilne na jeho zmyslani?