Čo sa stane, keď sa nedostavím na mobilizáciu?
Na adrese trvaleho pobytu nebyvam a ani sa tam tak skoro nechystam.
@jt261 Pozri, riesis uplne zbytocnu vec. Sme v NATO a NATO ma profesionalnu armadu. Naco by vyhlasili mobilizaciu, ked poslednych 15 rokov je vojenska sluzba zrusena (31.12.2005) a vacsina 30-40tnikov v zivote nedrzala v ruke zbran a nema za sebou ziaden vojensky vycvik. Aby sa tam postrielali navzajom?
Takže si Slovák žijúci v kanade,tak si tam ži,k našej krajine nemáš vzťah,len tu máš občianstvo a s ním aj dáke povinnosti.Alebo treba celý život žiť a zarábať v kanade a potom na starobu sa pritiahnuť tu "dožiť",lebo máme dobrú zdrav. starostlivosť,hlavne lacnú a zrazu budeš slováčisko sko repa....
@marsmykkok Max napíše na ženskú stránku🙂vojencina mala voľakedy význam z chlapčekov sa stali chlapi naučili sa režimu a autorite a nie dnes zozensteli chlapi
@liljana súhlasím. Teraz do výsluhoveho dôchodku chodia profesionáli skoro. Môj muž bol predposledný ročník na vojne.
Už ma po 40r. A tiež vravel,že už by chcel vidieť mladších,čo by robili,keď oni sami už mali fajront.
Síce je pravda,že bol ako spojar s VS inde,ale aj tak.
Teraz sa vojny vyhrávajú inak a s profesionalmi.
Ostatní vedia byť tak nápomocní ako v Ukrajine.
@marsmykkok Mňa zarazila tá reakcia, že hlavne nech sa pravnúčatá nehanbia a vlastne jej by sa to ani nedotklo, lebo veď muž aj syn dospelí, majú vlastný rozum. Ale tak ľahko sa mudruje z pohodlia obývačky, že?
Ja mám kamošku ukrajinku, žijú tu s mužom vyše 10 rokov, a teraz im reálne hrozí, že on proste bude musieť ísť… rodiny majú na UA…ja si to reálne neviem predstaviť, že by mi takto vzali niekoho blízkeho, veď to nie je trojdňová služobka v Košiciach…na jednej strane je mi jasné, že niekto bojovať musí a ženy s varechami a natáčkami vo vlasoch to nebudú, na druhej strane povedať “nech ide aby sa pravnúčatá nemuseli raz hanbiť” je reálne len keď sa jedná o cudzích…
Moj nazor je, ze ten kto nie je sam ochotny padnut zabity za vlast, by nemal mudrovat a posielat na smrt druhych. Rozhodnutie je na dotycnom. Ti druhi by ho mali podporit, nie nutit a presviedcat, lebo bla bla si muz, bla bla, budem sa za teba hanbit, ked sa nenechas zastrelit. Vykrikujes o vlastnenectve? Nech sa paci, mame rovnopravnost, zober samopal a chodte obaja bojovat
@sissy27 nikde nepíšem,že by sa ma to nedotklo,aj by som sa psychick ymožno zosypala po ich odchode,ale to neznamená,že sa niekam schovame a vylezieme až to za nás vybojujú iní...mňa zaráža taký postoj,že utekať,zaliezť,že nemámesvedomie,hrdosť ani česť...podaktorí..
videla si ženu matku ukrajinku,ktorá pracujúca v česku sa vracia späť na ukrajinu odhodlaná aj bojovať so zbraňou...tak sme ľudia a ľudia,mám zaliezť do kúta,ak mám akútakú odvahu?
Si vojak? Lebo podla mna civilným obyvateľom toto v krajine bez povinnej vojenskej služby urobit, to sa = vražde. Ja by som svojho chlapa veru neodsudzovala a ani nikam neposielala. Nech si volaju profi armadu. Keby som doma mala vojaka, isiel by.
