Čo sa stane, keď sa nedostavím na mobilizáciu?
Na adrese trvaleho pobytu nebyvam a ani sa tam tak skoro nechystam.
@janinah zas potrebujes mudrovat a hrat sa na dolezitu, na tu naaajspravnejsiu z najspravnejsich ?
Ved ked tak strasne chces byt hrdina, chod sa prihlasit na Ukrajinu hned dnes, Zelensky prosi aj cudzincov, aby prisli pomoct a bojovat. Co ti brani ? Alebo mas len hubu plnu reci a skutek utek ?
Za mna je to najvacsia hlupost, ist riskovat a polozit zivoty len preto, ze si politici potrebuju dokazovat, kto ma vacsie ramena. Ja chcem hlavne mier, ziveho muza a synov.
My sme sa o tom s mužom bavili a povedal, že keby sme Ukrajinci, dobrovoľne by šiel. Nie preto, že je bojachtivy, nie nedajbože z túžby strieľať do ľudí, nie pre politikov, nie pre "hanbu"- ale pre budúcnosť svojich detí, lebo by nedokázal nečinne sledovať a nezasiahnuť, dopustiť, aby žili v diktatúre alebo utekali s jedným batohom po utečeneckych táboroch. A keby som nemala deti, išla by som tiež. Samozrejme by som sa snažila prežiť, ale chcela by som pomáhať.
@thoughtfulweirdo a preto sú stále nejaké vojny všade lebo hlúpi ľudia idú do bojov za bohatých ktorí sa rehocu spoza hranic. Sa mi hnusí ako sa všetci chcú dobrovoľne strieľať, vy hrdinky keď vám popravia chlapa akú budúcnosť budú mat vaše deti a vnúčatá.
@sissy27 veď žasnem aké sú hrdinky keď im povraždia chlapov a synov tak neviem. I budú ospevovať vnúčatám akí boli hrdinovia tam spoza humna. Iné je keď ma chlap patričný výcvik,
@krisbar, máš v tom trochu dosť hokej. Netuším, čo si mala z matiky, ale od roku 1945 rozhodne neuplynulo 110 rokov. Američania podstatne urýchlili koniec druhej svetovej vojny, ale nešli pomáhať Európe z nejakých zvlášť altruistickych pohnútok, ale jednoducho preto, že boli do vojny
vtiahnuti a potrebovali ju ukončiť skôr, než sa prenesie na ich vlastne územie. Skôr som dúfala (a ešte stále tak trochu dúfam), že je aspoň väčšina Európy natoľko pricetna, že vie, aká nebetycne zbytočná je akákoľvek vojna a ako ju zaplatia hlavne ti nevinní.
@katulienkax hrdinky..ako sa to vezme...keby som mala muža v dôchodkovom veku a pre syna vybavenú modrú knižku a netýkalo by sa má to osobne a bytostne tiež by som tu hrala figúru...toto je len také internetové hrdinstvo...cez coronu coronová hrdinka,teraz vojnová..
@liljana toto sa velmi mylis, ze naco by vyhlasovali mobilizaciu, ked dnesni mladi nemaju vojensku sluzbu..v UA verbuju aj 18r chlapcov, ktori takisto nemaju vojensku sluzbu, a dobrovolne vyzyvaju aj neplnoletych ci zeny, aby sa pridali...daju im zbran do ruky a ides...takze taka je realita...kludne k tomu moze dojst aj u nas, ze vam odvedu muzov, synov, co v zivote zbran ani nevideli...upokojujes sa falosnymi tvrdeniami...radsej sa nehrajme na hrdinov, lebo nas to moze velmi nepekne dobehnut...
@katulienkax Pre mňa je významný rozdiel, či sa bavíme o útočení pre cudzie záujmy alebo o bránení 🤷🏻♀️ v živote by som neliezla do cudzieho domu, ale keď niekto vlezie do môjho... Je úplne v poriadku, že to tak niektorí ľudia necítia, ale je úplne v poriadku aj to, že niektorí áno. Vojny určite nie sú preto, že existujú ľudia ochotní brániť svoj domov. Neviem, aké iné riešenie je vhodné v situácii, keď jedna krajina napadne druhú.
Doteraz boli diskusie o tom ako majú muži lepší život.
No povedzte mi ženy, ktorá z vás by si to teraz s nejakým muzom vymenila? Ženy rodili a zomierali, muži sa bili a zomierali. To je údel našich pohlaví. Ženy už našťastie pri pôrodoch toľko nezomierajú, snáď raz ľudstvo vyspeje do takej úrovne, že ani muži nebudú musieť zbytočne zomierať.
Poznám chlapca, býva tu na západe, Ukrajinec sa rozhodol že nepojde lebo je to chlapec slabší než polka žien. Pomáha tu. Zohnal za pár dni plne dodávky veci, jedla, pomoci ukrajincom aj za hranice aj na hraníce. Všetko dokumentuje a bude sa tým chciet obhájiť že jeho pomoc bola väčšia odtiaľto než by bola tam. Možno mu to prejde
@jt261 Čakáš normálne vysvetlenie, ale nenapíšeš, čo si zač, odkiaľ si a na ktorej strane hraníc sa nachádzaš. Najlepšie, že sa pýtaš žien a matiek na MK, lebo my dostávame tie povolávacie rozkazy denne. Tak sa zorientuj. My ženy chodíme rodiť, vy muži chodíte bojovať. LGBT teraz naozaj neviem podľa čoho sa riadi, lebo tí môžu byť každý deň niečo iné.
