Čo sa stalo s dnešnými dievčatami?
Ahojte,
toto je prevazne zenske forum a asi aj jeho zameranie je nejake ine, ale je tu pomerne velka dievcenska zakladna… ja sa len chcem ustit, ze tento svet este nie je strateny.
Moja otazka znie… co sa to stalo s dievcatami v dnesnej dobe?
Chapem, vsetci mame slobodnu volbu, nad vsetkym, nikoho neodsudzujem, to hovorim este skor nez cokolvek si precitate…
ale kde sa vytratili tradicne hodnoty?
Vernost, cudnost, cistota, rodinne zalozene dievcata, skutocna laska, ziadne hry, ciste umysly, svadba, partner a vztah na cely zivot.
To naozaj, je dnes take tazke najst dievca, ktore to ma proste v hlave inak?
Nepovie vam, ze spala v 15, 16, 17 s niekym,
povie vam ze chcela mat len jedneho priatela a snazila sa aby to tak bolo,
chce rodinku, deticky,
starostliva, verna a milujuca.
Dievca, s ktorym si vybudujete domov, zivot, zazitky, dievca ktoremu obetujete zivot, a ktore bude silny, “stavebny” pilier vasho zivota…
Dievca ktore nebude mat nahe fotky na facebooku a instagrame,
dievca ktore za jej zivot nevidel takmer kazdy chalan v meste nahu a mal ju v posteli…
prosim, povedzte mi ze to je len o mojom nestasti a tato doba este fakt nie je uplne skazena…
co sa to stalo?
to fakt dnes uz neexistuju dievcata, ktore si chlap moze obliect do nadhernych bielych siat, a vazit nadovsetko? Ktorej bude nosit kvety, a okrem cervenych ruzi, jej vie doniest aj biely kvietok?
Nemam vobec ziadne nejake materialisticke naroky ( zaobstarat zenu a deti, rodinu ma vediet muz ), chcem len slusne, inteligentne dievca… to co niekto nazyva nerealisticke naroky, ja za naroky nepovazujem, pretoze som toho nazoru, ze by to tak malo mat kazde dievca…
alebo?
nezapadam do tejto doby?
alebo mam v osude to, ze proste je toto ideal, nie realita a ja som sa proste nenarodil do spravnej doby?
To su naozaj dnes baby ako cez kopirku, len inak vyzeraju?
Co sa to stalo? :(
Otcovia, milujte svoje dcery, ukazte im ako ma vyzerat ich buduci muz, nech si ho vedia na zaklade vas vybrat a vy matky, prosim vychovajte spravne svoje dcery, nech su dobre matky, verne zeny… buducnost vam podakuje.
@odium2 "hrate sa tu na citlivky, slusne, moralne a ako je ten vas nazor spravny a ako ste vychovane"
Teraz hovoris o sebe? A nie, v kutiku duse si nehovorim, ze mas pravdu. V kutiku duse si hovorim, ze si len dalsi exemplar frustrovaneho incela (ak nevies, co to je, pouzi google), ktory po davnom prekroceni hranice dospelosti stale nikdy nemal romanticky alebo sexualny vztah. Namiesto toho, aby si obratil pozornost na seba a zamyslel sa nad tym, preco to tak je, si si uvedomil, ze lahsie bude obvinit cele zenske pokolenie a uspokojit sa ako Ezopova liska s tym, ze hrozno je "aj tak kysle a zle".
A kym budes zacykleny v tomto mindsete, nezostane ti nic ine, nez vyplakavat na internete miesto toho, aby si sa realne mal k akej zene vratit domov, ako ja sa dnes vratim zo sluzobky za svojim muzom, ktory ma caka doma.
@stanielka17 jezisi kriste tieto vyrazy poznam :D feministka jedna... no okay, s tebou som sa dobavil lebo taketo "dievcata" velmi dobre poznam a vacsinou idu hned "cez palubu".
Ides za manzelom? Ok, tak sa ho aj opytaj ci ta miluje a ci je s tebou spokojny... a sleduj ci ti nahodou nezaklame. ahoj a prosim spolu s kamoskou vyssie mozes uplne ignorovat vsetko co tu odznelo a aj celu temu a aj cele vsetko...