@janinah u nas som chlapom ja :D ale ak by ho to co i len napadlo, tak by som bola proti, viem ze respektuje aj moj nazor, poznam ho a zijem s nim... syna nemam, teoreticky sa bavit co by bolo je zlozite, ale urcite by som bola radsej niekde s nim skryta ako zit v strachu, ci ho tam zrovna niekto nevrazdi... to ci by sme sa mali kam vratit, je uz ina vec, je otazne ci by sme sa aj chceli vratit, asi je to tazke po takom boji, vsetko znicene, zdevastovane, vsade mrte tela, kopu znamych pozabijanych, mozno by v tom pripade bolo jednoduchsie zacat niekde uplne inde ako sa vracat a mat tie spomienky denne pred ocami...
samozrejme hovorim len za seba a svoj nazor, nehovorim, ze teraz sa tak maju vsetci zariadit a ze vsetci tak aj budu robit a taktiez je ine sa vyjadrovat k niecomu takemu v teoretickej rovine a ine, ked sa to uz naozaj odohrava...
budem pevne dufat, ze to zostane len pri tej teoretickej uvahe a nikdy nebudeme musiet nad tym v realite uvazovat
@janinah tak môžeme pozriet pocas kovidu kolko lekarov a sestier odislo. Lebo to na nich bolo veľa, lebo sa báli o zivot, lebo.. Xy veci. Proste su povahy rôzne, najdu sa akcni ľudia ktori by sa postavili do boja a su taki, ktori by ani sliepku na polievku nezarezali, nie to este isli bojovat. Netreba to nikomu zalievať. Psychicke problémy ak vobec tu vojnu prežijú, určite stoja za to. Vojaci su "v pohode" po vojnách, v pohode sa znovu zaradia do zivota, aj tí "profici". Na to proste trba mat povahu. A treba aj tréning.
Ale zasa tu robíte haló ako keby mobilizácia znamenala že všetkých chlapov automaticky pošlú do boja....nie oni nemôžu vycestovať a ostávajú v zálohe keby bolo najhoršie a došla profi armáda, a dobrovoľníci, až potom privolávajú aj to si robia zoznam...pri mobilizácii sa majú hlásiť aby im ukázali základ a aj oni si spravili prehľad, tam si zápisu kto je schopný, nakoľko schopný, fyzicky, psychicky zdatný a pod. Fakt sa verejnosť použije až v najhoršom prípade....napr. keď som sa pýtala mojixh rodičov kto z našej rodiny bojoval v druhej svetovej tak nikto, žiaden dedo, pradedo, prapradedo, bratranec a pod. Nikto. Ale ano mobilizovať sa muselo a každý mal knižku a funkciu pridelenú kde nastúpiť keby niečo....ale tiež by ich dávali na pozície kam sa hodia, automechanici, fabriky na zbrane, záchranári a pod. Nie hneď na frontu s puškou v ruke strieľať profi Rusov
@simca06022011 a môžeme aj pozrieť kolko ich ostalo.....niekoho problém položí,niekoho posilní....píšem svoj názor,nikomu nestojím s revolverom pri hlave,že musíš
@janinah prepáč, ale chcela by som vidieť, ako balis svojho syna alebo manžela ma vojnu. Ci by si bola taka hrdinka a mala také silné reči o zbabelcoch a hrdinoch. Lebo úprimne Ti poviem, že si neviem predstaviť, že by som manžela s takými slovami vyprevadzala z domu. Ze "nebuď zbabely"! A najlepšie na tom je, že ti, ktorí toto všetko spískali, si pekne sedia v kancli za stolom...
Áno, súhlasím covid už odkryl charaktery... Tie čo rátali počty mŕtvych na vírus , by teraz bez váhania v cudzom mene niekomu zobrali život, lebo veď povedali.... 🤦♀️
boze tieto premudrele zeny niektore az mi je z vas zle....ked uz mate velke deti a isli by vasi muzi a synovia bojovat, nic nebrani vam ist s nimi. Tak ukazte sa aj vy ake ste narodniarky a ochotne bojovat za slobodu. Neschovavajte sa za chlapov.
No fakt hovadske hrdinstvo, odtrepať sa kamsi do prdele a v mene vlastenectva zabíjať ci nechať sa zabiť. Nepriviedla som decko na svet, aby ho niekto odstrelil ako psa a tiež nie na to, aby po niekom strieľalo ono. A na sprosté a nabubrele zvasty o vlasti kašlem. Život mam len jeden a nemienim ho darovať na oltár politických idiotov.
V Ukrajine bojujú za koho?
Za seba,za svoje deti,za budúcnosť svojej krajiny?
Alebo za politikov?
Dcéra je na internáte ubytovaná v ukrajinskom komplexe...nikto nedostal povolávací rozkaz,ani nikto z nich neudržuje paniku 🤷

V zivote by ta nenasli..nemaju odkial vediet kde sa zdrzujes.zvlast ak ti zanikli vazby k dlovensku zoadny ucet ziadny trvaly pobyt..myslis ze vsetci ukrajinci narukovali?normalne pozaliezali do metra a tam cakaju co bude