Čo sa stane, keď nevyzdvihnem zásielku z Bonprixu?
Ahojte dievčatá neviete mi povedať ako to je ak si nevyzdvihnem zásielku z bonprixu do stanoveného termínu? Viem že tu zásieku vrátia odosielatelovi ale zaujíma ma, či dostanem nejakú pokutu?
A čo s tým ja mám? To si vybav s tou, ktorá ti to písala,a nie so mnou. Mňa tvoje výlevy nezaujímajú, keď nevieš prijať opodstatnenú kritiku,tak načo zakladaš diskusiu? Či si si myslela,že všetci ti tu tvoje nezodpovedné správanie schvália? 🤦
Chápem jednu, aj druhú stranu. Ak máte možnosť balík prevziať, prevezmite ho, vyplňte formulár pre vrátenie tovaru a pošlite späť. Je to tak určite serióznejšie, ako objednať a potom neprevziať. Mne osobne sa ale tiež už párkrát stalo, že som si objednala tovar, pri ktorom garantovali doručenie do 2-3 dni, 2-3 dni ubehli tovar ani informácia o oneskorení doručenia nikde, žiadna reakcia na e-mail, o týždeň som bola už pracovne mimo miesta bydliska a zrazu mi prišla sms, že mám v poštaboxe balík, ktorý som si mala vyzdvihnúť do troch dní. 🤷🏻♀️
@monka105 asi tak, navyse akurat som nasla info, ze bonprix ma dokonca az 100dni lehotu na vratenie tovaru…
snad si pani neobjednala balik vaziaci 30kil, aby platila 100€ postovne, bezne je postovne cca v rozmedzi 1-3€, stale lepsie, ako to vobec neprebrat.
A teda odpoved na jej otazku - nestane sa v zasade nic, ale
jednoduchsie je to uz prebrat a odoslat spat. A dobuducna si rozmysliet, co objednava (ak teda nejde len o zlu velkost)
Nic sa nestane, ja som takto neprebrala zasielku z Bon Prix, lebo mi balik dorazil v case, ked som bola na dovolenke a postu som uz nestihla.
@fantaghiro21 Áno, ako živnostníčka.
Mňa zaujíma, prečo to nechceš prebrať , keď už si si to objednala? Čo vedie človeka k tomu, naobjednavat si tovar a potom ho nebrebrat?
Som zvedavá či všetky budete také chapave, keď budete niečo posielat na dobierku vy, a tovar zostane neprevzaty 😂😂😂 kam tento svet speje ja neviem 🤦🏼♀️
Ja žasnem nad niektorými, lopatou po hlave tej, ktorá to vypustila... Ak by ste chceli vedieť BP si účtuje dopravu cca3 od zákazníka a pošta im to účtuje ako expres zásielku za cca 6...to len tak pomimo... A ak by za každý neprebraty balík mali plakať, tak by neposielali jednu objednávku aj po častiach.. Jedna objednávka v troch rôznych balíčkoch =3x poštovné zo strany firmy.. A ešte vám pripomeniem časté promo akcie, kedy sa poštovné zo strany zákazníka neplatí 😉
@nikyball veľakrát sa mi to už stalo, odvtedy nič nikomu neposielam ani s poštovným vopred, potom sa ešte ja musím aj tak po to trepať na poštu. Keď aj triedim šatník, radšej zachovalé veci darujem známym alebo dám len osobný odber, ako sa s niekým naťahovať a zbytočne sama sebe robiť robotu navyše.
@monka105 presne , dobre robíš. Ja neviem čo z toho tie asocialky majú, keď naobjednavaju a ptoom to nepreberu. Je mi ľúto každého , kto sa na nich oklame. A je jedno či je to firma alebo fyzická osoba. Takého atrapy v tom nerobia rozdiely.
Preto teraz píšem každej, čo toto schvaľuje, že mi môžu čokoľvek poslať na dobierku. Uvidíme či aj ptoom sa im to bude zdať OK
@nikyball tvoje iq to vie spracovať, že taká spoločnosť nieje mama čo prežíva z rodičaku?? Dokážeš to? To sú kamióny zásielok 🤦♀️si zbytočne vzťahovačná... Budú krámy? Ak by BP živoril neposielal by každý mesiac aj dva krát katalóg.. Vieš koľko stromov kôli tomu klakne? To mňa hnevá, že zbytočne ľuďom, ktorí robia online objednávky chodia katalógy... Ide to rovno do koša.. A vidíš? Za tie roky neskrachovali.. Debata je o firme Bonprix... Ja nie som firma.. Ja by som ti na dobierku nič neposlala 😉
To ze nepreberies zásielku je trápne a nezodpovedné. Pekne to preber ved si svojpravna a tovar vráť na vlastné náklady. Ja sa čudujem ze to takto na dobierku posielajú. Píšeš ako anonym lebo sa hanbis my tu píšeme názory pod vlastnými nickami, si srab. Pani co ti písala ze by ti dala lopatou, to myslela obrazne a ty tu hráš na city s nejakým psíkom.
@poopsie mama čo prežíva z rodicaku nech nie je p... A neobjednava to čo nepotrebuje. To čo ste choré alebo finančné negramotne, keď si neviete vypočítať či na to máte alebo nie??