@odium2 Vies, keby si mal niekedy nejaky vztah, alebo len ponatie o tom, ako ludia funguju vo vztahoch, nielen svoje biblicke dristy, tak by si vedel, ze toho spravneho partnera sa nemusis pytat, ci ta miluje, aby si zistil, ci ti nahodou neklame. Ak sa to musis pytat a odsledovavat klamanie, nieco naozaj nie je v poriadku. Milujuci partner ti to kazdy den dokazuje svojim spravanim aj bez slov, napriklad aj tym, ze ta povazuje za rovnocenneho, a nema potrebu ti nieco zakazovat a prikazovat. Sebavedomy muz vie, ze jeho partnerka mu zostane verna, aj keby ju v letnych satach malo obdivovat 1000 inych, pretoze vernost je uplne o niecom inom, ako to, co si niekto na seba oblecie. Svojho muza poznam dost dobre na to, aby som vedela, ze keby ma nelubil a nebol by stastny, davno by sme spolu neboli.
No a ak "tie vyrazy poznas", znamena to, ze sa ti ich dostalo uz v minulosti od viacerych ludi, a len preto by si sa fakt mal nad sebou zamysliet.
@odium2, uz ma nebavi stale pisat to iste, prosim precitaj si to po mne este raz.
Minulost mi nevadi, ak je normlana, ak ta nevidel kazdy nahu, ak si sa nerozdavala pod zastitou uzivania si a co ja viem coho este. Mladost mas na to, aby si sa vybudovala, spoznavala druhe pohlavie a nie na to, aby si liezla do postele kazdemu, kto je sympatak pripadne preto, lebo kamosky uz boli, tak musim ja a co ja viem co vsetko som uz dnes pocul... podla teba je normalne, ked 18 rocna baba, medzi vlastnymi rovestnikmi nadobudne povest kurvy a nevie si nikoho najst?
--> tak ja neviem v akych kruhoch sa pohybujes, ale ja takeho nikoho nepoznam... Apropo, kto si ty, aby si zenam urcoval na co maju vyuzit mladost. Panboh?
A ked tu spominate teda panenstvo... nie je panenstvo svadobny dar pre buduceho manzela? ci dnesna doba a generacia z neho urobila narodeninovy darcek?
--> to myslis vazne? fakt si myslis ze pre ten kus blany, ktory sa moze kedykolvek pri sporte roztrhnut ani ta zena nevie ako, ma zena cakat az do pripadnej svadby? a ked ten chlap nebude panic, nevadi ze sa "daroval" inej? alebo v pripade chlapa to uz nevadi, len v pripade zeny?
Nemal by sa dnes muz snazit, dokazovat lasku, udavat smer, budovat dom, statky, majetky, nez mu vlezetie do postele? Nemali by ste tomu vsetkemu dat cas, nez urobite rozhodnutie, byt s niekym?
--> aha, takze muz udava smer a zena poslusne ide ako ovca? ked muz povie ze budes rodit jak hruska, tak proste rodis ako hruska. antikoncepcia 0 bodov, deti 10 vsakze.
Co maju dnesne, podla mna stale deti, riesit vztah a sex? A potom v 22 to nazyvat chybou?
--> chapes, ze mentalna zrelost sa nerovna vek, pretoze je dokazane ze dievcata dospievaju vyrazne skor ako chlapci.
Proste chapes, je to jednoduche. Ja nemozem za to, ze vacsina dievcat nasla 1000x dovodov, preco si toto ospravedlnit.
proste chapem, respektujem, kazdy je iny, ale to co sa s vami stalo dnesnej dobe je proste viac smutne, nez hodne nejakeho obdivu.
--> nemusis kazdu zenu obdivovat, uplne staci ked ju budes respektovat. nic viac nemusis.
Chces len normalne, slusne, vychovane dievca, ktore je na urovni a nepovie ti, ze sex prevadzkuje uz od 15 je uz dnes uz sen. Je rozdiel mat sex napriklad v 20, vztah ktory trval roky, pripadne sa o par rokov rozpadol lebo jeden z nich to proste z normalnych dovodov sa rozhodol ukoncit... ako niekomu povedat, ze uz v 14 vas niekto mal v posteli.
