icon

Čo sa stane, keď sa nedostavím na mobilizáciu?

jt261
27. feb 2022

Na adrese trvaleho pobytu nebyvam a ani sa tam tak skoro nechystam.

Strana
z5
janinah
27. feb 2022

ešte aj tvoje pravnúčatá sa budú za teba hanbiť....

sasa1310
27. feb 2022

väzenie

jt261
autor
27. feb 2022

@sasa1310 takze vlastne ked je vojna musim dojst aj kebyze byvam 15000km daleko domov hned? jak sa to da zvladnut akoze ? pride list do schranky dajme tomu pondelok o 8 rano ze mam dojst utorok o 11:00... je to nemozme, preto sa pytam

liljana
27. feb 2022

Ziadna mobilizacia nie je, ani ju nikto tak skoro neplanuje. Ak bude a neprides? Stat poskytuje nielen vyhody, ale aj pozaduje povinnosti. A zakon rozhodne co tymi, co sa vyhybaju povinnostiam (platit dane, zdravotne poistenie, narukovat v pripade vojny,...).
Vysvetlis, preco meskas a posunu ti termin nastupu.

sasa1310
27. feb 2022

@jt261 ak si ukrajinec, treba sa pýtať tam. Tu nikto nevie akú máte legislatívu. Na Slovensku je za to väzenie

birika
27. feb 2022

na SK sa stavas vojenskym zbehom a zradcom a ako pisu @janinah a @sasa1310

heleninamama
27. feb 2022

@jt261 Opačným smerom sa nám tu hrnú tisíce Ukrajincov a Ty nevieš, ako sa ide domov? 😂 Nežartuj, zbaľ sa a choď domov alebo napíš rovno, že si zbabelec.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
jt261
autor
27. feb 2022

@heleninamama hned utekam ked to vy pisete 😀😀

janinah
27. feb 2022

@fidka79 ukrajinci bojuju za politikov? nie nahodou za svoje domovy,svoju zem ,svoje deti a svoju pravdu? kto je zbabelec .ten ním ostane ,aj keby to zaobalil do neviem akých krásnych rečí a výhovoriek

ludka1402
27. feb 2022

Viete, co by bolo super?
Keby ze sa nikto nedostavi na mobilizaciu, ani za UA ani za RF.
Neviete, to aj v Rusku je mobilizacia? Ci tam idu len profi vojaci?

ludka1402
Autor odpoveď zmazal
marsmykkok
27. feb 2022

TO sú dnešní chlapi, zbabelejší ako ženy... Utekajú prvý, ochrániť vlasť, krajinu, svoju rodinu, známych im nič nehovorí. česť výnimkám ako napríklad ten tenista ukrajinský, čo ide bojovať dobrovoľne aj ked by si to určite vedel zariadiť tak aby nemusel...

sissy27
27. feb 2022

@janinah ja by som sa pozrela ako svojho milovaného muža či synov balíš do vojny, celá hrdá a šťastná, že ich už možno nikdy viac neuvidíš a ak áno, tak navždy psychicky a možno aj fyzicky zničených…hlavne, nech sa pravnúčatá nehanbia…

jt261
autor
27. feb 2022

@marsmykkok este raz si precitajte diskusiu pytam sa, ked pride povolavaci rozkaz v pondelol do schranky ze v utorok sa mam dostavit rano... ako to mam stihnut ked napriklad robim v kanade... co si mam sam na vlastne naklady kupovat hned za sekundu letenku na ten isty den a 15h letiet domov ? Lebo na nete som nasiel ze kto sa nedostavi na cas ktory mu pride porusuje zakon

marsmykkok
27. feb 2022

@jt261 ideálne áno, ale ak nie sú letenky, dá sa prísť aj neskôr napríklad o deň-dva určite, nevyznám sa, ale určite tie povolávacie rozkazy niekto vydáva a s nimi treba komunikovať situáciu v tomto prípade telefonicky. Určite to nie tak, že budeš mať prísť napríklad v utorok o 08:00 a bude ti meškať lietadlo a prídeš v utorok o 09:00 a zavrú ťa...

kleopatra114
27. feb 2022

@sissy27 tak , ja by som sa v živote nepozerala na svojho muza ako na zbabelca , keby odmietol bojovať . Keby môjmu pacifistovi dali do ruky zbraň , ktorú v živote nedržal , pochybujem , že by dokázal vystreliť na človeka . To by šiel rovno na smrť .