Toto robia len také asocialky ako ty. Zaujímavé ,že ja objednávam z bonprixu a katalógy mi nechodia ty strom 😂
Preco by mala prebrať a platiť akože naspäť poštovné? Ak predajca uviedol, že je poštovné zadarmo nič mu nieje ani dlžná, predajca by nemal žiadny zisk aj tak by bol v strate, ale ako vidím chýba kritické myslenie
@nikyball Jedina asocialka si tu ty... Ja niekde píšem, že podvádza ľudí, že som shopoholik a klikam a potom nepreberam? Si predatav, že mi ostalo aj EQ a dokážem pochopiť, to keď to niekomu naozaj nevíde a tak isto ma hnevajú nepreberači (psychicky chorí a menej inteligentní ľudia- co cielene klamú ľudí ) a myslím si, že to nieje prípad autorky... evidentne sa jej to stalo prvýkrát ... Ale zase sa len ukázali modrokonikovske sliepky..
@poopsie nehnevaj sa,ale ja v tomto súhlasím s Niky. Je jedno či to je veľká firma alebo malá podnikateľka, ide o princíp. A keďže je to bonprix, je to ešte horšie, lebo doručujú do pár dní. To pred tými pár dňami, keď si objednávala tú vec, nevedela, že ju nechce a nebude na ňu mať? Veď samozrejme, stane sa, že si to následne človek rozmyslí, ale tak zruším objednávku ešte predtým, ako ju dajú na doručovanie. Podľa mňa je to naozaj elementárna slušnosť, že keď si niečo objednám a pošle mi to firma na svoje náklady, tak to preberiem. Je jedno, či tá neprevzatá dobierka je pre firmu iba kvapka v mori, proste sa to nerobí. Veď preboha mám nejakú zodpovednosť. Ani spotrebiteľ nemá neobmedzené práva.
No dobre takže takto ja som sa pýtala iba na jednú vec že čo sa stane ak balík neprevezmem. Ostatné ma tu začali osočovať akoby som niekoho zabila. To že píšem ako anonym nie je že sa hanbím ale preto lebo je tu taká možnosť. A dalšia vec tie mamičky čo tu sedia nonstop a lustrujú profily tak verím že ich to serie že je tu aj taká možnosť byť ako anonym.
@123andy123 Ok píšem ako anonym kvôli tomu že tu človek nemôže nič napísať lebo hned lustrujete profil, hned pozeráte aké človek mal predtým diskusie !
@poopsie dakujem , ale vidíte o čom je tento koník? iba o hádkach, že človek sa tu nemôže ani nič opýtať lebo z toho vyjde ako najvačšia svina.
Mne sa stalo 2x ze som balík neprevzala... Raz bol na pošte a týždeň som pracovala a nestíhala otváraciu dobu a potom som ochorela no a jednoducho sa balik vrátil lebo frajerovi ho vtedy nedali ani ked mal moj OP... Druhý x mal byť balik doručený v určitom dátume ale meškal asi 3dni a to už som bola na dovolenke... Tým chcem povedať že stať sa môže hocičo, netreba hneď útočiť, aj nejaký nečakaný výdavok môže prísť zo dňa na deň a jednoducho zrazu nezostanú zvyšné peniaze na ďalšie veci.. Samozrejme že tu potom druhá strana, ktorá nakupuje a potom si to rozmyslí, v takom prípade nieje vôbec fér ked balik neprevezmeš, ak sa nemýlim aj kuriér je platený od prevzatých balíkov, takže takým chovanim robíš výdavok eshopu, zbytočne to ľudia balili a mali robotu, ukratiš kuriéra ktorý sa trepe na danú adresu.. A to všetko len preto, lebo si si to rozmyslela. Takže ja by som to prevzala a prípadne vrátila, už len z morálneho hľadiska.. Ale inak nie, žiadna pokuta za neprevzatu zásielku nieje..
@nikyball Asociálky? Akože každý kto nemôže prebrať balík z určitého dovôdu je asociál? By ste sa divili ...
Hej hej u nich je to niekedy s velkostami takze a ani tie miery niekedy moc nepasuju. Mne pride ako keby tie velkosti mali vacsie, ako napriklad v inych obchodoch
@123andy123 keby na tom bol bonprix stratovy, tak to asi tak nemaju cele vymyslene 🙂
a kedze posielaju, tak stratovi asi nie su…
nestastne formulovana a v podstate zbytocna otazka, ktora tu sposobila akurat rozbroje..
prevziat, nechcem - tak zabalit a poslat spat… naspat jej vratia peniaze minus postovne
A čo je ten dôvod prosím ťa. Nevyšli peniaze že?

@alexas56 moja - skusim znova a pomaly - asi mas problem s pochopenim - od zaciatku tu pisem len o tom, ze nech to preberie a odosle naspat, nie aby to NEPREBERALA…
moze sa stat cokolvek, a napr. aj to, ze si to proste clovek rozmysli a objednany tovar nechce - tak to preberie, vyuzije pribalenu odpovednu obalku a proste tovar posle spat….
uz chapes?
a kamoska ma nebodaj eshop rovnajuci sa velkostou a obratom medzinarodnemu Bonprixu?? nebud smiesna 😂 denne im tam prejde rukami tisic odchadzajucich a prichadzajucich zasielok, a bonprix ma ako jeden z mala eshopov velmi jednoduche a transparentne vratenie tovaru, preco to teda nevyuzit, ked sa to normalne da.
To nie je kamenny obchod, ze si do kabinky vezmes 6ks oblecenia a vyberies si to, co ti sedi. Proste objednas - nesadne - vratis.. Aj keby som takto vracala 15 balikov, tak co? Nic. Ja som si to zaplatila, kupila a podla zakona vyuzivam lehotu na vratenie tovaru bez dovodu