--> ok a podla teba sa ako buduje zodpovednost za svoje telo, ciny a rozhodnutia ak nie chybami? ci myslis ze clovek sa narodi zodpovedny, vie kde a s kym ma svoje hranice, kto sa ho moze dotykat alebo nie...
Skratka a jasne, staci respektovat zeny. Nemusis suhlasit so zivotnymi rozhodnutiami kazdej, ona za to ponesie zodpovednost a pripadne nasledky, ona sa bude ked tak hanbit za seba. Tak potom? Alebo co budes robit mladym teenagerkam policajta za chrbtom a nebodaj pri prvom sexe drzat sviecku? Ja nie v zlom, ale citim sa ako na FB stranke tradicna katolicka zenskost. Uprimne, zelam ti aby si sebe a aj inym doprial volnost. Neriesil, nehodnotil. Nikto nie je dokonaly a nikdy nebude. Ak mas s nieciou minulostou brutalny problem, tak neries tu zenu. Otazne je, ci teba s takymito narokmi a nazormi bude chciet nejaka poriesit (nie v zlom, len sa zamysli ci by si ty stal o niekoho kto ako policajt striehne nad tebou a hodnoti kazdy jeden krok).
@beckinka Tu funguje jeden klasicky paradox - podla autora su vsetky dievcata dedinske bicykle, ktore vlezu do postele uplne kazdemu, len je zaujimave, ze on je stale panic. Tak potom ako to je?
Je to v skutocnosti tak, ze 90% dievcat nelezie do postele kazdemu, ak vobec, ale toto priznanie by narusilo cely jeho konstrukt, ktorym sa utesuje a odovodnenie toho, ze je panic.
@odium2 no akože snažím sa ti porozumieť a nevravím, že v niečom nemáš pravdu. Ale s týmto si to zabil...😲
"A ked tu spominate teda panenstvo... nie je panenstvo svadobny dar pre buduceho manzela? ci dnesna doba a generacia z neho urobila narodeninovy darcek?"
Dar pre budúceho manžela??? Ty niečo hulíš? 🐧
@stanielka17 mne sa najviac páči to že on ešte nenapísal čo ženám ponúka, či s niekým spal ale nárokov má donekonečna. Ja neviem, pozerá sa ten človek občas do zrkadla? Hodnotí ženy na základe neviem čoho, pritom nič o nich nevie, o ich minulosti. Súhlasím s tebou, príde mi ako frustrovaný chlap ktoremu žiadna nechce dať.
@odium každý vidí asi najčastejšie to, čo je okolo neho. Osobne nepoznám dievča/ženu, ktorá by mala nahé fotky na sociálnej sieti, ktorá by mala viac partnerov naraz, ktorá by mala skúsenosti ako z verejného domu..... Poznám ženy, ktoré sú silné a často samostatné, pretože muži zlyhali na plnej čiare. Ktoré majú deti, o ktoré sa musia postarať samé a starajú sa úžasne. Poznám ženy, ktoré majú manželov, ktorých milujú a majú krásne rodiny samozrejme aj s bežnými problémami. Sú si navzájom pilierom (nie žena je pilier, ale jeden z dvoch). Zrejme sa pohybuješ v dosť zlej spoločnosti. Zmeň priateľov a okolie a začni reálne pozerať okolo seba. Podľa spôsobu tvojho vyjadrenia je pre teba ideálne spoločenstvo kresťanskej mládeže....