Neviem či ste si všimli, ale morálka ruskej armády upadá. Oni sami boli poslaní na cvičenia a nevedeli že pôjdu do boja. Sú to mladi chlapci čo nechcú zabíjať. Nevidia v tom zmysel. Nie všetci ale je ich veľa. Ukrajinci nachádzajú prázdne tanky a vozidla, na internete sú videa ruských vojakov čo sa ospravedlňujú. To sú profesionáli.
Môžeme sa hrať na odvážnych hrdinov čo by narukovali, možno by sme aj, ale podľa mna obyčajní ľudia sú dnes morálne na oveľa vyššej úrovni než kedysi. Cely svet je pripojený, chlapci z celého hrávali spolu hry. Myslite že teraz pôjdu a navzájom sa budú vraždiť? Niektori samozrejme áno, ale podľa mna väčšina by toho nebola schopná. Neverím že v dnešnej dobe by boli možné nejake zákopové vojny a podobne. Podľa mna by si to vykričali, vyrozprávali, odfotili sa spolu ako kamosi a motivovali iných. A take podobne scenáre by sa podľa mna diali. Naša generácia neverí na vojny ale na mier.
Mocní nech si púšťajú atómovky a svojich profesionálov, podľa mna by toto už u obyčajných ľudí neprešlo.
A Ukrajinci? Ti chránia svoj domov pred agresorom, jasne že ti su motivovaní
Ináč je zaujímavé ako by ženy tu poslali svojich chlapov bojovať proti nepriateľovi a ti istí vaši chlapi sa zubami nechtami bránili vojenskému výcviku a vybavovali si modré knižky a civilne služby. Sa spamätajte chlap čo nemá výcvik ide rovno na samovraždu a toto besnenie zle skončí. A ináč tu na Slovensku neviem za aké záujmy by som poslala chlapa bojovat, ani vláda na nič ani väčšina ľudí sa nemá dobre , myslím že tuna nie je orientácia bojovat za niečo čo nie je a čím viac by sa tu strieľalo tým viac zničilo infraštruktúry už by to bolo úplne nahovno žiť a rodiť deti takze neviem čo by sme zachránili tým že by pomreli chlapi a ešte tu bol vsetko roztrielane
A ešte najlepšie že ti bohatí z Ukrajiny zdrhli a ti chudáci idú bojovať za cie záujmy.
@heleninamama no by som bola zv3dava, keby to bol vas muz, ci by ste ho tak posielali. Radsej byt zivym zbabelcom, ako mrtvym htdinom.
@luciannka83 ja viem ktoré by poslali svojich chlapov tie čo ich doma tlcu a znevažujú tak sa ich chcú zbaviť a poslali ich nech sa angažujú a tlcu v bojoch.
@gleep1 a teraz tam budú žiť ako vsetko bude roztrielane a chlapi mŕtvi no bohovska to sloboda a spoza hraníc sa budú rehotať oligarchovia Ukrajiny ktorí zdrhli ako prví a ešte aj zbohatnú a rozdelia si pozemky spod zničených domov
@viky173 presne to iste by som urobila aj ja, nikdy by som muža nepustila bojovať vo vojne, aj keby to malo znamenať že sa budeme skrývať a keď príde k najhoršiemu, radšej väzenie ako smrť vo vojne.
@katulienkax aha takze aj počas druhej svetovej mali ustúpiť len aby nemali rozstrieľané budovy aj počas každej vojny mali ustupovať agresorom aby mali neobmedzenú moc? Ty sa počúvaš čo rozpravas? Sloboda je dôležitejšia než infraštruktúra!!!
ja iba ked sa zmayslim ze sme s muzom boli v laser arene a za 10 minut kazdy z nas schytal 40 ran. tak asi aku pravdepodobnost ma netrenovany clovek prezit v relanej strielacke. skoro ziadnu. ☹
@marsmykkok zbabelci? Viete, sú ľudia, ktorí nechytila zbraň z dôvodu výhrady svedomia. Takí ľudia neboli ani na vojne (myslím tým 2 roky povinnej vojny, ktorá bola 30 rokov dozadu). Inak, keby sa každý kresťan držal toho, k čomu sa hlása, tak by ani nemal kto bojovať.
@snehulak77 každý človek je schopný zabiť keď je motivácia, pri konflikte sa vyplavuje adrenalín, nastáva pud sebazáchovy. Keby ti niekto napríklad chce zabiť dieťa nemáš žiadnu výhradu svedomia a zabijes ho tým čo je po ruke. Rovnako by to malo byť ak nejaký bastard napadne tvoju krajinu.
@marsmykkok, medzi hrdinom a hlupakom je niekedy náramne tenká hranica. Chrániť krajinu je u mňa definitívne to druhe. Tej krajine je na totalku fuk, kto ju vlastní.

@sissy27 vies, keby 6.juna 44 v normandii sa nevylodili ti americky vojaci, ktori s europou nic nemali ale povazovali to za spravne ist bojovat proti nacizmu a podstate vedeli, ze idu na smrt tak tu mame nacistov, neslobodu, porobu, chudobu. Ist do vojny je ist na smrt avsak ta smrt je za to aby deti zili v Slobode.
Problem je inde....europa nema 110 rokov vojnu a ludia ziju v takom konzume, ze ist "bojovat za niekoho" je nemyslitelne.