sella38
Autor odpoveď zmazal
poopsie
27. feb 2022

@jt261 chcem vidieť ako ťa prídu zatknúť do Kanady 🤣neblázni... A keď tak už v tom väzení určite lepšie skončiť ako byť zabití alebo nútení zabíjať iných 🤔

janinah
27. feb 2022

@sissy27 môj syn aj môj muž majú vlastný rozum,vlastný charakter a nezalezú do kúta,verím,že taká situácia nikdy nenastane,ale poznám ich aj seba....ak by sme zaliezli a utiekli všetci ,ak by tak urobii všetci ukrajinci,tak kde sa agresor zastaví? zas v berlíne?

viky173
27. feb 2022

ja by som nepustila ani muza ani syna (keby som nejakeho mala) do vojny, urcite to nie je zbabelstvo neist bojovat, nemam predsta doma vojaka, takze nechcem, aby isiel a zabijal alebo aby bol vystaveny hrozbe smrti... radsej by som s nimi niekam utiekla sa skryt, kto ma na to gule nech ide a bojuje

oktoberka
27. feb 2022

Nikto s potešením nepošle svojich do vojny,keby už na to prišlo.
No zjavne sa už mnohí naučili žiť v bavlnke,nech iní za mňa všetko urobia,ešte na nich ponadavam. Ale ja nič,je to môj život,nestarsjte sa do mňa.
Ja sa nestarám do nikoho.
A preto to tak na Slovensku vyzerá.
Nadávať,ale nikdy sa za nič nepostavil,ani nezastaviť,ani nič.
To by sa ozaj naši predkovia za nás hanbili.
Mnohí išli a netušili,či sa vrátia,ale išli. Mnohí v 89 bojovali za toto pohodlie,čo tu máme.
Ale my neurobíme nič. My máme každý svoj život.
Pozbierame staré veci zo skrine,kúpime dajaky toaletami,či výživu a pošleme 20e,no a hreje nás pri srdci,že sme pomohli. Ale nič viac nech sa od nás nechce.

liljana
27. feb 2022

@jt261 Ked si v Kanade, volas a vysvetlis, ze nemozes prist hned na druhy den. Daju ti odklad. Ale kym mas obcianstvo danej krajiny, spadas pod jej zakony. Ked budes mat kanadske obcianstvo a Kanada vyhlasi mobilizaciu, tiez budes musiet narukovat.

martul
27. feb 2022

@jt261 ste Ukrajine? Ak nie prečo to riešite

janinah
27. feb 2022

@viky173 teba sa muž a dospelý syn budú pýtať,či ich pustíš? aha,no....tak sa schovajte a potom sa pekne krásne vráťťte,ak za vas iní vybojujú slobodu...len či bude KAM sa vrátiť...
ale ok,to sú len teoretické úvahy,čo by bolo keby...ale aj tu sa odhaľuje charakter ľudí

janinah
27. feb 2022

@martul už ma to napadlo,asi zas treba rozpúťať hádky a vášne...idem von radšej

jt261
autor
27. feb 2022

@liljana konecne normalne vysvetlenie vdaka 🙂 ale aj tak mi to pride blbe, napriklad, ja mam vsetko v kanade, na Slovensku nemam ani byt ani dom, ani znamych ani tam nechodim skoro vobec, rodina (stara mama a mama) a ony mozu kludne prist sem. Takze bojovat za nieco k comu nemate vztah, len preto ze to mam napisane v obcianskom mi pride trochu blbe.

liljana
27. feb 2022

Nikto nie je hrdina, nikto nechce ist do vojny zomriet z vlastneho rozhodnutia. Ti co podporuju a stvu do vojny, vacsinou zostavaju v zavetri, nikdy ich nenajdes v prvej frontovej linii.
Vojna je stav, ked stari posielaju na smrt mladych. Ked to vypukne, tak sa tomu nevyhnes. Lebo ak budes mat smolu, urobia z teba exemplarny priklad trestu pre ostatnych

marsmykkok
27. feb 2022

@sissy27 Nik nebalí celý šťastný, ale čo akože sa má robiť? Nech všetci pokapeme vrátane detí bud v tej krajine alebo v nejakej inej kde utečieme bez príjmu, zázemia, domova? Proste chlapi dostali do vienka väčšiu silu ako ženy, práve preto aby ochránili ženy, deti-slabších.
Ale ked budú matky vychovávať úzkostlivo svojich chlapčekov tak že navždy to budú nesamostatné 2 ročné batoľatá čo neochránia rodinu, nepostarajú sa o ňu, dopadneme zle. A už sa to aj deje, koľko dospelých chlapov behá po svete čo vôbec nie sú schopný napríklad nemyslieť len na seba a založiť si rodinu a postarať sa o ňu?

liljana
Autor odpoveď zmazal
Strana
z5