@indiankaindi nie. Vy sa pohybujete medzi ženami, ktoré už sú matkami a majú iný vek. On sa pohybuje v úplne inej vekovej kategórii 🙂
@beckinka Ziadna ho nechce, nikdy ziadnu nemal, napriek tomu, ze ma na to davno vek. Pozriet sa na seba je tazke, a zmenit od zakladu seba a svoje spravanie este tazsie. Ovela jednoduchsia cesta je uspokojit sa s tym, ze zeny su spinave a necudne, bez vychovania a hodnot, a pre takeho rozpravkoveho princa a etalon moralnej prikladnosti vlastne aj tak nie je ziadna dost dobra. Takto moze narativ otocit z “zeny ma nechcu” na “ja nechcem zeny”, co mu v jeho situacii dava navrch. Sem si prisiel po potvrdenie, ktore sa mu v drvivej vacsine nedostalo, tak zacal byt agresivny. Kedysi tu pisali taki dvaja, jeden omg1992 a druhy podobny nick, ako cez kopirak. Nie som si ista, ci toto nie je jeden z nich.
@indiankaindi ved v poriadku. Každý si nieco vyberie.
@tiezjedna myslel to tak, že dnešné dievčatá (mlade) skocia do postele len tak, prídu o panictvo a je im jedno s kým, obliekaju sa ako povolnejsie ženy (ved prečo nie keď to priťahuje muzov) a vôbec si nevazia samé seba 🙂 a áno, také ženy sú. Myslím si, že som s autorom v podobnom veku a vidím aj aké ženy majú u mužov prím (určite nie tie zahalené) takže presne viem o com hovorí. Ja si kladiem tu istú otázku ale opačne 🙂
@beckinka ano je to tak. Práve preto ze ti to nič nehovorí nemá zmysel s tebou o niecom diskutovat. Nazvat panenstvo kúskom blany? Fúha 👌 to je asi uplna urazka vsetkým zenám.
Za druhé, neviem prečo by som mal ja tebe písať co viem ponúknuť dievčati. Tebe neviem ponúknuť nič.
Tej, ktorá nenazve panenstvo blanou, či odpanenim tej to poviem. Alé ta, to bude vidieť aj sama 😉
@naneta258 prečo sa s nim nedáš do kopy? Zjavne vám obom vyhovuje to iste a obaja hľadáte to iste
@lenkasarka ja som si sem neprišla hľadať partnera, rovnako to ma aj on 😀 prišiel sem, aby zistil aký majú názor na to iní ľudia.
@naneta258 nevadí,ale hľadáte rovnaké hodnoty tak keď nemá ani jeden z vás partnera tak jeden nikdy nevie
Mňa by skôr zaujímalo aké hodnoty by hľadali ženy keby boli mužmi.😀
myslel to tak, že dnešné dievčatá (mlade) skocia do postele len tak, prídu o panictvo a je im jedno s kým, obliekaju sa ako povolnejsie ženy (ved prečo nie keď to priťahuje muzov) a vôbec si nevazia samé seba 🙂 a áno, také ženy sú. Myslím si, že som s autorom v podobnom veku a vidím aj aké ženy majú u mužov prím (určite nie tie zahalené) takže presne viem o com hovorí. Ja si kladiem tu istú otázku ale opačne 🙂
Presne… úplne presne lepsie by som to nenapísal.
@odium2, ja by som od teba ani nič nechcela, neboj sa. To len pre zaujímavosť keď tu toľko počuješ a hodnotia ženy. Aj by som ti to vysvetlila s tou blanou ale škoda na teba míňať čas a energiu. Aj tak si ideš svoje. A že posielaš ženy pýtať sa svojich manželov či sú s nimi spokojné, lebo ty máš zjavne problem, je trápne.
@odium2 To bude asi tym, ze vacsina muzov vie, na rozdiel od teba, nadvazovat vztahy a komunikovat so zenami, a asi by si sa od nich mal nieco poducit. Ale to ti mozog neberie zatial.
Mam len fakticku poznamku, lebo pride dost smiesne pisat o tom ako zena pride o panicstvo (jedine, ze by sme sa uz bavili v urovni slobodnej volby pohlavia)
Panenstvo (u žien) alebo panictvo (u mužov) je stav osoby, ktorá nemala pohlavný styk. U dievčat alebo žien sa za panenstvo považuje neporušenosť panenskej blany (hymenu) pred prvou súložou. Osoba ženského pohlavia pred prvou súložou sa označuje ako panna, pričom osoba mužského pohlavia sa označuje ako panic.

@odium2 s tebou som dodebatovla, a myslim si o tebe svoje